Θα ήθελα να απαντήσω σε μερικά πράγματα.
Αρχικώς γενικά παρόλο που ήμουν SEGA-κιας διασκέδασα πολύ με Nintendo παιχνίδια κυρίως στα διάφορα Gameboy.
Παίρνω βαθιά ανάσα και ξεκινάω!!
final fantasy chronicles (που κλαίγανε τα sony fan boys)...
Προφανώς λάθος γιατί την ίδια μέρα βγήκε το πολύ ανώτερο FF10-2.
ακόμα πολλά παιχνίδια ξεκίνησαν μόνο για cube πχ τα monkey ball και vietifull joe (ΔΕΝ είναι franchise της Ν) έκαναν τόσο μεγάλη επιτυχία που κυκλοφόρησαν μετά οι συνέχειες τους και στις υπόλοιπες κονσόλες
Αυτά βγήκαν σε άλλες κονσόλες περισσότερο γιατί δεν πούλησαν και τα port-αραν για να τις αυξήσουν.
Ε καλά χειμώνας είναι.... αλλά και πάλι το PS2 έγινε φούρνος....... έχω μια προσωπική ψύχωση με hardware που ανεβάζει θερμοκρασία δεν μπορώ να το αντέξω με τίποτε.
Καμία παρτίδα πέρα από την αρχική δεν καιγόταν από την πολύ χρήση.
To PS2 είχε πολλά παιχνίδια και αναμφισβήτητα πούλησε σαν τρελλό αλλά σε μεγάλο βαθμό γιατί πάτησε πάνω στο PS1. Αν δεν υπήρχε το PS1 πιστεύω ότι τα πράγματα θα ήταν πολύ διαφορετικά.
Η Νιντυ χρησιμοποεί χρόνια την πρακτική αυτή στις διάφορες εκδώσεις του Gameboy. Δεν ήταν ανακάλυψη της Σόνυ.
Το καλυτερο RPG του Cube ηταν και ειναι το Paper Mario - The thousant year door .. στοιχειωδες Watson
Αν αυτό το χαζοπαίχνιδο είναι το καλύτερο rpg του Κύβου καλύτερα να πάμε να πνηγούμε ομαδικώς. Ειλικρινά δεν βρίσκω το τι ιδιαίτερο έχει αυτή η σειρά παιχνιδιών.
Το καλυτερο shootemup ever ειναι το Ikaruga και εγινε port στο DC και στο Cube κατευθειαν απο το Arcade....για να ειμαστε ακριβεις.
Δεν παύει να είναι το ίδιο παιχνίδι όμως.
Ολα τα τρελλα shooters που ξερουμε ερχονται ειτε απο το Saturn ειτε απο το DC και υπαρχουν αρκετα ported στο cube (Chaos Field, Shikigami no shiro II) .....στο XBOX πχ ?
Εδώ συμφωνούμε στο πρώτο σκέλος. Σχετικά με την ερώτηση στο τέλος δεν ξέρω για το Χ-Κουτο αλλά για PS2 σε διαβεβαιώ ότι τα υπάρχουν πολλά φοβερά 2d shoot-em-up αποκλειστικά για την κονσόλα για τα οποία προσωπικά τρελένομαι πχ r-type final, gradius 5.
Για Driving ομως δεν μπορω να γελασω (οσο θα ηθελα LoL) εχω παιξει πολυ το Rallysport Challenge II στο XBOX και εχω μεινει αναυδος...απορω πως καποιοι παιζουν ακομα Mcrae.
Προσωπικά καλύτερο ραλάκι των τελευταίων ετών θεωρώ το Outrun 2006 (arcade,X-box,PS2,PSP)
Soulcalibur II (κατευθειαν απο τα Arcades και 6 μηνες μετα εγινε port στα M$ και ΣΟΝΥ μηχανακια...)
Η εκδώσεις βγήκαν μαζί.Αυτή του κύβου δεν πούλησε καθόλου με αποτέλεσμα το τρίτο μέρος να βγει αποκλειστικά στο PS2.
Ας εχουν παντως υποψη τους οσοι "ταλαιπωρουν" τις κονσολες τους για να βλεπουν DVD οτι τα "ματακια" του drive καιγονται σαν χαρτακια....
Από όσο ξέρω εγώ μόνο από κακιές κόπιες παιχνιδιών επιβαρύνονται τα ματάκια.
Πρέπει να ξέρεις πολύ καλά γιαπωνέζικα belmont! Βλέπω ότι το tales of symphonia στο ps2 κυκλοφόρησε μόνο japan!
Να μην αρχήσουμε να μιλάμε για Ιαπωνία γιατί εκεί ο Κύβος είναι έτη φωτός πίσω σε ποσότητα και ποιότητα τίτλων από το PS2 κυρίως λόγω των jrpg.
Αρχικα αναφερεις ποια παιχνιδια εχεις original για cube και μετα τα θαβεις ενα ενα. Αυτο δειχνει οτι (τουλαχιστον για το δικο σου γουστο) εχεις κανει 10 αποτυχημενες αγορες , μεχρι εκει.
Δεν τα έθαψα όλα.Τα Sonic,Metal Gear και RE4 τα έκρινα σε άλλη βάση.
Τι εννοεις πρωτη παρτιδα του PS2 ? Ολα τα PS2 ακομα και τα slim ανεβαζουν υψηλες θερμοκρασιες.
Απάντησα σε αυτό στην αρχή του post.Μπορεί να ανεβάζει θερμοκρασία αλλά δεν καίγεται.
Τα περισοοτερα παιχνιδια της γενιας των cube , XBOX και PS2 ειναι λιγο πανω απο το 1GB και μαλιστα με τετοια πληθωρα videos που ειναι να απορει κανεις ποσο μεγαλο ειναι στα αληθεια το πραγματικο παιχνιδι. Δεν αποτελει δικαιολογια το 1.4GB διαθεσιμου χωρου για τις περιπτωσεις που οι software teams δεν ηθελαν (για λογους που καποτε θα πρεπει να εξηγησουν στον κοσμο) να ασχοληθουν λιγο παραπανω με τa ιδιαιτερa χαρακτηριστικα του cube. Παντως οσα παιχνιδια δεν χωρουσαν σε ενα minidvd κυκλοφορησαν χωρις προβλημα σε 2 με την ιδια τιμη - καμια δυσκολια.
Επειδή έχω αντιγράψει πάνω από 100 PS2 παιχνίδια και έχω παίξει και αρκετά γνήσια σε βεβαιώ ότι σχεδόν όλα ήταν 4,3GB οπότε δεν χωράνε ούτε σε 2 δισκάκια του κύβου.Υπάρχουν και πολλά που είναι χωρισμένα σε 2 dvd συνολικά δηλαδή 8,5GB,αδύνατον για τον Κύβο.Δεν ασχολήθηκαν οι εταιρίες παραπάνω γιατί θα μεγάλοωνε το κόστος και δεν συνέφερε.Κακά τα ψέματα μεγάλη βλακεία που η Νίντυ δεν έβαλε DVD.
Τωρα, πια σχεση εχουν το double dash και tennis με τα αντιστοιχα του N64 ? τι να πω ? οποιος παιζει Ν64 και cube καθημερινα ξερει οτι δεν ειναι με τιποτα "ακριβως ιδια"...
Επέτρεψε μου να διαφωνήσω.
Για το Zelda - Wind waker θα θελα απλα να πω οτι για τους φιλους της σειρας που ξεκινησαν το 1987 το ταξιδι δεν υπαρχει κανενα παιχνιδι που να ειναι κακο και σιγουρα στα 10 πρωτα λεπτα δεν καταλαβαινεις τι θα συμβει στον Link μετα απο 10 ωρες παιχνιδιου.
Έλα αμεσως φαίνεται ότι είναι ΠΑΛΙ το σώσε τη Ζέλντα και σκότωσε τον Γκάνον. Δεν έχει κανένας μυαλό μέσα στη Νίντυ να σκευτεί να αλλάξει΄λίγο το σενάριο;
Τα Ζελντα είχαν πολλές μούφες παιχνίδια.Τελευταίο παράδειγμα το minish cap.
Το Eternal Darkness σιγουρα στα 10 πρωτα λεπτα δεν φοβιζει κανεναν - μετα απο 1 μερα παιχνιδιου ομως τα πραγματα ειναι τελειως διαφορετικα. Το εχεις τερματισει ?
Φυσικά και το τερμάτισα.Κανένα ενδιαφέρον στην ιστορία.πολύ κατώτερη από πχ τα Silent Hill.
Το Ikaruga πχ και το εξηγω και στο προηγουμενο post μου ειναι port απο το arcade και οχι απο το DC (υπαρχει μια συγχιση σε αυτο γιατι το hardware του DC ειναι σχεδον το ιδιο με το αντιστοιχο του Arcade) - οσο για τους "περισσοτερους" που το ειχαν ηδη , μιλας φυσικα ΜΟΝΟ για τους κατοχους DC γιατι κανεις αλλος δεν το ειχε παιξει σε αλλη κονσολα.
Προφανώς ναι όμως τα είχαν αρκετοί γιατί διαδόθηκαν σε κόπιες.
Αυτο φαινεται - και δεν εισαι ο μονος που το λεει -ολοι καταλαβαμε και απο πρωτο χερι τις λαμθασμενες κινησεις της Μαμας Nintendo αλλα και της Nindendo Europe και της Nortec. Απλα κοιταμε με διαφορετικο ματι το τελικο αποτελεσμα οπως διαμορφωνεται σημερα - anyway καποια μεριδα των gamers αισιοδοξει για το Wii και πιστευει οτι θα αλλαξουν τα πραγματα πολυ συντομα.
Για τη Νιντέντο Ευρώπης και τη Νόρτεκ δεν λέω τίποτα. Τα λένε μόνοι τους με τα 20 ευρώ καπέλο που έχουν όλα τα παιχνίδια συγκρινόμενα με τις Αμερικάνικες τιμές.
Το Wii το κόβω πολύ χλωμό.Προσωπικά μάλλον δεν θα το αγοράσω.