Koνσόλες 7ης Γενιάς

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας pooky(1)
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
telamonas.stokos είπε:
Δεν ηξερα οτι πασχει τοσο και το Γιαπωνεζικο εκπαιδευτικο συστημα... :P :p :P

O καλύτερος τρόπος για να μπεις σε μια αγορά είνια τα παιδιά και η εκπαίδευση. Δες εδώ στο Ελλαδιστάν για παράδειγμα.

xalia είπε:
Ο προφήτης xalia έχει ρέντα! Είχα προβλέψει ότι θα βγάλει xmas pack αντί να ρίξει τη τιμή!
Γιατί να ρίξει την τιμή μιας κονσόλας που δεν έχει ανταγωνισμό?

Wally είπε:
Το 100hz ειναι σικε. Ωφελει τα DVD αλλα ξενιζει παρα πολυ σε τηλεοπτικο σημα (αναλογικο PAL)Ηδη απο αυτο το μεγεθος η ταχυτητα-ποιοτητα απεικονισης πασχει λογω αδυναμιας του πυροβολου να σαρωσει τετοιο εμβαδο.
Να σου πω την αλήθεια στην δικιά μου TV δεν έχω παρατηρήσει μεγάλες διαφορές μεταξύ τίτλων DVD και τηλεοπτικής εικόνας - πλην των αναμενόμενων βεβαίως (αλλά από την άλλη κρίνω με τα μάτια μου και όχι με εργαστηριακές μετρήσεις). Χώρια που όταν έπαιζα παλιά με τις ώρες video games έχοντας κολλημένη την μούρη μου πάνω στην τηλεόραση, δεν έπαθαν τίποτα ούτε τα μάτια μου ούτε το κεφάλι μου. Δοκίμασε σε 50Hz, θα έχεις πονοκέφαλο και θα κλαίς για μία εβδομάδα.

Wally είπε:
Εγω αν βλεπω τηλεοπτικο σημα(πχ ποδοσφαιρο) σε 16/9 φρικαρω.Οχι μονο απο την παραμορφωση λογω καρφωτου stretching αλλα και απο τη καθυστερηση που παρατηρω.
Αφενώς για το stretching είναι καθαρά θέμα ρυθμίσεων, όλες (?) οι τελευταίες TV έχουν την "έξυπνη" επιλογή που το κέντρο μένει ανέπαφο, κόβει λίγο πάνω και κάτω και "τεντώνει" ελάχιστα μόνο στα άκρα της εικόνας (τουλάχιστον στην δικιά μου). Η πληροφορία στην εικόνα είναι πάντα στο κεντρο.

Για την φρίκη και την καθυστέρηση που παρατηρείς στο ποδοσφαίρο, μπορεί πολύ απλά να φταίει η ομάδα σου... :D

Wally είπε:
Επισης οι CRT εχουν τη δυνατοτητα να δειξουν μαυρο.Οι περισοτεροι ομως κατοχοι δεν το βλεπουν..θελει καλιμπραρισμα.Αυτο το "μαυρο" που βλεπουμε παιζοντας κατα προσεγγιση με τα brightness και τα contrast σε οτι φως τυχαινει να εχουμε δεν θα μας δωσει απολυτο μαυρο αλλα μαυρο-κατα-προσεγγιση (τυπου TFT)
Χώρια τις ρυθμίσεις που έχω κάνει, η δικιά μου TV και από καταλαβαίνω και του pooky έχει αισθητήρες φωτός του περιβάλλοντος χώρου και ρυθμίζει αυτόματα τους φωτισμούς / χρώματα / αντίθεση (στο ποσοστό που της επιτρέπεις εσύ) ώστε να παραμένουν μέσα στα κατάλληλα αποδεκτά από εσένα πλαίσια...

Για προγράμματα που πραγματικά "καίγομαι" να παρακολουθήσω σωστά, πολύ απλά σβήνω τα φώτα (και βάζω το home cinema - γιατί ο ήχος παίζει εξίσου μεγάλη σημασία για μένα με την εικόνα).

Τώρα για ειδήσεις ή τηλεοπτικές σειρές δεν θα πεθάνω κιόλας.

Ε! ας μην συγκρίνουμε ακόμα το μαύρο των καλών CRT με αυτό των καλών TFT, έτσι;

Wally είπε:
Kαι επιμενω.PAL αναλογικο θελει 29' 4/3 50/60hz...
Ευχαριστώ πολύ, εγώ θα μείνω στην ήδη υπάρχουσα Philips 32'' 16/9 100Hz Digital Scan - Flat Matchline με Active Control (με την αυξημένη αντίθεση και το πραγμάτικα κατάμαυρο στα επίσης ζωηρότατα χρώματα - as always - καθώς είναι γεγονός ότι οι Sony πάσχουν στην ζωντάνια των χρωμάτων τα οποία ναι μεν είναι είναι υψηλού επιπέδου αλλά δυστυχώς εντελώς άψυχα - my opinion anyway). Αν και νομίζω ότι η TV του φίλου Pooky πρέπει να είναι ένα σκαλί παραπάνω από την δικιά μου, δεν νομίζω να δεχτεί ανταλλαγή :) .

Άλλωστε το αναλογικό σήμα σιγά σιγά θα σβήσει.

Wally είπε:
...Οποιος υπερμαχος των CRT μου πει οτι εχει 16/9 TV και ευχαριστιεται τηλεοπτικο σημα,θα θεωρησω οτι με κοροιδευει!!!
Χώρια που δειλά - δειλά κάποιες εκπομπές ήδη το "γυρίζουν" σε 16/9 κυρίως στα κρατικά τα οποία δείχνουν να πρωτοπορούν στο θέμα της εικόνας (καθώς στον ήχο είναι ακόμα mono)... :(

Wally είπε:
...Μην μιλησω για τα ειδωλα στις 100hz...
Α! για τα είδωλα δεν κοιτάς την κεραία σου ... :)

Στα ψηφιακά έχεις είδωλο;

Wally είπε:
Οποιος θελει να δει κατι ποιοτικοτερο εχει 2 επιλογες TFT ή projector.
Εξακολουθώ να πιστεύω ότι η τεχνολογία των TFT - αν και έχει βελτιωθεί πολύ το τελευταίο εξάμηνο - έχει αρκετό δρόμο ακόμα μέχρι να φτάσει σε αποδεκτό για την τιμή τους επίπεδο (και αντοχή), ώστε να βρεθούν στο σαλόνι μου και να αντικαταστήσουν την CRT που έχω τώρα.

Άλλωστε δεν πολυκαταλαβαίνω την διαφορά μεταξύ CRT και TFT σε εικόνα 16/9.

Wally είπε:
Οποιος τι βρισκει με τα υπαρχοντα,η καλυτερη επιλογη ειναι μια CRT 4/3 50hz (με υποστηριξη PAL60 για τα games)
Μα οι 100Hz έχουν απόλυτη υποστήριξη σε 60Hz - επιβεβαιωμένα.

@pooky

Pixel Plus II = Υποβάθμιση σε 75Ηz αλλά με διπλασιασμό των οριζόντιων γραμμών (εάν θυμάμαι καλά)

Χμ, Ambu, μάλλον έχεις το προηγούμενο μοντέλο από το δικό μου. Κανένα πρόβλημα μια και το μόνο που ατην ουσία άλλαξε είναι το εξωτερικό design της συσκευής. Η οθόνη είναι ακριβώς η ίδια.

*Gaming παντα στα 60hz!!!!

*Μιλαω για καδρο 16/9.Οι "εξυπνες" ρυθμισεις μεταβαλουν το καδρο αλλα ποτε δεν βλεπεις πιστα το εκπεμπομενο 4/3 σημα (εκτος να την κανεις 24' 4/3 mode)

*Μια καλιμπραρισμενη CRT εχει απολυτο μαυρο.Συμφωνω!!Ποσο κανει η CRT σου?

*Η Sony εχουν real χρωματα.Ολα τα processes που γινονται σε αναλογικη TV ειναι για τα μπαζα γιατι επιβαρυνουν την ταχυτητα και δειχνουν ψευτικα...

*Οταν σβησει η αναλογικη εκπομπη σβηνουν και οι CRT...οταν αρχισει κανονικα η ψηφιακη εκπομπη θα ειναι στα 720p και θα γινεται downsample για τις παλιες τηλεορασεις (το σημα θα υποστει φοβερη υποβαθμιση ποιοτητας)

*Οταν δεις γρηγορες σκηνες σε καδρο 16/9 θα δεις και τα artifacts...

*Επισης για οσους παιζουμε με τα emulatoria στην TV(μεσω xbox ή dreamcast) ή με παλιες κονσολες το 4/3 ειναι μονοδρομος...

* Gaming πάντα στα 100 Hz. Τα 60 είναι για τις οθόνες TFT σε υπολογιστή. (αίσχος).

* Η κάθε CRT TV Wide Screen έχει επιλογή να γίνει 4:3. Άρα που υπάρχει το πρόβλημα; Ακόμα και στις τηλεοπτικές εκπομπές.

* Η TV που έχω αυτή τη στιγμή κοστίζει όσο μια TFT 32. Δεν υπάρχει ετοιμοπαράδοτη, διατίθεται με παραγγελία στην Philips.

* Ναι, συμφωνούμε ΟΤΑΝ αρχίσει κανονικά η ψηφιακή TV. Για την ώρα ακόμα στα δοκιμαστικά στάδια βρισκόμαστε, και προσωπικά δεν έχω κανένα πρόβλημα. Ακόμα και σε δυό χρονάκια να ξεκινήσει (και πολύ γρήγορα σου λέω), μπορώ να περιμένω και άλλα δύο ακόμα, θα επιζήσω με το downsample. Φυσικά μετά από 4 χρονάκια θα έχουμε SED TVs 2160i + που θα κοστίζουν περίπου ένα χιλιαρικάκι.... Τότε ευχαρίστως να πάρω δύο για multiple display στον υπολογιστή μου.

* Πολύ λόγος και τρελλά επιχειρήματα για τηλεοπτικό σήμα. ΔΕΝ παρακολουθώ καθόλου τηλεόραση.

* Θα επιζήσω βλέποντας ποδόσφαιρο και μπάσκετ στην wide screen CRT. Εχμ!! Τι είπα; Μα αφού ΔΕΝ παρακολουθώ μπάσκετ και ΣΙΧΑΙΝΟΜΑΙ το ποδόσφαιρο.......

** "* Gaming πάντα στα 100 Hz. "

Pooky σε πιανω αδιαβαστο...

Τα PAL60 games στις τελευταιες κονσολες αλλα και οι αμερικανικες εκδοσεις των παλιων κονσολων(που οσοι ξερουν,αυτες προτιμανε λογω ταχυτητας,60Hz :) ) δεν διατηρουν τον ακριβη χρονισμο τους οταν παιζονται στα 100hz....Αν ομως η ΤV σου γυρναει αυτοματα σε 60Hz αφενος δεν εχεις προβλημα(παιζεις στα 60) αφετερου εχεις τουμπανο TV..

**Αν ειναι να πληρωσω 1200 ευρο για μια 32' 16/9 και να παρακολουθω TV στα 24' (με καδρο 4/3)....ΕΛΕΟΣ.

**Αν περιμενουμε 10 χρονια θα βγουμε οι τρισδιαστατες!! :)

Δε αγοραζετε μια 42 φτηνη πλασμα λεω εγω....3 χρονια εγγυηση

εχουν και αναλυση αν θυμαμαι καλα 1380 - 768 και κοστος

μονο 1000Ε!

Εγω εχω μια τετοια αριστη αγορα!!!!

Εχω παιξει κιολας το call of duty 2 και επαθα πλακα!!!

δυστυχως,ενω εχουν το καλυτερο μαυρο, δεν υποστηριζουν 720p :(

* Wally, για άλλη μία φορά, ΔΕΝ παρακολουθώ τηλεόραση. Οπότε ακόμα και 2 ίντσες να έβγαζαν τηλεοπτικό σήμα, δεν μου καιγόταν καρφί. Φυσικά ΔΕΝ παρακολουθώ τα λεγόμενα "αθλητικά". Μια και στη χώρα μας αθλητικά = ποδόσφαιρο, το οποίο μου δημιουργεί μια εμμετική τάση κάθε φορά που έστω και γίνεται αναφορά σε αυτό.

Προσωπικά απορώ πώς μπορείτε και στέκεστε μπροστά στην οθόνη και βλέπετε έστω και 10 λεπτά τηλεοπτικό πρόγραμμα. Το μόνο που παρακολουθώ είναι η "βέρα στο δεξί" γιατί πάνω από όλα μου αρέσουν οι γυναίκες της σειράς αλλά και ο τυπάς που περιπλανιέται στην έρημο........ Αλλά και αυτό δεν το παρακολουθώ στην τηλεόραση αλλά στην οθόνη του υπολογιστή μια και το κατεβάζω κάθε βράδυ από blue-white και το παρακολουθώ χωρίς τις άκρως ενοχλητικότατες διαφημίσεις. (Μια φορά που προσπάθησα να το δω real time έφρηξα, αν είναι δυνατόν ρε παιδιά πουλάνε δάνεια με διαφημίσεις που αναφέρονται σε άτομα τουλάχιστον διαννοητικά καθυστερημένα, για να μην πω τίποτε χειρότερο, και όταν δεν δείχνουν για δάνεια μας τα πρήζουν με τα γάλατα και τα απορρυπαντικά).

* 100 Hz είναι το λιγότερο που μπορείς να έχεις για να μην έχεις έναν περιποιημένο πονοκέφαλο μετά από 10 λεπτά παιχνιδιού.

* ΔΕΝ πλήρωσα 1200 ευρώ για την συσκευή μου. Την αγόρασα από πελάτη που είχε φρικάρει να πάρει TFT πριν από 18 μήνες περίπου και μου κόστισε 300 ευράκια. (Περισσότερο μανίκι ήταν η μεταφορά αλλά ας είναι καλά το SAXO ενός ξαδέλφου μου που δεν έχει πίσω καθίσματα.......) Την συσκευή αυτός την είχε ζόρι 3 μήνες. Ακόμα πληρώνει δόσεις. Στην δουλειά που κάνω συναντάω ένα σωρό ψωνισμένους και αδαείς κακομοίρηδες που τρέχουν να χρεωθούν για να πάρουν ότι καινούργιο βγαίνει μπας και τονώσουν το εγώ τους ή μπας και πιστέψουν έστω και στιγμιαία ότι θα παραμείνουν αθάνατοι. Το ίδιο συνέβη και με το αυτοκίνητο που έχω και που έχω να το κινήσω κανά μήνα....... (Έχασα και ένα RAV4 δύο ετών που ο τύπος που το είχε το πούλησε 10.000 ευρώ για να πάρει το καινούργιο, ρε γμτ....)

* Συμφωνούμε ότι οι CRT πάνε προς το χρονοντούλαπο. Αλλά για τα επόμενα 4 χρονάκια ΔΕΝ αγοράζω άλλη συσκευή. Μακάρι να έχουμε σε 10 χρόνια 3D TVs. Αυτό δεν σημαίνει πως ό,τι βγαίνει πρέπει να τρέχουμε να το πάρουμε. Ζυγίζουμε τις ανάγκες μας και τα χρήματά μας και πράττουμε ανάλογα.

* Akmakas, οι Plasma που κοστίζουν περί τα 1500 ευρώ ΔΕΝ είναι 1366 χ 768 αλλά 800 κάτι Χ 480. Οι 1366 κοστίζουν από 3500 με 4000 ευράκια. Και με 600 Watts κατανάλωση την ώρα ακόμα και με 4 ώρες την ημέρα λειτουργία σε 4 χρόνια έχεις βγάλει δυό φορές την αξία τους!!!!!! Αλλά το μαύρο είναι όντως μαύρο........

ΣΟΥ ΜΙΛΗΣΑ ΓΙΑ GAMES ΚΑΙ ΚΟΝΣΟΛΕΣ,ΕΣΥ ΜΙΛΗΣΕΣ ΓΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ!! :)

* 100 Hz είναι το λιγότερο που μπορείς να έχεις για να μην έχεις έναν περιποιημένο πονοκέφαλο μετά από 10 λεπτά παιχνιδιού.
Μαλλον δεν διαβασες τι σου εγραψα στο πρωτο ** :(

Οι early-adopters δεν ειναι ψωνισμένοι και αδαείς κακομοίρηδες!Το να αγκαλιαζεις κατι νεο που σου προσφερει ενα σκαλι ποιοτικοτερα αποτελεσματα απο οτι η κατεστημενη τεχνολογια σε καμια περιπτωση δεν μπορει να σε χαρακτηρισει ετσι!!

Αμα σκεφτοντουσαν ολοι ετσι η 3dfx(ενα παραδειγμα προιοντος που λανσαρε κατι πραγματικα καινουργιο) θα εκλεινε πριν βγαλει 2η καρτα (θυμαμαι το κραξιμο που τρωγαμε απο τους υπερμαχους της Matrox και της S3 που "θυσιαζαμε" το 32bit χρωμα για το 3D acceleration...ρε Pooky μηπως μου τα εχωνες τοτε? :) )

Δεν προσπαθω να σε πεισω να αγορασεις TFT!!!! Και να μεινεις με SD για ολη σου τι ζωη δεν εχω προβλημα!Δεν εχω μετοχες ουτε στην ΗλεκτρονικηΑθηνων ουτε στο Πλαισιο.

Αυτο που ειπα ειναι 1)οτι το HD σημα υπερεχει.Μπορεις να το απολαυσεις με 2 τροπους και

2)οτι για τα παλια(emulation,consoles) χρειαζεσαι μια 4/3 50->60Hz TV αν θες πιστη απεικονιση.

Εχουμε ξεφυγει απο το topic...

Wally ηρέμησε!!!!

Την πλάκα μας κάνουμε, δεν μαλώνουμε!!!!!! ;)

Το "αδαείς και κακομοίρηδες" δεν πήγαινε σε σένα, με παρεξήγησες. :(

Αναφερόμουν σε όλους αυτούς που συναντάω κάθε μέρα και που τους λούζει κρύος ιδρώτας στην σκέψη ότι θα κυκλοφορούν με αυτοκίνητο περασμένο μοντέλο και δεν θα έχουν την τελευταία λέξη της τεχνολογίας κινητό.

Από ότι έχω δει εσύ μακράν απέχεις από την κατηγορία αυτή. Μη με παραξηγείς λοιπόν σε όσα λέω, δεν αναφέρομαι προσωπικά σε σένα.

Αλλά αν σε έθιξα, άθελά μου, σου ζητάω συγνώμη. Δεν το ήθελα ούτε είχα τέτοιο σκοπό.

Υπάρχει μια κατηγορία ανθρώπων οι λεγόμενοι enthusiasts οι οποίοι ήταν είναι και θα είναι οι πρωτοπόροι της τερχνολογίας στο καταναλωτικό τομέα. Απλά δεν συμερίζομαι τον "ενθουσιασμό" τους. Όσο για τα games στο Playstation II που έχω (την έβαψα :D ) παίζω στα 100 Ηz χωρίς κανένα πρόβλημα!!!!!!

Οχι βρε Pooky προς Θεου!

Oυτε νευριασα,ουτε θεωρησα οτι με εθιξες! :)

Ασε να αλλαζουμε καμια γνωμη,να πηγαινει και το μυαλο μας λιγο παρακατω.

ps: το PAL PS2(τι το ηθελες :) ) δεν εχει προβλημα στα 100hz(το προβλημα ειναι μεγαλη λεξη για τoν oχι-πιστη-απεικονιση) διοτι ειναι παντα 50hz ;)

Aπο PAL κονσολες μονο το xbox1 kai 360 υποστηριζουν PAL60 as far as I know :)

Χε χε το PS2 είναι του ανηψιού μου που έρχεται και το κοτσάρει στην TV μου όταν την κοπανάει από την μητέρα του. Από εκεί είδα ότι δεν υπάρχει πρόβλημα στα PAL παιχνίδια.

Αυτό που ανέφερες με το PAL60 στις κονσόλες της Μ$, ομολογώ ότι δεν το γνώριζα. Νόμιζα ότι και το PS2 υποστήριζε αυτή τη λειτουργία.

Για αυτο κατεβαζουμε ΠΑΝΤΑ αυθεντικα αμερικανικα ή γιαπωνεζικα ISOs ωστε να χρησιμοποιουμε τα 60hz :D (που σαι ρε xalia να τους ακουσεις ???)

Που telamonas;;;; Στο PS2;

Α χα χα χα χα!!!!! Προδώθηκες!!!!!!

LOL....μονο για gamecube pooky !!! ;) ασε τα κολπα !!! :cool:

Ναι. :D Όπως τα λες είναι! :D

Δεν σε σώζει τίποτε, ούτε κι ένα edit!!!!!

χα χα, χα χα!!!!

Ο telamonas έχει PS2! :D :D

Έλα δεν πειράζει μικρό το κακό! Μόνο ελπίζω ο Ambu να σε αφήνει να παίζεις με το PS3 που έκανε προπαραγγελία!

Πίσω
Μπλουζα