Σου είχα στείλει pm πριν κανένα χρόνο και στο είχα επισημάνει ότι αποκλείεται ο Βασίλης Καρράς να εμφανίστηκε σε ταινία το 1980! Δεν υπήρχε καν τότε! Παντού έχουν λάθος την πληροφορία αυτή. Δεν γνωρίζω το έτος παραγωγής αλλά μπορεί να είναι και το 1990 και να έγινε λάθος κάπου, στην δεκαετία και να μεταλαμπαδεύτηκε έτσι. Το έτος το λέω βασιζόμενος στην καλλιτεχνική πορεία του Βασίλη Καρρά. Τότε πρωτογινόταν γνωστός και το '91, μάλιστα, έβγαλε τον 1ο του δίσκο!nasos kolias είπε:Άλλωστε ο Mandrake έχει σχεδόν πάντα δίκιο. Συμφωνώ απόλυτα.
Θέλω όμως να δείτε κάτι που εντόπισα και παντού, μα παντού, αναφερέται λάθος
Κοιτάξτε τη σελίδα του Γιάννη Φλωρινιώτη στη retrodb και τις πληροφορίες που πρόσθεσα.
http://retrodb.gr/wiki/index.php/%CE%93%CE%B9%CE%AC%CE%BD%CE%BD%CE%B7%CF%82_%CE%A6%CE%BB%CF%89%CF%81%CE%B9%CE%BD%CE%B9%CF%8E%CF%84%CE%B7%CF%82
Παντού αναφέρεται η ταινία "Ο τραγουδιστής και το κορίτσι του μπαρ" ως ταινία του 1980.
Πρόκειται για μεγάλο λάθος, αφού πρόκειται για βιντεοταινία, της εποχής του "Η αδελφή μου η τρελοπόντια"
Επίσης λάθη υπάρχουν και στις χρονολογίες των ταινιών αφού οριοθετείται το πρώτο σενάριο του Γιάννη Φλωρινιώτη το 1986 στο "Ο τσοπάνον" και ακολουθούν οι άλλες ποντιακές ταινίες, δηλαδή δεν υπάρχει ποντιακή ταινία πριν από το 1986, εκτός της βιντεοταινίας "Από τον Πόντο με αγάπη".
Όποιος γνωρίζει κάτι παραπάνω ας μας το πει
Δεν αποκλείεται, αλλά επειδή δεν γνωρίζετε με σιγουριά, ισχύουν τα παραπάνω. Μπαίνει το όνομα που εμφανίζεται περισσότερο ακόμη κι αν είναι λάθος, και η όποια διορθωτική/εξτρά πληροφορία για το σωστό/εναλλακτικό του όνομα, αναφέρεται στο trivia. Με αποτέλεσμα, όπως κι αν τον ψάξει κανείς, να τον βρει. Εάν προκύψουν κι άλλες εμφανίσεις του που να γέρνει προς το άλλο όνομα σε αριθμό παραγωγών που συμμετείχε, θα αλλάξει πάλι!lass είπε:επειδη ειδα οτι τελικα το διορθωσατε.. αποκλειεται να το αλλαξε ο ιδιος στην πορεια (χαζομαρα αλλα ποσοι δεν αλλαζουν καμια φορα ονομα)?
Δεν ήταν περασμένοι όλοι οι ηθοποιοί της ταινίας Καραβάν Σαράι... και για αυτό δεν το πρόσεξα...άρα κερδίζει το Σεραφείδης της Νταντά σήμερα θα περαστούν και οι υπόλοιποι του Καραβάν Σαράι...Μία ένσταση μόνο γιατί φαίνεται πως ο Μανώλης δεν τα είδε όλα που γράφω. Αφού επιβεβαιώνεις την "Νταντά" με το "Σεραφείδης", τότε έχετε 3 παραγωγές (αναφέρω με links τις δυο στις οποίες δεν τον έχετε συμπεριλάβει καθόλου) με αυτό το όνομα και συνεπώς αυτό θα πρέπει να είναι το επικρατέστερο και όχι αυτό που τελικά επέλεξες!
Μα ναι..έλειπαν ονόματα, αλλά για το συγκεκριμένο είχα κοιτάξει και στο αναφέρω παραπάνω! Όπως και να 'χει, έκανες καλή δουλειά!lolisman είπε:Δεν ήταν περασμένοι όλοι οι ηθοποιοί της ταινίας Καραβάν Σαράι... και για αυτό δεν το πρόσεξα...άρα κερδίζει το Σεραφείδης της Νταντά σήμερα θα περαστούν και οι υπόλοιποι του Καραβάν Σαράι...Καλημέρα σε όλους!
Ποιος ειπε οτι ειναι παραγωγος? αλλο που εχει περαστει ετσι.Και κάτι άλλο ο Μάρκος Ζέρβας ουδέποτε υπήρξε παραγωγός ταινιών ή τηλεοπτικών σερών...Άλλο Διευθυντής Παραγωγής και άλλο παραγωγός...
Ο Μάρκος Ζέρβας υπήρξε το δεξί χέρι του Φίνου από το 1939 μέχρι το 1977
Συμφωνω οτι ειναι δυσκολο αλλα πιστευω ειναι πιο σωστο ετσι. Σκεφτηκα και για κοστουμιαΑλλά πoιός έχει το κουράγιο να τους περάσει... όλους από τη αρχή;Μιλάμε για 2800 ταινίες...
Για να περαστούν εκ των υστέρων οι διευθυντές φωτογραφίας μας πήρε 6 μήνες.
Τα ίδια έλεγα κι εγώ στις αρχές του 2010 (Φλεβάρη), αλλά φευ... Υπήρχε διαφορετική άποψη απ' τα υπόλοιπα μέλη. Μέχρι που ξαφνικά, αναπάντεχα και χωρίς καμία αναφορά σε κανέναν, κάποιος που πριν διαφωνούσε με την πρότασή μου αυτή, τον Νοέμβριο-Δεκέμβριο του ίδιου έτους δημιουργεί μεταβλητή "σκηνικά" για τις τηλεοπτικές σειρές. Περσινά ξινά σταφύλια θα μου πεις. Ας είναι... Δείτε εσείς πως θα κινηθείτε από δω και πέρα. Μία συμβουλή θα δώσω μονάχα. Άπαξ και δημιουργηθεί κατηγορία, καλό θα είναι αυτός που το πρότεινε να την υποστηρίξει κι όλας (όχι απαραίτητα μόνος του βρε παιδί μου, αλλά ας δώσει και ο ίδιος βάση εκεί και οι υπόλοιποι θ' ακολουθήσουν σιγά σιγά). Έτσι μου είχε ζητήσει κάποτε κι ο Μανώλης για να φτιάξω κατηγορία κινηματογραφιστών (φωτογραφία) και καλώς ή κακώς το πήρε εργολαβία ο άνθρωπος! Περάσαμε κι εγώ με τον Νάσο ορισμένους, αλλά λίγα πράματα... Μην το πάρεις δεσμευτικά αυτό που λέω! Αλλά για να το προτείνεις σημαίνει πως έχεις πολλές πληροφορίες στα υπόψιν, επομένως οι υπόλοιποι περιμένουν πως έχεις υλικό για να περάσεις. Αλλά μην βιαστείτε... Εδώ υπάρχουν κατηγορίες που ακόμη δεν έχουν φτιαχτεί να φαίνονται στην κεντρική σελίδα, με αποτέλεσμα ο κόπος αυτός και τα templates να είναι "θαμμένα". Λύστε τα τεχνικά αυτά ζητήματα πρώτα, ας βγουν στην επιφάνεια οι "Εταιρίες Παραγωγής", οι "Κινηματογραφιστές", οι "Συγγραφείς", ας αλλάξει το "Μουσικοί" με "Μουσικοί Συνθέτες", ας γίνει κατηγορία "Μουσικής Επιμέλειας" για να μεταφέρετε τα λάθος πρόσωπα από τηλεπαιχνίδια & τηλεοπτικές εκπομπές και να ξεχωρίσουν, επιτέλους, απ' τους "Συνθέτες" κι έπειτα ψάχνεστε για νέες κατηγορίες. Γνώμη μου πάντα...lass είπε:Συμφωνω οτι ειναι δυσκολο αλλα πιστευω ειναι πιο σωστο ετσι. Σκεφτηκα και για κοστουμια
αλλα τα σκηνικα θα επρεπε να υπαρχουν σαν πληροφορια καθως ειναι απο τα σημαντικοτερα
στοιχεια μιας ταινιας.