Καλησπέρα αγαπητοί retromaniax,
Τώρα έπεσε στην αντίληψη μου το συγκεκριμένο post και επικροτώ την όλη προσπάθεια!
Προσωπικά εδώ και λίγους μήνες αποφάσισα εθελοντικά να παραδίδω κάποια μαθήματα χειρισμού η/υ μια φορά την εβδομάδα στο Ζάννειο Ιδρυμα Παιδικής Προστασίας και Αγωγής στην Εκάλη (Θησέως 131). Όντως δωρίζοντας λεφτά ποτέ δεν ξέρεις που καταλήγουν, υπάρχουν όμως και άλλοι πολύ πιο άμεσοι τρόποι να προσφέρει κανείς.
Τα μαθήματα δεν είναι κάτι ιδιαίτερο, είναι πιο πολύ μια απογευματινή δραστηριότητα. Αυτό περιλαμβάνει να μάθουν τα πολύ βασικά πράγματα για τους η/υ. Τα εργαλεία όπως καταλαβαίνετε δεν είναι και τίποτα το σπουδαίο, πρόκειται για κάποια μηχανάκια PIII εκ των οποίων τα περισσότερα δεν παίζουνε... Προσπαθώ μέσω της εταιρίας που δουλεύω καθώς και από άλλες εταιρίες να βρω μηχανάκια και να τα στήσω αλλά μέχρι τώρα δεν το έχω καταφέρει.
Τα παιδιά που φιλοξενούνται στο συγκεκριμένο ίδρυμα είναι γύρω στα 30-35 από δημοτικό μέχρι και λύκειο. Τον λίγο καιρό που είμαι εκεί βλέπω ότι προέρχονται πραγματικά από προβληματικές οικογένειες και πραγματικά χαίρονται όταν έχουν ανθρώπους να ασχολούνται μαζί τους. Εκεί συνειδητοποίησα πόσο περισσότερο σημαντική είναι η επαφή με τα παιδία και η ενασχόληση μαζί τους παρά να τους δίνεις μόνο υλικά αγαθά.
Αν κανείς έχει όρεξη μπορεί να βοηθήσει να σουλουπώσουμε τα παλιά pc ή αν θέλει μπορεί να βοηθήσει στις δραστηριότητες σε άλλες τάξεις (εγώ κάνω μόνο στην 6η δημοτικού).
Αν δω ότι υπάρχει ενδιαφέρον θα προσπαθήσω να οργανώσω το σουλούπωμα κάνοντας καταγραφή του τι υπάρχει, τι λείπει, τι χρειάζεται κλπ
Σίγουρα χρειάζονται κάποια ps/2 mouse καθότι τα περισσότερα είναι χαλασμένα οπότε όποιος διαθέτει its more than welcome.
Όποιος θέλει να επισκευτεί για να πάρει μια γεύση και να γνωρίσει το μέρος και τους ανθρώπους είναι επίσης ευπρόσδεκτος.
Τέλος πρέπει να τονίσω στα pcκια είναι φορτωμένο το mame και οι πιτσηρικάδες το λιώνουνε πραγματικα
Αυτά τα ολίγα από εμένα και πάλι μπράβο για τις προσπάθειές σας.