RetroDB: Διορθώσεις και Προσθήκες σε λήμματα

επειδη ειδα οτι τελικα το διορθωσατε.. αποκλειεται να το αλλαξε ο ιδιος στην πορεια (χαζομαρα αλλα ποσοι δεν αλλαζουν καμια φορα ονομα)?
 
nasos kolias είπε:
Άλλωστε ο Mandrake έχει σχεδόν πάντα δίκιο. Συμφωνώ απόλυτα.
Θέλω όμως να δείτε κάτι που εντόπισα και παντού, μα παντού, αναφερέται λάθος

Κοιτάξτε τη σελίδα του Γιάννη Φλωρινιώτη στη retrodb και τις πληροφορίες που πρόσθεσα.

http://retrodb.gr/wiki/index.php/%CE%93%CE%B9%CE%AC%CE%BD%CE%BD%CE%B7%CF%82_%CE%A6%CE%BB%CF%89%CF%81%CE%B9%CE%BD%CE%B9%CF%8E%CF%84%CE%B7%CF%82

Παντού αναφέρεται η ταινία "Ο τραγουδιστής και το κορίτσι του μπαρ" ως ταινία του 1980.

Πρόκειται για μεγάλο λάθος, αφού πρόκειται για βιντεοταινία, της εποχής του "Η αδελφή μου η τρελοπόντια"

Επίσης λάθη υπάρχουν και στις χρονολογίες των ταινιών αφού οριοθετείται το πρώτο σενάριο του Γιάννη Φλωρινιώτη το 1986 στο "Ο τσοπάνον" και ακολουθούν οι άλλες ποντιακές ταινίες, δηλαδή δεν υπάρχει ποντιακή ταινία πριν από το 1986, εκτός της βιντεοταινίας "Από τον Πόντο με αγάπη".

Όποιος γνωρίζει κάτι παραπάνω ας μας το πει
Σου είχα στείλει pm πριν κανένα χρόνο και στο είχα επισημάνει ότι αποκλείεται ο Βασίλης Καρράς να εμφανίστηκε σε ταινία το 1980! Δεν υπήρχε καν τότε! Παντού έχουν λάθος την πληροφορία αυτή. Δεν γνωρίζω το έτος παραγωγής αλλά μπορεί να είναι και το 1990 και να έγινε λάθος κάπου, στην δεκαετία και να μεταλαμπαδεύτηκε έτσι. Το έτος το λέω βασιζόμενος στην καλλιτεχνική πορεία του Βασίλη Καρρά. Τότε πρωτογινόταν γνωστός και το '91, μάλιστα, έβγαλε τον 1ο του δίσκο!

lass είπε:
επειδη ειδα οτι τελικα το διορθωσατε.. αποκλειεται να το αλλαξε ο ιδιος στην πορεια (χαζομαρα αλλα ποσοι δεν αλλαζουν καμια φορα ονομα)?
Δεν αποκλείεται, αλλά επειδή δεν γνωρίζετε με σιγουριά, ισχύουν τα παραπάνω. Μπαίνει το όνομα που εμφανίζεται περισσότερο ακόμη κι αν είναι λάθος, και η όποια διορθωτική/εξτρά πληροφορία για το σωστό/εναλλακτικό του όνομα, αναφέρεται στο trivia. Με αποτέλεσμα, όπως κι αν τον ψάξει κανείς, να τον βρει. Εάν προκύψουν κι άλλες εμφανίσεις του που να γέρνει προς το άλλο όνομα σε αριθμό παραγωγών που συμμετείχε, θα αλλάξει πάλι!

Μία ένσταση μόνο γιατί φαίνεται πως ο Μανώλης δεν τα είδε όλα που γράφω. Αφού επιβεβαιώνεις την "Νταντά" με το "Σεραφείδης", τότε έχετε 3 παραγωγές (αναφέρω με links τις δυο στις οποίες δεν τον έχετε συμπεριλάβει καθόλου) με αυτό το όνομα και συνεπώς αυτό θα πρέπει να είναι το επικρατέστερο και όχι αυτό που τελικά επέλεξες!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Μία ένσταση μόνο γιατί φαίνεται πως ο Μανώλης δεν τα είδε όλα που γράφω. Αφού επιβεβαιώνεις την "Νταντά" με το "Σεραφείδης", τότε έχετε 3 παραγωγές (αναφέρω με links τις δυο στις οποίες δεν τον έχετε συμπεριλάβει καθόλου) με αυτό το όνομα και συνεπώς αυτό θα πρέπει να είναι το επικρατέστερο και όχι αυτό που τελικά επέλεξες!
Δεν ήταν περασμένοι όλοι οι ηθοποιοί της ταινίας Καραβάν Σαράι... και για αυτό δεν το πρόσεξα...άρα κερδίζει το Σεραφείδης της Νταντά σήμερα θα περαστούν και οι υπόλοιποι του Καραβάν Σαράι...

Καλημέρα σε όλους!
 
lolisman είπε:
Δεν ήταν περασμένοι όλοι οι ηθοποιοί της ταινίας Καραβάν Σαράι... και για αυτό δεν το πρόσεξα...άρα κερδίζει το Σεραφείδης της Νταντά σήμερα θα περαστούν και οι υπόλοιποι του Καραβάν Σαράι...Καλημέρα σε όλους!
Μα ναι..έλειπαν ονόματα, αλλά για το συγκεκριμένο είχα κοιτάξει και στο αναφέρω παραπάνω! Όπως και να 'χει, έκανες καλή δουλειά!

Στις 19 Οκτωβρίου 2010 είχα κάνει μια προσπάθεια να ξεχωρίσω τους "Γιώργους Ρούσσους". Έκτοτε, έχετε περάσει "Γιώργος Ρούσσος" σε αρκετές παραγωγές και δεν οδηγούν

σε κάποιο πρόσωπο παρά στο συγκεντρωτικό λήμμα. Με αφορμή την νέα καταχώρηση του jimijoop στο "DanSing for you", το φέρνω ξανά στην επιφάνεια, σε περίπτωση που θέλετε αυτή τη φορά να το διορθώσετε. Υπάρχουν τουλάχιστον 3 ονόματα ακόμη, που έχετε κινηθεί αντίστοιχα. Καλό θα ήταν να τσεκάρετε κάθε φορά τα ονόματα που περνάτε ή τουλάχιστον τις παλιότερες προσωπικότητες που ενδεχομένως να έχουν εμφανιστεί νεότερες με το ίδιο όνομα και κάποια πιο κοινά επίθετα. Κατ' εκτίμιση τέλος πάντων... Στο "DanSing for you" υπάρχει άλλο ένα όνομα που είναι λάθος. Ο Κούλης Νικολάου. Σε περίπτωση που επιβεβαιωθεί η ορθογραφία του και χρειαστεί ν' ανοίξετε προφίλ, κάντε επεξεργασία εκείνο που κάνει ανακατεύθυνση. Μην βάζετε λατινική αρίθμηση κτλ. Οι παραγωγές που εμφανίζεται ο Γιώργος Ρούσσος και χρειάζονται διόρθωση, είναι οι εξής:

Γκρεμισμένα όνειρα 1949

Ο ζηλιαρόγατος 1956

Μανταλένα (1960) 1960

Ευτυχώς... τρελάθηκα! (1961) 1961

Εξωτικές βιταμίνες 1964

Ο Ιπποκράτης και η δημοκρατία 1972
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
προσωπικα,δε νομιζω να ειναι κανενας απ τους 2 που αναφερονται στη retrodb

ο ηθοποιος : αποκλειεται

ο σκηνοθετης: αποκλειεται κι αυτος,αν και δεν υπαρχει φωτογραφια του,δεν ταιριαζει με την ηλικια αυτου του Αντωνη Αντωνιου που φαινεται στο βιντεο
 
Στην ταινια "Αμοκ" στο τριβια γραφετε οτι παιζει ο Νικος Πασχαλιδης και οχι ο Γιωργος Πασχαλιδης. Ομως επειδη

πριν λιγο εριξα μια ματια στους τιτλους αρχης η πληροφορια αποδεικνυεται λαθος καθως ο Γ. Πασχαλιδης αναφερεται

μαζι με τους υπολοιπους ηθοποιους. Το διορθωνω λοιπον?
 
Όπα παιδιά προσοχή...

Υπάρχει διευκρίνηση στα trivia της ταινίας .... (Στους τίτλους της ταινίας αναφέρεται ο ηθοποιός Γιώργος Πασχαλίδης όμως στην ταινία παίζει όμως ο Νίκος Πασχαλίδης και κάνει τον φύλακα στο αναμορφωτήριο.)

Θα σας παρακαλέσω να προσέχεται όταν ξεκινάτε μια αλλαγή στους ηθοποιούς του Ελληνικού Κινηματογράφου

Έχουν τσεκαριστεί τουλάχιστον τρεις φορές οι ταινίες ειδικά της Finos... Νάσος-Mandrake-Lolisman...

Και κάτι άλλο ο Μάρκος Ζέρβας ουδέποτε υπήρξε παραγωγός ταινιών ή τηλεοπτικών σερών...

Άλλο Διευθυντής Παραγωγής και άλλο παραγωγός...

Ο Μάρκος Ζέρβας υπήρξε το δεξί χέρι του Φίνου από το 1939 μέχρι το 1977

Ο Φίνος έβαζε τα λεφτά και ο Ζέρβας απλώς πλήρωνε συνεργεία και ηθοποιούς...

Το πιο σωστό θα ήταν αυτό που λες να προσθέσουμε και υπεύθυνο σκηνικών...

Ναι εκεί θα έπρεπε να μπεί...

Αλλά πoιός έχει το κουράγιο να τους περάσει... όλους από τη αρχή;

Μιλάμε για 2800 ταινίες...

Για να περαστούν εκ των υστέρων οι διευθυντές φωτογραφίας μας πήρε 6 μήνες...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Και κάτι άλλο ο Μάρκος Ζέρβας ουδέποτε υπήρξε παραγωγός ταινιών ή τηλεοπτικών σερών...Άλλο Διευθυντής Παραγωγής και άλλο παραγωγός...

Ο Μάρκος Ζέρβας υπήρξε το δεξί χέρι του Φίνου από το 1939 μέχρι το 1977
Ποιος ειπε οτι ειναι παραγωγος? αλλο που εχει περαστει ετσι.

Αλλά πoιός έχει το κουράγιο να τους περάσει... όλους από τη αρχή;Μιλάμε για 2800 ταινίες...

Για να περαστούν εκ των υστέρων οι διευθυντές φωτογραφίας μας πήρε 6 μήνες.
Συμφωνω οτι ειναι δυσκολο αλλα πιστευω ειναι πιο σωστο ετσι. Σκεφτηκα και για κοστουμια

αλλα τα σκηνικα θα επρεπε να υπαρχουν σαν πληροφορια καθως ειναι απο τα σημαντικοτερα

στοιχεια μιας ταινιας.
 
ο τιτλος της ταινιας "πιο τρελος κι απ τους τρελους" ειναι καταχωρημενος στη retrodb ως "πιο τρελοι κι απ τους τρελους" , στους τιτλους εναρξης της ταινιας ο τιτλος που αναφερεται ειναι ο πρωτος:

tr.JPG
 
Έχεις δίκιο Katerinak, άλλωστε και η αφίσα της ταινιας συμφωνεί. Διορθώνω αμέσως.
 
lass είπε:
Συμφωνω οτι ειναι δυσκολο αλλα πιστευω ειναι πιο σωστο ετσι. Σκεφτηκα και για κοστουμια

αλλα τα σκηνικα θα επρεπε να υπαρχουν σαν πληροφορια καθως ειναι απο τα σημαντικοτερα

στοιχεια μιας ταινιας.
Τα ίδια έλεγα κι εγώ στις αρχές του 2010 (Φλεβάρη), αλλά φευ... Υπήρχε διαφορετική άποψη απ' τα υπόλοιπα μέλη. Μέχρι που ξαφνικά, αναπάντεχα και χωρίς καμία αναφορά σε κανέναν, κάποιος που πριν διαφωνούσε με την πρότασή μου αυτή, τον Νοέμβριο-Δεκέμβριο του ίδιου έτους δημιουργεί μεταβλητή "σκηνικά" για τις τηλεοπτικές σειρές. Περσινά ξινά σταφύλια θα μου πεις. Ας είναι... Δείτε εσείς πως θα κινηθείτε από δω και πέρα. Μία συμβουλή θα δώσω μονάχα. Άπαξ και δημιουργηθεί κατηγορία, καλό θα είναι αυτός που το πρότεινε να την υποστηρίξει κι όλας (όχι απαραίτητα μόνος του βρε παιδί μου, αλλά ας δώσει και ο ίδιος βάση εκεί και οι υπόλοιποι θ' ακολουθήσουν σιγά σιγά). Έτσι μου είχε ζητήσει κάποτε κι ο Μανώλης για να φτιάξω κατηγορία κινηματογραφιστών (φωτογραφία) και καλώς ή κακώς το πήρε εργολαβία ο άνθρωπος! Περάσαμε κι εγώ με τον Νάσο ορισμένους, αλλά λίγα πράματα... Μην το πάρεις δεσμευτικά αυτό που λέω! Αλλά για να το προτείνεις σημαίνει πως έχεις πολλές πληροφορίες στα υπόψιν, επομένως οι υπόλοιποι περιμένουν πως έχεις υλικό για να περάσεις. Αλλά μην βιαστείτε... Εδώ υπάρχουν κατηγορίες που ακόμη δεν έχουν φτιαχτεί να φαίνονται στην κεντρική σελίδα, με αποτέλεσμα ο κόπος αυτός και τα templates να είναι "θαμμένα". Λύστε τα τεχνικά αυτά ζητήματα πρώτα, ας βγουν στην επιφάνεια οι "Εταιρίες Παραγωγής", οι "Κινηματογραφιστές", οι "Συγγραφείς", ας αλλάξει το "Μουσικοί" με "Μουσικοί Συνθέτες", ας γίνει κατηγορία "Μουσικής Επιμέλειας" για να μεταφέρετε τα λάθος πρόσωπα από τηλεπαιχνίδια & τηλεοπτικές εκπομπές και να ξεχωρίσουν, επιτέλους, απ' τους "Συνθέτες" κι έπειτα ψάχνεστε για νέες κατηγορίες. Γνώμη μου πάντα...

Συμφωνώ απόλυτα με τον Μανώλη και αυτό θα πρέπει να διευκρινιστεί! Η "Διεύθυνση Παραγωγής" δεν αφορά τους λεγόμενους "executive producers" ή τους συμπαραγωγούς. Ο ρόλος τους είναι διαφορετικός και δεν έχει να κάνει με την χρηματοδότηση μιας παραγωγής. Όπως και οι "Βοηθοί Σκηνοθεσίας" δεν θεωρούνται και δεν συμπεριλαμβάνονται πουθενά ως οι σκηνοθέτες μιας ταινίας. Ούτε καν ως συν-σκηνοθέτες.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
παιδια μια μικρη βοηθεια σχετικα μ αυτο το ποστ γιατι μπερδευτηκα με τους μουσικοσυνθετες
 
Τώρα ανακάλυψα πως υπάρχει αυτό το post για διορθώσεις στη retrodb. Το έγραψα και κάπου αλλού αλλά δε διορθώθηκε. Διορθώστε αν θέλετε την ελληνική σειρά "Πίσω από τις μάσκες" η οποία αποτελείται από 28 επεισόδια και όχι από 26. Παραθέτω και το link...

 


http://retrodb.gr/wiki/index.php/%CE%A0%CE%AF%CF%83%CF%89_%CE%B1%CF%80%CF%8C_%CF%84%CE%B9%CF%82_%CE%BC%CE%AC%CF%83%CE%BA%CE%B5%CF%82


 
σε αυτες τις εκπομπες ειχε εμφανιστει ο ηθοποιος Τασος Χαλκιας ή ο δεξιοτεχνης του κλαρινου Τασος Χαλκιας?

Στην υγειά μας (2005)

Στην υγειά μας (2007)

Στην υγειά μας (2008)

Στην υγειά μας (2009)

Στην υγειά μας (2010)

Στην υγειά μας (2011)
 
όλες οι συμμετοχές αφορούν τον ηθοποιό Τάσο Χαλκιά...
 
H βιντεοταινια "μαρκησια του λιμανιου" εχει αρκετες ομοιοτητες με την ταινια "καθαρμα" , σεναριογραφος και των δυο ταινιων ειναι ο Νικος Φωσκολος

Επισης η βιντεοταινια "η μανα της φονισσας" και η ταινια "ένας άντρας με συνείδηση" εχουν πολλες ομοιοτητες,σεναριογραφος και των δυο αυτων ταινιων ειναι ο Πανος Κοντελλης (στη βιντεοταινια μαζι με τον Κοντελλη ειναι και ο Αποστολος Τεγοπουλος)

Αν μπορειτε προσθεστε καπου κι αυτες τις πληροφοριες στη retrodb
 
Έβαλα τα "Συναντήσεις με τη μητέρα μου Λέλα Καραγιάννη" & "Ήταν ο δικός μας πόλεμος: Η ιστορία του Γιώργου Οικονόμου" στις κατηγορίες που πραγματικά θα έπρεπε να βρίσκονται. Στις τηλεταινίες με είδος ντοκιμαντέρ. Καλό θα ήταν σιγά σιγά να μεταφέρετε όποιες αντίστοιχες έχετε, εκεί και να απεγκλωβίσετε επιτέλους το "ντοκιμαντέρ" απ' τις τηλεοπτικές εκπομπές (όσον αφορά τις ταινίες, τουλάχιστον, είτε είναι δραματοποιημένα ντοκιμαντέρ, είτε όχι). Αντιλαμβάνομαι ότι στις σειρές εκτός μυθοπλασίας είναι δύσκολο να το απαλείψεις εντελώς, μιας και υπάρχει σε περιπτώσεις που η σειρά έχει παραπάνω από δύο είδη (ντοκιμαντέρ με talk show όπως είναι η "θεματική βραδιά", οι "πύλες του ανεξήγητου", οι "Ανιχνεύσεις" και πολλές άλλες) που όμως η βάση δε μπορεί να υποστηρίξει. Εάν όμως τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα ("Πανόραμα Του 20ου Αιώνα", "Η Μηχανή Του Χρόνου", "Ρεπορτάζ Χωρίς Σύνορα", "Μεσόγειος" κτλ.) δεν βλέπω τον λόγο να παραμένουν στις Τηλεοπτικές Εκπομπές. Αν και τα 'χω ξαναπεί αυτά πολλές φορές, είπα να κάνω μια προσπάθεια ακόμη. Από 'κει και πέρα κάντε ότι καταλαβαίνετε...
 
Πίσω
Μπλουζα