Retro game packages

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας pitsunami
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
manos426f είπε:
Αλλά,όπως πάντα,οι photos θα έρθουν,απλά λίγο καθυστερημένα... :D
ΠΟΛΥ καθυστερημένα τελικά,δύο photos που χρώσταγα...

picture.php

Άλλο ένα πολύ καλό κομμάτι στη συλλογή μου...

picture.php

Η πολυπόθητη κασετίνα του Black Dahlia...

Omenforever,και πάλι many thanks !!!!

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Φοβερή η κασετίνα του ΒD, αλλά γιατί αυτό που είχα (και ακόμα έχει κάπου η κοπέλα μου) δεν ήταν έτσι; Φτου!

Μια και το "μεθαύριο" έγινε "έναν μήνα αργότερα" διατηρώ ακέραιο το δικαίωμα μου να σου την λέω. :D

Και επειδή ήσουν κατηγορηματικά βέβαιος στην τελευταία μας κουβέντα ότι το δικό μου Black Dahlia δεν είχε την κασετίνα, τώρα που κατάφερες και έβαλες την φωτογραφία σε ενημερώνω ότι έχει ακριβώς αυτή την κασετίνα. :)

Πολύ όμορφο και το Broken Sword πάντως. Έχει και την νουβέλα του μέσα; (εννοώ το βιβλίο που λέει στο εξώφυλλο)

Maddog είπε:
Μια και το "μεθαύριο" έγινε "έναν μήνα αργότερα" διατηρώ ακέραιο το δικαίωμα μου να σου την λέω. :D
Ε,ναι,στην περίπτωση αυτή έχεις δίκιο,το παραδέχομαι...! :D

(αν και,ξαναλέω,για πολλές μέρες η μηχανή έλειπε από το σπίτι,στα χέρια του αδερφού μου.Μετά...το ξέχασα ! :D )

Maddog είπε:
Και επειδή ήσουν κατηγορηματικά βέβαιος στην τελευταία μας κουβέντα ότι το δικό μου Black Dahlia δεν είχε την κασετίνα, τώρα που κατάφερες και έβαλες την φωτογραφία σε ενημερώνω ότι έχει ακριβώς αυτή την κασετίνα. :)
Εσύ έχεις βαλθεί να μου τη σπάσεις με το θέμα των origonal PC games μου φαίνεται ! :D :D

Έξω από πλάκα τώρα,είχες κι έχεις δηλαδή μια πολύ καλή έκδοση του παιχνιδιού στα χέρια σου !

(όπως ακριβώς κι εγώ πλέον !!! :P :P )

Maddog είπε:
Έχει και την νουβέλα του μέσα; (εννοώ το βιβλίο που λέει στο εξώφυλλο)
Ναι,κανονικότατα !

Τώρα θα μου πεις ότι την έχεις κι εσύ αυτή,ε; :diablotin: :P :diablotin:

Πάντως το δικό μου πακέτο του Black Dahlia δεν θυμάμαι καθόλου αν είχε αυτήν την "κασσετίνα"... (πάνε και 10 χρόνια που έχω να ανοίξω το πακέτο... :wait2: )

Οσο για το Broken Sword, ΣΙΓΟΥΡΑ δεν είχε μέσα την νουβέλα. :(

Mάλιστα θυμάμαι ότι η έκδοση που είχα αγοράσει είχε προβληματικό δισκάκι, και την επέστρεψα για να πάρω άλλη !! Mήπως ήταν άραγε καμία απο εκείνες τις "εκδόσεις με ελληνικό manual" που κυκλοφορούσαν τότε; (...άλλη μάστιγα αυτή. Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες γιατί θα βγούμε καρα-off topic...).

Αν και δεν ασχολήθηκα θερμά ποτέ με το pc gaming βλέπω πως μερικά παιχνίδια έχουν εξαίρετα artwork στις θήκες τους. Και μόνο αυτός είναι ένας καλός λόγος για να τα κάνεις συλλογή.

Αργκ manos με λάβωσες με την κούτα του Broken Sword.

DO WANT :(

Να είναι καλά ο φιλάρας Omenforever,που,ξέροντας την "αρρώστια" μου με τα original PC -και δη adventure- games,μου παραχώρησε τα "καλούδια" αυτά... :)

Από όσο μπορώ να κρίνω, το Black Dahlia που έχω είναι η Αμερικάνικη έκδοση. Αναρωτιέμαι μήπως υπήρχε άλλη έκδοση (Ευρωπαική ή re-release) που δεν είχε την επίμαχη κασετίνα.

Και μια και ρωτάς για το Broken Sword, δεν το έχω καθόλου.

Maddog είπε:
Από όσο μπορώ να κρίνω, το Black Dahlia που έχω είναι η Αμερικάνικη έκδοση. Αναρωτιέμαι μήπως υπήρχε άλλη έκδοση (Ευρωπαική ή re-release) που δεν είχε την επίμαχη κασετίνα.
Χμμμ,συνήθως οι διαφορετικών περιοχών εκδόσεις έχουν και διαφορετικές στάμπες πάνω στα CD's...

Στη συγκεκριμμένη περίπτωση δεν παίζει κάτι τέτοιο,αλλά δεν αποκλείεται καθόλου αυτό που λες !

Maddog είπε:
Και μια και ρωτάς για το Broken Sword, δεν το έχω καθόλου.
Nαι ε ;

Έλα ;!; :diablotin: :points: :diablotin:

Gryzor είπε:
Φοβερή η κασετίνα του ΒD, αλλά γιατί αυτό που είχα (και ακόμα έχει κάπου η κοπέλα μου) δεν ήταν έτσι; Φτου!
Ελα ντε? Την ιδια απορια εχω και γω. Ουτε και γω εχω αυτη την κασετινα :(

Λοιπόν, θα ακολουθήσουμε λίγες τεχνικές TOSEC για να δούμε αν μπορούμε να βγάλουμε άκρη:

Το Black Dahlia που έχω έχει publisher την Take 2 με affiliate Interplay, barcode 7-10425-21014-3 και κωδικό BX-C95-821-0. Γράφει επίσης "not for sale outside North America" (μην με ρωτήσετε πως έγινε και πουλιότανε στην Στουρνάρα...).

EDIT: το σκέφτηκα λίγο, δεδομένου ότι ήδη από τα 80s η Στουρνάρα ονομαζόταν "Silicon Valley" και ξέρουμε ότι η Silicon Valley ήταν στην Καλιφόρνια, είναι απολύτως νόμιμο να πωλείται η US έκδοση εκεί. :)

Όλα αυτά βρίσκονται στο κάτω μέρος του μεγάλου εξωτερικού χαρτόκουτου.

Αν τα δικά σας κουτιά γράφουν διαφορετικά πράγματα, τότε είναι άλλη έκδοση. Σε αυτή την περίπτωση κ. manos, έχετε φτιάξει έκδοση Frankenstein. :P

Το δικο μου εχει διaφορετικο barcode 5-026555-030342. Κωδικο δεν βρηκα πουθενα γραμμενο στο κουτi ουτε και στο manual!!!

Χμμμ,μου αρέσει πολύ το όλο θέμα που δημιουργήθηκε !!!!

Χε,χε,θα το κοιτάξω κι εγώ αύριο και θα σας πω !

Πάντως,πολύ πιθανόν η έκδοσή μου να είναι "Frankenstein" !!

Kambia, το δικό σου barcode έχει προέλευση Αγγλία, οπότε μπορούμε με αρκετά καλή βεβαιότητα να πούμε ότι πρόκειται για διαφορετική έκδοση.

Γιατρέ,από τους πρώτους αριθμούς 5 και 7 καταλαβαίνεις την προέλευση ;

manos, έχουμε στο site του TOSEC κάποιο tool που τα βγάζει. Δες πχ την καταχώρηση εδώ. Δεν είμαι σίγουρος αν είναι μόνο το πρώτο ψηφίο, αλλά έβαλα όλο τον αριθμό της Kambia εκεί και έβγαλε προέλευση United Kingdom.

Αχα!!! Ευχαριστω Maddog.

@ Manos426f Δεν εχει καμια διαφορα φανταζομαι το αμερικανικο B.D. απο το ευρωπαϊκο? Πχ. οπως το Phantasmagoria.

Kambia είπε:
Δεν εχει καμια διαφορα φανταζομαι το αμερικανικο B.D. απο το ευρωπαϊκο? Πχ. οπως το Phantasmagoria.
Αν εννοείς σε συσκευασία-CD's κτλ,έχω την αίσθηση πως όχι,δεν έχει διαφορές,πλην μόνο της περιβόητης κασετίνας !!!

Αν εννοείς in-game διαφορές,όχι,σίγουρα δεν έχει....

Πίσω
Μπλουζα