PCs δώρα από τους φίλους του GRM στο Ζάννειο ίδρυμα παιδικής αγωγής και προστασίας

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας manos426f
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Wally είπε:
Παιδια δεν λειπει κατι.Απλα πρεπει να "φερω" τις εσωτερικες σιδεριες.

Λογικα το ΣουΚου θα το παιξω κατι μεταξυ Ηφαιστου και Θωρ... :)
Με δεδομένο αυτό,τότε πολύ απλά όσα κομμάτια αναφέρθηκαν προηγουμένως,μας μένουν για ένα....5ο μελλοντικό PC ! ;)

σ.σ Σήμερα θα επικοινωνήσω με το ίδρυμα που ανέφερε ο φίλτατος tarasque κι ασφαλώς θα σας ενημερώσω για τη συζήτηση που θα έχω...

Σήμερα ήμουν με τον φίλο tarasque στο Ζάννειο ίδρυμα. Τα 3 pc που υπάρχουν εκεί απλά είναι για πέταμα. Με τα χίλια ζόρια σέρνουν με τα όποια προβλήματα windows 98 και τα pc εκεί θα πιάσουν πραγματικά τόπο.

Να συγχαρώ τον φίλο Παναγιώτη (tarasque) για τον χρόνο που αφιερώνει για να βοηθήσει αυτά τα παιδιά που γνώρισα σήμερα και έχουν πραγματική ανάγκη.

Δεν είχα καμία αμφιβολία, αλλά αφού δίνει το ΟΚ ο Μάριος, ξεκινάμε!!!!!!

Kύριοι,ήρθε τελικά η ώρα να οργανωθούμε καλά και να συντονιστούμε σωστά !

Προ ολίγου μίλησα με τον διευθυντή του Ζαννείου ιδρύματος στην Εκάλη.Ο άνθρωπος (πολύ φιλικός,ευγενικός και "απλός",καταλαβαίνετε τι εννοώ..) έδειξε να χαίρεται πραγματικά που θέλουμε να δώσουμε τα PCs μας εκεί και με κατατόπισε σχετικά με μέρα και ώρα που μπορούμε να πάμε εκεί την επόμενη εβδομάδα,ώστε να δούμε και τα παιδιά (οπότε και να στήσουμε τα PC,αλλά και να εξηγήσουμε στα παιδιά και 2-3 πράγματα γι' αυτά),αλλά και να συναντηθούμε με τον ίδιο,όπως εγώ προσωπικά του ζήτησα.

Με λίγα λόγια,τα PCs βρήκαν προορισμό και πολύ καλό μάλιστα !

Απομένουν από 'δω και πέρα τα παρακάτω:

1)Να καταφέρει ο Πάνος να έχει το PC του 100% έτοιμο,έως την Κυριακή,από άποψης hardware και software

2)Να περαστεί και στο PC του Hρακλή,όμοιο με των ήδη έτοιμων 2 PC που έχω εγώ -όπως πολύ σωστά πρότεινε ο φίλος tarasque- software...

Ο κ.Τσαούσης (ο διευθυντής του ιδρύματος) μου είπε ότι οι μέρες που βολεύουν για να είναι και τα παιδιά,αλλά κι ο ίδιος εκεί,είναι απογεύματα Δευτέρας,Τρίτης και Πέμπτης,για την προσεχή εβδομάδα.

Είναι φυσικά αυτονόητο πως όποιος θέλει να έρθει μαζί μας,την ημέρα που θα επιλέξουμε τελικά να πάμε,είναι παραπάνω από ευπρόσδεκτος !

Τι λέτε λοιπόν παιδιά,θα είμαστε 100% έτοιμοι για την ερχόμενη εβδομάδα ;; ;)

Αψογα :D . Επιτελους τα μηχανηματα θα πιασουν τοπο.

Μακαρι να μπορουσα να ερθω...

Τα παιδιά περιμένουν πως και πως ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Γνωρίζουν ήδη μερικά πράγματα αρκετά καλά για αυτούς. Ο Παναγίωτης (tarasque) τους μαθαίνει την χρήση των υπολογιστών εδώ και μήνες και από όσα είδα χτες τα παιδάκια τα πάνε μια χαρά. Πριν στηθούν τα pc (το στήσιμο είναι κάτι που μπορούμε να κάνουμε εγώ και ο Παναγιώτης) είναι προτιμότερο να υπάρξει συννενόηση μαζί του μια και είναι ο υπεύθηνος για το τμήμα εκμάθησης ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Αν είναι για Τρίτη την επόμενη εβδομάδα είμαι μέσα. Δυστυχώς Πέμπτη δεν μπορώ με τη καμία.

telonio είπε:
Πριν στηθούν τα pc είναι προτιμότερο να υπάρξει συννενόηση μαζί του μια και είναι ο υπεύθηνος για το τμήμα εκμάθησης ηλεκτρονικών υπολογιστών.
Aσφαλώς,άλλωστε επικοινώνησα με τον φίλο tarasque...

Λοιπόν παιδιά,εντός της ερχόμενης εβδομάδας,και συγκεκριμμένα την Τετάρτη 25/02,και ώρα 18:00,θα γίνει η παράδοση των PCs μας -αν όχι και των 4,σίγουρα των 3- μια και προ ολίγου είχα νέα τηλεφωνική επικοινωνία με τον διευθυντή του Ζάννειου ιδρύματος Εκάλης και συμφωνήσαμε για τη συγκεκριμμένη ημέρα και ώρα,που δείχνουν να μας βολεύουν εκατέρωθεν,πάντα ασφαλώς εκτός απροόπτου.

Όποιος/α επιθυμεί να παραστεί στο ίδρυμα την ημέρα εκείνη για να γνωρίσει από κοντά τα παιδιά που φιλοξενούνται σε αυτό,μπορεί να το πει εδώ,στο παρόν thread.

Ασφαλώς σύντομα θα ενημερώσω τηλεφωνικά και τον φίλο tarasque,ώστε,αν μπορεί φυσικά,να παραστεί κι ο ίδιος την ημέρα εκείνη.

Eκτός αυτού,ήθελα να ενημερώσω πως έχει εσχάτως προκύψει κι ένα ακόμη,5ο PC,δωρεά από τον φίλο μου και μέλος του GRM,kakou21,αποτελούμενο -αν θυμάμαι καλά- από:

CPU Athlon XP 2.2+ Ghz

Mobo Chaintech 7NJL3,με onboard audio + ethernet

RAM 256 MB DDR PC2700 Jetram

DVD-rom

DVD-RW Nec ND-2500A

Midi tower Turbo-X

CRT monitor AOC

Για το PC αυτό,προκειμένου να είναι full λειτουργικό,χρειαζόμαστε λοιπόν:

1)HDD(s) (βρέθηκε,από teflon)

2)PSU (βρέθηκε και παρελήφθη από εμένα,από kambia)

3)VGA G-Force 2 MX-400 (βρέθηκε και παρελήφθη από εμένα,από ΧΡΙΣΤΙΝΑ)

4)RAM 512 MB DDR (βρέθηκε και παρελήφθη από εμένα,από pooky)

5)keyboard-mouse (βρέθηκαν και παρελήφθησαν από εμένα,από pitsunami)

6)Σετάκι ηχείων (βρέθηκε,από tarasque)

Όποιος έχει κάτι από τα παραπάνω και θέλει να το προσφέρει,συμμετέχοντας έτσι στην ολοκλήρωση και του PC αυτού,παρακαλείται να το αναφέρει.Λίγα είναι τα κομμάτια που λείπουν άλλωστε,νομίζω αργά ή γρήγορα θα τα συγκεντρώσουμε... ;)

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Μάνο, πως πάει κάποιος στο συγκεκριμένο σημείο στην Εκάλη ;

Έχουμε κάποια διεύθυνση ;

5 pc θα είναι άψογα όπως μου είχε πει και ο Παναγιώτης την προηγούμενη εβδομάδα. Πέντε παιδιά είδα και εγώ εκεί να ασχολούνται με υπολογιστές κατα την επίσκεψή μου στο Ζάννειο ίδρυμα.

exetlaios είπε:
Μάνο, πως πάει κάποιος στο συγκεκριμένο σημείο στην Εκάλη ;Έχουμε κάποια διεύθυνση ;
Θα ρωτήσω και θα μάθω έγκαιρα Κωνσταντίνε,μην ανησυχείς.

(Δευτέρα ή Τρίτη εξάλλου θα υπάρξει και νέα τηλεφωνική επικοινωνία,για να κάνουμε επιβεβαίωση του "ραντεβού" μας...)

Εύγε παιδιά. Δυστυχώς Τετάρτη είναι off limits για εμένα και δεν θα μπορέσω να σας ακολουθήσω. Σε δυο μήνες τελειώνουν τα απογευματινά μια και παραιτούμαι μια και καλή από το Δημαρχείο για να ασχοληθώ με άλλα κεφάλαια, οπότε ευελπιστώ στις επόμενες δωρεές να είμαι και εγώ παρών γιατί το ήθελα πολύ.

Πληκτρολόγιο σου δίνω εγώ, microsoft μαύρο. Ποντίκι δυστυχώς δεν παίζει, αλλά αν πεταχτώ μέχρι Πλαίσιο θα αγοράσω ένα οπτικό, δεν ξέρω αν προλάβω μέχρι Τετάρτη.

Να πω ότι σκέφτομαι την αλλαγή του server μου το οποίο μηχάνημα θα σας δωρίσω σε λίγο καιρό:

Κουτί midi.

PSU 550watts.

HDDs 40 + 160.

DVD-rom.

1giga ddrII

Atom 1,6 cpu

on board video + audio.

Ο server θα αλλαχτεί γιατί πρέπει να πάρω κάτι με γρηγορότερη cpu, διότι σε rar και unrar που κάνω πολύ συχνά, κάνει αιώνες.

Θα σας ειδοποιήσω για τον ακριβή χρόνο της αλλαγής.

Κι έτσι απλά και πολύ γρήγορα όσα parts λείπανε κι από το 5o PC μας βρέθηκαν και σύντομα θα είναι στα χέρια μου για να ξεκινήσει το στήσιμο κι αυτού του μηχανήματος

Thanks teflon και pitsunami !

μπράβο παίδες εξαιρετική δουλειά! αν τελικά λείπει κάτι για να ολοκληρωθεί κάποιο pc πείτε μου για να συνεισφέρω και εγώ

Θα χρειαστούμε ένα ζευγάρι ηχειάκια για το 5ο PC,ξέχασα να το αναφέρω !

Ωραία τα ηχεία θα τα φέρω εγώ

Λοιπόν,για τον exetlaios που ρώτησε,αλλά κι όποιον/α άλλο/η ενδεχομένως ενδιφέρεται να έρθει,το Ζάννειο ίδρυμα βρίσκεται στην Εκάλη,Θησέως 131 (δείτε κι εδώ )

Ο φίλος tarasque μάλιστα μου είπε ότι όποιος/α δεν έχει αυτοκίνητο και θέλει να παρευρεθεί,μπορεί να συναντηθεί μαζί του αύριο το απόγευμα είτε στο δαχτυλίδι στην Κηφισίας,είτε στο σταθμό της Νερατζιώτισσας στο Mall και να έρθουν μαζί

Έχετε υπ' όψην πως η ώρα της επίσκεψής μας άλλαξε κι είναι 18:45 πλέον και θυμίζω ότι θα υπάρξει και δεύτερη επίσκεψη μας την ερχόμενη εβδομάδα,οπότε και θα ολοκληρωθεί η παράδοση όλων των PCs,καθότι αύριο θα πάμε τα 3 εκ των 5... ;)

Δυστυχώς είχαμε κάποιο απρόοπτο με το PSU του φίλου pitsunami (ελαττωματικό,αν κι ήταν ολοκαίνουργιο κι αχρησιμοποίητο! ),συνεπώς αναζητείται ξανά PSU για το 5ο και τελευταίο PC μας.

Πίσω
Μπλουζα