[LYRA] Playmobil

παιδια μη το κουράζουμαι το θεμα.προτείνω μέσα στο Μάιο να γινει μια συνάντησει σε ημερομηνία που θα συμφωνίσουν οι περισσοτεροι.(λίγο δύσκολο να μπορέσουν όλοι.)λοιπόν τιη θα λέγατε για το Σάββατο 19 Μαιου και ώρα 13:00?αρκεί να μας επιτρέψουν απο το playmobil fun park να μαζευτούμε.τι λέτε?.ακούω αντιπροτάσεις.και φυσικά επίσιμη προσκεκλημένη θα είναι η Κυρία Μαρκέλα Λύρα.
 
@ Γιάννη, σε ευχαριστώ πολύ για το "επίσημη προσκεκλημένη" αλλά δεν είμαι ούτε επίσημη ούτε τόσο μεγάλη για το "κυρια" (χαχα). Μην περιμένεις να δεις καμια 50άρα..

Μην με κάνετε να νοιώθω ξεχωριστή γιατί δεν είμαι! Θέλω απλώς να σας γνωρίσω και να μιλήσουμε για τα παιχνίδια που μας μεγάλωσαν!

Να ξέρετε οτι σιγουρα δεν μπορώ μέσα στο Μαϊο τις ακόλουθες ημερομηνίες: Κυριακή 20 Μαϊου, 26 Μαϊου και 27 Μαϊου λόγω οικογενειακών υποχρεώσεων (βαφτίσεις και παρτυ γενέθλιων).
 
Με δεδομενο οτι η κυρια Λυρα δεν μπορει να παραβρεθει στις πιο πανω ημερομηνιες

θα προτεινα η συναντηση να γινει το πρωτο Σ/Κ του Ιουνιου.Στις 2 η' 3 του μηνα.

Το Playmobil Fun Park ειναι ανοιχτο και Κυριακες. :)
 
εγω είμαι μέσα Σταύρο.οπότε σταύρος -μαρκέλα-γιάννης ειναι οι 3 πρώτοι συμμετέχοντες...για να δώ κ άλλους.θα παρακαλούσα τους adms να φτιάχναν ένα καταμετρητή συμμετοχών αν αυτό είναι εφικτό φυσικά
 
Συνηθίζεται οι θεματικές συναντήσεις που κανονίζονται από τα μέλη, να μην μπαίνουν στο καθεστώς της καταμέτρησης των μελών που θα παρευρεθούν, καθώς έχουν έναν πιο "ελεύθερο" χαρακτήρα! Αποφασίστε πότε θα το κάνετε (ημερομηνία και ώρα) και θα το ανακοινώσουμε μέσα στο thread :)

Υγ. Καλό θα ήταν να γίνει η συνεννόηση μέσω pm :flower:
 
Ποιο set είναι αυτό,με τι κωδικό.Αν δεν κάνω λάθος ξεκινάει από 34?
 
Καλά το κατάλαβα,όλα αυτά με τους πολλούς ανθρώπους ξεκινούσαν από 34 και είχαν τα κλασικά θέματα που έβγαιναν τότε!
 
Τι λέτε ρε παιδιά, τόση ιστορία; Άκου 76 ! Το 76 λίγο πριν να φέξει, εμενα μου πήραν αυτό το playmobil? Μωρε μπράβο ! (αλήθεια, στα πλαστικά δεν υπάρχει κάτι ανάγλυφο με τη χρονιά παραγωγής, όπως π.χ. στα πλαστικά ανταλλακτικά αυτοκινήτων; Ρωτάω, κυρίως γιατί βαριέμαι να ψάξω)
 
panp είπε:
(αλήθεια, στα πλαστικά δεν υπάρχει κάτι ανάγλυφο με τη χρονιά παραγωγής, όπως π.χ. στα πλαστικά ανταλλακτικά αυτοκινήτων; Ρωτάω, κυρίως γιατί βαριέμαι να ψάξω)
Αν ρωτας για τα Playmobil η καθε φιγουρα εχει χρονολογια και εταιρια στην κατω μερια των ποδιων.

Αν ρωτας για τα αξεσουαρ των Playmobil (σπαθια,ασπιδες κλπ...) λιγο δυσκολο!

Αυτα (αξεσουαρ) πανε πακετο με το εκαστοτε σετακι.

Εντελως εγκυκλοπαιδικα...

Τα Playmobil εχουν ιστορια απο το 1974 ωπου και ξεκινησε η παραγωγη τους.:wink:
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Α, καλά το φανταζόμουνα (βαριεστημένα). Ok, ευχαριστώ, και θα σας ανταμείψω στο μέλλον αναλόγως (όχι σε playmobil, γιατί ζήτημα είναι να έχω άλλο από αυτά που σας έδειξα).
 
Αν είναι του 1976,λογικά γύρω στο 1978-1980 ήρθε στην Ελλάδα!
 
Μια απάντηση από τον ξεδελφό μου που ίσως λύσει κάποιες απορίες σε ερωτήσή μου σχετικά με τους κωδικούς L και ροζ κουτί: (Σας την παραθέτω αυτούσια)


"Αυτό ήταν για πολύ μικρό χρονικό διάστημα όταν η Geobra μας έκοψε από τα συμβόλαια Playmobil" και τότε εμείς μείναμε χωρίς κωδικούς διότι τα μισά εξαρτήματα τα κατασκευάζαμε εμείς και τα άλλα μισά εξαρτήματα τα κάναμε εισαγωγή από την γερμανία, ετσι από 80-90 περίπου κωδικούς που είχαμε playmobil μόλις και μετα βίας μπορούσαμε να βγάλουμε 25 διαφορετικά μοντέλα και έτσι μείναμε χωρίς ποικιλία κωδικών. Κατόπιν τούτου αρχίσαμε τις αλχημείες για να μπορέσουμε να βγάλουμε κωδικούς από την δική μας φαντασία (π.χ θυμάμαι ένα τζιπάκι από παλαιοότερο μηχανικό παιχνίδι του αφαιρέσαμε τους μηχανισμούς και βελτιώσαμε την ποιότητα του φινιρίσματος, του βάλαμε και 3 ανθρωπάκια και είχαμε έναν καινούργιο κωδικό που υπήρχε μόνο από την ΛΥΡΑ). Εαν θυμάμαι καλά μπορέσαμε να βγάλουμε καμια 20αριά κωδικούς με αυτόν τον τρόπο. Επίσης αυτή η ιδέα είχε πέσει γιατι τότε είχαν ξεκινήσει και τα δικαστήρια με την Geobra και σκεφτήκαμε μήπως ήταν φρόνιμο να διαφοροποιήσουμε λίγο το χρώμα στα κουτιά μας γιατί είχε ξεκινήσει η παράλληλη πώληση με τα γερμανικά."



Να σημειώσω εγώ εδώ, ότι τα Ελληνικά Δικαστήρια αποφάσισαν οτι μπορούν και οι 2 εταιρείες να προμηθεύουν τα εμπορεύματά τους στην Ελληνική αγορά... (το που οδήγησε αυτή η απόφαση την ξέρουμε όλοι).


 




 
Ευχαριστουμε για τις ενδιαφερουσες πληροφοριες Μαρκελλα!!!! :thanx2: :thanx2: :thanx2:
 
Δεν νομίζω να ήταν μόνο 20 οι κωδικοί με L.Eκτός και αν εννοεί,αυτούς που δεν ξεκινάνε από 3L.Επειδή κι εγώ σε photos έχω περίπου 23 κωδικούς που ξεκινάνε από 1L,2L,4L,5L,6L,7L,8L.Αλλά περίπου 50 κωδικούς που ξεκινάνε από 3L και υπήρχαν σε καταλόγους της LYRA περίπου το 1985.

Αυτό το τζιπάκι θα ήταν ενδιαφέρον να το δω σε photo!Με αυτοκίνητα υπάρχουν 6 κωδικοί που ξεκινούν από 6L αλλά κανένα δεν είναι τζιπάκι!!!!!
 
thebest20 είπε:
Δεν νομίζω να ήταν μόνο 20 οι κωδικοί με L.Eκτός και αν εννοεί,αυτούς που δεν ξεκινάνε από 3L.Επειδή κι εγώ σε photos έχω περίπου 23 κωδικούς που ξεκινάνε από 1L,2L,4L,5L,6L,7L,8L.Αλλά περίπου 50 κωδικούς που ξεκινάνε από 3L και υπήρχαν σε καταλόγους της LYRA περίπου το 1985.Αυτό το τζιπάκι θα ήταν ενδιαφέρον να το δω σε photo!Με αυτοκίνητα υπάρχουν 6 κωδικοί που ξεκινούν από 6L αλλά κανένα δεν είναι τζιπάκι!!!!!
Δεν θα παίζουμε με τους αριθμούς τώρα. Σημασία έχει ότι βγάζουμε μία άκρη για το πώς και το τί, εκεί που κάναμε μόνο εικασίες. Ας μην ξεχνάμε επίσης ότι ίσως για τους ανθρώπους αυτούς να μην είναι και ότι πιο ευχάριστο να ανατρέχουν στο παρελθόν.
 
Θα ήθελα να πω κ εγώ με την σειρά μου ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στην Μαρκελλα για όλα αυτά που μοιράζεται μαζι μας !!!! :thanx2: :thanx2: :thanx2: :thanx2: :thanx2:
 
Πίσω
Μπλουζα