Launchers (Hyperspin, LaunchBox κτλ)

3000 μου ακούγεται αριθμός για complete set. Το Gamebase έχει κατι παραπάνω από 5.000 αρχεία για να καταλάβεις αλλά σκέψου ότι μετράει και τις δεύτερες, τρίτες, κλπ δισκέτες. Και υποτίθεται ότι είναι όλα τα Games.
 
Ενδιαφέρον thread. Με λίγο research, πείστηκα να αγοράσω το BigBox & lifetime subscription στο EmuMovies.
 
Ερώτηση εκτός από το ότι παίζει βίντεο κλπ σε κάθε σύστημα/ρομ ποιο είναι το όφελος να δουλεύεις big box αντί πχ retroarch; Και το retroarch φτιάχνει playlists με εξώφυλλα και screenshots.
 
Ερώτηση εκτός από το ότι παίζει βίντεο κλπ σε κάθε σύστημα/ρομ ποιο είναι το όφελος να δουλεύεις big box αντί πχ retroarch; Και το retroarch φτιάχνει playlists με εξώφυλλα και screenshots.
To menu είναι θέμα γούστου κυρίως. Εγώ έχω συνηθίσει Hyperspin και δεν μπορώ να το αλλάξω εύκολα, παρόλο που το Big Box έχει παραπάνω πράγματα (αλλά είναι και λίγο πιο αργό). Το RetroArch το χρησιμοποιώ σαν emulator στην ουσία, δηλαδή ανοίγω Hyperspin και μόλις διαλέξω ένα παιχνίδι παίζει με retroarch.

Πέρα από αυτό, δεν ξέρω κατα πόσο ολοκληρωμένο είναι το RetroArch όσον αφορά database info. Εγώ πχ βρήκα τρόπο στο Hyperspin να κατηγοριοποιώ τα παιχνίδια σύμφωνα με την χρονιά που βγήκαν, που είναι και αυτό που με ενδιαφέρει περισσότερο γιατί μου αρέσει να συγκρίνω τα παιχνίδια μεταξύ τους ενώ συνυπήρχαν (κυρίως σε arcades και κονσόλες που κράτησαν χρόνια) και να βλέπω και την εξέλιξη με τον χρόνο. Υπάρχουν πολλά ολοκληρωμένα xml ήδη για hyperspin που έχουν αυτήν την πληροφορία συν άλλες όπως πχ "genres" και έτσι δεν χρειάζεται να τα φτιάχνω μόνος μου, το μόνο που κάνω είναι να διορθώνω τυχόν λάθη αν δεν βαριέμαι. Και το Big Box έχει ακόμα περισσότερες δυνατότητες κατηγοριοποίησης των παιχνιδιών φανταζομαι αφού σίγουρα έχει την μεγαλύτερη και πιο ανανεωμένη database αυτήν την στιγμή (χρησιμοποιώ το LaunchBox σαν desktop frontend και βλέπω πως έχει πολύ πράμα).

Αλλά και τα video previews είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα. Επίσης έχει και τα themes, κάθε παιχνίδι μπορεί να έχει το δικό του full screen theme με δικά του backgrounds και άλλα στοιχεία, όχι μόνο video και box art. Το MAME έχει ήδη themes για χιλιάδες games. Ενα ακόμα πράγμα που μου αρέσει στο Hyperspin είναι το attract mode, δηλαδή το αφήνεις μονο του και αυτό αλλάζει από παιχνίδι σε παιχνίδι τυχαία και σου δείχνει τα themes και τα previews οπότε είναι ωραίο να το έχεις και σαν background με ήχο ενώ κάνεις άλλες δουλειές πχ, σου δίνει μία ατμόσφαιρα arcade room. Έξαλλου το Hyperspin φτιάχτηκε με την ιδέα να μπαίνει σε καμπίνες και έχουν δώσει έμφαση σε αυτό.
 
@Wally

Προσπαθώ να τρέξω τα .lha files για amiga, μέσω LaunchBox και WinUAE standalone. Αν θυμάμαι καλά εσύ τα έτρεχες έτσι σε κάποια φάση? Μήπως μπορείς να μου πεις το command line που έχει στον emulator γιατί δεν μπορώ να το βρω με τιποτα.
 
Συναγωνιστη @Imgema δυστυχως δεν μπορω να βοηθησω :( ...με WinUAE (αν και εβαλα Primary το pUAE τωρα) στο Launchbox τρεχω το Damien pack (δεν βρηκα lha μεσα)

Συμφωνω οτι το Teknoparrot δεν αποτελει emulator αλλα ειναι μονοδρομος για arcade παιχνιδαρες (Afterburner Climax, Virtua Fighter 5, Caladrius, Inital D, House of the Dead 4, Tekken 7, Street Fighter IV 2012, Sega Rally 3* κτλ κτλ)

*δεν τρεχει με τη νεα αναβαθμιση των Windows 10

@Shinobi σου προτεινω να δοκιμασεις καποιον Launcher. Θα σου λυθουν τα χερια και θα εχεις τα απαντα portable σε ενα δισκο
 
Τελευταία επεξεργασία:
Λοιπον, προσθεσα τον Cxbx Reloaded
Δεν ειχα και πολλες ελπιδες.
Κατεβασα 3-4 παιχνιδακια, τα εχωσα στο Launchbox, εβαλα το command line /load για να μην βγαζει το GUI του Cxbx, εκανα μια γρηγορη παραμετροποιηση του emulator...
Ετρεξα το Orta και...παιζει in-game στα 60 καρε! Δεν δοκιμασα κατι αλλο γιατι νυσταζα ουτε ψυρισα το Orta αλλα φαινεται οτι εχουν γινει βηματα στο XBOX emulation.
 
Εκατσα και έφτιαξα επιτέλους ένα δικό μου Retropie setup μεγέθους 128GB.

Αν και δεν συγκρίνεται με το να έχεις ένα δυνατό PC στο θέμα του πόσα συστήματα μπορείς να κάνεις emulate και τι χώρο μπορείς να εκμεταλλευτείς, το καλό που έχει το Retropie είναι ότι μπορείς να έχεις δεκάδες διαφορετικά menus στημένα και να τα αλλάζεις μέσα από το menu που τρέχει εκείνη την στιγμή.

Και ομολογώ ότι κάποια από τα menus που βρήκα είναι πιο όμορφα και πιο κόζι από το Hyperspin και το Launchbox. Μπορείς να βάλεις και background μουσικούλες από πίσω και να θυμίζει Wii ή τα SNES/NESmini, μέχρι και menu που να είναι τα ίδια σε γραφικά υπάρχουν (εγώ έβαλα SNES mini σαν default).

Ξεχνάς βέβαια accurate emulation ή βαριά συστήματα αφού αναγκαστικά χρησιμοποιείς emulators για performance και παλιές εκδόσεις MAME.
 
Κι εμένα δεν με χάλαγε ένα retropie στην τιβι με μενού για emulation, το θέμα είναι πόσα πια συστήματα να στήσει κάνεις. Εγώ έχω 4 λάπτοπ και 1 desktop , Wii, Amiga και PSP. Εδώ μιλάμε να ξεφορτωθώ ένα δύο κομμάτια οπωσδήποτε να αδειάσει χώρος. Δεν βαριέσαι την ίδια δουλειά κάνει και το λάπτοπ στην τιβι με retroarch και τα playlists. Αν ποτέ αδειάσω λίγο χώρο μπορεί κάτι να γίνει.
 
Να σου πω την αλήθεια δεν το ξεκίνησα για να έχω εγώ ένα setup, αλλά πιο πολύ γιατί μου το ζητήσανε να ασχοληθώ και να φτιάξω για άλλους και αφού μου έδιναν και αμοιβή για τον κόπο μου είπα να το κάνω αφού έχω χρόνο. Στην αρχή ξίνισα αλλά στο τέλος το σετάκι που έφτιαξα μου αρέσει και γενικά είναι ωραία φάση γιατί είναι αρκετά εύχρηστο λόγω του μικρού μεγέθους και απόλυτα portable λόγω του ότι είναι fixed hardware.

Και τώρα που γλυκάθηκα σκεφτόμουν να το έβαζα και στην καμπίνα με την CRT. Εχω ήδη ένα custom Retropie setup που μπαίνει στην Pandora της καμπίνας (το οποίο δεν το βρίσκεις πουθενά για κάποιο λόγο) αλλά δεν μου πολυαρέσει και δυστυχώς δεν μπορείς να το αλλάξεις με απλό Retropie γιατί προφανώς η Pandora έχει διαφορετικό hardware. Eίδα ότι υπάρχει Jamma adapter για Raspberry και έλεγα να βάλω κάτι τέτοιο αλλά είναι πολύ ακριβό στα 90+ ευρώ περίπου, βάλε και το κόστος του Raspberry πας πολύ μακριά.
 
Ναι άμα είναι να πάει 200 και βάλε ευρώ η δουλειά νομίζω δεν αξίζει. Εγώ κατέληξα ότι βασικά θέλεις ενα αξιοπρεπές desktop, ένα λάπτοπ σύγχρονο έστω με Vega 8 που παίζει και κανένα παιχνίδι και ένα κινητό καλό με ένα χειριστήριο ipega για φορητότητα και είσαι κομπλέ. Όλα τα άλλα είναι περιττά και είτε υπερβολές είτε δεν κάνεις δουλειά όπως θα ήθελες. Ένα άλλο γκατζετακι που δεν έχω δοκιμάσει είναι το Chromecast, δηλαδή με κινητό να κάνεις cast την εικόνα στην τιβι και να παίζεις με Bluetooth χειριστήριο. Δεν ξέρω πόσο lag θα έχει με όλες αυτές τις ασύρματες συνδέσεις.
 
Απο desktop είμαι καλυμμένος 100% και το Retropie καλύπτει την πιο μικρή κατηγορία ας πούμε. Laptop δεν με ενδιαφέρει καθόλου γιατί δεν τα θεωρώ φορητά ενώ έχω ήδη desktop. Ωστόσο χρειάζομαι κάτι για να καλύψω την κατηγορία φορητού και η μόνη λύση για μένα είναι ένα καλό, δυνατό κινητό. Κατι κινέζικα φορητά για games δεν τα θέλω καθόλου, θα πρέπει αυτό που θα φτιάξω να σηκώνει νέες εκδόσεις MAME και Gamecube 100%.

Δυστυχώς το Samsung A7 (2018) που έχω τώρα δεν νομίζω να με καλύπτει στο θέμα δύναμης αν και είναι πιο δυνατό από Raspberry. Ισως στο επόμενο κινητό που θα πάρω όταν το δικό μου παλιώσει να φτάσω την κατηγορία ενός τωρινού Galaxy S10 χωρίς να χρεοκοπήσω. Α και τα 128GB που έχω στην mini SD δεν θα φτάνουν ούτε για ζήτω, μόνο τα περιοδικά που έχω φορτώσει θέλουν 100GB οπότε μιλάμε για 512GB τουλάχιστον και ελπίζω μέχρι τότε να είναι φτηνές.
 
128gb σε παίρνει να βάλεις και επιλεγμένα ps1 ίσως καμιά 30ρια τίτλους (πολλά έχουν 2 cd η και παραπάνω) και εννοείται τα κλασικά 8bit/16bit. Αυτά τα rpi είναι πιο πολύ για άτομα που δεν πολυασχολουνται και θέλουνε κάτι στην τιβι για να παίζουν. Για εμάς που τα έχουμε σε κάθε πιθανή και απίθανη συσκευή δεν είναι. Θα ήθελα όμως κάτι compact που να παίζει και τον dolphin/dreamcast/n64 καλά. Το λάπτοπ που έχω βάλει τώρα στην τηλεόραση μόνο compact δεν το λες με 15.4" και full kb. Φυσικά παίζει όλα τα παραπάνω τέλεια.
Με S10 θα παίζεις υποθέτω και dolphin εμένα το xperia xz1 παίζει και 3ds καμπάνα με τον citra.
 
Εχω καιρο να ασχοληθω. Εχω ενα 64αρη image που ιεχα φτιαξει με αρκετο μερακι.
Ελπιζω να προχωρησει το Vulkan για Pi4 (ειναι ακομα στο τριγωνο αλλα λογικα ειναι ολοκληρο foundation απο πισω) και να δουμε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ενα Pi4 RetroPie build. Εκει θα ξανα-ασχοληθω με στησιμο.
 
Παλεύω να στήσω το Emulationstation (το launcher που χρησιμοποιούν στο Retropie του Raspberry) αλλά στο PC. Αυτό που μου αρέσει πολύ σε αυτο το frontend είναι τα πολλά διαφορετικά menu themes που το αλλάζουν τελείως. Είδα ότι υπάρχει και στο PC και είπα να το στήσω κι εκει να το έχω σαν επιλογή. Δυστυχώς το community για την PC έκδοση είναι ανύπαρκτο και ότι ψάχνεις το βρίσκεις για το Retropie όπου υπάρχουν πολλές διαφορές στο πως αντιμετωπίζεις διάφορα θέματα.

Eπίσης είναι ότι χειρότερο έχω συναντήσει σε θέμα στησίματος από την αρχή. Φαντάσου ότι δεν μπορείς καν να δώσεις έναν default φάκελο για τα media ώστε τα roms που θες (πχ του NES) να βλέπουν τον φάκελο NES videos για παράδειγμα. Οτι πιο απλό δηλαδή και δεν μπορείς να το κάνεις. Πρέπει να δώσεις το path σε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και γράφεται στο xml του metadata. Αν θες πολλά μαζί θα πρέπει αναγκαστικά να κάνεις scrap και να και να κατεβάζεις τα media files, ασχετα αν τα εχεις ήδη ή όχι. Δηλαδή πραγματικά, δεν ξέρω τι κάπνιζε αυτός που το έφτιαξε...
 
Παλεύω να στήσω το Emulationstation (το launcher που χρησιμοποιούν στο Retropie του Raspberry) αλλά στο PC. Αυτό που μου αρέσει πολύ σε αυτο το frontend είναι τα πολλά διαφορετικά menu themes που το αλλάζουν τελείως. Είδα ότι υπάρχει και στο PC και είπα να το στήσω κι εκει να το έχω σαν επιλογή. .
Αυτο ειναι το κανονικο post του τασου διαβαζοντας ομως πισω απο της λεξεις που μονο εγω φυσικα εχω το χαρισμα να το κανω το πραγματικο post του τασου ειναι το παρακατω.

''Παλευω να στησω το Emulationstation ( το launcher που χρησιμοποιουν στο Retropie του Rasberry) αλλα στο PC.Aυτο που μου αρεσει πολυ σε αυτο το fronted ειναι τα πολλα διαφορετικα menu themes που το αλλαζουν τελειως. Αφου εφαγα τα νιατα μου με το Retroarch δεν με εχει απομεινη τιποτα ποια να ρυθμισω και να ασχοληθω και εχω σαλταρει και ενα ακομη παραπανω τωρα με τον καταραμενο τον ιο που μας εχει κλεισει μεσα στα σπιτια και τρωω τα νυχια μου ολη την ωρα αφου πρωτα τα εχω περασει 3 φορες με αντισηπτικο γιατι δεν εχω κατι να ρυθμισω μιλαμε θα παθω στερητικο συνδρομο.ΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩ τι ειναι αυτο το Emulationstation που βλεπουν τα ομορφα μπιρμπιλοτα μου ματια επιτελους μια ακτινα φωτος στον σκοτεινο και μαυρο κοσμο των settings του emulation.Επιτελους θα ρυθμισω ναιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι ρε κουφαλες θα ρυθμισω και θα ξαναρυθμισω και ανετα καθομαι κανα εξαμηνο μεσα στο σπιτι.Emulation και ρυθμισεις ρεεεεεεεεεεεεεεεε και τα μυαλα στον ανεμιστηρα της ψυκτρας του επεξεργαστη :cool: :cool: :cool: :cool:
 
Τελευταία επεξεργασία:
Παλεύω να στήσω το Emulationstation (το launcher που χρησιμοποιούν στο Retropie του Raspberry) αλλά στο PC. Αυτό που μου αρέσει πολύ σε αυτο το frontend είναι τα πολλά διαφορετικά menu themes που το αλλάζουν τελείως. Είδα ότι υπάρχει και στο PC και είπα να το στήσω κι εκει να το έχω σαν επιλογή. Δυστυχώς το community για την PC έκδοση είναι ανύπαρκτο και ότι ψάχνεις το βρίσκεις για το Retropie όπου υπάρχουν πολλές διαφορές στο πως αντιμετωπίζεις διάφορα θέματα.

Eπίσης είναι ότι χειρότερο έχω συναντήσει σε θέμα στησίματος από την αρχή. Φαντάσου ότι δεν μπορείς καν να δώσεις έναν default φάκελο για τα media ώστε τα roms που θες (πχ του NES) να βλέπουν τον φάκελο NES videos για παράδειγμα. Οτι πιο απλό δηλαδή και δεν μπορείς να το κάνεις. Πρέπει να δώσεις το path σε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και γράφεται στο xml του metadata. Αν θες πολλά μαζί θα πρέπει αναγκαστικά να κάνεις scrap και να και να κατεβάζεις τα media files, ασχετα αν τα εχεις ήδη ή όχι. Δηλαδή πραγματικά, δεν ξέρω τι κάπνιζε αυτός που το έφτιαξε...

O developer που το ειχε ξεκινησει εχει αποχωρησει απο το 2015 αν θυμαμαι καλα. Νομιζω οτι κοβουν ραβουν.
 
Πάντως το screenscrapper (οχι αυτό που έχει το Emulationstation) είναι πολύ καλό, βρίσκει πολύ πράμα. μπορεί να ξεπερνάει και αυτό του Launchbox.

Υπάρχουν updated forks για το Emulationstation των Windows.


@metalcandyman

Πρέπει να βγάλουν ένα παιχνίδι "emulation settings simulator" να χαρώ :p

Πάντως το καθήκον μου σαν gamer το κάνω. Έφαγα 100 ώρες στο Subnautica και τώρα λιώνω DOOM Eternal.
 
@Wally

Εχω εντυπωσιαστεί με το screen scrapper. Μέχρι στιγμής μου βρίσκει τα πάντα, ακόμα και στο PC Engine που είναι τα μισά Ιαπωνικοί τίτλοι. Και μάλιστα οι εικόνες που κατεβάζω είναι στην ουσία κολάζ από screen-shot, boxart και wheel. Και δεν βρίσκω κάποιο που να λείπει κάποιο στοιχείο ακόμα.

Εχω δρόμο μπροστά μου μιας και έχω σετάρει μόνο 10 κονσόλες μέχρι στιγμής. Αλλά είμαι περίεργος αν πιάσω home computers τι θα βρει? Θέλω να δω αν θα βρει και τα ονόματα από τα Amiga WHDloads όταν έρθει η ώρα.
 
Πίσω
Μπλουζα