Playmobil

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας akmakas
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Παιδιά τι μου θυμίσατε τώρα!Είμαι 20 και έχω τρελλό κόλλημα!!!!!!!!!!Όταν το είπα στην κοπέλα μου έπαθε πλάκα,αν και αυτή έχει φιγούρες playmobil και έπαιζε παλιά!Θα φροντίσουμε όμως να ψάξουμε παλιά κομμάτια φθηνά για τα παιδιά μας (το πάμε σοβαρά).Εγώ έχω το αρχοντικό με όλα τα δωμάτια,βεράντα,κήπο,άμαξα,αμάξι αντίκα,μαγαζιά μανάβικο,ανθοπωλείο.Από άγρια δύση έχω γραφείο σερίφη,saloon & ένα βράχο με κάτι ληστές και θησαυρό με λίρες,από παιδική χαρά έχω κούνιες,τσουλήθρα και καρουζέλ,από βασιλιάδες έχω τη σκηνή του βασιλιά,τη συγκέντρωση των μελών της βασιλικής οικογένειας,όπως επίσης και ένα μικρό κάστρο,από νοσοκομείο έχω το χειρουργείο και το νοσοκομειακό δωμάτιο (τα πρώτα μου sets),από τσίρκο την κοπέλα με τους πιθήκους,το μάγο με το μαγικό κουτί που εξαφανίζει την κοπέλα,αλλά και ορχήστρα,clowns και ένα παιδικό δωμάτιο εκτός του αρχοντικού έχω,αλλά και ένα σχολικό και μία σχολική τάξη!φιγούρες,δυστυχώς μου πέταξαν αρκετές.Είχα κόλλημα με τα καπελάκια,εντύπωση μου είχε κάνει που μερικές κοπέλες είχαν στήθος και άλλες είχαν μίνι (φουσκωτή κοιλιά το έλεγα)...είχα βγάλει και ονόματα ανάλογα με τα χρώματά τους,κοκκινούλης,πρασινούλης κα.....

[edit] Dead pictures [edit]

Κάνω αναζήτηση για photos κι έχω κατασυγκινηθεί!Αν και τις περισσότερες τις έχω αποθηκεύσει.Μπαίνω κατά καιρούς στο ebay και αποθηκεύω photos κοιτάζοντας παράλληλα και προσφορές!Ήταν τέλεια εποχή,το ατέλειωτο παιχνίσι με τις ώρες ακούγοντας ταυτόχρονα και κασέτες με επιτυχίες του 90 όπως αρβανίτη,μαντώ!!!!!!!

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
thebest20 είπε:
3522.jpg

Αχ, το σχολείο....Από τα πρώτα μου playmobil. Θυμάμαι ακόμα τις ιστορίες που έφτιαχνα. Τι ζωντάνευαν οι δεινόσαυροι, τι μπούκαραν οι G I Joe και κατελάμβαναν το σχολείο (πολύ προχωρημένο για την εποχή μου), τι το έκανα θηλυκό θηριοτροφείο (τι, μόνο αγόρια είχε; α, καλά...), τι η δασκάλα αναγνώριζε στα παιδιά το χαμένο της γιο, αχ, αναμνήσεις...Να είσαι καλά....

Παιδιά τρελάθηκα....

Είχα πάει επαγγελματικό ταξίδι όλη την εβδομάδα σε Αυστρία και Γερμανία, οπότε μου δόθηκε η ευκαιρία να μπω σε ένα playmobilαδικο στην Βιέννη. Απογοητεύθηκα...

Μα όλα στην μισή τιμή απ' ότι στην Ελλάδα;

Έτσι σκέφτομαι να μαζέυω που και που χρήματα και να πηγαίνω εκεί να τα αγοράζω... Συμφέρει!

Aγαπητέ Playmolover, μήπως θυμάσαι σε ποιό ακριβώς playmobil-άδικο της Βιέννης πήγες; Γιατί πρόκειται να ταξιδέψω σύντομα εκεί.

γράφτηκα στο club και έχει 4 κομμάτια παλιά συλλεκτικά τα οποία είναι φθηνά (μου έστειλαν διαφημιστικό σπίτι μου).Έχει ένα ελικόπτερο με 2 φιγούρες 8e,ένα πλοίο με μηχανισμό από κάτω 15e,και δύο άλλα με έργα,νταλίκες και 5-6 φιγούρες 17e το καθένα.Ακόμα έχει επεκτάσεις (ορόφους) για τα σπίτια (αρχοντικό και μοντέρνο) με 37e,το βασιλικό περίπτερο που δεν κυκλοφορεί (36e)όπως επίσης και κομμάτια χωρίς φιγούρες π.χ. την άμαξα του γάμου την έχει 10e,ένα σχολείο χωρίς φιγούρες 4e,ένα μαγαζί τύπου παντοπωλείο 5e!Για κάθε τι που αγοράζεις σου χρεώνει 20% τα έξοδα αποστολής (πχ στο ελικόπτερο σου χρεώνει 1,60e επιπλέον).Για κάθε 25e που αγοράζεις σου δίνει δώρο ένα μπρελόκ (πειρατής ή πειρατίνα) και αν αγοράσεις από 50e και άνω τα έξοδα αποστολής τα καλύπτουν αυτοί.Και το καλό είναι ότι μπορείς να τα αγοράσεις με κατάθεση σε αριθμό λογαριασμού!Γραφτείτε στο club και πάρτε δωρεάν και ένα cd-rom με παιχνίδια playmobil για pc!αυτό περιμένω να μου στείλουν!Πάντως αξίζει!Το θέμα είναι ότι οι δικοί μου δεν μ'αφήνουν να μαζεύω γιατί τα θεωρούν παιδικά!Φίλε playmolover πες μας εντυπώσεις,αν ήταν ίδια με αυτά που βρίσκεις στην Ελλάδα,αν ήταν παλιότερα ή διαφορετικά,άλλων εταιρειών,πχ αν είδες το αρχοντικό τι τιμή είχε!!!!!

τελικά βρήκα από αρκετά κουτιά photos με το πίσω μέρος.Στη ροζ σειρά είναι παρόμοιες οι photos.Μόνο από μερικά δωμάτια δεν έχω βρει πίσω μέρος (από τα παλιά του 89-90)

[edited]

Λοιπόν το κατάστημα ήταν το πολυκατάστημα (ένα τέτοιο υπάρχει τεράστιο) στην πόλη του Graz.(Διεύθυνση αύριο) Τώρα από τιμές, τι να πω... Το μεγάλο κάστρο του αυτοκράτορα είχε 130 ευρώ τη στιγμή που τα Χριστούγεννα το είχα βρει 200 εδώ. τα extensios για το κάστρο με τις πριγκήπισσες τά είχε 36 ευρώ τη στιγμή που Ελλάδα τα είχα πάρε 54. Όσο δε για τα special, στα μικρά κουτάκια, ξεκινάνε από 1,5 ευρώ. Και αυτά στην Αυστρία. Στην Γερμανία, όπου παράγονται, δεν πρόλαβα να δω γιατί κάθισα μόνο μερικές ώρες.

Ξέρω ότι θα χαλάσω το κλίμα του thread με αυτό που θα πω..

Ήμουν από τα πολύ λίγα παιδιά που δεν τους άρεσαν αρκετά τα playmobil!!

Ξέρω ακούγεται παράξενο, μιας και οι περισσότεροι (ή σχεδόν όλοι) από αυτούς που ξέρω, ήταν τρελαμένοι με τα playmobil.

Προτιμούσα τα Lego (και ακόμα τα λατρεύω!!) και γενικά εκείνα τα παιχνίδια που δεν σε περιόριζαν να ασχολείσαι με κάτι συγκεκριμένο, και σε άφηναν να κάνεις ότι ήθελες εσύ.

(Προβλέπω να τρώω ξύλο για αυτά που είπα.. :fafoutis: )

!

Τετοιο περιορισμό που σου κάνουν τα playmobile..ουτε στο Απαρτχαίντ δεν ήταν έτσι :) :)

εντάξει, μπορεί να μην χτίζεις ότι θέλεις όπως τα LEGO ,αλλα υπάρχουν τόσα themes, που είναι πραγματικά ανεξάντλητα..

απλά είναι για να δημιουργείς ιστορίες πιο πολύ!και για τους μεγάλους να τα στήνουν κάπου και να τα θαυμάζουν!

Εγώ θυμάμαι από παιδί ότι υπήρχε αυτή η άτυπη "κόντρα" μεταξύ πλεϊμομπιλάδων και λεγκολάδων. Ιδιαίτερα στο δημοτικό, η κάθε παράταξη προσπαθούσε να υπερισχύσει της άλλης με τα επιχειρήματά της.

Playmolover είπε:
Εγώ θυμάμαι από παιδί ότι υπήρχε αυτή η άτυπη "κόντρα" μεταξύ πλεϊμομπιλάδων και λεγκολάδων. Ιδιαίτερα στο δημοτικό, η κάθε παράταξη προσπαθούσε να υπερισχύσει της άλλης με τα επιχειρήματά της.
Legolas! :D

εμάς όχι και τόσο,υπήρχαν τα playmobil και τα sega!!!!όποιος έπαιζε με playmobil τον θεωρούσαν γελοίο,ενώ έξυπνο θεωρούσαν αυτόν που έπαιζε ηλεκτρονικά!

φανατικος Playmobilas.εχω ακομα στο παταρι σφραγισμενο ενα καστρο μαλλον βορειων-νοτιων αν θυμαμαι καλα.απο τα αγαπημενα που ειχα ηταν τα νοσοκομειακα -χειρουργειο.

Playmolover είπε:
Εννίοτε δίνανε και "ματωμένα ραντεβού θανάτου" για ξεκαθάρισμα των διαφορών τους ! :eek: :D

Υ.Γ. Και εγώ δηλώνω "legomaniac".

Τα Playmobil ηταν βασιλιαδες. Μεχρι τα μεσα του 80, τα Lego ηταν εκεινα τα αμορφα μεγαλα τουβλακια, και μονο αυτο υπηρχε. Μετα δειλα δειλα (και αρκετα ακριβοτερα) αρχισαν να εμφανιζονται τα Lego System με τα ανθρωπακια και τα μικρα τουβλακια σε διαφορα σχηματα και αξεσουαρ.

Τα αγαπησα και τα Lego, αλλα ποτε σαν τα Playmobil. Ειδικα το σετ σαφαρι, με το πρασινο τζιπακι με τα πραγματικα λαστιχα στις ροδες, την ρεζερβα, το μπετονι βενζινης, το οπλο με την διοπτρα, και το τρειλερ.. ολα τα λεφτα..

..

Εγώ αγάπησα τρομερά το νοσοκομείο-χειρουργείο & φυσικά το αρχοντικό!

Playmobil castle

Kαλησπερα απο Λαρισα.

Λαυρεντης λεγομαι και συλλεγω μεσαιωνικα καστρα σπιτια και πυργους playmobil απο το 1985.

Εχεις κατι απο καστρα?

Λαυρεντης.

Αλήθεια, πόσοι και πόσοι από εμάς δεν πορώνονταν με κάποιο γουέστερν στην τηλεόραση και μετά έτρεχαν για να παίξουν με τα Playmobil τους;

εγώ έπαιζα σαπουνόπερες λάμψη και καρουζέλ με τα playmobil γιατί αναγκαστικά έβλεπα και λάμψη!

Πίσω
Μπλουζα