Wally είπε:
Αλλα δυστυχως ειναι με το κακασχημο Gnome που ακομα και στο "τερμα" τα settings,παραμενει ασχημο.
Μάλλον μας δουλεύεις ρε Πάνο. Άσχημο-κακάσχημο το GNOME??? Ναι, καταλαβαίνω, φυσικό είναι να σου αρέσει το KDE γιατί το look'n'feel είναι πολύ κοντά στα Winblows. Αλλά ποιά είναι η λογική του να βάλω Linux και να έχω GUI σαν τα "πατζούρια"???
Όσον αφορά τα προβλήματα που αναφέρεις, έχω κάνει "άπειρες" εγκαταστάσεις σε διαφόρων είδους (hardware) συνδυασμούς και όλα παίζουν ρολόι. Πάντα όμως Ubuntu και ΟΧΙ τα derivatives (kubuntu, xubuntu, kazabuntu etc). Μέχρι την 8.04 που έχω, όλα παίζουν σφαίρα σε μηχανήματα 4+ ετών.
Οσον αφορα την ομορφιά, για κάνε install το Compiz Fusion στο Gnome. δεν νομίζω να υπάρχουν αλλού τέτοια fx αλλά και να παίζουν τρελά σε low-spec hw όπως το pc μου. (p4/3GHz, 512MB Ram, Nvidia N6600/64).
Αξίζει πάντως να ασχοληθείς, όπως είπε και ένας φίλος πιο πάνω, και μην βγάζεις αρνητικά συμπεράσματα τόσο νωρίς. Μόλις καταφέρεις και το στήσεις σωστά, τότε θα καταλάβεις το γιατί. Αφόυ μπορώ και δουλεύω χωρίς native windows και κάνω ΟΛΕΣ τις δουλειές μου μιά χαρά και ΠΙΟ γρήγορα, αυτό κάτι λέει. Και δεν είμαι ο μόνος.
Και αν δεν θες wine, Sun xVM VirtualBox.... Τα σπάει....
BTW, για το θέμα του boot partition, edit to /boot/grub/menu.lst