Retro reviews του "ektelion"

ektelion είπε:
Γεια χαρά σε όλους,
Μόλις είδα το μήνυμα του Νότη. Δεν γνώριζα ότι είχε ανοίξει thread για τα βιντεάκια μου στο retromaniax. Είμαι μέλος του forum εδώ και καιρό, αν και όχι ενεργό. Αφού, λοιπόν, σας ευχαριστήσω για την τιμή που μου κάνατε και για τα καλά σας σχόλια, να σας δώσω ορισμένες διευκρινίσεις.

1. Προφανώς ο AVGN είναι η βασική επιρροή μου για αυτή τη σειρά (πέρα από την αγάπη μου για την Amiga), αλλά δεν έχω τον εξοπλισμό/πόρους για να κάνω κάτι αντίστοιχο. Η δουλειά του mikeius - κυρίως όσον αφορά στο ύφος του μοντάζ - ήταν ο καταλύτης που με ώθησε να επιχειρήσω κάτι αντίστοιχο με τον AVGN (τον οποίο λατρεύω και θεωρώ τον σπουδαιότερο Internet Celebrity που έχει υπάρξει, χωρίς καμία υπερβολή). That said, τονίζω ότι παρά τις προφανείς επιρροές μου από την εκπληκτική δουλειά του mikeius, δεν έχω ξεσηκώσει ενσυνείδητα ολόκληρες ατάκες του. Τώρα αν έχω κάνει κάτι υποσυνείδητα ή κατά τύχη, ε, νομίζω δεν χάλασε κι ο κόσμος. Πάντως σίγουρα δεν υπάρχει δόλος. Έχω παραδεχτεί εξ αρχής το πόσο με έχει επηρεάσει η δουλειά του mikeius στα δικά μου βίντεο.

2. Όσον αφορά στις βομολοχίες: Προσπαθώ να μιλάω στα βίντεό μου όπως θα μιλούσα σε φίλους. Πιστέψτε με, τις χρησιμοποιώ όπως τις χρησιμοποιώ και στην καθημερινή μου ομιλία. Δεν "φυτεύω" επίτηδες μπινελίκια, χάριν εντυπωσιασμού ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο.

3. Η σειρά δεν έχει σταματήσει, απλά μέχρι προσφάτως είχε μπει σε hiatus αορίστου χρόνου λόγω αυξημένου φόρτου εργασίας στην "κανονική" μου δουλειά (μιλάμε για 12ωρα, όχι αστεία). Αυτές τις μέρες ξεκίνησα να δουλεύω το επόμενο επεισόδιο. Το μόνο που μπορώ να σας πω μέχρι στιγμής είναι ότι πρόκειται για το review ενός παιχνιδιού που έχει να κάνει με κάποια πολύ εργατικά έντομα...

Σας ευχαριστώ πολύ για την υπομονή και τη στήριξή σας!

Κώστας
Μην απολογεισαι ρε αλανι παρθενογενηση δεν υπαρχει και στην τελικη δεν νομιζω να εχει κανενας προβλημα αν πηρες απο καπου αλλου καποιες φρασεις κτλ εμεις τα βιντεο γουσταρουμε γιαυτο δωσε πραμα στο λαο :D Εδω εγω που απο amiga ειμαι μαυρη η νυχτα στα βουνα ειδα και γω δεν ξερω ποσες φορες το καθε βιντεο γιατι ειναι ολα τα λεφτα :D
 
Kαλως ηλθες Κωστα και απο εμενα!Οπως και οι αλλοι ετσι και εγω περιμενω νεα δικα σου videos!
 
Καλωσόρισες συνονόματε!

Πίστεψέ με, ξέρω καλά από 12ωρο (το δούλευα 6 χρόνια) και σε καταλαβαίνω απόλυτα.

Take your time και θα χαρούμε να δούμε ακόμα ένα βιντεάκι.

Όσον αφορά τα μπινελίκια, τα ανέφερα, επειδή αν είχα εγώ το ταλέντο να φτιάξω τέτοια βιντεάκια, δε θα τα χρησιμοποιούσα, για τους δικούς μου λόγους.

Αυτό δε σημαίνει βέβαια οτι κακώς έχουν χρησιμοποιηθεί. :)
 
φίλε ektelion φυσικά και όλοι επηρεαζόμαστε από κάπου...το θέμα είναι να συνθέτουμε δημιουργικά και εύστοχα όπως έκανες εσύ στην δουλειά σου. Οι βωμολοχίες δεν ακούγονται σαν ν' ανταλλάσσονται στο δρόμο αλλά σαν μια μορφή ρετροκουλτούρας computer gamer την οποία όλοι γνωρίζουμε και ...ασκούσαμε αλλά εσύ μετέφερες το φιλινγκ της στην πράξη.

Για παράδειγμα το γυμνό μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν τέχνη και σαν πορνογραφία...όλα είναι θέμα προσέγγισης.

Συνέχισε την καλή δουλειά και εδώ είμαστε να την σχολιάσουμε!
 
Ο πειρασμός είναι μεγάλος να βγούμε εκτός θέματος, οπότε ας περιοριστούμε σε αυτό:

spyros_s είπε:
Συνέχισε την καλή δουλειά και εδώ είμαστε να την σχολιάσουμε!
;)
 
Εγώ να σας πω ότι απόλαυσα όλα τα βιντεάκια? :) Θα το θεωρούσα μεγάλη απώλεια σαν gamer να μην τα είχα δει!...

Για να μην πω το γλυκύτατο στοματάκι μου, τι έχει κατεβάσει σε κάποια παιχνίδια που δε μπορούσα να περάσω το σημείο που μ' ενδιέφερε!....

Όσο για τις βωμολοχίες, κρατάω την πολύ εύστοχη τοποθέτηση του Σπύρου στην 1η σελίδα:

spyros_s είπε:
[....]Οι περισσότεροι -αν όχι όλοι- είναι αρκετά ώριμοι για να διυλίσουν την πληροφορία και την εικόνα προς όφελος της νοσταλγίας δίχως να εστιάζουν σε τέτοιες λεπτομέρειες!
P.S. Καλώς όρισες κι από μένα! ;)
 
Μιά χαρά είναι τα βιντεάκια του Ektelion. Εγώ τα γούσταρα, φυσικά γιατί καταρχήν το παιδί φαίνεται ότι είναι αμιγκάς ! Πρώτο και τελευταίο κριτήριο !!! Αμιγκάδες ενωθείτε κλπ κλπ...Συνέχισε έτσι σύντροφε, και μήν λοξοδρομήσεις !!! Άσε τα master system και τα megadrive για άλλους !!! Όσο για τις βωμολοχίες...πού να έπιανε το παιδί στα χέρια του κανα party games, berra, bomb-x, deliverance, κλπ...Εκεί τί θα έκανε δηλαδή ; Μεγάλοι άνθρωποι είμαστε, εντάξει εκφραζόμαστε ελεύθερα ! Εξάλλου και πιτσιρίκια που ήμασταν, ειδικά σε κάτι shadow of the beast, τα μπινελίκια ακόμα και τα ήσυχα τα παιδάκια τα ρίχνανε ! Keep it up, όταν έχεις χρόνο και διάθεση δηλαδή, γιατί όλοι περνάμε ζόρια και ο χρόνος είναι σάν το άγιο δισκοπότηρο στο indiana jones...
 
Ευχαριστώ όσους απάντησαν στο post μου! Ορίστε και το βιντεάκι που σας υποσχέθηκα. Θα το εκτιμούσα αν γραφόσασταν συνδρομητές του καναλιού μου στο YouTube:

 
Ευχαριστουμε για το νεο review :) .
 
χμμμ αντε βαλε και αλλα reviews πραγματικα με γυρνας πισω.
 
Αψογο!Περιμενουμε την συνεχεια!
 
τέλειο περιμένω την συνέχεια !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!111
 
Χαχαχαχα απίστευτος ο τύπος! Λέτε να κάνουμε reviews με ομιλία στο youtube και όχι με τον κλασσικό και ρετρό τρόπο;
 
Πραγματικά, απολαμβάνω το κάθε review!

Keep it up! :thumbup:

(btw, απέκτησες καινούρια συνδρομήτρια! ;) )
 
ξαναχτύπησε με it came from the desert...

τον φιμώσατε τον φίλο μας και δεν τα χώνει πλέον
 
Δεν μου βγήκε σε αυτό. Στο επόμενο μέρος όμως...

Σας ευχαριστώ όλους που γραφτηκατε στο κανάλι μου!
 
Ωραιος! περιμενουμε τα επομενα!!
 
Ρε φιλε το επαιζα ξανα προσφατα (το χαζο-επαιζα βασικα ενεκα ελλειψεως ελευθερου χρονου) και σκεφτομουν και εγω αυτα που ειπες αλλα δεν ηθελα να τα παραδεκτω χαχαχαχα

Ωραιος και μερακλης
 
Κοίτα, στο δεύτερο playthrough τα πήγα αρκετά καλύτερα. Είναι αυτό που λέω προς το τέλος. Τότε τα παιχνίδια ήταν πιο άναρχα δομημένα, αλλά τα λιώναμε τόσο που σιγά σιγά βγάζαμε άκρη.

Π.χ. στο σημείο που αναφέρω με την γκόμενα, στο δεύτερο playthrough έτυχε να γυρίσω σπίτι την κατάλληλη στιγμή οπότε μου χτύπησε την πόρτα, τη γνώρισα και το σκηνικό που περιγράφω στο βίντεο έβγαζε νόημα μετά. Το θέμα λοιπόν είναι ότι το παιχνίδι αγνοεί το γεγονός ότι κατά τη διάρκειά του μπορεί να σου έχουν διαφύγει κάποια γεγονότα. Απλά ορισμένες σεκάνς ενεργοποιούνται σε συγκεκριμένα χρονικά σημεία, ανεξαρτήτως του τι έχεις κάνει εσύ πριν. Βέβαια, όπως είπα και στο βίντεο, μιλάμε για παιχνίδι του '89 και πιστεύω ότι για μία πρώτη απόπειρα σε κάτι πιο περίπλοκο από το "σκότωσέ τους όλους" τα πάει μια χαρά. Η δε ατμόσφαιρά του είναι απίθανη, κυρίως λόγω μουσικής. Και στο expansion είναι ακόμη καλύτερη.

Συμπερασματικά, είναι απλά δύσκολο πλέον να βρεις το κουράγιο να το παίξεις ξανά και ξανά μέχρι να πέσεις κατά τύχη σε όλα τα trigger events ώστε να έχεις σοβαρή πιθανότητα για happy end στο τέλος. Και το action κομμάτι δεν βοηθάει ιδιαίτερα, αλλά για αυτό θα μιλήσω στο επόμενο βίντεο.
 
Να κάνω κι εγώ μία καλοπροαίρετη μεν, αρνητική δε, κριτική.

Το να διαβάζεις από ένα χαρτί -κοινώς, η απαγγελία- δεν είναι εύκολο πράγμα. Μας γλιτώνει από τον κόπο του να θυμόμαστε τα πάντα, αλλά είναι πολύ εύκολο να χάσεις τον αυθορμητισμό του πρωτογενούς λόγου. Έτσι θεωρώ πως, αν και τα χάρηκα τα (4) βίντεο που είδα, καταλήγουν αρκετά επίπεδα. Και, σε αυτό το πλαίσιο, οι βωμολογίες μόνο shock value έχουν, κάτι σαν "μπλαμπλαμπλαμπλαμπλαμπλα.....μπλαμπλαμπλαμπλαμπλα". Αν η εκφώνηση ήταν καλύτερημ πιο αυθόρμητη, με αρκετά περισσότερο πάθος, θα είχαν θέση κάλλιστα...

Αυτά από εμένα, καλή συνέχεια!!

Θ

ΥΓ έκανα σαμπσκράιμπ πάντως!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα