Katharakis είπε:
Καλησπέρα σας, είμαι καινούργιος στην παρέα του retromaniax, όχι όμως καινούργιος στα 8-bit micros... Το έγχρωμο μόνιτορ του Amstrad ήταν πραγματικά χάλια..
Kαλως ηλθες στην παρεα μας φιλε! Σεβαστη η γνωμη σου και θελουμε να δουμε και τα μηχανηματα σου, αλλα καθως καποτε ειχα τον εγχρωμο, θα συμφωνησω με τον billy στο θεμα του monitor. Δεν μπορω να πω οτι με κουρασε ποτε η οτι δεν μπορουσα να διακρινω χαρακτηρες. Τοσο στα παιχνιδια (και ειδικα τα text adventures), οσο και σε CP/M, επεξεργασια κειμενου παντα ηταν καθαρο και με διαυγεια. Το μονο καθαροτερο monitor που ειχα δει τοτε, το ειχα δει σε ενα Hantarex που ειχε ενας φιλος με spectrum. Βεβαια το monitor της Hantarex κοστιζε οσο τα 2/3 της τιμης του εγχρωμου 6128. Απο την αλλη ειδα και ενα Philips σε Commodore 64 και ηταν πολυ χαλια η εικονα του. Να ειχε φθαρμενα καλωδια, η ταλαιπωρημενο overkill ωραριο λειτουργιας? Who knows. Το σιγουρο ειναι οτι το monitor της amstrad δεν ηταν κακο, by no means.
Το μονο σιγουρο ειναι οτι εκεινη την εποχη οι περισσοτεροι προερχομασταν απο το περασμα της τηλεορασης του σπιτιου που ειχαμε συνδεμενο καποιο spectrum, και ολα τα monitor ηταν χιλιες φορες καλυτερα. Επισης, μετα απο τοσα χρονια ξεμαθανε τα ματια μας στα συγχρονα LCD screens. Οτι και να δουμε πλεον χαλια θα μας φαινεται. Περνανε και τα χρονια.. Aλλα απο θεμα αξιοπιστιας δεν ειχε βγαλει ποτε το παραμικρο προβλημα και δουλευε ολη μερα αδιακοπα.
Maddog είπε:
Επειδή εσείς οι Αμστραντάκηδες μάλλον έχετε και συλλογική βαρηκοία, ο άνθρωπος το λέει καθαρά πως αποφάσισε για το συγκεκριμένο θέμα της υποστήριξης.
Maddog, δεν πειραζει που εβαλε το θεμα της υποστηριξης για να βγαλει μπροστα τον BBC. Ο BBC ηταν και δυνατο μηχανημα και πρωτο ονομα στην Αγγλια τοτε. Οσο για το οτι ειχε πολυ software κανενας δεν το αμφισβητει. Απλα δεν ελαβε καθολου υποψιν το πακετο του Amstrad που θα καλυπτε τις αναγκες ενος αγοραστη για τουλαχιστον ενα χρονο. Tοσο απο το πακετο που υπηρχε στην συσκευασια αλλα και απο την
εγκληματικη αρνηση στην υπαρξη της βιβλιοθηκης του CP/M που ανεβαζε την λιστα του επαγγελματικου software του CPC σημαντικα σε αριθμο. Οσο για τον υπαινιγμο που εκανε για τον αριθμο των προγραμματων/παιχνιδιων του amstrad, οπως ειπε χαρακτηριστικα "10 games and a few from amsoft..".. a few ρε μαγκα? Υπηρχαν 45 προγραμματα ετοιμα απο την amsoft με το που βγηκε το μηχανημα απο την γραμμη παραγωγης. Γιατι μιλαμε για 45 προγραμματα ετοιμα, που τα 12 τα εδινε ηδη με το μηχανημα. Ο 464 ειχε ηδη την βιβλιοθηκη της amsoft και του CP/M. Και να μην ασχολουνταν κανενας αλλος ποτε με την παραγωγη software στο μηχανημα αυτο, το μηχανημα ηταν καλυμμενο απο τα γεννητουρια! To οτι ο CPC βεβαια υποστηριζε το CP/M με την προσθηκη ενος απλου 3" η 5"1/4 disk drive ειναι λογικο οτι "παρελειψε" να το αναφερει ο μουσης. Πως στα κομματια θα δικαιολογουσε μετα οτι ΚΑΙ ο BBC υποστηριζει CP/M αλλα με την αγορα του Τorch (περιφερειακο με 5 1/4 drives και ξεχωριστο κυκλωμα Ζ80 για να "τρεξει" CP/M) οταν αυτο κοστιζε παραπανω απο δυο BBC?!
To Τοrch του BBC: Διπλα 400kb drives, Z80, 64kb Ram.. αλλος ενας υπολογιστης δηλαδη. Κοστος? Ελα μωρε.. the sky is the limit!
950 λιρες το 1983! Τζαμπα πραμα! Kαταφερνε να ξελασπωνει τον BBC και να τρεχει CP/M, αλλα με αυτα τα λεφτα (αν ειχες ηδη εναν BBC), επαιρνες ανετα εναν εγχρωμο Amstrad 464, και αλλον εναν εγχρωμο 464 να τον εχεις καβαντζα, και δυο 3αρια η 5 1/4 drives. Και θα εμεναν και ψιλα στο τελος. Και θα ειχες the best of both worlds.. και.. και.. και..
Υποτιθεται οτι τα λαμβανουμε ολα υποψιν οταν κανουμε παρουσιαση, σωστα? Ε μαλλον το ελαβε υποψιν ο μουσης και στρατηγικα το "παρελειψε". Ετσι δεν μπορω να δικαιολογησω με τιποτα το 5αρι που του εδωσε.
Ενα 10-12 βαθμολογικο χαρισμα στον BBC θα το καταλαβαινα. Aντε εστω με ενα 13 να μην φερουν ισοπαλια και να βγει πρωτο στον ποντο το BBC. Νορμαλ και κοντινοι αριθμοι. Αλλα 22?! Ειναι πολλα τα λεφτα Αρη!!