telamonas.stokos είπε:Δεν ηξερα οτι πασχει τοσο και το Γιαπωνεζικο εκπαιδευτικο συστημα...
O καλύτερος τρόπος για να μπεις σε μια αγορά είνια τα παιδιά και η εκπαίδευση. Δες εδώ στο Ελλαδιστάν για παράδειγμα.
telamonas.stokos είπε:Δεν ηξερα οτι πασχει τοσο και το Γιαπωνεζικο εκπαιδευτικο συστημα...
Γιατί να ρίξει την τιμή μιας κονσόλας που δεν έχει ανταγωνισμό?xalia είπε:Ο προφήτης xalia έχει ρέντα! Είχα προβλέψει ότι θα βγάλει xmas pack αντί να ρίξει τη τιμή!
Να σου πω την αλήθεια στην δικιά μου TV δεν έχω παρατηρήσει μεγάλες διαφορές μεταξύ τίτλων DVD και τηλεοπτικής εικόνας - πλην των αναμενόμενων βεβαίως (αλλά από την άλλη κρίνω με τα μάτια μου και όχι με εργαστηριακές μετρήσεις). Χώρια που όταν έπαιζα παλιά με τις ώρες video games έχοντας κολλημένη την μούρη μου πάνω στην τηλεόραση, δεν έπαθαν τίποτα ούτε τα μάτια μου ούτε το κεφάλι μου. Δοκίμασε σε 50Hz, θα έχεις πονοκέφαλο και θα κλαίς για μία εβδομάδα.Wally είπε:Το 100hz ειναι σικε. Ωφελει τα DVD αλλα ξενιζει παρα πολυ σε τηλεοπτικο σημα (αναλογικο PAL)Ηδη απο αυτο το μεγεθος η ταχυτητα-ποιοτητα απεικονισης πασχει λογω αδυναμιας του πυροβολου να σαρωσει τετοιο εμβαδο.
Αφενώς για το stretching είναι καθαρά θέμα ρυθμίσεων, όλες (?) οι τελευταίες TV έχουν την "έξυπνη" επιλογή που το κέντρο μένει ανέπαφο, κόβει λίγο πάνω και κάτω και "τεντώνει" ελάχιστα μόνο στα άκρα της εικόνας (τουλάχιστον στην δικιά μου). Η πληροφορία στην εικόνα είναι πάντα στο κεντρο.Wally είπε:Εγω αν βλεπω τηλεοπτικο σημα(πχ ποδοσφαιρο) σε 16/9 φρικαρω.Οχι μονο απο την παραμορφωση λογω καρφωτου stretching αλλα και απο τη καθυστερηση που παρατηρω.
Χώρια τις ρυθμίσεις που έχω κάνει, η δικιά μου TV και από καταλαβαίνω και του pooky έχει αισθητήρες φωτός του περιβάλλοντος χώρου και ρυθμίζει αυτόματα τους φωτισμούς / χρώματα / αντίθεση (στο ποσοστό που της επιτρέπεις εσύ) ώστε να παραμένουν μέσα στα κατάλληλα αποδεκτά από εσένα πλαίσια...Wally είπε:Επισης οι CRT εχουν τη δυνατοτητα να δειξουν μαυρο.Οι περισοτεροι ομως κατοχοι δεν το βλεπουν..θελει καλιμπραρισμα.Αυτο το "μαυρο" που βλεπουμε παιζοντας κατα προσεγγιση με τα brightness και τα contrast σε οτι φως τυχαινει να εχουμε δεν θα μας δωσει απολυτο μαυρο αλλα μαυρο-κατα-προσεγγιση (τυπου TFT)
Ευχαριστώ πολύ, εγώ θα μείνω στην ήδη υπάρχουσα Philips 32'' 16/9 100Hz Digital Scan - Flat Matchline με Active Control (με την αυξημένη αντίθεση και το πραγμάτικα κατάμαυρο στα επίσης ζωηρότατα χρώματα - as always - καθώς είναι γεγονός ότι οι Sony πάσχουν στην ζωντάνια των χρωμάτων τα οποία ναι μεν είναι είναι υψηλού επιπέδου αλλά δυστυχώς εντελώς άψυχα - my opinion anyway). Αν και νομίζω ότι η TV του φίλου Pooky πρέπει να είναι ένα σκαλί παραπάνω από την δικιά μου, δεν νομίζω να δεχτεί ανταλλαγή .Wally είπε:Kαι επιμενω.PAL αναλογικο θελει 29' 4/3 50/60hz...
Χώρια που δειλά - δειλά κάποιες εκπομπές ήδη το "γυρίζουν" σε 16/9 κυρίως στα κρατικά τα οποία δείχνουν να πρωτοπορούν στο θέμα της εικόνας (καθώς στον ήχο είναι ακόμα mono)...Wally είπε:...Οποιος υπερμαχος των CRT μου πει οτι εχει 16/9 TV και ευχαριστιεται τηλεοπτικο σημα,θα θεωρησω οτι με κοροιδευει!!!
Α! για τα είδωλα δεν κοιτάς την κεραία σου ...Wally είπε:...Μην μιλησω για τα ειδωλα στις 100hz...
Εξακολουθώ να πιστεύω ότι η τεχνολογία των TFT - αν και έχει βελτιωθεί πολύ το τελευταίο εξάμηνο - έχει αρκετό δρόμο ακόμα μέχρι να φτάσει σε αποδεκτό για την τιμή τους επίπεδο (και αντοχή), ώστε να βρεθούν στο σαλόνι μου και να αντικαταστήσουν την CRT που έχω τώρα.Wally είπε:Οποιος θελει να δει κατι ποιοτικοτερο εχει 2 επιλογες TFT ή projector.
Μα οι 100Hz έχουν απόλυτη υποστήριξη σε 60Hz - επιβεβαιωμένα.Wally είπε:Οποιος τι βρισκει με τα υπαρχοντα,η καλυτερη επιλογη ειναι μια CRT 4/3 50hz (με υποστηριξη PAL60 για τα games)
κάποιοι έλεγαν ότι τα xmas θα πέσει η τιμή του xbo60keeper7k είπε:Γιατί να ρίξει την τιμή μιας κονσόλας που δεν έχει ανταγωνισμό?
Μαλλον δεν διαβασες τι σου εγραψα στο πρωτο *** 100 Hz είναι το λιγότερο που μπορείς να έχεις για να μην έχεις έναν περιποιημένο πονοκέφαλο μετά από 10 λεπτά παιχνιδιού.