Ευτυχώς το πήρα, αλλα δυστυχώς χωρίς την κάρτα 16gb που μου είπανε ότι τους τελειώσανε και περιμένουν αύριο παρτίδα !! Ξενέρωσα λίγο αλλα τί να κάνεις...Οπότε χθές φόρτισα, έκανα τις ρυθμίσεις, έπαιξα λίγο με τα tutorials και ...διάβασα το manual του uncharted στην οθόνη του Vita (έτσι θα πάει το θέμα μάλλον, αντί για χαρτάκι πάρε ένα .pdf και είσαι οκ...). Kατα τα άλλα είναι γλυκούλι το στικάκι και το κουτί των παιχνιδιών. Στο κουτί του Vita, περιέχονται τα manuals, οι κάρτες για τα augmented reality games, καλώδιο (ειδικό) usb και ο φορτιστής. Ξεχάστε τις εποχές του PSP με pouch και memory stick !!!
Γενικά το μηχάνημα έχει αέρα. Είναι ελαφρύ, δείχνει πανέμορφο και η οθόνη είναι πραγματικά χορταστική και ευκρινέστατη. Με το που το άνοιξα μου ζήτησε ημερομηνία και τα σχετικά, και έπειτα με ρώτησε άν έχω PSN account. Του λέω ναί, μου λέει να το χρησιμοποιήσω, του λέω ναί...και μου λέει System update !!! Το ήξερα αλλα όπως και να έχει μου τη σπάει με το καλημέρα το update. Τέλοσπάντων, κατάφερα να το συγχρονίσω με το account μου και έτσι είχα πρόσβαση σε όλα τα trophies, friends αγορές που έχω κάνει και που μπορώ να ξανακατεβάσω δωρεάν για το PS VITA, όπως το μπιλιαρδάκι Hustle Kings. Δυστυχώς, παρότι υπήρχε μπόλικο πράγμα στο Store, λόγω της έλλειψης memory δέν μπορούσα να κατεβάσω τίποτα, και ειδικά το stardust που λόγω προπαραγγελίας έχει 5 ευρώ έκπτωση !!! Μάλιστα ήδη κυκλοφορούν apps όπως facebook και twitter, δωρεάν φυσικά. Γενικά είναι πολύ ευχάριστο να βολτάρεις στο PSN με το Vita, σίγουρα περισσότερο απο ότι με το Ps3. Δοκίμασα λίγο και τον browser, και παρότι δείχνει τα περισσότερα sites full στην όμορφη οθόνη του, είναι σχετικά αργός, ενώ δέν υποστηρίζεται το youtube, κάτι που με ξενέρωσε λίγο. Ελπίζω σε update, ειδικά στο τελευταίο.
Δοκίμασα να τρέξω το Uncharted δίχως την memοry, για να εισπράξω άρνηση, οπότε περιηγήθηκα στο υπόλοιπο μενού του συστήματος. Όμορφο, διακριτό και γρήγορο, με κινήσεις τύπου iphone (swipes) βλέπεις στην home screen στρογγυλά icons των εφαρμογών και games. Πατώντας στο κάθε icon, σου βγαίνει μιά οθόνη με την ένδειξη start, κάτι που θα μπορούσαν να παραλείψουν σάν βήμα. Υπάρχει ένα ενσωματωμένο tutorial που σε μαθαίνει να χειρίζεσαι το vita με απλά mini-games. Αφορά στο touch, multi-touch, backpanel touch, μικρόφωνο και κάμερα. Η κάμερα είναι απογοήτευση, αφού το βράδυ στο σαλόνι μου δέν κατάφερα να βγάλω ευδιάκριτη φωτο. Όμως το ήξερα και αυτό, παρόλαυτά χαβαλέδιασα προσπαθώντας να βγάλω το εαυτό μου σε puzzle, και μετά τραγουδούσα ρυθμικά στο sampler με την background μουσική, όπου το μηχάνημα λούπαρε ρυθμικά όσα του σφύριζα ! Αυτό θα έχει μάλλον αρκετή χρήση στα rhythm games, και βλέπω τα sing να πάνε και να έρχονται.
Αυτά πρός το παρόν, οι πρώτες εντυπώσεις είναι καλές, με μερικές ενστάσεις (youtube, camera, ανάγκαστική αλλα όχι included memory) αλλα φυσικά το ζουμί είναι τα games. Γι'αυτά...περιμένω την παράδοση της καρτούλας για να ξεκινήσει το πραγματικό λιώσιμο του Vita.