Playmobil

Thanks Steve :sta2 Για να είμαι ειλικρινής περίμενα να δω ένα διαφορετικό εξώφυλλο. Οι διαφορές που έχουν μεταξύ τους είναι ελάχιστες.
 
Η πρώτη μου Χριστουγεννιάτικη ανάμνηση, που τη θυμάμαι ακόμα αλλά σαν όνειρο πλέον, είναι μια μεγάλη σακούλα μ' ένα εξίσου μεγάλο κουτί μέσα της, που μου έτρεχαν τα σάλια να την ανοίξω, όμως μου είχαν πει οι δικοί μου να μην ανοιχτεί πριν ξημερώσει η 1 του χρόνου (κάποτε ακολουθούνταν τα έθιμα). Έτσι κι έκανα κι αφού με μεγάλη δυσκολία και δύναμη ψυχής για παιδάκι άντεξα, η χαρά κι ευτυχία ήταν ακόμα μεγαλύτερη (σοφές όλες οι εθιμικές νόρμες) όταν τελικά άνοιξα το κουτί κι αντίκρυσα το εκπληκτικό τσίρκο των Playmobil! Έτσι ξεκίνησε μια ακόμα σχέση αγάπης με αυτά τα εκπληκτικά παιχνίδια, που σαφώς δεν ήταν μόνο παιχνίδια αλλά κάτι περισσότερο. Πειρατές, ιππότες, καμπόηδες κι ινδιάνοι, μέχρι και διαστημάνθρωποι...

...ελπίζω να μην τα 'χει "περιποιηθεί" η μάνα μου, καθότι από τα 17-18 και μετά "μάγκεψα" κι εγώ και τα σνομπάρισα. Πρέπει να ψάξω να δω αν έχει μείνει τίποτα, θα είχε ενδιαφέρον. Αν και καμιά φορά αναρωτιέμαι αν είναι καλύτερο να μην τα "ανασκαλίζω" και να μείνω σ' ότι θυμάμαι από την εποχή εκείνη. Ίσως τα πιο "βρώμικα" χέρια "του μεγάλου" να "λερώσουν" την ανάμνηση "του παιδιού" αν τα ξαναπιάσω τώρα στα χέρια μου. Εύχομαι να κάνω λάθος.

Θυμάμαι χαρακτηριστικά 16 ετών να κρύβω στο λεωφορείο του γυρισμού σπίτι, τη σακούλα απ' τον "Λαμπρόπουλο" (στον Πειραιά) με τις σκηνές των ινδιάνων μέσα, επειδή συνάντησα έναν γνωστό και με ρώταγε τι αγόρασα. "Παπούτσια" ήταν η απάντησή μου, γιατί αν του έλεγα "Playmobil" φοβήθηκα-ντράπηκα πως θα γινόμουν βούκινο...τα θυμάμαι τώρα και χαμογελάω...ωραίες αναμνησεις μου ζωντανεύετε. Αναμνήσεις θαμμένες από καιρό.

Υ.Γ. Μακράν καλύτερη εταιρία των αναμνήσεών μου η Lyra.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Aardvark είπε:
Αλλος ενας φαν του Τσιρκου,ωραιες αναμνησεις! 


Playmobil Circus [3510]
Πραγματικά ωραίες αναμνήσεις!

Εμένα, έτσι για να καταθέσω κι εγώ κάτι, ο πατέρας μου εν έτει 1980 (περίπου) μου είχε αγοράσει ένα κουτί με 5, αν θυμάμαι καλά στρατιώτες του Αμερικάνικου Ιππικού!!

Μου είπε "...μέσα στο δωμάτιο, υπάρχει κάτι για σένα. Ψαξε βρες το!!!..."

Περιττό να πω πως έγινε το δωμάτιο!!

Ακόμα ακούω στο μυαλό μου τις φωνές τις μάνας μου :frypan: προς τον πατέρα μου κι εμένα καθώς και τα τρελά γέλια του πατέρα μου :tease: ......απίστευτες φάσεις!!! :bow:

Τώρα πλέον παρέα με τους δυο μου γιούς και την κορούλα μου (ακόμα μικρούλα), κάνουμε νέες συλλόγες από το 2010 onwards! Τα παλιά τα είχα δωρίσει (στερνή μου γνώση...) και είχα πάααρα πολλά πιστέψτε με!
 
Για τους λατρεις των δυο τροχων... :sta2

PlayMotoGP
 
Αρκετά μπορώ να πω :D Καθώς έψαχνα στο ebay έπεσα πάνω σε αυτά τα περίεργα σετ

$_57α.jpg

Η μόνη πληροφορία που βρήκα είναι αυτή :

This Playmobil BMW (Light Blue with Tan interiors version) was only released for a limited time in Europe. In fact, these items were only available at actual BMW Car dealerships in Germany for a limited-time promotion that has ended back in 2002. Comes with 2 figures

$_12.JPG

playmobil-bmw-amarela-espetacular-herpa-cx-lacrada-13895-MLB3885113606_022013-O.jpg

playmobil-bmw-amarela-espetacular-herpa-cx-lacrada-14358-MLB3887048411_022013-O.jpg
 
Τα εχω ξανασυναντησει. :)

Το μεν Mercedes φορτηγακι ειχε κυκλοφορησει πριν καποια χρονια σαν promotion

και πλεον ειναι συλλεκτικο...Mercedes Benz 508D Playmobil,

η δε BMW κυκλοφορησε πριν καμια 10αρια χρονια

και την βρισκεις ακομα στο ebay αλλα σε αλμυρουτσικη τιμη... :precry:


Playcar BMW Z4
 
να συμπληρώσω και εγω οτι τα συγκεκριμένα μοντελα αυτοκινητων BMW-MERCEDES BENZ ήταν ενα project που παρουσιαστηκε το 2002 μόνο στην Γερμανια και όσοι καναν τεστ ντραιβ με τα τα συγκεκριμενα αυτοκίνητα στις αντιπροσωπίες τους δινανε αναμνηστικό ενα τετοιο αυτοκινατακι.μπορούσες να το αγοράσεις και απο το τμημα με τα αξεσουαρ φυσικα στην τιμή των 29,99 ευρώ!
 
playmogreek είπε:
να συμπληρώσω και εγω οτι τα συγκεκριμένα μοντελα αυτοκινητων BMW-MERCEDES BENZ ήταν ενα project που παρουσιαστηκε το 2002 μόνο στην Γερμανια και όσοι καναν τεστ ντραιβ με τα τα συγκεκριμενα αυτοκίνητα στις αντιπροσωπίες τους δινανε αναμνηστικό ενα τετοιο αυτοκινατακι.μπορούσες να το αγοράσεις και απο το τμημα με τα αξεσουαρ φυσικα στην τιμή των 29,99 ευρώ!
:thanx2: για τις πληροφορίες playmogreek!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Παληκαρι.....μας εκαψες!!!!!!!!:burn:
 
Γιατί εγώ τι νομίζεις ότι έπαθα? Συνεχίζω την λίστα με κάτι αρκετά ενδιαφέρον. 6λεπτο Stop motion video με τίτλο:

Για την ώρα αυτά τα λίγα :p
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Επειδή είναι πολλές οι σελίδες του τοπικ θα ρωτήσω εδώ, έχει αναφερθεί καθόλου το ηλεκτρικό τρενάκι των playmobil? Να μία εικόνα από το Ebay

mK5_KZyxCOYn0js0ps-YNsg.jpg
mK5_KZyxCOYn0js0ps-YNsg.jpg

To είχα ξεχάσει τελείως ότι αυτό το πράγμα υπήρχε αλλά πρόσφατα ανακάλυψα ότι έχω ακόμα τον μετασχηματιστή που το κινούσε και το θυμήθηκα:

mJjWBBxC5BqGK-rYtGQhf1g.jpg
mJjWBBxC5BqGK-rYtGQhf1g.jpg

Λειτουργούσε κανονικά με ρεύμα, ήταν ηλεκτρικό τραίνο δηλαδή. Θυμήθηκα λοιπόν ότι το είχα κάποτε αλλά δεν έχω ιδέα τι απέγινε. Είναι παιχνίδι "μεγάλου μεγέθους" οπότε αποκλείεται να το πέταξα ή κάτι τέτοιο, ίσως παραήμουν μικρός όταν το είχα και το διέλυσα... Σίγουρα το κράταγε ο πατέρας μου λόγο του ότι ήταν ηλεκτρικό, μπορεί να το ξεφορτώθηκε εκείνος, δεν ξέρω :(
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Λοιπον,Τασο,εχουμε.....

Καταρχας ο μετασχηματιστης σου εχει κωδικο 4350... ;)

Αυτον χρησιμοποιουσαν τα εξης τρενα....

4034 Large Western Train

 


4000 Passenger Train

 


4005 Green Passenger Train

 


4053 Maintenance Train

 


4052 Large Locomotive

 


4051 Small Locomotive

 


4050 Red Diesel Locomotive

....ολα αυτα που σου ανεφερα, ειχαν μεταλλικες ραγες και επαιρναν τροφοδοσια απο τον μετασχηματιστη και ετσι ειχαν κινηση.

Τα νεοτερα τρενα,απο το 1997 και μετα, οπως π.χ. το 4016 εχουν πλαστικες ραγες και ειναι τηλεχειριζομενα. ;)
 
Ευχαριστώ πολύ Σταύρο!

Δεν θυμάμαι πιο ακριβώς είχα, είμαι μεταξύ 4000, 4052 και 4051. Πάντως ήταν σίγουρα μαύρη η ατμομηχανή.
 
Βρηκα το παρακατω ψαχνοντας... :D

The worldʼs first German Playmobil Embassy β located in Valletta β was completed just in time for Christmas 2014. The model was designed by Playmobil Malta and exclusively produced as a one of a kind article. Playmobil CEO Matthias Fauser and Ambassador Klaus-Peter Brandes presented the model together with students from the St. Magaret College, a Maltese school with a prestigious reputation for teaching German. The Embassy model can be seen in the reception area of the Embassy.

Titelbild.jpg

Πηγη και περισσοτερες φωτο :sta2

Και η ειδηση στα ελληνικα....εδω. ;)
 
Πίσω
Μπλουζα