flanker27
RetroWannaBe
- Αντιδράσεις
- 0
Για αρχή θα δώσω ψήφο στο MEGA DRIVE. Είναι η κονσόλα που αγάπησα και ακόμα αγαπώ περισσότερο απ`όλες όσες έχω αγοράσει κατά καιρούς. Ίσως επειδή ήταν και η πρώτη κονσόλα που απέκτησα να έχει χαραχτεί με τόσο ανεξίτηλα χρώματα στη μνήμη μου ακριβώς επειδή μου θυμίζει την αθώα παιδική μου ηλικία. Για τον λόγο αυτό θα συμφωνήσω απόλυτα με τον UNCLE CARL. Από τεχνικής άποψης θα συμφωνήσω κι εγώ ότι το SNES ήταν καλύτερο του MD αλλά μην ξεχνάτε ότι κυκλοφόρησε και 1 με 2 χρόνια αργότερα! Παρ`όλα αυτά η SEGA έκανε τη διαφορά πιστεύω με την κυκλοφορία των περιφερειακών που κυκλοφόρησαν για το MD όπως ήταν το Sega CD και το 32X, περιφερειακά που απ` ότι ξέρω η Nintendo δεν είχε απάντηση. Ας με διορθώσει κάποιος φίλος αν αγνοώ κάτι. Αυτό που οφείλω να παραδεχτώ στην Nintendo ήταν ότι από την εποχή του NES ακόμα είχε κυκλοφορήσει περιφερειακά όπως το ROB the robot και η (δεν θυμάμαι αυτή την στιγμή την ονομασία της) συσκευή που συνδεόταν με το NES και μετέφερε τις κινήσεις και τα χοροπηδητά των παιχτών στην κονσόλα, κάτι που έμοιαζε με χαλί και που πάντα ζήλευα σαν παιδί. Πιστεύω λοιπόν ότι ανάλογα και με το τι είδους παιχνίδια συγκινούν τον καθένα μας η επιλογή μας είναι πάντα υποκειμενική και όσο και αν κοιτάξουμε την πληθώρα των τίτλων που υπήρξε σε κάθε κονσόλα ή την μεταφορά ενός παιχνιδιού αυτό που τελικά μας μένει είναι τα αγαπημένα μας παιχνίδια αυτά που παίζαμε τότε και θέλουμε να παίξουμε ακόμη και σήμερα. Όχι η απόδοση του επεξεργαστή ή οτιδήποτε άλλου εξαρτήματος. Οπότε επειδή εμένα μου έχει χαραχθεί στη μνήμη μου η σειρά των παιχνιδιών sonic γι` αυτό και πιστεύω ότι το MD υπερτερούσε του SNES.