DINO είπε:
Αλήθεια, πόσοι και πόσοι από εμάς δεν πορώνονταν με κάποιο γουέστερν στην τηλεόραση και μετά έτρεχαν για να παίξουν με τα Playmobil τους;
πω πω...τι μου θύμισες τώρα. εγώ τα είχα όλα, το γραφείο του σερίφη, το σαλούν (θυμάστε την πινακίδα με την Λόλα)? το Hardware store, την Τράπεζα καταυλισμό ινδιάνων, τον στάβλο, την αμαξα και ένα κάστρο από αλλο παιχνίδι που το χρησιμοποιούσαμε για το Ιππικό.....θυμάμαι ένας φίλος μου με ιδιαίτερη φαντασια έπλαθε την ιστορία καθώς παίζαμε..έίχαμε και τεράστιο playroom και τα απλώναμε όλα και συνεχίζαμε την επόμενη μέρα (δεν τα μαζέυαμε ποτέ!)τι "ξύλο" στο σαλούν, τι επιδρομές ινδιάνων, τι άδικοι φυλακισμοί των "ηρώων" μας, Ληστές να κλέβουν την άμαξα, φωτιά στο κάστρο του Ιππικού, συμμαχία με Ινδιάνους για να βρούμε τους ληστές που σκότωναν τους βίσωνες, επιδρομή ληστών και όλη η πόλη στις ταράτσες και μέσα από τα παράθυρα με καραμπίνες και τα πιστολάκια που τα χάναμε συνέχεια
(ευτυχώς πάντα στις συσκευασίες είχε πάντα απο μια εξάδα τουλάχιστον πιστολάκια και καραμπίνες-πολυ προνοητικό απο την LYRA)
και όταν βαριόμασταν, αλλάζαμε theme! ιππότες και πειρατές (κυρίως αναπαραστουσαμε ιστορίες του βασιλιά αρθούρου απο το anime) είχαμε 2 κάστρα, το πειρατικό και πάρα πολλούς ιππότες ανθρωπάκια με πολλά οπλα! κονταρομαχίες οπού ύπήρχε ένας "κακός" που λάμβανε μέρος για να σκοτώσει τον βασιλιά, θρυλικές πολιορκίες, περιπέτειες στον κόσμο απο μιά ομάδα ιπποτών με δράκους, πριγκήπησες, πειρατές, κακούς μάγους με τέρατα και "μαύρους" ιππότες, ξιφομαχίες και επικές μάχες στον ανοιχτό χώρο..το αγαπημένο μου θέμα ήταν οι ιππότες..
και βέβαια galactica με τους αστροναύτες...θυμάμαι οτί για τους Κύλωνες χρησιμοποιούσαμε τις full face κάσκες των ιπποτών...για όπλα χρησιμοποιούσαμε κάτι lazer guns απο άλλο παιχνίδι γιατί τα playmobile δεν είχαν διαστημικά οπλά..και βέβαια starwars (ειχαμε βάψει κάτι σπαθιά πορτόκαλί και κίτρινα με νερομπογίες , καθώς και έναν ιππότη χρυσό r2d2, και έναν μαύρο darth wader),
τι κρίμα που τα πιο πολλά απο αυτά χάθηκαν..κάτι λίγα έχουν παραμείνει, αλλά θα ξαναρχίσω την συλλογή μαζι με τα παιδιά μου σιγά σιγά! τα playmobile εχουν εξελιχθεί απο ότι βλέπω και χαίρομαι για αυτό!!