Kabamaru Iga-No, Ninja Boy (1983)

Candy, oι φωτογραφιες σου ειναι unplayable!!! Κακομοιρε Σιτζουνε....
 
Μετα απο ωριμη σκεψη καταλαβα τι ειναι αυτο το "καταρα" και "καταραμενε" που λενε ολη την ωρα. Προφανως στα αγγλικα ελεγαν "damn", "damn it", και στην μεταγλωττιση το μετεφρασαν κατα λεξη! Τρελο γελιο
 
Εδώ το κουφό, ο καμπαμαρού (ninja boy) ανοίκει στην κατηγορία shojo anime για κορίτσια δηλαδή (προηγήθηκε το μάνγκα όπως στην κάντυ και η δημιουργός του καμπαμαρού είναι γυναίκα περικαλώ). Χα χα γουστάρω.

Επίσης το Hλεκτρονικός Ιππότης ακα Plawres Sanshiro αν και είναι στην κατηγορία shonen (Για αγόρια και φυσικά προηγήθηκε μάνγκα) πάλι η σχεδιάστρια είναι γυναίκα (mutsumi inommata ή δημιουργός της Leda the adventures of Yohko και του Windaria, τώρα κάνει character design και για την εταιρία παιχνιδιών square)

http://en.wikipedia.org/wiki/Plawres_Sanshiro

http://en.wikipedia.org/wiki/Mutsumi_Inomata

http://en.wikipedia.org/wiki/Iga_no_Kabamaru

A ρε γιαπωνέζες μας βάλατε τα γυαλιά
 
Dominion είπε:
Εδώ το κουφό, ο καμπαμαρού (ninja boy) ανοίκει στην κατηγορία shojo anime για κορίτσια δηλαδή (προηγήθηκε το μάνγκα όπως στην κάντυ και η δημιουργός του καμπαμαρού είναι γυναίκα περικαλώ). Χα χα γουστάρω.Επίσης το Hλεκτρονικός Ιππότης ακα Plawres Sanshiro αν και είναι στην κατηγορία shonen (Για αγόρια και φυσικά προηγήθηκε μάνγκα) πάλι η σχεδιάστρια είναι γυναίκα (mutsumi inommata ή δημιουργός της Leda the adventures of Yohko και του Windaria, τώρα κάνει character design και για την εταιρία παιχνιδιών square)

http://en.wikipedia.org/wiki/Plawres_Sanshiro

http://en.wikipedia.org/wiki/Mutsumi_Inomata

http://en.wikipedia.org/wiki/Iga_no_Kabamaru

A ρε γιαπωνέζες μας βάλατε τα γυαλιά
Στην wiki το αναφερει σαν shounen. Μηπως το διορθωσαν? O δημιουργος ειναι ο/η Yu Azuki. Δεν ξερω αν αυτο ειναι αντρικο ή γυναικειο ονομα. Παντως και στον Καπαμαρου τα σχεδια ειναι πολυ ομορφα. Και για να πω την αληθεια, προτιμω τα σκιτσα των '80s απο τα καινουρια. Ισως επειδη αυτα εβλεπα μικρη και τα εχω συνηθισει. Εσυ που εισαι ειδικος Dominion φανταζομαι θα εχεις αλλη γνωμη: νεα τεχνολογια, καλυτερα γραφικα. Το ιδιο ισχυει και με τα γραφικα ταινιων Disney. Tα παλια ειναι υπεροχα, οταν τα παρακολουθεις ειναι σαν να βρισκεσαι σε ονειρο. Παρα πολυ μου αρεζαν και οι μικρες ιστοριες του Γκιουλιβερ. Θυμαμαι αυτην με του λιλιπουτιους. Οι μορφες εμοιαζαν σαν να μην ειχαν κοκκαλα...πανεμορφα. Τωρα πια εχουν γινει ολα πολυ ανθρωπινα και γηινα. Χαθηκε το ονειρο :icon_cry:
 
Domniki είπε:
Παντως και στον Καπαμαρου τα σχεδια ειναι πολυ ομορφα. Και για να πω την αληθεια, προτιμω τα σκιτσα των '80s απο τα καινουρια. Ισως επειδη αυτα εβλεπα μικρη και τα εχω συνηθισει.
Η καλλιτεχνική δουλειά που είχε γίνει στο Ninja Boy είναι μεν "πρόχειρη΄, συμβάλλει δε στην ατμόσφαιρα και τη διάθεση που προκαλεί το anime.Δεν νομίζω ότι καλύτερα σχέδια/animation θα πρόσθεταν κάτι παραπάνω.Ειδικά όταν αναλογιστούμε την άπαιχτη ελληνική μεταγλώτισση! :D

Domniki είπε:
νεα τεχνολογια, καλυτερα γραφικα.
Ε, και οι καινούριες σύγχρονες παραγωγές έχουν τη χάρη τους, πώς να το κάνουμε.Δεν είναι απαραίτητες ωστόσο όλες οι διαθέσιμες τεχνολογίες ώστε να αποδοθεί άριστο οπτικό αποτέλεσμα.Κυρίως χρησιμοποιούνται για λόγους χρόνου και κόστους.Και hand made να γίνουν όλα όπως στις απίστευτες τεχνικά παραγωγές του Studio Ghibli στη δεκαετία του 80 το αποτέλεσμα θα βγει υπέροχο!

Domniki είπε:
Το ιδιο ισχυει και με τα γραφικα ταινιων Disney.
Άστο...αυτοί βρίσκονται σε άλλο πλανήτη...το'χουν παρακάνει στις διασταυρώσεις animation με computer graffics και αισθητικά-οπτικά τα αποτελέσματά τους είναι απαράδεκτα!:mad:
 
Aπλά το kabamaru έχει περισσότερα shounen elements από τα συνηθισμένα shoujo μανγκα (πρώτη φορά έκδοση σε κόμικ το 1983 και καπάκια η παραγωγή από το στούντιο Group Tac για την Toho - την μεγάλη εταιρία με σκηνοθέτες όπως ο Kurosawa)

Το wikipedia αναφέρει και για μια live action μεταφορά στην μεγάλη οθόνη με τον Shony Chiba (Hatory Hanso στο Kill Bill, εδώ στο ρόλο του Σάϊζο)

εδώ από κάτω στο λινκ που παραθέτω χώρια ότι το έχει shoujo αν κοιτάξτε αναφέρει και για ένα ΟVA (Οriginal Animation Video)

http://www.sandg-anime-reviews.net/tvdb/aanim_detail.php?ID=536

και επίσης ότι... χε χε... εδώ γελάμε.... η (ΝΑΙ ΓΥΝΑΙΚΑ ΕΙΝΑΙ) Yu Azuki (γεν. 1948) βασήστηκε στην ταινία Ιga No Kagemaru του 1963 και στο ομότιτλο shounen κόμικ του 1961. Ο δικός μας καμπαμαρού (της Azuki) σε όλα του 1983 (κόμικς, σειρά, Ova, Και ταινία με τον chiba ) είναι παρωδία (spoof) (γέλια)

δειτε εδώ

http://www.accessup.org/ejpmovie/7_Iga_20no_20Kagemaru/

Domniki wrote:

"Εσυ που εισαι ειδικος Dominion φανταζομαι θα εχεις αλλη γνωμη: νεα τεχνολογια, καλυτερα γραφικα."

Γνωρίζω πολλά λόγο επαγγέλματος.. το ειδικός (αν και με κολακεύει) είναι too much... το έντονα σχετικός το προτιμώ (άλλωστε πάντα υπάρχουνε περισσότερο γνώστες από τον καθένα μας παντού και πάντα, και μερικές φορές κάνω και γω τα λαθάκια μου ;) )

τώρα σχετικά με τις ποιότητες πρώτα στο Japan

1) Αnimated σειρές, συνήθως η ποιότητα είναι μέτρια λόγω γρήγορης δουλειάς για να είναι έτοιμη για παράδοση σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα (ίσως και ένα με 2 επεισόδια την βδομάδα)

2) ΟVA (original video animation) ο όρος που έγινε γνωστός μετά το 1984 (και την ταινία Dallos) Και αναφέρεται σε κιν. σχέδια αυτοτελή σαν ταινίες με αρκετά καλύτερη ποιότητα στο animation απ΄οτι στις τv σειρές)

3) movie. Δηλαδή για σινεμά μεριά (συνήθως παράγει 1 - 2 ταινίες το χρόνο κάθε μεγάλο στούντιο) η ποιότητα στην σχεδίαση αυξάνεται λόγο μεγάλης οθόνης και περισσότερου διαθέσιμου χρόνου-προσοχής των σχεδιαστών στο project που μπορεί να πάρει και 9 - 12 μήνες (ίσως και παραπάνω). Τρανά παραδείγματα το Akira (το οποίο χρησιμοποιεί την full time animation τεχνική κάθε κιν. καρέ και σχέδιο και όχι την σύνηθη στατική προσέγγιση της πλειοψηφίας των ανιμέ), το Macross do you remember love - 1984, Το Fist of The North Star (απλά συγκρίνεται την ταινία του 1986 με την σειρά του 1984 και θα δείτε)

Τώρα με την Disney σταμάτησα να παρακολουθώ από τον Βασιλίά τον Λιονταριών και μετά πλέον το έχουνε γυρίσει στο 3d και στην κλασσική μπεμπελάκ συνταγή. Τους έχω βαρεθεί. Κάποτε μου άρεσε το στούντιο του Don Bluth (Το Μυστικό του Νημ (1982), τώρα πάει και αυτό το τρώει η μαρμάγκα με τελαυταία καλή απόπειρα The Iron Giant.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Dominion είπε:
Τώρα με την Disney σταμάτησα να παρακολουθώ από τον Βασιλίά τον Λιονταριών και μετά πλέον το έχουνε γυρίσει στο 3d και στην κλασσική μπεμπελάκ συνταγή.
Και προσφατα ακουσα οτι εκλεισαν το 2D στουντιο τους, και δεν προκειται να ξαναβγαλουν ταινιες σαν τον Lion Κing (που ειναι και η αγαπημενη μου ταινια).

Παντως σε σκηνες που εχω δει απο το OVA της Καντυ, οι φιγουρες ειναι διαφορετικες, ισως τεχνικα καλυτερες, αλλα αυτο δεν σημαινει και ομορφοτερες. Αυτο ειναι που δεν μ'αρεσει στα 3D: το αποτελεσμα μπορει να ειναι τεχνικα καλυτερο, αλλα αυτο δεν σημαινει οτι ειναι τεχνη. Αλλωστε αν ηθελα να δω κατι που να μοιαζει με ανθρωπο, θα εβλεπα ταινια με ηθοποιους, και οχι anime.
 
Χε χε είναι η μανία του κόσμου και του κοινού για Ασπρο Μαύρο... στα 3d τίγκα φωτορεαλισμός και τώρα τελευταία στα καρτουν ένας μινιμαλισμός 2d (βλέπε samurai jack, bob σφουγκαράκης κλπ)

Το κακό είναι ότι τελαυταία άρχισαν να κάνουνε και ανιμε 3d να θυμίζουνε 2d ανιμε (βλέπε appleseed 2004)

Πάντως πιστεύω ότι το χέρι δεν πεθένει ποτέ και ναι το προτιμώ από τα 3d

Ο Ταραντίνο φεριποίν απέτησε από το στούντιο production I G (Ghost in the Shell) στο volume 1 του Kill Bill το sequence του anime με την O Ren Ishi

να έχει το ρετρό παλαιό (και όχι τόσο τεχνικά όμορφο) στύλ των ανιμέ της δεκαετίας του 1970 (με κάποιες παραλλαγές βέβαια).
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Dominion είπε:
Χε χε είναι η μανία του κόσμου και του κοινού για Ασπρο Μαύρο... στα 3d τίγκα φωτορεαλισμός και τώρα τελευταία στα καρτουν ένας μινιμαλισμός 2d (βλέπε samurai jack, bob σφουγκαράκης κλπ)
Το κακό είναι ότι τελαυταία άρχισαν να κάνουνε και ανιμε 3d να θυμίζουνε 2d ανιμε (βλέπε appleseed 2004)

Πάντως πιστεύω ότι το χέρι δεν πεθένει ποτέ και ναι το προτιμώ από τα 3d
Eχεις δικιο Dominion για το ασπρόμαυρο...αλλα ακομα και σημερα βλεπεις ταινιες του Τσαπλιν (χωρις χρωμα και χωρις φωνες ηθοποιων!) και ειναι πραγματικα τεχνη, χωρις να ειναι τεχνικα τελειες με τα σημερινα δεδομενα, οπως και Χιτσκοκ χωρις τα σημερινα εφε κ'ομως ειναι καταπληκτικες ταινιες.

Το ιδιο μπορω να πω και για τις αναλογικες/ψηφιακες φωτογραφιες, για το βινυλιο/CD...η αναλογικη εικονα, οπως και ο αναλογικος ηχος ειναι πιο κοντα στα ανθρωπινα μετρα και σταθμα. Ε, πως να το κανουμε, τα ματια μας και τα αυτια μας βλεπουν και ακουν αναλογικα. Αλλα παλι, μπορει απλα να ειμαστε τρομερα ρετρο-τυποι και κολημενοι στα παλια :biglaugh:
 
όχι βρε δεν είναι αυτό,

η νέα τεχνολογία μας έχει γλυτώσει από πολλά, άσε που είναι ένα ακόμα καλο εργαλέίο στα χέρια μας

απλά η αναπώλυση καλυτερεύει την εικόνα σε μερικά πράματα (ενώ για τώρα έιναι βέβαια ξεπερασμένα)

όπως και να χει να θυμάσαι ότι τα παλαιότερα χρόνια αυτό που λέμε μεράκι υπήρχε γιατί οι χρόνοι ήσαν τέτοιοι (κυλούσανε σχετικά αργά για όλο τον κόσμο), αλλάζοντας οι χρόνοι (γίνανε πιο γρήγοροι) αλλαξε και ο κόσμος.

Σιγά μην κάτσει τώρα ο πιτσιρικάς να ενδιαφερθεί για το τι κάναμε η βλέπαμε εμείς παλιά, φυσικά και ενοείται θα γουστάρει το κάψιμο ενός 3d παιχνιδιού.

Αλλα εδω που τα λέμε αυτό το ακούς και από παντού, πάμε να δούμε καμιά ταινιά, μπααααα άσε θα την δω μόνος μου στο dvd εξάλλου σου λέει παίζει και να μην αξίζει όλες ίδιες είναι πάνω κάτω. Μοναξιά και άγιος ο θεός, αλλά η τεχνολογία τεχνολογία
 
Dominion είπε:
Αλλα εδω που τα λέμε αυτό το ακούς και από παντού, πάμε να δούμε καμιά ταινιά, μπααααα άσε θα την δω μόνος μου στο dvd εξάλλου σου λέει παίζει και να μην αξίζει όλες ίδιες είναι πάνω κάτω. Μοναξιά και άγιος ο θεός, αλλά η τεχνολογία τεχνολογία
Δυστυχως Dominion εχεις δικιο. Οι ανθρωποι σημερα δουλευουν απειρες ωρες και ολα εχουν βιομηχανοποιηθει (mass production παντου). Ο κινηματογραφος εχει γινει πανακριβος. Μου ελεγαν οι γονεις μου οτι οταν ηταν παιδια ο κινηματογραφος ηταν η διασκεδαση του πληθους και οταν ηταν ακομα μαθητες πηγαιναν θερινο σινεμα απο το πρωι ως το βραδυ. Εμεις δυστυχως δεν εχουμε τετοια να θυμηθουμε, αλλα τουλαχιστον εχουμε εναν Καπαμαρου να μας κανει να γελαμε που και που.
 
χμμ κοίτα δεν ξέρω εγώ είμαι από επαρχία (πάτρα) και γενικά μέχρι τέλη 80 ήτανε ανέμελα και εδώ και πρόλαβα πολλα μετά άλλαξε κάπως το σκηνικό.

αλλα οκ μην μας πάρουνε και τα ζουμια

ΘΑ ζήσουμε όπως μπορούμε :)
 
Μα κ'εγω απο επαρχια ειμαι (Θεσσαλονικη). Και θυμαμαι πολλες μονοκατοικιες στην γειτονια μου, ενω τωρα δεν υπαρχει καμια. Αλλα τα παιδια ειναι παντα παιδια και παντα τους αρεσει το παιχνιδι, ανεξαρτητα απο την εποχη ;) Και παντα με τον ενα ή τον αλλο τροπο ξερουν να περνανε καλα. Αυτη ειναι η εποχη που νοσταλγουμε και γι'αυτο γραφουμε στο ρετρο-φορουμ: για να γινουμε και παλι παιδια ;)

Μολις ειδα και το τελευταιο επεισοδιο Καπαμαρου, που ειναι και το πιο τρελο. Αυτο που λεμε surreal, με ολη την σημασια της λεξεως.

Στο προτελευταιο επεισοδιο η τρελαρα γιαγια Σου σχεδιαζει ολοκληρη μαχη μεταξυ των 2 σχολειων, μονο και μονο για να βιντεοσκοπησει τον Καπαμαρου στη μαχη και να γεμισει το αλμπουμ της με φωτογραφιες του, γιατι μοιαζει τοσο με τον αγαπημενο της Σάιζο (ο παππους του Καπαμαρου). Οσο για τον Καπαμαρου, συμφωνει να παρει μερος στην μαχη των σχολειων γιατι ο Σιτζουνε (αρχηγος του ενος σχολειου) του εχει υποσχεθει 100 κουπονια φαγητου απο το μαγαζακι της μακαροναδας.

Μακαροναδαααααααααααααααα
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
εχω 1 dvd με καμπαμαρου, δεν το είδα ποτέ μου γιατι λίγο που είδα δεν μου πολυαρεσε.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Mε την βοηθεια του Turrican, καταφερα να σωσω τις παρακατω σπαρταριστες σκηνες απο τους τιτλους τελους του Καπαμαρου. Ο Καπαμαρου (ή αλλιως "στομα ιπποποταμου") κυνηγαει φαγητα. Enjoy!

[edit] Dead imageshack image [edit]
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Γειά! Είπα κι εγώ να συνεισφέρω σε αυτό το κομμάτι του φορουμ αυτήν τν πολύτιμη φώτο από την ιαπωνική ταινία Καμπαμαρού



και τη σελίδα της στο imdb

http://www.imdb.com/title/tt0903437/

Kampamaruliveaction.jpg

Kampamaruliveaction.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
QueenofHearts είπε:
Γειά! Είπα κι εγώ να συνεισφέρω σε αυτό το κομμάτι του φορουμ αυτήν τν πολύτιμη φώτο από την ιαπωνική ταινία Καμπαμαρού
Kampamaruliveaction.jpg


και τη σελίδα της στο imdb

http://www.imdb.com/title/tt0903437/
καλως ηρθες φιλε queenofhearts:) ωραια και πανω απ'ολα πολυ retro η foto
 
keropi είπε:
wohttp://www.greekzter.com/Greekzter.com - the ultimate greek community - Welcome Guestw! thanks!

arage exei kana prog na "tsimpiso" ta videakia? :lol
ενας ευκολος τροπος ειναι και το save2pc.απλα αντιγραφεις το url του βιντεο και το κανεις επικολληση στο κενο πλαισιο που εχει και πατας start. θα το βρεις εντελως δωρεαν και απολυτα ασφαλες απο εδω http://www.download.com/Save2pc/3000-13633_4-10777761.html?tag=lst-1
 
kabamaru

sto greek-movies.comsto animation part ta exei .

ssskaaataaaaaa!!!::animeek:
 
Πολλές προσωπικότητες έχουν διανθίσει κατα καιρούς το χώρο των manga αλλά προσωπικότητα σαν του Καπαμαρού υπήρξε αυθεντική 100% και ανεξάντλητη σε ιδέες :cool: και κωμικά επεισόδια!

μ' άρεσε πως σατυριζε τον εαυτο του, το πως προσπαθούσε να μιμηθεί τους άλλους, να καλυτερέψει την φιλοσοφία της ζωής του και την θέση του αλλά σχεδόν ποτέ δεν τα κατάφερνε όπως θα έπρεπε! καφατζής ολικής, υπερκινητικός, εαισθητος με το άλλο φύλλο..απλός μέσα στην τρέλα του και γεμάτος ζωή ο Καπαμαρού στο τέλος θα σε κέρδιζε δεν υπήρχε περίπτωση και θα σε έκανε να γελάσεις, θα έφτιαχνε την μέρα σου!!

πανέξυπνο παιδικό ;) γελάω πάντα με τον καημένο τον Σιτζούνε που προσπαθούσε να βάλει σε φόρμουλες και σε τάξη τον καημένο τον Καπαμαρού για να εξυπηρετήσει σκοπούς του σχολείου και πάντα κατέληγε σε φιάσκο!

ε, δεν είναι και τόσο εύκολο να ακολουθήσει οδηγίες και κανόνες ο Καπαμαρού!!
 
Πίσω
Μπλουζα