Ευκαιρία να καταθέσω τις απόψεις μου για τη νέα γενιά.
Θα αφήσω έξω το X-BOX καθώς δεν έχω ασχοληθέι καθόλου ούτε με το απλό ούτε με το 360.
Για το Wii:
Η καθαρά προσωπική μου άποψη είναι ότι το νέο στιλ παιχνιδιού που θέλει να λανσάρει η κονσόλα θυμίζει περισσότερο γελοιοποίηση παρά gaming. Γενικά είναι πολύ δύσκολο η Ninty να ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη μου. Το GameCube ήταν μια μάλλον μέτρια κονσόλα. Τα μόνα παιχνίδια που ξεχώριζαν ήταν remakes παλιών τίτλων. Επίσης εκνευρλιστηκα με το ότι η Ninty σκότωσε το GBA για χάρη του DS και ουσιαστικά όσα παιχνίδια ήταν να βγουν στο GBA τα port-αρε γρήφορα στο DS. Μόνο τρίτες εταιρίες υποστηρίζουν ακόμη την πιο επιτυχημένη φορητή κονσόλα. Καλό το DS αλλά περισσότερο μοιάζει με μία βελτιομένη έκδωση του GBA παρά με νέα κονσόλα. Κακά τα ψέματα αν δεν υπήρχαν τα Πόκεμον η Ninty θα ήταν σε χειρότερη κατάσταση από την SEGA. Όσο βγαίνουν καλά rpg και 2D παιχνίδια στα GBA και DS θα τα στηρίξω πάντως. Στο GC θα πάρω μόνο το νέο Zelda που μάλλον δεν θα είναι μούφα σαν το Wind Waker. Wii αποκλείεται να αγοράσω, τον πρώτο καιρό τουλάχιστον. Εξάλλου δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη πρωτοκλασάτα rpg για αυτό.
Playstation 3
Το πρώτο και το δεύτερο με κάλυψαν απόλυτα τα τελευταία χρόνια προσφέροντας μερικά πό τα καλύτερα rpg που έπαιξα ποτέ (Final Fantasy 7, Xenosaga, Xenogears), μερικά απίστευτα old school παιχνίδια (Castlevania, R-TYPE, Mortal Kombat), απίστευτες κόντρες (FIFA) και τα μοναδικά 3d παιχνίδια που με μάγεψαν (Silent Hill, Metal Gear). Οι συνέχειες αυτών των παιχνιδιών θα εμφανιστούν στο PS3. Αν έχω λευτά (πράγμα που μάλλον αποκλε'ιτεαι αλλά τέσπα...) θα το αγοράσω οποσδήποτε. Όσο για το PSP το αγάπησα και για τους emulators αλλά και για κάποια παιχνίδια και θα το στηρίξω αγοράζοντας retro συλλογές και rpg.