Playmobil

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας akmakas
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Δε νομίζω να έχει την επέκταση του σπιτιού που ζητάς, χωρίς φυσικά να είμαι 100% σίγουρη!

Το άλλο που λες με τα αγοράκια, δε νομίζω ότι είναι κακό να παίζουν με το σπίτι. Εντούτοις, θέλει προσοχή: καλό θα είναι να παίζουν με άντρες-αγόρια playmobil, καουμπόηδες κλπ.

Βερολίνο

Ο δημιουργός των Playmobil Χανς Μπεκ έφυγε από την ζωή σε ηλικία 79 ετών, σύμφωνα με ανακοίνωση της γερμανικής εταιρίας που κατασκευάζει τα διάσημα παιχνίδια.

Ο Χανς Μπεκ πέθανε την Παρασκευή μετά από σοβαρή ασθένεια, σύμφωνα με την εταιρία Geobra Brandstatter, με έδρα το Ζίρντορφ, που βρίσκεται νότια της Βαυαρίας.

Ο Χανς Μπεκ μεγάλωσε σε μία οικογένεια με δέκα παιδιά και έτσι ξεκίνησε να φτιάχνει παιχνίδια για τα αδέλφια του.

Το πρώτο παιχνίδι Playmobil ήταν ένα πλαστικό ανθρωπάκι ύψους 7,5 εκατοστών, «ιδανικό για το χέρι ενός παιδιού», σύμφωνα με την εταιρεία, το οποίο κυκλοφόρησε στις 1974.

Εκατομμύρια τέτοια ανθρωπάκια σε διάφορους χαρακτήρες -από πειρατές μέχρι νεράιδες- πωλούνται σε περισσότερες από 70 χώρες

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=982197&lngDtrID=245

R.I.P.... :icon_cry:

Νιώθω πολύ τυχερός που έζησα τη δεκαετία του 80 στο ζουμί της και έπαιξα 100άδες ώρες με τα ανθρωπάκια του!

Παντως προσφερε μεγαλη χαρα με τα ανθρωπακια του σε εκατομυρια παιδια

Το χαμόγελο του Χανς Μπεκ δεν θα σβήσει ποτέ όσο υπάρχουν τα "χαμογελαστά ανθρωπάκια" που δημιούργησε με τόση αγάπη.

Θα ζει πάντα στις καρδιές μας...

Πολύ κρίμα...δεν ήταν και πολύ πολύ μεγάλος!!!!!

Αχ το χειρουργείο...νομίζω ήταν το πρώτο μου playmobil!

Δεν ειναι καταπληκτικο να γινεσαι διασημος προσφεροντας την χαρα στα παιδια? Εστω και αν ειναι μεσω μιας επιχειρησης. Ποσοι μπορουν να περηφανευτουν για κατι τετοιο? RIP

Θα τον θυμόμαστε συνεχίζοντας να αγοράζουμε αυτά τα τέλεια ανθρωπάκια που περιέχουν κομμάτια της καθημερινότητάς μας!

Όχι δεν έχω κομμάτια τόσο παλιά,από το 89 και μετά έχω.Ανεβάζω photos από τα παλιά που βρήκα στο ebay και αγνοούσα την ύπαρξη πολλών από αυτά

jb35zk.jpg

b8000g.jpg

2wd6qn6.jpg

102ugav.jpg

hwftkw.jpg

1195kj6.jpg

33v2lnd.jpg

2i74rwh.jpg

2z4wnwz.jpg

2qatpq9.jpg

1zm0zeb.jpg

o041z4.jpg

1t064l.jpg

4qiv6a.jpg

2lk4t8g.jpg

b85q13.jpg

2wcqxcy.jpg

2rfbklt.jpg

25s7tkz.jpg

bgaceb.jpg

16gwwt1.jpg

2vd02dd.jpg

2prwfua.jpg

257ovma.jpg

2u73a4l.jpg

14t4lsw.jpg

25p1js8.jpg

16735za.jpg

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Όχι δεν έχω κομμάτια τόσο παλιά,από το 89 και μετά έχω.Ανεβάζω photos από τα παλιά που βρήκα στο ebay και αγνοούσα την ύπαρξη πολλών από αυτά

jb35zk.jpg
jb35zk.jpg

b8000g.jpg
b8000g.jpg

2wd6qn6.jpg
2wd6qn6.jpg

102ugav.jpg
102ugav.jpg

hwftkw.jpg
hwftkw.jpg

1195kj6.jpg
1195kj6.jpg

33v2lnd.jpg
33v2lnd.jpg

2i74rwh.jpg
2i74rwh.jpg

2z4wnwz.jpg
2z4wnwz.jpg

2qatpq9.jpg
2qatpq9.jpg

1zm0zeb.jpg
1zm0zeb.jpg

o041z4.jpg
o041z4.jpg

1t064l.jpg
1t064l.jpg

4qiv6a.jpg
4qiv6a.jpg

2lk4t8g.jpg
2lk4t8g.jpg

b85q13.jpg
b85q13.jpg

2wcqxcy.jpg
2wcqxcy.jpg

2rfbklt.jpg
2rfbklt.jpg

25s7tkz.jpg
25s7tkz.jpg

bgaceb.jpg
bgaceb.jpg

16gwwt1.jpg
16gwwt1.jpg

2vd02dd.jpg
2vd02dd.jpg

2prwfua.jpg
2prwfua.jpg

257ovma.jpg
257ovma.jpg

2u73a4l.jpg
2u73a4l.jpg

14t4lsw.jpg
14t4lsw.jpg

25p1js8.jpg
25p1js8.jpg

16735za.jpg
16735za.jpg

Κάπου υπήρχε εδώ μέσα ένα link για να κατεβάσεις ότι έχει βγει από playmobil από το 1974 μέχρι το 2002 νομίζω... Κατέβασέ το και πίστεψέ με, θα εκπλαγείς ακόμα περισσότερο με αυτά που θα βρεις εκεί μέσα...

Όχι δεν θα εκπλαγώ από εκείνα,γιατί το link ήταν δικό μου!!!!!!Συνεπώς τα έχω δει όλα εκείνα!!Απλά το είχε πάρει κάποιος ακριβώς από 1 site που το είχα ανεβάσει!

Tα πιο σπάνια είναι τα οπισθόφυλλα...είναι δύσκολο να βρεθούν σε παλιά playmobil,ανεβάζω μερικά που βρήκα στο ebay

opwg9k.jpg
opwg9k.jpg

7142z9.jpg
7142z9.jpg

35btsav.jpg
35btsav.jpg

dwutsg.jpg
dwutsg.jpg

334tf2p.jpg
334tf2p.jpg

24ycxlc.jpg
24ycxlc.jpg

27zyfqv.jpg
27zyfqv.jpg

dnfxqx.jpg
dnfxqx.jpg

ezoaoj.jpg

2u6pij5.jpg

2zzs10m.jpg

2d84byw.jpg

sxdfyt.jpg

o7670m.jpg

2zhihb6.jpg

102s6yt.jpg

2cqk27d.jpg

2ikf2f.jpg

2rz3tdy.jpg

29y34m9.jpg

oqzpd5.jpg

243p1mp.jpg

@ thebest20: ΦΟΒΕΡΕΣ φωτογραφίες, ευχαριστούμε πάρα πολύ!!

Επισυνάπτω μερικά retro κομμάτια ακόμη:

[edit] Dead pictures [edit]

Candy4ever είπε:
@ thebest20: ΦΟΒΕΡΕΣ φωτογραφίες, ευχαριστούμε πάρα πολύ!!
Επισυνάπτω μερικά retro κομμάτια ακόμη:

Τέλειες είναι,το πρώτο το έχω σε version της Lyra,με σχεδόν ίδιο το τροχόσπιτο,και τα εξαρτήματα με διαφορετικά χρώματα,και 4 ανθρωπάκια!Το είχα πάρει όταν είχα κάνει διακοπές για καλοκαίρι!

Το είχα κι εγώ, ήταν από τα πολύ αγαπημένα μου!

Μερικά ακόμα:

Και το κλού:

Το ελικοπτεράκι ευτυχώς άρχισε να επανακυκλοφορεί.Υπάρχει στην playmobil land και είναι σε πολύ καλή τιμή 6,90+1e τα έξοδα αποστολής (αν θέλω να το παραγγείλω και να μου το στείλουν σπίτι).Μου είχαν στείλει διαφημιστικό στο σπίτι,είχε γύρω στα 10 παλιά κομμάτια σε καλές τιμές όπως επίσης πουλούσε και μικρότερα εξαρτήματα από sets πχ είχε τον πάγκο με το μανάβικο και τα φρούτα,χωρίς ανθρωπάκια και κόστιζε 4,90e.Όποιος θέλει μπορεί να μπει στο club των playmobil (δεν θυμάμαι διεύθυνση,με μια αναζήτηση στο google βρίσκεται).Παραγγέλνεις έναν μικρό κατάλογο και στον στέλνουν δωρεάν σπίτι!

35 χρονια πλεημομπιλ

Γερμανική εταιρεία κατασκευής πλαστικών παιχνιδιών, που μαστιζόταν από την οικονομική κρίση της δεκαετίας του '70, κατέφυγε σε μια λύση ανάγκης ώστε να επιβιώσει και σήμερα, 35 χρόνια αργότερα, έχει γίνει κολοσσός στο είδος της. Ο λόγος...

για την κατασκευάστρια των Playmobil, που, όπως επισημαίνεται σε δημοσίευμα της ιστοσελίδας της Ντόιτσε Βέλε («ΝΒ»), κάθε παιδί στη Γερμανία - και όχι μόνο- ξέρει τα ανθρωπάκια της.

Εφευρέτης των μικροσκοπικών φιγούρων, που αγαπήθηκαν από μικρούς και μεγάλους, οι οποίοι και την κατέστησαν, σήμερα, την τρίτη πιο σημαντική εταιρεία παιχνιδιών στον κόσμο, ήταν ο Χανς Μπε, ο οποίος πέθανε τον περασμένο Ιανουάριο σε ηλικία 79 ετών.

«Μεγάλωσα με την Playmobil. Ήταν τα πρώτα μου παιχνίδια και τα κράτησα για πολύ καιρό. Παλιότερα οι φιγούρες ήταν πιο απλές. Τα χρώματα ήταν πιο απλά. Πράσινα, μπλε, κόκκινα, κίτρινα. Από έναν αστυνόμο μπορούσαμε να φτιάξουμε έναν ινδιάνο και από κάθε ινδιάνο κάτι άλλο», είπε ένας Γερμανός, ενήλικος σήμερα, που εξακολουθεί να αγαπά τις μικροσκοπικές φιγούρες.

Σήμερα, βέβαια, ο μηχανισμός των παιχνιδιών είναι πιο πολύπλοκος και πιο λεπτομερής, όταν κουνάνε τα χέρια ή τα πόδια. Εκτός αυτού έχουν πλέον και στολές. Μπορεί να ντύνονται σκιέρ ή και νύφες. Η ηλικιακή ομάδα στην οποία απευθύνεται η εταιρεία είναι παιδιά ηλικίας 3 έως 10 ετών. Πολλοί, όμως, από αυτούς που μεγάλωσαν και σήμερα είναι ενήλικοι δεν κατάφεραν να? εγκαταλείψουν τις μικρές τους φιγούρες. πηγη,τροκτικο μπλογκσποτ http://troktiko.blogspot.com/2009/04/playmobil-35-2.html

Πίσω
Μπλουζα