ASiC είπε:
1@Tupamaro[/USER]Θα καθομουν να αναλύσω στα όσα έγραψες αλλά το γεγονός οτι θεωρείς το mega drive "casual", "περιορισμένη gaming εμπειρία' και "αδυνατούσε να πιάσει την ποιότητα τους", είναι εμφανές οτι έχω να κάνω με ακόμα ένα fanboy...
Στο μόνο που θα μπορούσε να εξελειχτεί η κουβέντα θα ήταν flamewar και δεν έχω καμία όρεξη (άσε που απαγορεύται απο το φορουμ).
Οπότε, pass...
Καθολου φαν μποι δεν ειμαι της νιντεντο. Για τους ίδιους ακριβως λόγους πιστευω πως το ps1 ισοπεδωσε το n64, κι ας λενε κάποιοι φαν της nintendo πως το n64 ειναι καλυτερο επειδη έχιε μαριο και ζελντα, ενω το ps1 ειχε μια σαρανταρα κορυφαια rpg όπως και δυνατους τιτλους παντου . επισής το ότι κάποιος δεν παιζει rpg, αυτο μπορει να ειναι το γουστο του, αλλα δεν μπορουμε να το παρουμε σοβαρα με καποια αντικειμενικοτητα. Και καποιος αλλος μπορει να πει πως εγω γουστάρω πιο πολυ τα fmv games , αρα η κορυφαια κονσολα ειναι το 3do.
Όταν το snes έχει καμια 20αρια απο κορυφαια μεχρι πολυ καλα rpg ενω το mg έχει ελαχιστα, επισης έχει κορυφες όπως το zelda, to super metroid, τα 3 dkc, τα 2 mario και επίσης παιχνιδια όπως τα 4 megaman, ta 2 castlevania. star fox, turles in time, contra, actraiser, demons crest, super ghouls n ghosts, ogre battle, super puch out, star fox, king of dragons,Legend of the Mystical Ninja, battletoads, κ.α., αποδεικνυει πως έχει μια γκαμα παιχνιδων για όλα τα γουστά, υψηλης ποιότητας που το mgea drive ποτε δεν επιασε, όπως και με βαθος που προσφερουν εμπειριες που κανεναν arcade port δνε μπορουσε να προσφερει λογω της δομης τους. Τα arcade ήταν για τα μπιμπλικάδικά, να διασκεδασεις για λιγο, να σου φάει τα 20αρικα και τέλος. αντιθετως το snes λογω προχωρημενης τεχνολογίας, προσεφερε κι αυτο, αλλα και τόσα αλλα περισσότερα με το gaming που κρατουσε για εβδομαδες όχι απλα για καμια ωριτσα και μετα τα ιδια ξανα.. δεν ειναι τυχαιο πως σε όποια ηπειρο κυκλοφορουσε και περισσοτερα games το snes, τόσο πιο πολυ αφηνε πισω του το mega drive, με την οριτζιναλ γκαμα παιχνιδιων απο την ιαπωνια να ισοπεδωνει τα παντα στο περασμα της.
Τωρα αν μιλαμε αυστηρα για ευρωπη, εκει κάπως γινεται λιγοτερο πιο ντερμπι, αλλα μονο τα super metroid, mario, secret of mana, zelda, kai dkc 2, πιστευω κάνουν τη διαφορα.