PCs δώρα από τους φίλους του GRM στο Ζάννειο ίδρυμα παιδικής αγωγής και προστασίας

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας manos426f
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Μανο μαλλον θα σου εχω αλλο ενα PC ετοιμο-στημενο (και μαλλον και με μια CRT οθονη αν την εχω ακομα στο πατρικο μου)

Μισό λεπτό παιδιά. Τι γίνεται αν ο Μάνος επικοινωνήσει με SOS, δώσει τα PC και την άλλη μέρα τον καλέσουν από την EPA και του πουν "βρήκαμε τις οικογένειες, τους ενημερώσαμε και τα περιμένουν";

Νομίζω ότι η ΕΡΑ θα πρέπει να ενημερωθεί ότι η προσφορά παύει να ισχύει, ή έστω υπάρξει μια επικοινωνία για να τους δοθεί ένα deadline.

Αφου δεν εχουν ανταποκριθει ρε Αλκη... :(

Εγω προτεινω να φορτωσουμε ενα Σαββατο τα PC και να τα παμε κατα Βαρη μερια (μολις εκτελεσουμε επιτυχως την αποστολη,παμε και για τιποτα παϊδακια και κρασια)...

Θα ειναι και καπου ολα τα μηχανηματα μαζι οποτε αν υπαρχει καποιο προβλημα ή σε καποια φαση κανονισουμε 2-3 μαθηματακια για τα παιδια,η Βαρη ειναι κοντα...

Συμφωνώ απόλυτα.

Άλκη αν κάποιος δεν επικοινωνεί μαζί μας, πάει να πει ότι δεν ενδιαφέρεται. Δεν υπογράψαμε κανένα συμβόλαιο στο κάτω κάτω.

Άλκη φίλε,μπορώ να σου πω ότι κατανοώ πλήρως την ανησυχία σου για την περίπτωση αυτή που αναφέρεις,οπότε και αξίζει να σου αποκαλύψω ότι πήρα -σιωπηλά- την πρωτοβουλία κι έδωσα μια -ακόμη- μικρή παράταση έως αύριο (οπότε και κλείνουν 3 εβδομάδες από τότε που πήρα τηλ.),μήπως και επικοινωνήσουν από την epa μαζί μου.

Nομίζω το διάστημα είναι αρκετό,αν ενδιαφέρονται για την προσφορά μας.Προσωπικά έπαψα να ελπίζω,μια και,αν μη τι άλλο,έστω ένα τηλ το κάνεις στον άλλο για να του πεις ότι έχεις επιληφθεί του θέματος και να του δείξεις ότι δεν τον "έγραψες"/ξέχασες/αγνόησες...

Φίλε,εγώ θέλω να μου πεις αν συμφωνείς με την πρόταση της kambia,την οποία ο Wally πήγε λίγο παρακάτω μάλιστα και παρουσιάζει πολύ ενδιαφέρον,κατά τη γνώμη μου.

Μάλιστα,μαζί με το PC του Wally,πλέον πάμε στα 4,που είναι ομολογουμένως μια πολύ καλή αρχή για να φτιαχτεί κάτι αξιόλογο στον τομέα αυτό,στο χωριό SOS....

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πάρτε και σημερινές pics από τα PCάκια μας λοιπόν...

Το....ήσυχο PC μας

picture.php

picture.php

picture.php

και το.....ναζιάρικο !

(το γιατί το λέω έτσι,θα το καταλάβετε εδώ

picture.php

picture.php

picture.php

Mόλις μίλησα με το χωριό S.O.S

Αφού καταρχήν,μέσω εμού,μας ευχαρίστησε θερμά η υπεύθυνη με την οποία μίλησα για την πρόθεσή μας να δώσουμε εκεί τα PCs που έχουμε ετοιμάσει,μου είπε ότι σχετικά προσφάτως απέκτησαν πληρότητα σε υπολογιστές και ως εκ τούτου δε θα τα χρειαστούν....

Συνεπώς,ψάχνουμε για κάτι άλλο ξανά....

Παιδιά, νομίζω ότι έχει καταντήσει ανέκδοτο η υπόθεση!!

Είναι δυνατόν να θέλεις να χαρίσεις κάπου υπολογιστές και να μην μπορείς να βρεις αποδέκτες?

Τι στο καλό? Τόσο πολύ εξελιχθήκαμε τεχνολογικά σαν χώρα ώστε πουθενά δεν υπάρχει ανάγκη από υπολογιστές???

Ηλία,αργά ή γρήγορα,θα βρεθούν κάποιοι που σίγουρα θα τους φανούν χρήσιμοι,υπομονή χρειάζεται απλά...

Αφού στην Ελλάδα δεν χρειάζονται στείλτε τα κάπου που τα έχουν ανάγκη...

ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 10 ΜΑΡΤΙΟΥ 2009 ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ HARAR ΤΗΣ ΑΙΘΙΟΠΙΑΣ
23/1/2009

ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ

ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 10 ΜΑΡΤΙΟΥ 2009 ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ HARAR ΤΗΣ ΑΙΘΙΟΠΙΑΣ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΙΔΗ :

Παιδικά Ρούχα για παιδιά 6 -12 ετών

Παιχνίδια χωρίς μπαταρίες (κυρίως λούτρινα)

Ποδήλατα για παιδιά από 6 ετών

Σχολικά είδη

Μεταχειρισμένους Η/Υ σε καλή κατάσταση

Συσκευασμένα Τρόφιμα (Ζυμαρικά, Ρύζι, Φακές, Ζάχαρη, Κομπόστες, κ.λ.π.)

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΗΣ ΜΚΟ ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ

* Παρακαλούμε για την οικονομική εισφορά 5.00 ?
(περίπου ανά συσκευασία) για τον εκτελωνισμό των παραπάνω ειδών, καθώς το κόστος αποστολής τους είναι αρκετά υψηλό.

Tηλέφωνο : 2108069737

Web Site :

http://www.citizensforafrica.org.gr
Πηγή: www.anthropos.gr

Αλλιώς, εάν θέλετε μπορείτε να τους προσφέρετε ως υλικό και να δουν οι ίδιοι μέσω δικών τους πόρων που έχουν ανάγκη από τέτοιου είδους βοήθεια...

Προσφορά Ειδών

Τί είναι το

Ελληνικό Κέντρο Προώθησης του Εθελοντισμού με διακριτικό τίτλο « anthropos . gr

Υπαρχουν και άλλοι σύλλογοι για να χαρίσεις ένα pc

Ή καποιο ορφανοτροφείο

Όπως και οικογένειες (όχι πολύτεκνες) αλλά με ενα γονιό, κοινώς... ορφανά παιδάκια απο μάνα ή πατέρα, που το κράτος δεν αναγνωρίζει προνομια, αυτά τα έχει μονο στους πολύτεκνους (Υπάρχει και σ'αυτους σύλλογος, αλλά μικρός.. δυστυχώς).

Και τελος υπάρχει και η επαρχία. Αλλά πεφτει λίγο μακριά...

σχολεια.. στην επαρχια, υπαρχουν αρκετά που δεν εχουν pc, δημοτικα κυρίως.

Αν και η πρόταση του φίλου Ambu δεν είναι καθόλου κακή, θα πρέπει να εξαντλήσουμε τη πιθανότητα εγχώριας δωρεάς των μηχανημάτων πρώτα.

Πολύ καλά, να τα στείλουμε στην Αφρική, αλλά ρε παιδιά, νομίζω ότι τα προβλήματα των ανθρώπων εκεί είναι πολύ πιο σοβαρά από την έλλειψη υπολογιστών.

Φυσικά αν αποφασιστεί να πάνε τα μηχανάκια στην Αφρική, δεν θα φέρω καμία αντίρρηση.

Θα ήθελα να ρωτήσω τη Τρίτη που θα έρθω και πάλι στο Δημαρχείο αν είναι δυνατόν να βρουν φτωχές οικογένειες που έχουν ανάγκη από έναν υπολογιστή.

Για να περιμένουμε μέχρι τη Τρίτη να δούμε τι θα μου πουν.

Παιδια δεν χαριζουμε απλα τα μηχανηματα αλλα "δεσμευομαστε" να δωσουμε ενα χερακι στο να μαθουν τα παιδακια τα οποια θα λαβουν τα "δωρακια", κατι απο υπολογιστες.

Αλλωστε ο σκοπος ειναι να ενδιαφερθουν και να μαθουν να τα χρησιμοποιουν προς ωφελος τους (μορφωση,διασκεδαση).

Στην Αφρικη δεν θα μπορεσουμε ποτε να παμε αλλα ουτε θα ειμαστε ποτε σιγουροι οτι εφτασαν σε παιδακια και οχι οτι σαπιζουν σε καποια αποθηκη.

Παιδιά, για Αφρική είμαι κάθετα αντίθετος.

Τα αφρικανάκια έχουν τη βοήθεια εκατοντάδων (κυριολεκτικά) οργανώσεων, φορέων ΜΚΟ κλπ.

Και φυσικά με την ευκαιρία, όλοι αυτοί οι "καλοκάγαθοι μεσάζοντες" αρπάζουν και τα μισά για πάρτη τους.

Τα υπόλοιπα μισά που φτάνουν Αφρική, τα παίρνει νταβατζιλίκι ο τοπικός "πολέμαρχος".

Δυστυχώς έτσι είναι η αλήθεια !

Άσε που ζητάνε και 5 ευρώ για ταχυδρομικά !

Έλεος ! Κάνουμε δωρεά, την πληρώνουμε και από πάνω !

Προτιμώ σε κάτι ελληνικό.

Συμφωνώ ότι δεν είναι ανάγκη να είναι κάποιος εντελώς εξαθλιωμένος.

Υπάρχουν άνθρωποι που δεν είναι κυριολεκτικά φτωχοί (με την έννοια ότι μένουν νηστικοί),

αλλά που δεν τους περισσεύουν τα 500 ευρώ για ένα PC !

Αν επικοινωνήσουμε με κανενα ορφανοτροφειο?

Τι λετε?

Μεσα! Αν εχεις κανα προχειρο τηλεφωνο θα βοηθησει πολυ!

ΙΔΡΥΜΑ ΑΡΡΕΝΩΝ ΧΑΤΖΗΚΩΝΣΤΑ Γ. & ΑΙΚ.

ΚΗΦΙΣΙΑΣ ΛΕΩΦ.

ΑΘΗΝΑ , 152 33

ΑΜΑΡΟΥΣΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ

Τηλ. : 2106818890

ΖΑΝΝΕΙΟ ΟΡΦΑΝΟΤΡΟΦΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ 11

ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Τηλ. : 2104179114

ΟΡΦΑΝΟΤΡΟΦΕΙΟ ΧΑΤΖΗΚΥΡΙΑΚΕΙΟ ΘΗΛΕΩΝ

ΚΛΕΙΣΟΒΗΣ 18

ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Τηλ. : 2104513759

ΠΑΙΔΙΚΟ ΣΠΙΤΙ - ΣΤΕΓΗ ΑΓΑΠΗΣ

ΤΣΑΜΑΔΟΥ 46

ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΟΡΦΑΝΟΤΡΟΦΕΙΟ ΧΑΤΖΗΠΑΤΕΡΕΙΟ ΙΔΡΥΜΑ

ΠΡΟΟΔΟΥ ΚΑΙ ΠΛΟΥΤΩΝΟΣ

ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ

Τηλ. : 2102828995

(sorry για τα κεφαλαια. Ειναι copy paste)

Αυτα βρηκα!!!

Προτείνω :

ΖΑΝΝΕΙΟ ΟΡΦΑΝΟΤΡΟΦΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ 11

ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Τηλ. : 2104179114

Καλησπέρα αγαπητοί retromaniax,

Τώρα έπεσε στην αντίληψη μου το συγκεκριμένο post και επικροτώ την όλη προσπάθεια!

Προσωπικά εδώ και λίγους μήνες αποφάσισα εθελοντικά να παραδίδω κάποια μαθήματα χειρισμού η/υ μια φορά την εβδομάδα στο Ζάννειο Ιδρυμα Παιδικής Προστασίας και Αγωγής στην Εκάλη (Θησέως 131). Όντως δωρίζοντας λεφτά ποτέ δεν ξέρεις που καταλήγουν, υπάρχουν όμως και άλλοι πολύ πιο άμεσοι τρόποι να προσφέρει κανείς.

Τα μαθήματα δεν είναι κάτι ιδιαίτερο, είναι πιο πολύ μια απογευματινή δραστηριότητα. Αυτό περιλαμβάνει να μάθουν τα πολύ βασικά πράγματα για τους η/υ. Τα εργαλεία όπως καταλαβαίνετε δεν είναι και τίποτα το σπουδαίο, πρόκειται για κάποια μηχανάκια PIII εκ των οποίων τα περισσότερα δεν παίζουνε... Προσπαθώ μέσω της εταιρίας που δουλεύω καθώς και από άλλες εταιρίες να βρω μηχανάκια και να τα στήσω αλλά μέχρι τώρα δεν το έχω καταφέρει.

Τα παιδιά που φιλοξενούνται στο συγκεκριμένο ίδρυμα είναι γύρω στα 30-35 από δημοτικό μέχρι και λύκειο. Τον λίγο καιρό που είμαι εκεί βλέπω ότι προέρχονται πραγματικά από προβληματικές οικογένειες και πραγματικά χαίρονται όταν έχουν ανθρώπους να ασχολούνται μαζί τους. Εκεί συνειδητοποίησα πόσο περισσότερο σημαντική είναι η επαφή με τα παιδία και η ενασχόληση μαζί τους παρά να τους δίνεις μόνο υλικά αγαθά.

Αν κανείς έχει όρεξη μπορεί να βοηθήσει να σουλουπώσουμε τα παλιά pc ή αν θέλει μπορεί να βοηθήσει στις δραστηριότητες σε άλλες τάξεις (εγώ κάνω μόνο στην 6η δημοτικού).

Αν δω ότι υπάρχει ενδιαφέρον θα προσπαθήσω να οργανώσω το σουλούπωμα κάνοντας καταγραφή του τι υπάρχει, τι λείπει, τι χρειάζεται κλπ

Σίγουρα χρειάζονται κάποια ps/2 mouse καθότι τα περισσότερα είναι χαλασμένα οπότε όποιος διαθέτει its more than welcome.

Όποιος θέλει να επισκευτεί για να πάρει μια γεύση και να γνωρίσει το μέρος και τους ανθρώπους είναι επίσης ευπρόσδεκτος.

Τέλος πρέπει να τονίσω στα pcκια είναι φορτωμένο το mame και οι πιτσηρικάδες το λιώνουνε πραγματικα :)

Αυτά τα ολίγα από εμένα και πάλι μπράβο για τις προσπάθειές σας.

Πίσω
Μπλουζα