Maddog είπε:
Αυτό 95 φορές στις 100 είναι ανικανότητα του χρήστη, όχι πρόβλημα του PC.Λογικό καταφύγιο οι κονσόλες για όποιον δεν θέλει να μάθει ούτε καν χοντρικά πως λειτουργεί το hardware και το software του.
Να σου πω την αλήθεια, προσωπικά ίσως και να μην υπήρξε περίπτωση να ΜΗΝ μου έτρεξε καθόλου ένα παιχνίδι. Αλλά υπήρξαν άπειρες περιπτώσεις όπου μπορεί να έφαγα ένα ολόκληρο βράδυ προσπαθώντας να το κάνω να τρέξει ή έστω προσπαθώντας να το κάνω να τρέξει "όσο το δυνατόν καλύτερα", αφού κάθε φορά που δεν έμενα ικανοποιημένος από την απόδοση, έψαχνα να βρω τι πρέπει/μπορώ να κάνω για να τη βελτιώσω έστω και ελάχιστα (ρίξε την τάδε ρύθμιση, χαμήλωσε την ανάλυση, ξανανέβασε την προηγούμενη ρύθμιση μήπως τώρα τρέχει καλύτερα που είναι κατεβασμένη η ανάλυση, βγάλε το ΑΑ, κατέβασε τους καινούριους drivers, ξαναδοκίμασε τους παλιούς drivers, ξαναδοκίμασε με ενεργοποιημένο το ΑΑ κ.ο.κ. και σχεδόν κάθε φορά φυσικά άνοιξε/κλείσε το παιχνίδι...)
Ναι, προφανώς θα υπάρξουν και τα παιχνίδια που θα βάλεις το δισκάκι, θα κάνεις το installation και θα παίξουν μια χαρά (ειδικά αν είναι παλιότερα ή αν έχεις φρεσκοστήσει το σύστημά σου). Αλλά δυστυχώς στα τόσα χρόνια που ασχολιόμουν σχεδόν αποκλειστικά με PC gaming, ήταν σίγουρα λιγότερα από τα μισά...
Το ξαναλέω, ίσως φταίει το ότι μεγάλωσα (αν και μάλλον είμαι από τους νεότερους εδώ μέσα) και πλέον δεν έχω πολύ ελεύθερο χρόνο και (κυρίως) υπομονή και διάθεση για να ασχοληθώ με τα παρελκώμενα. Αν έχω 3-4 3ωρα την εβδομάδα διαθεσιμα για gaming, θέλω να τα ξοδέψω
ολόκληρα παίζοντας και να μην χάσω ούτε λεπτό ψάχνοντας σε fora για το τι ρυθμίσεις πρέπει να κάνω ώστε να κερδίσω μισό fps στο benchmark. Για αυτό άλλωστε και τα τελευταία χρόνια στο PC παίζω (πέρα από PC exclusives, προφανώς) μόνο ελαφρά indie παιχνιδάκια που ξέρω πως θα παίξουν όπως πρέπει να παιχτούν κι όχι να αναρωτιέμαι κάθε στιγμή αν για τα κολλήματα και το πέσιμο του framerate φταίει ο προγραμματιστής ή το σύστημά μου και να με τρώει αυτό για να ψάξω να βρω πώς θα το βελτιώσω...
spyros_s είπε:
Άστε που αυτά τα ..."αγόρασα" ενώ αν τα αγόραζα για κονσόλα θα ήθελα 2 μεροκάματα για χάρη τους! Πισι all around επιλογή για μένα ακόμα και αν βγει νέο ps ή xbox που να σκοτώνουν και το καλύτερο πισι!
Χωρίς παρεξήγηση Σπύρο, μην το πάρεις προσωπικά, απλώς αφορμή μου έδωσες, αλλά αυτή είναι η ελληνική νοοτροπία που μας έφερε μέχρι εδώ. Με όσους (Έλληνες) φίλους το έχω συζητήσει το θέμα, το βασικό τους (αν όχι το μοναδικό!) επιχείρημα υπέρ του PC gaming, είναι αυτό, ότι δηλαδή στο PC θα κατεβάσουν (σχεδόν) όλα τα παιχνίδια πειρατικά, άρα έμμεσα, δεν θα τους βγει τόσο πολύ ακριβότερο. Αντίθετα όταν το αναλύω με Άγγλους (ή γενικότερα μη Έλληνες) φίλους μου, έχουν άλλα βασικά επιχειρήματα, σαφώς πιο σεβαστά και λογικά, όπως π.χ. ότι τα genres που τους αρέσουν (RTS, MMO, παραδοσιακά RPG) ευδοκιμούν κυρίως σε PC. Για αυτό εξάλλου και ο μέσος υπολογιστής ενός Έλληνα PC gamer είναι πολύ ακριβότερος από αυτόν του μέσου ξένου, γιατί ο Έλληνα(ρα)ς το θεωρεί δεδομένο ότι θα δώσει λέφτά μόνο για αυτό και από εκεί και πέρα θα κατεβάζει παιχνίδια παράνομα. Και η ειρωνεία είναι ότι μετά καθόμαστε και γκρινιάζουμε γιατί δεν μεταφράζονται παιχνίδια στα Ελληνικά ή γιατί δεν υπάρχει σεβασμός από τις εταιρείες στην ελληνική αγορά...