giannakis trela
RetroN00b
- Αντιδράσεις
- 7
Εγώ πάντως που έχω και τις 2 κονσόλες και λειτουργούν προτιμώ την SEGA δεν ξέρω μου αρέσει πιο πολύ...ανέκαθεν μου άρεσε και συνεχίζει να μου αρέσει...Άρα από μένα SEGA!!!!
Θα συμφωνήσω με τα λεγόμενά σου.mike είπε:Εχει τοσα RPG που ειναι εξαιρετικα, οπως και αλλες κατηγοριες, αλλα τα shooter του ειναι περιπου 10, με καποια οπως το axelay να μην λενε και τιποτα. Το MD εχει τα δεκαπλασια και σχεδον τα περισσοτερα ειναι καλυτερα απο τα αντιστοιχα του SNES. Οκ, να υποστηριζουμε το SNES σε μερικες κατηγοριες παιχνιδιων, αλλα οχι στα shooters, που εχει λιγοτερα και απο τον commodore. Τωρα που το σκεφτομαι... και το MD εχει λιγοτερα shooter απο το commodore
Μια cpu στα 3 και κατι ΜΗΖ, δεν κανει εξ'ορισμου για γρηγορα παιχνιδια, το SNES ειχε καλυτερη αναλυση, περισσοτερα χρωματα, μεγαλυτερα sprites, με λιγα λογια καλυτερα στατικα γραφικα, καταλληλα για RPG, αλλα και platform με πολυ καλα background. Στα shooter εγινε μια προσπαθεια να χρησιμοποιηθει το scaling, το rotation, το mode9 γενικα, με αποτελεσμα να εχουμε πρωτοτυπα παιχνιδια αλλα με οχι τοσο κλασσικο gameplay, οπως π.χ. το starwing που ηταν κατι σαν 3D shooter, αλλα και το περιεργο axelay με τους εχθρους να ερχονται απο το βαθος.
Στο md δεν ειχαν τοσο καλα γραφικα στην διαθεση τους, εριξαν το βαρος στη ταχυτητα και το gameplay και εφτιαχναν κλασσικα shooter της εποχης, δηλαδη σαν και αυτα που επαιζε ο κοσμος στα ηλεκτρονικα. Μερικα ειναι μετρια, κυριως τα πριν το 1990, μετα βγηκαν μερικα που ειναι αξεπεραστα. Ακομα και στην αμιγκα αμφιβαλω εαν μπορουσαν να βγουν τοσο καλα.
Από την Amiga? χαχα! Όχι μπερδεύτηκες, αυτή η παιχνιδομηχανή έχει την τιμητική της σε άλλο threadShinobi είπε:Το md αν και έχει 64 χρώματα έχει χειρότερα γραφικά από την amiga λογω παλετας-copper και πολύ χειρότερο ήχο
Shinobi είπε:Το md αν και έχει 64 χρώματα έχει χειρότερα γραφικά από την amiga λογω παλετας-copper και πολύ χειρότερο ήχο
Ωρε αυτογκολ !!!trecool είπε:Από την Amiga? χαχα! Όχι μπερδεύτηκες, αυτή η παιχνιδομηχανή έχει την τιμητική της σε άλλο thread
Δεν συμφωνώ ότι η Amiga έχει καλύτερα γραφικά από το Mega Drive... πολύ λίγα games προς το τέλος της ζωής της κάπως έφτασε τα επίπεδα των καλών arcade παιχνιδιών στο MD. Δεν μιλάμε για Point & Click και στατικές εικόνες εννοείται αλλά για scrolling.Shinobi είπε:Το md αν και έχει 64 χρώματα έχει χειρότερα γραφικά από την amiga
Για μένα είχει ΚΑΙ καλύτερα παιχνίδια η Amiga, χωρίς αμφιβολία. Όπως και να το κάνουμε δεν συγκρίνονται οι κατάλογοι των παιχνιδιών. Το μέγεθος και μόνο τρομάζει σε όποια τυχόν σύγκριση, όσο για την ποιότητα νομίζω ότι oi συγκρίσεις παιχνιδιών που βγήκαν και στις δύο πλατφόρμες, 9 στις 10 τα παιχνίδια είναι καλύτερα στην Amiga, σε όλους τους τομείς. (Μην ξεχνάμε τον ήχο...)Shinobi είπε:Ειχε καλυτερα παιχνιδια νομιζω οχι όμως καλυτερα γραφικα. Μια ματιά σε δουλειές επιπέδου ενός Nieborg η Dan Malone αρκεί. Αναφέρθηκα σε amiga επειδή τα τρία αυτά συστήματα ήταν οι κύριες πλατφόρμες της εποχής.
Αρκεί να μην παίζεις Street Fighter II και έχεις την Strong Punch στο L! Δεν υπάρχει περίπτωση να μην πάθεις αγκύλωση ή άλλες κακώσεις προσπαθώντας να κάνεις Hadoken ή Shoriyuken με κανένα Ryu, Ken.Imgema είπε:Εντάξει, το χειριστήριο του SNES ήταν ιστορικό αφού εισήγαγε τα shoulder buttons και την διάταξη των 4 face buttons που χρησιμοποιούνται μέχρι σήμερα.
Και αυτό μία άποψη είναι, με την οποία διαφωνώ αν μου επιτρέπεταιmike είπε:Και ας αφησουμε απ'εξω την amiga 500, δεν ειναι στην ιδια κατηγορια "κονσολων", ασχετα που ηταν καλυτερη στα games απο τις κονσολες.
Κοίτα, τα πολλά κουμπιά κατά την ταπεινή μου γνώμη είναι και καλό και κακό. Καλό διότι εκτελείς κάποιες κινήσεις κυριολεκτικά "με το πάτημα ενός κουμπιού" και όχι με τρελούς συνδιασμούς, A+B, Κάτω+B κτλ. Πατάς ένα κουμπί και τελείωσες. Προτιμάς δηλαδή το χειριστήριο του Master System που έχει μετά βίας 2 κουμπιά?mike είπε:Αντιθετα εμενα με εκνευριζε (και ακομα με εκνευριζει) η υπαρξη πολλων κουμπιων. Ειδικα το χειριστηριο του SNES ειχε παρα πολλα κουμπια για την εποχη, και στα ελαχιστα παιχνιδια που τα χρησιμοποιουσες ολα οπως το SF, δεν ηταν ευχρηστα. Το 6 button του MD ηταν πολυ καλυτερο για SF, αλλα εκεινη την εποχη κανεις δεν ειχε τετοιο, ολοι επαιζαν με το 3 button που απλα το SF δεν παιζοταν. Σαν "σταυρός" επισης μου φαινοταν πιο εργονομικος αυτος του MD, αντιθετα με τον σταυρό του SNES. Καλα ολα αυτα ειναι λογικο να μου φαινονται αθλια, αφου επαιζα και με το tomahawk που καταλαβαινες κατευθειαν πιο κατευθυνση πατησες.
Δώσε link να μην ψαχνόμαστεmike είπε:Διαβαστε το mega review του flashback στο USER, παρουσιαζεται για megadrive, SNES, amiga και pc και θα καταλαβειτε. Τελικα ολα αλλαξαν παλι υπερ της πειρατειας με τον ερχομο του CD (μονο η κατευθυνομενη "ενημερωση" των περιοδικων δεν αλλαξε).
Δεν νομίζω ότι ο αριθμός χρωμάτων έχει να κάνει με το πόσο καλά είναι τα games ενός μηχανήματος, ας πάρουμε για παράδειγμα το Master System των 32 χρωμάτων το οποίο καταπατήθηκε από το NES των 16 χρωμάτων.mike είπε:οταν λεμε η αμιγκα ειχε τα καλυτερα παιχνιδια, εννουμε για την εποχη της και τα 16μπιτ στανταρντς, εκτος και εαν καποιο παιχνιδι σε SNES/MD εδειχνε 4096 χρωματα και δεν το εχω δει.
Ετσι ακριβώς είναι. Τώρα μιλάς σωστά. Το hardware, τα χρώματα, η ιπποδύναμη κλπ είναι δευτερεύοντα θέματα. Θα μπορούσα κι εγώ να κρίνω την Amiga ως κατώτερο μηχάνημα σε σχέση με τις κονσόλες μόνο και μόνο για τα disk swaps και τα loading times ας πούμε (οπότε οι κασέτες δεν ήταν καλύτερες μόνο και μόνο λόγω μειωμένης πειρατείας). Αλλά αυτό δεν μειώνει το γεγονός ότι τα Turrican 2-3 είναι θαυμάσια games... Tο ποιο μηχάνημα προτιμούμε έχει να κάνει με το αν η βιβλιοθήκη των παιχνιδιών ταιριάζει με τα γούστα μας. Εγώ πριν ψήφισα SNES όχι για τα 256 χρώματα έναντι των 64 του MD, αλλά λόγω μερικών games που τα θεωρώ τα καλύτερα της εποχής, σύμφωνα με τα γούστα μου.mike είπε:Απο την αλλη ο καθενας οπως την βρισκει, μπορει και να θεωρει οποιαδηποτε κονσολα καλυτερη, δεν θα διαφωνισουμε τωρα εαν σε καποιον αρεσει το MD ή το SNES ή το PC 286 ή ακομα καλυτερα το atari του.