Kubuntu προβληματακια στο στησιμο

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας Wally
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Wally είπε:
Γενικα ποια διανομη θεωρειται οτι διαθετει πιο ευρεια γκαμα υποστηριξης hardware?
knoppix η sidux,απο οσο ξερω.

αμα ειναι για απλα πραγματα μπορεις να χρησημοποιησεις το livedvd του knoppix ,γιατι το sidux ειναι μαλλον καπως περιεργο,οχι οτι σημαινει τιποτα αυτο ,αλλα ισως θελει καποια εμπειρια,περισσοτερα δε μπορω να πω γιατι λογω ελλειψης χρονου σταματησα να το δοκιμαζω οπως και το zenwalk.

βεβαια με livedvd ισως να ειναι λιγο πιο αργο το συστημα,αλλα μπορει και οχι,ειδικα το sidux ακομη και ετσι ειναι πολυ γρηγορο,δωσε και μια ευκαιρια σαν εναλλακτικη σε αυτο,το μονο που εχεις να κανεις ειναι να το κατεβασεις και να το καψεις προσεκτικα,ουτε εγκατασταση ,ουτε τιποτα τετοια προβληματα.

το συνηθες παντως που και εγω ειχα κανει ειναι να κατεβασεις(αν εχεις υπομονη) 5-6 απο τις ευκολες διανομες πχ pclos και να δεις τι παιζει με το συστημα σου

υπαρχουν και τα γκουχ - vixta για τους αμετανοητους windowαδες.--fedora ειναι ,αλλα μαλλον δε καθεται απο οτι βλεπω.

εγω ειχα ξενερωσει στην αρχη με καποια πιο σοβαρα προβληματα,αλλα ξεπεραστηκαν καποια στιγμη,τωρα περασα και σε debian τελικα για συγκεκριμενους λογους δοκιμαστικα στον λιγο χρονο που εχω,αν κατσει θα γινει το κυριο λειτουργικο μου ,αρκει να παιζουν καποια πραγματα καλα στο wine,γιατι τα xp μαλλον εχουν σαπισει....παμε για τα 7 τωρα αν και οποτε βγουν καλα.

κατα τα αλλα,ισως να δοκιμαζες και την ubuntu 8.4. καλυτερα.

αυτα.

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ξανακατεβασα το Ubuntu το οποιο εγκατασταθηκε μια χαρα,ακομα και τους proprietary drivers της Ati δεχτηκε!! Αλλα δυστυχως ειναι με το κακασχημο Gnome που ακομα και στο "τερμα" τα settings,παραμενει ασχημο.Παντως 245 updates απο το Internet μπηκαν μεσα σε 5 λεπτα!! Δυστυχως το HD playback εχει μεγαλο penalty στο CPU usage.Επισης αυτος ο TOTEM (?) media player δεν μου γεμιζει το ματι.

Τεινω να πιστευω οτι ολες οι ασυμβατοτητες και η χαζομαρουλες, ειναι αποτελεσμα του πανεμορφου KDE.

Τωρα ειμαι σε διλλημα αν θα πρεπει να κανω install το KDE.

Μπηκα Synaptics και εχει αρκετα πακετα.

o totem παιρνει ακυρο,θα καταλαβεις γιατι...προτιμησε vlc ,mlayer και γενικα τους ψαχνεις και αποφασιζεις ποιους θα κρατησεις.

με καταλληλους οδηγους ειναι αρκετα καλο το gnome ,μεχρι και η κατω μπαρα ,αλα mac μπαινει.

τωρα αν εννοεις να εχεις ταυτοχρονα και kde ,εγω οταν το ειχα κανει στην 8.4 δεν ηταν και οτι καλυτερο ,μαλλον μπεδεμα ηταν,δε ξερω τι παιζει τωρα ,αλλα μαλλον προβληματα θα φερει.

Κακάσχημο το gnome.....? :o Αυτά τα λένε κρυφοχρήστες window$ :D :D:D

Πάντως, επιμένεις να μη δοκιμάζεις κάτι σε Slackware, οπως το ZENWALK (ZENLIVE για δοκιμες) , SLAX, vector, Backtrack ;) και φυσικά το απίστευτα, μικρό αλλά μεγάλο PUPPY Linux που δουλεύει σε οποιδήποτε PC.

YΓ: Δοκίμασε και το elive και πες μας αν και το enlightenment desktop είναι και αυτό άσχημο :tongue:

καλο το zenwalk,αξιζει περισσοτερο τη προσοχη καποιου που θελει να ασχοληθει με λινουξ.

το προβλημα τελικα ηταν στον network manager του KDE ο οποιος τρωει μια φρικη οταν του δινεις manual IP στη καρτα και θελει το mask οχι ως 255.255.255.0 αλλα ως 24.0.0.0

Τώρα εγώ σου φταίω που σου είπα τόσες φορές να δώσεις το ifconfig να δούμε τι γίνεται και δεν το έκανες; Θα το είχαμε δει κατευθείαν το πρόβλημα. ;)

Ζητω ταπεινα συγνωμη! :)

Μαλιστα αν δεν ηταν το system log να μυριστω οτι κατι παιζει και να ψαξω τα entries στις bug lists του Kubuntu...θα ημουν ακομα με Gnome.

Θα το παρακολουθω παντως.Εδω και 15 λεπτα δεν ειχα καποιο προβλημα (περα απο οτι ο Konqueror δεν παλευεται και εβαλα τον FF3)

Γιατί ζητάς συγγνώμη;

Εσύ παιδεύτηκες τόσες μέρες βάζοντας/βγάζοντας και ξαναβάζοντας για πρόβλημα που λυνόταν σε 2 λεπτά. :biglaugh:

Wally είπε:
@Domniki -> Δεν ειναι θεμα μου το performance.Και τα XP που εχω,κολασμενα πανε.Το προβλημα μου ειναι η συμβατοτητα του hardware οπου στο Solaris ειναι ασυγκριτα εφιαλτικοτερη απο το Linux.

Το Linux το θελω ωστε να υποκαταστησω ΚΑΠΟΙΕΣ καθημερινες δουλειες πιο "χαλαρα" (χωρις firewalls,antiviruses κτλ).

Η κονσολα πεθανε για "σπιτικες εργασιες".Εσυ καις dvd ή βλεπεις vc1 wmvs απο κονσολα?
Ποτε δεν χρησιμοποιησα κονσολα στις σπιτικες μου εργασιες ;) Αλλα στη δουλεια, οπου χρειαζεσαι μεγιστη αποδοση, ταχυτητα και αξιοπιστια, ηταν μονοδρομος. Ακριβως γι'αυτο ρωτησα τους λογους που θελεις να αντικαταστησεις τα XP.

Wally τώρα που πήρες φόρα πήγαινε και μια βόλτα στο kde-look.org και δες τι σου αρέσει από κει μέσα αν και με το Oxygen δε νομίζω να θες κάτι περισσότερο.

Μετά πέρνα και από την Opera, κατέβασε το "browser" τους (μπουχαχα) και κάνε τον dpkg -ι δε νομίζω να τον έχουν σε κανένα repository οι απαράδεκτοι. :)

Βάλε και το IEs4Linux για να έχεις και έναν explorer για τα κακογραμμένα sites.

Βάλε και το Mono για να έχεις και .Net

K3b για να καις κάνα DVD

Evolution για mail client (αν και είναι gtk), αν δεν σου αρέσει δοκίμασε το Claws Mail

GCompris
για να παίζει κάνα παιχνιδάκι η Αναστασία.

Φυσικά υπάρχουν και οι γνωστοί uae, Basilisk και σχετικοί emulators ένα apt-get install μακριά

Επιτηδες σε αφησα να χαλαρωσεις χαχαχαχα

Το κολπο με το net mask πιανει αλλα καθε φορα πρεπει να σβηνω και να ξαναφτιαχνω το προφιλ της συνδεσης! :(

η 8.10 εχει πρόβλημα με τον network manager, βασικα δεν δεχεται static ips...

Στο κατεβαστίρι μου εχω 8.04

μιας και χωθηκες χοντρα, (και καλως ηρθες) δοκιμασε να περασεις και κανενα ssh server για απομακρυσμενη διαχειρηση σε κονσολα....

Και μετα για να μην εχεις προβλήματα με hardware modules, δοκιμασε και το arch η το slackware, 2 μαλλον σκληροπυρηνικες διανομες.

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
(Το ssh το δουλευει μηνες τωρα για τη συνδεση του με τον server του retromaniax...τον εχωσε ο Shock και του αρεσε τελικα. Τωρα για το Arch...μακαρι αλλα δεν τον βλεπω..)

Saulot το περι static το εμαθα the hard way! thanx!

Θα δοκιμασω το σιχαμενο DHCP που παντα απεφευγα,το βραδυ.

Αλλο ενα προβληματακι ειναι οτι ο Kopete (τον δοκιμαζω σε MSN mode για να υποκαθιστω τον Live Messenger) δεν συνδεεται με τιποτα. Μου βαραει wrong password συνεχως ενω ειναι σιγουρα σωστο (το δοκιμαζω στο καπακι και απο αλλο PC στα windows)

Η Opera ειναι πολλες φορες καλυτερη απο τους υπολοιπους διαθεσιμους browsers (και σε ταχυτητα και σε ορθοτητα GUI -ελεος τα tabs στον FF3 εχουν clipping!) αλλα πρεπει να εγκαταστησεις τα mscorefonts.

To flickering στο video-playback διορθωνεται αν στο Output του εκαστοτε Player (εγω εχω VLC) επιλεξουμε Χ11. Παντως το HD playback παρολο που δεν ζοριζει τσιτα τις CPU (αν και 50% σε τετραπυρηνο δεν θεωρειται σε καμια περιπτωση λιγο!) ειναι αρκετα πισω ακομα.Κανει αρια και μη περιοδικα κοψιματα χωρις να εχουμε τη στιγμη του κοψιματος καποια καρφωμενη στο Θεο, CPU...περιεργο.

Αλλο ενα ενοχλητικο ειναι οτι αν εγκαταστησεις και Gnome και KDE εχεις στο Menu σου τις εφαρμογες και των 2 xservers. Οφειλω παντως να παραδεχτω οτι τα εργαλεια του Gnome αν και κακασχημα ειναι πιο χρηστικα και πλουσια.

Παντως το KDE ειναι μεγαλη κουκλα και σκεφτομαι να χωσω τη φρεσκια 4.2.κατι :D

Wally είπε:
Αλλο ενα προβληματακι ειναι οτι ο Kopete (τον δοκιμαζω σε MSN mode για να υποκαθιστω τον Live Messenger) δεν συνδεεται με τιποτα. Μου βαραει wrong password συνεχως ενω ειναι σιγουρα σωστο (το δοκιμαζω στο καπακι και απο αλλο PC στα windows)
Μα αφού πάει από proxy ρε συ Πάνο λες να έχει ανήξει η M$ τους servers της για jabber πρωτόκολλα? ΛΟΛ. 1-2 θα μπει, εγώ έτσι δουλεύω και δεν έχω πρόβλημα από κει και πέρα.

Wally είπε:
Η Opera ειναι πολλες φορες καλυτερη απο τους υπολοιπους διαθεσιμους browsers (και σε ταχυτητα και σε ορθοτητα GUI -ελεος τα tabs στον FF3 εχουν clipping!) αλλα πρεπει να εγκαταστησεις τα mscorefonts.
ΕΛΕΟΣ μα όπου κειτάξεις ψάχνεις να δεις για clipping? !!!!

Wally είπε:
To flickering στο video-playback διορθωνεται αν στο Output του εκαστοτε Player (εγω εχω VLC) επιλεξουμε Χ11. Παντως το HD playback παρολο που δεν ζοριζει τσιτα τις CPU (αν και 50% σε τετραπυρηνο δεν θεωρειται σε καμια περιπτωση λιγο!) ειναι αρκετα πισω ακομα.Κανει αρια και μη περιοδικα κοψιματα χωρις να εχουμε τη στιγμη του κοψιματος καποια καρφωμενη στο Θεο, CPU...περιεργο.
Προφανώς εννοείς στον 1 πυρήνα. ΚΑΙ ΒΓΑΛΕ ΠΙΑ ΤΟ VNC :) Για δοκίμασε mplayer ή XBMC και πες μου

Wally είπε:
Αλλο ενα ενοχλητικο ειναι οτι αν εγκαταστησεις και Gnome και KDE εχεις στο Menu σου τις εφαρμογες και των 2 xservers. Οφειλω παντως να παραδεχτω οτι τα εργαλεια του Gnome αν και κακασχημα ειναι πιο χρηστικα και πλουσια.
Το Gnome και το KDE ΔΕΝ είναι xservers. Επίσης τα προγράμματα τους μπορείς να τα βγάλεις αν δεν σου αρέσουν και να αφήσεις τις βιβλιοθήκες τους.

Best of both worlds.

Οντως εχεις δικιο για το XBMC.Θα το ψαξω να το εγκαταστησω το βραδυ.VNC suckz anyway ;)

Οσο για το Kopete εχει προβλημα με τα μακρια passwords (βασικα δεν το περιοριοζει αυτοματα στους 16 χαρακτηρες οπως το MSN).Θα αλλαξω pwd και θα σας πω το βραδυ.

Τωρα που λες για πυρηνα...το System Monitor του KDE δεν μου δειχνει τους 4 πυρηνες ξεχωριστα αλλα εχει μονο ενα γραφημα για το CPU load!! Το Gnome ειχε εξαιρετικο αντιστοιχο εργαλειο.

Ρε Αντωνη πραγματικα..ο Konqueror ειναι μαυρα χαλια,ο FF απαλευτος αλλα σε καλυτερη μοιρα και ο Opera μια οαση!

Δεν θα σχολιασω ολα οσα λες - το ψαχνεις, και σε λιγο θα δεις και μονος σου ποια ειναι τα καλα του κοσμου που μολις μπηκες.

Μονο για τους messengers θα σου πω να τους δεις ολους πριν καταληξεις. Kopete, Amsn, emesene, Pidgin κλπ εχουν ο καθενας τα δικα του καλα χαρακτηριστικα και προτερηματα. Φαντασου πχ οτι με τον πολυπλατφορμικο Pidgin μπορεις να εχεις ταυτοχρονα 10 msn λογαριασμους συνδεδεμενους μαζι με IRC και οτι αλλο εχεις ! αυτα δεεν υπαρχουν στον Live messenger..

Εγώ θα σου έλεγα αν δεν μπορείς να ζήσεις χωρίς τον live να βάλεις ένα wine.

Είναι ένα apt-get μακριά.

Ετσι θα έχεις και τα υπόλοιπα προγράμματα που χρειάζεσαι, μέχρι και Photoshop!

Πίσω
Μπλουζα