RetroDB: Διορθώσεις και Προσθήκες σε λήμματα

  • Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας Shock
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
lass είπε:
Να ρωτήσω, σε συντελεστές με μία μόνο συμμετοχή να ανοίγουμε τελικά λήμμα αν έχουμε κι άλλες πληροφορίες ή όχι; Ρωτάω γιατί έιχαμε πει να μην ανοίγουμε

λήμμα για μία συμμετοχή και πολλά από τα στοιχεία (του Mandrake) που πρέπει

να περαστούν ανήκουν σε συντελεστές που δεν έχουν σελίδα.
Έφαγα τον κόσμο αλλά χάθηκα στις σελίδες και δεν βρήκα το σημείο που είχα απαριθμήσεις τους τρόπους με τους οποίους κινούμασταν στο θέμα "προφίλ"... Όλο αυτό το "νταβαντούρι" ανοίγοντας λήμματα εάν βρεθούν σε πάνω από μία παραγωγές, είναι γιατί υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα το πρόσωπο αυτό να είναι υπαρκτό και να λέγεται ακριβώς έτσι. Η εμπειρία και η λογική αυτό δείχνει. Εάν υπάρχει κάποιο από τα στοιχεία που είχα αναφέρει σ' εκείνο το post (μα που να βρίσκεται τώρα...) αποδεικνύεται η συμμετοχή του, οπότε δεν είναι απαραίτητο να τον ταυτοποιήσετε με άλλη παραγωγή για να ανοιχτεί το προφίλ του. Προσοχή όμως! Εάν έχετε για παράδειγα "Π. Μαρκάτος", δε σημαίνει απαραίτητα ότι είναι ο "Πέτρος Μαρκάτος" που έχετε σε άλλη μία (και μοναδική αν θέλεις) παραγωγή, οπότε το αλλάζετε και ανοίγετε προφίλ! Θα πρέπει να το διασταυρώσετε δεξιά κι αριστέρα ώστε να εξαντλήσετε κάθε άλλη πηγή που μπορεί να έχετε και ως τελευταίο στοιχείο να δείτε αν ταιριάζουν χρονικά οι παραγωγές για να θεωρήσετε ότι πρόκειται για το ίδιο άτομο. Αν τον δείτε, ας πούμε, σε μία θεατρική παράσταση του '65 χωρίς το μικρό του όνομα και σε μία κινηματογραφική ταινία του '67 ή του '63 ολογράφως, τότε είναι πολύ μεγάλη πιθανότητα να πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο και σχεδόν αδύνατον να είναι κάποιος άλλος! Αλλά και πάλι να προβληματιστείτε εάν στη μία περίπτωση φαίνεται να κάνει τα σκηνικά και στην άλλη να παίζει ως ηθοποιός κι ας είναι κοντά οι παραγωγές.

Δυστυχώς, ακόμη και στην βιβλιογραφία υπάρχουν πολλά κενά, ασάφειες & λάθη και πολλές από τις πληροφορίες που έχουν διάφοροι ερευνητές/μελετητές είναι από συνεντεύξεις που έχουν πάρει από κινηματογραφικά και τηλεοπτικά πρόσωπα, τα οποία αναφέρουν διάφορες καταστάσεις, που τώρα δεν βρίσκονται εν ζωή. Επομένως η διασταύρωση στοιχείων είναι δύσκολο κομμάτι και πρέπει να είστε λίγο τολμηροί ορισμένες φορές, να "ζυγίζετε" καταστάσεις για να βγείτε σε κάποια περισσότερο ασφαλή συμπεράσματα. Δεν γίνεται να μην υπάρξουν λάθη, απλά δεν χρειάζονται βιασύνες. Άλλωστε η δουλειά που γινόταν και γίνεται εδώ δεν είναι σίγουρα μια στυγνή αντιγραφή από βιβλιογραφία. Αν ήταν έτσι, τότε ούτε τα μισά ονόματα που υπάρχουν εδώ μέσα δε θα ήταν σωστά και θα υπήρχαν (λανθασμένα) πολύ περισσότερα προφίλ ανοιγμένα. Ο Δημήτρης Κολιοδήμος, για παράδειγμα, αναφέρει στο λεξικό του ότι καταγράφει τα ονόματα όπως ακριβώς υπάρχουν στους τίτλους και ότι με αυτόν τον τρόπο γίνεται η καταγραφή παγκόσμια επειδή είναι δύσκολο να διασταυρωθεί υλικό από ταινίες που θεωρούνται σήμερα "χαμένες". Και ότι μιας και οι λιγότερο "δύσκολες" δεν προβάλλονται πλέον στην τηλεόραση, το έργο αυτό γίνεται ακόμη πιο δύσκολο. Τότε δεν υπήρχε βάση δεδομένων για να γίνει τέτοια δουλειά. Τα πράγματα ήταν πολύ πιο δύσκολα. Αυτό είναι το καλό με μία βάση δεδομένων. Ότι μπορεί να γίνει πιο μεθοδική δουλειά και μπορούν να διασταυρωθούν πληροφορίες, κάτι που σε καμία άλλη περίπτωση καταγραφής δε θα μπορούσε να γίνει. Σκοπός είναι αυτός/αυτοί που τροφοδοτούν την όποια βάση, να μη μένουν στη στυγνή αντιγραφή που ανέφερα, αλλά να αξιοποιούν πληροφορίες από βιογραφικά, συνεντεύξεις, χρονικές περιόδους και όποιο άλλο στοιχείο μπορεί να προκύψει, για να έχουν μια καλύτερα εικόνα του ποιος είναι ποιος και που έχει εμφανιστεί/συμμετάσχει. Μακρυγόρησα πάλι... Εν ολίγοις ναι, μπορείτε κανονικά ν' ανοίξετε λήμμα για όσες περιπτώσεις έχετε ένα από τα στοιχεία εκείνα που αποδεικνύουν ότι είναι όντως αυτός. Και επαναλαμβάνω πως ότι ονόματα έχω δώσει υπάρχουν ήδη στην βάση, έστω σε μία παραγωγή. Έχω συγκεντρώσει πληροφορίες και για ένα κάρο άλλα τα οποία δεν έχουν περαστεί ακόμη από κάποιον, οπότε δεν έχει νόημα να τα παραθέσω. Σιγά σιγά θα προκύψουν κι αυτά. Κάνετε πολύ καλά που αξιοποιείτε τα στοιχεία που παρέθεσα, γιατί έτσι θα μπορέσω μελλοντικά να δώσω κι άλλα! :beer:

Υ.Σ. Εκκρεμότητα που ξεχάστηκε...

Υ.Σ.2 Πρόκειται για κάποιου είδους θεατρική παράσταση εκτός τηλεόρασης. Τώρα που υπάρχει το template νομίζω πως μπορείτε να κάνετε τις αλλαγές που χρειάζονται.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Mandrake είπε:
Υ.Σ. Εκκρεμότητα που ξεχάστηκε...

Υ.Σ.2 Πρόκειται για κάποιου είδους θεατρική παράσταση εκτός τηλεόρασης. Τώρα που υπάρχει το template νομίζω πως μπορείτε να κάνετε τις αλλαγές που χρειάζονται.
Y. Σ.: Αν εννοούσες το Μαστοράκη, διορθώθηκε.

Υ. Σ.2: Δες εδώ.

Professional Sinnerz (δημιουργήθηκαν το 2002. Τα μέλη του μουσικού συγκροτήματος είναι οι:Αδάμαντας (MC) & Tyler (παραγωγός/DJ))
Reckless (γεννήθηκε στις 12 Φεβρουαρίου 1988) (Το πραγματικό του όνομα είναι Θάνος Λαμπρόπουλος.)



Stavento (δημιουργήθηκαν το 2004 (Οπότε αυτό βάζεις ως "γενέθλια"). Τα μέλη είναι οι:Μέθυσος (Μιχάλης Κουϊνέλης), Ακρίτας (Κώστας Λάττας) & Αλεξάνδρα (Αλεξάνδρα Κονιάκ))



Μύρωνας Στρατής (γεννήθηκε το 1982)



Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του μουσικού συγκροτήματος "Ζωντανοί Νεκροί".)



Έλενα Παπαρίζου (γεννήθηκε στις 31 Ιανουαρίου 1982) (Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Guteborg της Σουηδίας από Έλληνες
γονείς μετανάστες. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του μουσικού συγκροτήματος "Antique".)


Μέλισσες (η μπάντα δημιουργήθηκε το 2002) (Χρήστος Μάστορας (τραγούδι), Θάνος Λαϊτσας(κιθάρες/δεύτερα φωνητικά), Κώστας Μαυρογέννης (μπάσο), Παντελής Κυραμάργιος(πλήκτρα), Ιάκωβος Σαμψάκης (κρουστά).)



Κόκκινα Χαλιά (δημιουργήθηκαν το 2008) (Τα μέλη της μπάντας είναι οι: Αλέξανδρος Δημόπουλος (πλήκτρα), Φώτης Δεληνικόλας (μπάσο/κιθάρα), Λευτέρης Γιαννόπουλος(ντραμς/κιθάρα/πλήκτρα/μπάσο) & Γιώργος Παπαδημητράκης (κιθάρα/τραγούδι))



Demy (γεννήθηκε το 1992) (Το πραγματικό της όνομα είναι Δήμητρα Παπαδέα. Έχει συνεργαστεί με το μουσικό συγκρότημα "Playmen" στο τραγούδι "Fallin")



Ήβη Αδάμου (γεννήθηκε στις 24 Νοεμβρίου 1993)



Ελευθερία Ελευθερίου (γεννήθηκε στις 12 Μαϊου 1989)



Stan (γεννήθηκε το 1987) (Το πραγματικό του όνομα είναι Στράτος Αντιπαριώτης)



Κόμης X (γεννήθηκε το 1981) (Το πραγματικό του όνομα είναι Λευτέρης Παναγιωτίδης) (το όνομα πρέπει να το περάσετε με το Αγγλικό "X")



Ελένη Φουρέιρα (υπήρξε μέλος του μουσικού συγκροτήματος "Mystique")



Koza Mostra (δημιουργήθηκαν το 2010) (Ιδρυτικά τους μέλη είναι οι Ηλίας Κόζας (Kozalia) &Αλέξης Αρχοντής).



Giorgina (Το πραγματικό της όνομα είναι Τζωρτζίνα Καραχάλιου. Ξεκίνησε ως τραγουδίστρια και στιχουργός το 2000.)



Vegas (δημιουργήθηκαν το 2009) (Αποτελούνται από τους ZeRaw (τραγούδι), Μελίνα Μακρή(τραγούδι) & DJ Airth (DJ))



Θωμαή Απέργη (γεννήθηκε στις 23 Δεκεμβρίου 1988)



Ζέτα Λογοθέτη (γεννήθηκε στις 19 Αυγούστου) (το πραγματικό της όνομα είναι Γεωργία Λογοθέτη)
Λεωνίδας Κύρκος (γεννήθηκε στις 12 Οκτωβρίου 1924 και πέθανε στις 28 Αυγούστου 2011) (πατέρας του είναι ο δημοσιογράφος και πολιτικός Μιχαήλ Κύρκος)



Νικηφόρος Ρώτας (γεννήθηκε στις 14 Μαϊου 1929 και πέθανε στις 17 Νοεμβρίου 2004)



Μαρούλα Ρώτα (υπήρξε η πρώτη σύζυγος του, επίσης ηθοποιού, Ιάκωβου Ψαρρά)



Κλεοπάτρα Ρώτα (γεννήθηκε το 1950)



Θάνος Κωτσόπουλος (σύζυγός του υπήρξε η, επίσης ηθοποιός, Άννα Ραυτοπούλου)



Άννα Ραυτοπούλου (σύζυγός της υπήρξε ο, επίσης ηθοποιός, Θάνος Κωτσόπουλος)



Γιουλίνα Δασκαλοπούλου (γεννήθηκε στις 19 Μαϊου 1980)



Αλέκος Τζανετάκος (έχει δύο αδερφές. Την τραγουδίστρια Κάσε Τζανέτ και την, επίσης ηθοποιό,Νινή Τζανέτ)



Νινή Τζανέτ (έχει αδερφό τον, επίσης ηθοποιό, Αλέκο Τζανετάκο και αδερφή την τραγουδίστριαΚάση Τζάνετ)



Κωνσταντίνα Γιώτη (γεννήθηκε στις 22 Νοεμβρίου 1991)



Ηλίας Λογοθέτης (είναι παντρεμένος με την ηθοποιό Μαρία Ζαχαρή και έχουν γιο τον, επίσης ηθοποιό, Αλέξανδρο Λογοθέτη)
Κώστας Σκώκος (εμφανίζεται και ως Κώστας Σκόκος)
Κορίνα Στεργιάδου (είναι παντρεμένη με τον πολίστα Αντώνη Βλοντάκη)



Θεοδώρα Αυγέρη (γεννήθηκε το 1973) (είναι γνωστή και ως Δώρα Αυγέρη)



Αχιλλέας Κυριακίδης (γεννήθηκε το 1946 στο Κάιρο της Αιγύπτου)



Μαρία Ιωαννίδου (γεννήθηκε στις 10 Απριλίου 1943)



Κώστας Θεοδόσης (υπήρξε σύζυγος της, επίσης ηθοποιού, Ράνιας Ιωαννίδου)



Ράνια Ιωαννίδου (υπήρξε σύζυγος του, επίσης ηθοποιού, Κώστα Θεοδόση)



Νίκος Μουτσινάς (γεννήθηκε στις 6 Σεπτεμβρίου 1977)



Μαργαρίτα Λυμπεράκη (πέθανε στις 24 Μαϊου 2001)



Κώστας Κλάββας (γεννήθηκε στις 22 Δεκεμβρίου 1934)



Στέλιος Λεγάκης (γεννήθηκε το 1998)



Κική Διόγου (γεννήθηκε το 1939) (το βαφτιστικό της είναι Αγγελική Διόγου)



Χρήστος Πλαϊνης (γεννήθηκε στις 25 Ιουνίου 1974)



Σούλα Αθανασιάδου (γεννήθηκε το 1929) (υπήρξε σύζυγος του, επίσης ηθοποιού, Γιώργου Δάνη)



Γιώργος Δάνης (υπήρξε σύζυγος της, επίσης ηθοποιού, Σούλας Αθανασιάδου)



Πηνελόπη Πλάκα (γεννήθηκε στις 7 Νοεμβρίου 1991)



Αλέξανδρος Αμερικάνος (γεννήθηκε στις 1 Απριλίου 1988)



Βασίλης Μπισμπίκης (γεννήθηκε στις 29 Οκτωβρίου 1977)



Κατερίνα Μουτσάτσου (γεννήθηκε στις 21 Σεπτεμβρίου 1972)



Σπύρος Φωκάς (γεννήθηκε στις 17 Αυγούστου 1937)



Νίκος Κούνδουρος (γεννήθηκε στις 16 Δεκεμβρίου 1926)
 


Προς διαγραφή!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Μάλιστα. Εδώ λέει πως η παράσταση ανέβηκε στο θέατρο "Χώρα" και χαρακτηρίζεται, μάλιστα, ως "παιδική". Και εδώ, μας έχει τη μουσική στην κατηγορία "Κινηματογραφική Μουσική". Ο Γιάννος Αιόλου είναι, ουσιαστικά, συνθέτης. Δεν είναι σκηνοθέτης. Απλά μιας και είναι εξοικειωμένος με το σινεμά και την εικόνα, όπως λέει αυτό το άρθρο, έκανε μία παραγωγή που υποψιάζομαι (δεν την έχω δει) ότι είναι σαν αυτό που αναφέρω στο παραπάνω link με τον Γιάννη Αγγελάκα, αλλά με μια μεγαλύτερη (σαφώς!) παραγωγή. Εάν αυτό τώρα θεωρείται κινηματογραφική ταινία; Θα μπορούσε. Είναι σαν τις βωβές ταινίες κινηματογράφου όπου μετά από δεκαετίες τους προσέθεσαν μουσική επένδυση και παρουσιάστηκαν ξανά στις αίθουσες με ζωντανή ορχήστρα (βλέπε για παράδειγμα το "Μητρόπολις"/"Μητρόπολη" ("Metropolis") ('27) του Fritz Lang που είχε έρθει και στην Αθήνα (δεν είμαι σίγουρος αν ήταν με την ορχήστρα, βέβαια...), απ' όσο γνωρίζω). Δεν έχω δει τον "Χορό Των Νεκρών Ρόδων" αλλά κάπως έτσι υποψιάζομαι ότι είναι. Οπότε, αφήστε το στις κινηματογραφικές ταινίες. Ότι νομίζετε εσείς...

Έτος γέννησης για τον Γιάννη Κοροπούλη (και κάποιο μίνι βιογραφικό, αν θέλετε να περάσετε) υπάρχουν στο link που δίνω εδώ, όταν ξεμπερδέψαμε με το θέμα αυτό. Ξέχασα να του ανοίξω λήμμα, τότε...

Ο Γιώργος Βασιλείου (I) είναι ο καλεσμένος Γιώργος Βασιλείου στον "Πρωινό Καφέ" ('91-2009).

Το Στέλιος Παπαδάκης οδηγεί στο συγκεντρωτικό λήμμα στις παραγωγές: "Ηλέκτρα" ('62), "Ο Αλή Πασάς Και Η Κυρά-Φροσύνη" ('59), "Ο Συνοδός" ('75), "Το Σταυροδρόμι" ('79), "Λυσιστράτη" ('86), "Το Ατζαλένιο Γοβάκι" ('63) & "Το Όνειρο" ('63). Εάν δεν ξέρετε ποιος είναι ποιος, έχω προτείνει κάτι να κάνετε...

Ο Νίκος Παπαδάκης οδηγεί στο συγκεντρωτικό λήμμα στην τηλεοπτική σειρά "Άγγιγμα Ψυχής" ('98-'99).

Υ.Σ. Ναι, τον Μαστοράκη εννοούσα!

Υ.Σ.2 Εκκρεμότητες: 1, 2, 3. Προσωπική συμβουλή είναι να μην τα αφήνετε γιατί μαζεύονται, τα ξεχνάτε κι ενώ προσπαθεί να βοηθήσει κάποιο μέλος με τον τρόπο του, αποθαρρύνεται (όπως ο υποφαινόμενος ;) ).
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Mandrake είπε:
Μάλιστα. Εδώ λέει πως η παράσταση ανέβηκε στο θέατρο "Χώρα" και χαρακτηρίζεται, μάλιστα, ως "παιδική". Και εδώ, μας έχει τη μουσική στην κατηγορία "Κινηματογραφική Μουσική". Ο Γιάννος Αιόλου είναι, ουσιαστικά, συνθέτης. Δεν είναι σκηνοθέτης. Απλά μιας και είναι εξοικειωμένος με το σινεμά και την εικόνα, όπως λέει αυτό το άρθρο, έκανε μία παραγωγή που υποψιάζομαι (δεν την έχω δει) ότι είναι σαν αυτό που αναφέρω στο παραπάνω link με τον Γιάννη Αγγελάκα, αλλά με μια μεγαλύτερη (σαφώς!) παραγωγή. Εάν αυτό τώρα θεωρείται κινηματογραφική ταινία; Θα μπορούσε. Είναι σαν τις βωβές ταινίες κινηματογράφου όπου μετά από δεκαετίες τους προσέθεσαν μουσική επένδυση και παρουσιάστηκαν ξανά στις αίθουσες με ζωντανή ορχήστρα (βλέπε για παράδειγμα το "Μητρόπολις"/"Μητρόπολη" ("Metropolis") ('27) του Fritz Lang που είχε έρθει και στην Αθήνα (δεν είμαι σίγουρος αν ήταν με την ορχήστρα, βέβαια...), απ' όσο γνωρίζω). Δεν έχω δει τον "Χορό Των Νεκρών Ρόδων" αλλά κάπως έτσι υποψιάζομαι ότι είναι. Οπότε, αφήστε το στις κινηματογραφικές ταινίες. Ότι νομίζετε εσείς...
Έτος γέννησης για τον Γιάννη Κοροπούλη (και κάποιο μίνι βιογραφικό, αν θέλετε να περάσετε) υπάρχουν στο link που δίνω εδώ, όταν ξεμπερδέψαμε με το θέμα αυτό. Ξέχασα να του ανοίξω λήμμα, τότε...

Ο Γιώργος Βασιλείου (I) είναι ο καλεσμένος Γιώργος Βασιλείου στον "Πρωινό Καφέ" ('91-2009).

Το Στέλιος Παπαδάκης οδηγεί στο συγκεντρωτικό λήμμα στις παραγωγές: "Ηλέκτρα" ('62), "Ο Αλή Πασάς Και Η Κυρά-Φροσύνη" ('59), "Ο Συνοδός" ('75), "Το Σταυροδρόμι" ('79), "Λυσιστράτη" ('86), "Το Ατζαλένιο Γοβάκι" ('63) & "Το Όνειρο" ('63). Εάν δεν ξέρετε ποιος είναι ποιος, έχω προτείνει κάτι να κάνετε...

Ο Νίκος Παπαδάκης οδηγεί στο συγκεντρωτικό λήμμα στην τηλεοπτική σειρά "Άγγιγμα Ψυχής" ('98-'99).

Υ.Σ. Ναι, τον Μαστοράκη εννοούσα!

Υ.Σ.2 Εκκρεμότητες: 1, 2, 3. Προσωπική συμβουλή είναι να μην τα αφήνετε γιατί μαζεύονται, τα ξεχνάτε κι ενώ προσπαθεί να βοηθήσει κάποιο μέλος με τον τρόπο του, αποθαρρύνεται (όπως ο υποφαινόμενος ;) ).
Έτοιμα όλα.

Υ.Σ.2: Άμα αποθαρρύνεσαι εσύ βρε Mandrake εμείς τι πρέπει να κάνουμε; ;)
 
Να μας ενθαρρύνετε! ;) Πέρα απ' την πλάκα, μόλις εντόπισα μία μικρούλα που είχε παίξει στην τηλεοπτική σειρά "Η Λάμψη" ('91-2005). Την ανιψιά της Έφης Πίκουλα που λέγεται Άννα, την κάνει η Ραφαέλλα Αριστοπάνου.

το σχετικό βίντεο. Περάστε την στην σειρά αν θέλετε. δεν γνωρίζω αν έχει εμφανιστεί κάπου αλλού αργότερα.
EDIT: Η μικρή παίζει και στην κινηματογραφική ταινία "Πολίτικη Κουζίνα" (2003) όπου υποδύεται την Αϊσέ (που κάνει η Μαριάννα Μαυροσταμάτη) όταν αυτή είναι 6 χρονών. Μπορεί ν' ανοίξει και προφίλ πλέον, αλλά με δύο "λ" το "Ραφαέλλα". Αυτό φαίνεται να είναι το σωστό. Σήμερα φαίνεται να συμμετέχει στα κοινά. Το πλήρες όνομά της είναι Ραφαέλλα Κοψιδά Αριστοπάνου.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Mandrake είπε:
Να μας ενθαρρύνετε! ;) Πέρα απ' την πλάκα, μόλις εντόπισα μία μικρούλα που είχε παίξει στην τηλεοπτική σειρά "Η Λάμψη" ('91-2005). Την ανιψιά της Έφης Πίκουλα που λέγεται Άννα, την κάνει η Ραφαέλλα Αριστοπάνου.
Έτοιμο.

(Κι εμάς ποιος θα μας ενθαρρύνει; :P )
 
Αλληλοενθάρρυνση λοιπόν γιατί αλλιώς καήκαμε! :burn: Ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκριση! Ρίξε μια ματιά παραπάνω γιατί έκανα ένα..έδιτ. Κι άλλες εκκρεμότητες εδώ (για την δημιουργία της ταινίας), εδώ (για την σειρά "Λούμπεν"), εδώ, εδώ & εδώ (για την ημερομηνία γέννησης του Φράνσις Κάραμποτ, μπείτε στο link που δίνει ο Stakovios).
 
lass είπε:
(....) 


Προς διαγραφή!
Ντάξει, υποκλίνομαι με σεβασμό και δέος! :worship:

Περνάς πιο γρήγορα απ' ότι εγώ διαγράφω! :flower:

Ανακεφαλαιώνουμε: από αυτό το ποστ του Κώστα, έμειναν τα εξής:

Εύη Φραγκάκη (Έχει αδερφή την παρουσιάστρια δελτίου καιρού του Alpha, Μαρία Φραγκάκη, ενώ υπήρξε σύζυγος του, επίσης δημοσιογράφου και πολιτικού συντάκτη του ΑΝΤ1, Δημήτρη Κοτταρίδη)

Δημήτρης Κοτταρίδης (υπήρξε σύζυγος της, επίσης δημοσιογράφου και παρουσιάστριας, Εύης Φραγκάκη)

Σάσα Σταμάτη (το βαφτιστικό της είναι Αναστασία Σταμάτη)

Ντόρα Μπακογιάννη (γεννήθηκε στις 6 Μαϊου 1954) (1ος της σύζυγος ήταν ο πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Παύλος Μπακογιάννης ενώ ο 2ος της σύζυγος είναι ο ναυλομεσίτης και αθλητικός παράγοντας Ισίδωρος Κούβελος. Πατέρας της είναι ο πρώην πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, μητέρα της η Μαρίκα Μητσοτάκη, ενώ έχει αδερφό τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη)

Γιώργος Καρέτας (γεννήθηκε το 1921 και πέθανε το 1989) (εδώ θα πρέπει να τον αλλάξετε σε όλα ως "Καρέτας" με ένα "τ" επειδή στις περισσότερες παραγωγές φαίνεται έτσι και αυτό πρέπει να είναι το σωστό. Έπειτα αλλάζετε το trivia σύμφωνα με την αλλαγή αυτή που κάνατε.)

Παντελής Καναράκης (γεννήθηκε το 1967)

Θοδωρής Αμπαζής (γεννήθηκε στις 15 Ιουλίου)

Γιάννης Σμαραγδής (γεννήθηκε το 1946)

Μενέλαος Καραμαγγιώλης (γεννήθηκε στις 10 Ιουλίου 1962)

Οντίν Λιναρδάτου (το βαφτιστικό της είναι Οντίν-Δήμητρα Λιναρδάτου)

Σωτήρης Τζεβελέκος (είναι παντρεμένος με την, επίσης ηθοποιό, Έφη Θεοχάρη)

Έφη Θεοχάρη (είναι παντρεμένη με τον, επίσης ηθοποιό, Σωτήρη Τζεβελέκο)

Μυριέλλα Κουρεντή (γεννήθηκε το 1988)

Άρτεμις Θεοδωρακοπούλου (γεννήθηκε το 1940)

Τίτα Καλλιγεράκη (γεννήθηκε το 1939)

Νίκος Καλογερόπουλος (γεννήθηκε το 1952)

Anna Mouglalis (κατάγεται από Ελλάδα και Γαλλία)

Λένα Παπαρηγοπούλου (γεννήθηκε το 1981)

Βίκυ Λέανδρος (γεννήθηκε στις 23 Αυγούστου 1952) (Κατάγεται από Ελλάδα και Γερμανία)

Μηδενιστής (γεννήθηκε το 1984) (Το πραγματικό του όνομα είναι Παναγιώτης Μπουγάς. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του μουσικού συγκροτήματος "Ζωντανοί Νεκροί".)

Ruslana (γεννήθηκε στις 24 Μαϊου 1973) (το πλήρες όνομά της είναι Ruslana Stepanivna Lyzhychko ενώ είναι γνωστή και με το ψευδώνυμο Rusya. Η καταγωγή της είναι από την Ουκρανία)

Αλίκη Ηλιοπούλου (εμφανίζεται και ως Άλκη Ηλιοπούλου ενώ το πραγματικό της όνομα είναι Αλκμήνη Παπαηλιοπούλου)

Νίκη Κρεούζη (το βαφτιστικό της είναι Νικολέττα Κρεούζη)

Νέλλη Γκίνη (γεννήθηκε στις 5 Σεπτεμβρίου 1949) (στην κινηματογραφική ταινία "Ο Φαφλατάς" ('71), που τραγουδάει, εμφανίζεται ως Νέλλη Γκίνιπα)

Αντιγόνη Δρακουλάκη (είναι παντρεμένη με την χειρούργο Γιάννη Χαλικιά)

Θάλεια Σπανού (γεννήθηκε το 1925 και πέθανε στις 1 Απριλίου 1993)

Παύλος Τσίμας (γεννήθηκε 6 Δεκεμβρίου 1953)

Γεράσιμος Μαλιώρης (εμφανίζεται και ως Γεράσιμος Μαλλιώρης)

Μάριος Φραγκούλης (θεία του είναι η ηθοποιός και τραγουδίστρια Ρένα Βλαχοπούλου)

Δημήτρης Παπακωνσταντής (γεννήθηκε το 1938)
 
Mandrake είπε:
Αλληλοενθάρρυνση λοιπόν γιατί αλλιώς καήκαμε! :burn: Ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκριση! Ρίξε μια ματιά παραπάνω γιατί έκανα ένα..έδιτ. Κι άλλες εκκρεμότητες εδώ (για την δημιουργία της ταινίας), εδώ (για την σειρά "Λούμπεν"), εδώ, εδώ & εδώ (για την ημερομηνία γέννησης του Φράνσις Κάραμποτ, μπείτε στο link που δίνει ο Stakovios).
1. Η ταινία υπήρχε ήδη.

2. Για το "Λούμπεν" τι μπορούμε να προσθέσουμε εκτός από τις φωτογραφίες; Για να βάλουμε περιλήψεις επεισοδίων δεν πρέπει

να φτιάξουμε χωριστά τα επεισόδια όπως π.χ. στις Τρεις χάριτες;

Και μια ιδέα: γιατί δεν βάζετε την μουσική επιμέλεια ως επιλογή στις σειρές;

3. Η ημ/νία του Κάραμποτ διορθώθηκε.

Επίσης προσοχή, γιατί πολλά από αυτά που έβαλες ήταν ήδη διορθωμένα. :)

Daredevil ευχαριστώ για το τελευταίο ποστ, εμένα τουλάχιστον με διευκολύνει πολύ.

Παντελής Καναράκης (γεννήθηκε το 1967)
Θοδωρής Αμπαζής (γεννήθηκε στις 15 Ιουλίου)



Γιάννης Σμαραγδής (γεννήθηκε το 1946)



Μενέλαος Καραμαγγιώλης (γεννήθηκε στις 10 Ιουλίου 1962)



Οντίν Λιναρδάτου (το βαφτιστικό της είναι Οντίν-Δήμητρα Λιναρδάτου)



Σωτήρης Τζεβελέκος (είναι παντρεμένος με την, επίσης ηθοποιό, Έφη Θεοχάρη)



Έφη Θεοχάρη (είναι παντρεμένη με τον, επίσης ηθοποιό, Σωτήρη Τζεβελέκο)



Μυριέλλα Κουρεντή (γεννήθηκε το 1988)



Άρτεμις Θεοδωρακοπούλου (γεννήθηκε το 1940)



Τίτα Καλλιγεράκη (γεννήθηκε το 1939)



Νίκος Καλογερόπουλος (γεννήθηκε το 1952)



Anna Mouglalis (κατάγεται από Ελλάδα και Γαλλία)



Λένα Παπαρηγοπούλου (γεννήθηκε το 1981)


Βίκυ Λέανδρος (γεννήθηκε στις 23 Αυγούστου 1952) (Κατάγεται από Ελλάδα και Γερμανία)



Μηδενιστής (γεννήθηκε το 1984) (Το πραγματικό του όνομα είναι Παναγιώτης Μπουγάς. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του μουσικού συγκροτήματος "Ζωντανοί Νεκροί".)



Ruslana (γεννήθηκε στις 24 Μαϊου 1973) (το πλήρες όνομά της είναι Ruslana Stepanivna Lyzhychko ενώ είναι γνωστή και με το ψευδώνυμο Rusya. Η καταγωγή της είναι από την Ουκρανία)



Αλίκη Ηλιοπούλου (εμφανίζεται και ως Άλκη Ηλιοπούλου ενώ το πραγματικό της όνομα είναι Αλκμήνη Παπαηλιοπούλου)



Νίκη Κρεούζη (το βαφτιστικό της είναι Νικολέττα Κρεούζη)



Νέλλη Γκίνη (γεννήθηκε στις 5 Σεπτεμβρίου 1949) (στην κινηματογραφική ταινία "Ο Φαφλατάς" ('71), που τραγουδάει, εμφανίζεται ως Νέλλη Γκίνιπα)



Αντιγόνη Δρακουλάκη (είναι παντρεμένη με την χειρούργο Γιάννη Χαλικιά)



Θάλεια Σπανού (γεννήθηκε το 1925 και πέθανε στις 1 Απριλίου 1993)



Παύλος Τσίμας (γεννήθηκε 6 Δεκεμβρίου 1953)



Γεράσιμος Μαλιώρης (εμφανίζεται και ως Γεράσιμος Μαλλιώρης)



Μάριος Φραγκούλης (θεία του είναι η ηθοποιός και τραγουδίστρια Ρένα Βλαχοπούλου)



Δημήτρης Παπακωνσταντής (γεννήθηκε το 1938)
Την Λένα Παπαρηγοπούλου δεν τη βρίσκω. Μήπως το όνομα της έχει γραφτεί λάθος;
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
lass είπε:
1. Η ταινία υπήρχε ήδη.
2. Για το "Λούμπεν" τι μπορούμε να προσθέσουμε εκτός από τις φωτογραφίες; Για να βάλουμε περιλήψεις επεισοδίων δεν πρέπει

να φτιάξουμε χωριστά τα επεισόδια όπως π.χ. στις Τρεις χάριτες;

Και μια ιδέα: γιατί δεν βάζετε την μουσική επιμέλεια ως επιλογή στις σειρές;

3. Η ημ/νία του Κάραμποτ διορθώθηκε.

Επίσης προσοχή, γιατί πολλά από αυτά που έβαλες ήταν ήδη διορθωμένα. :)

Daredevil ευχαριστώ για το τελευταίο ποστ, εμένα τουλάχιστον με διευκολύνει πολύ.

Την Λένα Παπαρηγοπούλου δεν τη βρίσκω. Μήπως το όνομα της έχει γραφτεί λάθος;
1. Η ταινία "Tintin et le mystere de la Toison d'Or" υπάρχει όντως... Παράληψίς μου... Μπορείς ωστόσο να δώσεις also known as στην ταινία με την ελληνική ονομασία που της είχε αποδοθεί, "Το παιδί και το χρυσόμαλλον δέρας". Οπότε εάν κάποιος τον γνωρίζει και την αναζητήσει κάποια στιγμή μ' αυτόν τον τίτλο, να του την βγάλει ως αποτέλεσμα!

2. Για το "Λούμπεν" θα μπορούσαν να περαστούν πάρα πολλά όπως η ημερομηνία πρώτης προβολής, η ημερομηνία τελευταίας προβολής, να γίνει κάποια λίστα επεισοδίων με τίτλους επεισοδίων (παράδειγμα) "Λούμπεν: Επεισόδιο 1" (1/1/1981) και να μπει η ημέρα προβολής (Πέμπτη). Την λίστα επεισοδίων, εάν θέλεις την φτιάχνεις. Όπως και οτιδήποτε, άλλωστε, απλά λίστες επεισοδίων που τα επεισόδια δεν έχουν τίτλους, λείπουν απ' το 95% των τηλεοπτικών σειρών και τηλεοπτικών εκπομπών. Πρέπει να φύγω και δεν έχω χρόνο να κοιτάξω άλλες λεπτομέρειες...

3. Η ημερομηνία του Φράνσις Κάραμποτ για τον θάνατό του, είναι λάθος στην IMDB σύμφωνα με τον Stakovio! Προφανώς το έχει ψάξει ο άνθρωπος και ξέρει κάτι διαφορετικό. Μόνο η ημερομηνία γέννησης ήταν να προστεθεί!

4. Η Λένα Παπαρηγοπούλου εντοπίζεται μέχρι στιγμής στην βάση μονάχα στην τηλεοπτική σειρά "Το Πιο Γλυκό Μου Ψέμα" (2002-2003). Το έτος γέννησης πρέπει να αλιεύθηκε από κάποιο βιογραφικό της, αλλά είναι σίγουρα τσεκαρισμένο ότι πρόκειται για αυτό το πρόσωπο!

Υ.Σ. Λες ότι πολλά απ' αυτά ήταν διορθωμένα. Στον Περικλή Χριστοφορίδη διόρθωσες κανονικά την ημερομηνία θανάτου... Επομένως ήταν εκκρεμότητα. Στα παραπάνω, τα είπαμε! Η ταινία του Τεν Τεν ήταν το λάθος και αυτά εδώ (είχα την αίσθηση ότι δεν είχαν περαστεί οι τρεις ηθοποιοί στις "Τρεις Χάριτες"). Θα προσέχω...

Υ.Σ.2 Κάνετε πολύ καλή δουλειά και μπράβο σας!! :)
 
Mandrake είπε:
4. Η Λένα Παπαρηγοπούλου εντοπίζεται μέχρι στιγμής στην βάση μονάχα στην τηλεοπτική σειρά "Το Πιο Γλυκό Μου Ψέμα" (2002-2003). Το έτος γέννησης πρέπει να αλιεύθηκε από κάποιο βιογραφικό της, αλλά είναι σίγουρα τσεκαρισμένο ότι πρόκειται για αυτό το πρόσωπο!
Έτοιμο κι αυτό!
 
Mandrake είπε:
1. Η ταινία "Tintin et le mystere de la Toison d'Or" υπάρχει όντως... Παράληψίς μου... Μπορείς ωστόσο να δώσεις also known as στην ταινία με την ελληνική ονομασία που της είχε αποδοθεί, "Το παιδί και το χρυσόμαλλον δέρας". Οπότε εάν κάποιος τον γνωρίζει και την αναζητήσει κάποια στιγμή μ' αυτόν τον τίτλο, να του την βγάλει ως αποτέλεσμα!
Μπήκε στη σελίδα τις ταινίας το εναλλακτικό όνομα.
 
mytinyworld είπε:
Οι πληροφορίες που δίνονται εδώ http://retrodb.gr/wiki/index.php/%CE%94%CE%B1%CE%AF%CE%BC%CE%BF%CE%BD%CE%B5%CF%82_%281991%29 αφορούν την παράσταση που δόθηκε τη δεύτερη σεζόν (1992-1993) και όχι την πρώτη σεζόν (1991-1992)
Αν οι περισσότεροι συντελεστές ήταν ίδιοι μπαίνει το έτος Α' παραγωγής δηλ. 1991.

Υπήρξε αλλαγή στη διανομή;
 
Ναι, υπήρξαν αλλαγές στο ρόλο της μάγισσας/Λόα (Μαριάνθη Σοντάκη την πρώτη χρονιά 1991) και του Ιεροεξεταστή (Τζον Μοδινός την πρώτη χρονιά 1991). Επιφυλάσσομαι να δω το πρόγραμμα και για άλλες τυχόν αλλαγές.
 
Έλεγξε το πρόγραμμα κι εμείς εδώ είμαστε! Αλλά λογικό είναι

μιας και η καταχώρηση έγινε για την τηλεοπτική προβολή της

παράστασης να καταχωρηθεί το έτος τηλεοπτικής προβολής.
 
Καταρχήν αυτό που σας ενδιαφέρει είναι να καταγράψετε τους συντελεστές της τηλεταινίας αυτής. "Τηλεταινία" καταγράφει η βάση στο συγκεκριμένο λήμμα και όχι την θεατρική παράσταση στο σύνολό της. Επομένως της 1ης περιόδου, στην προκειμένη περίπτωση. Εάν τους ξέρει η mytinyworld ή κάποιος άλλος με σιγουριά, ας τους αναφέρει. Από κει και πέρα εφόσον υπάρχει πλέον το template με τις θεατρικές παραστάσεις, καλό θα ήταν να δημιουργηθεί κι εκεί η παράσταση αλλά να περαστεί με βάση την επόμενη σαιζόν και να αναφερθεί στο trivia το cast της προηγούμενης, με κάποιο link που να παραπέμπει στην τηλεταινία του ΑΝΤ1 (και το αντίστροφο). Οι κοινοί συντελεστές ας μπουν και στα δύο λήμματα. Αυτό νομίζω πως τους ικανοποιεί όλους. Το πως θα διατυπωθεί, τώρα, στις μεταβλητές των θεατρικών παραστάσεων και τι μένει για το trivia (που δε θα μπορεί να διατυπωθεί αλλιώς), δείτε το εσείς!
 
Οκ θα το ελέγξω. Ο Αντέννα πάντως πρόβαλε την παράσταση του 1992 και όχι αυτή του 1991.
 
Είδα πως προχωρήσατε την κουβέντα ενώ έγραφα... Οπότε ας καταγραφεί της 2ης σαιζόν, της παράστασης, η τηλεταινία και ας φτιάξετε λήμμα για την θεατρική παράσταση βασιζόμενοι στην 1η σαιζόν.
 
Mandrake είπε:
Καταρχήν αυτό που σας ενδιαφέρει είναι να καταγράψετε τους συντελεστές της τηλεταινίας αυτής. "Τηλεταινία" καταγράφει η βάση στο συγκεκριμένο λήμμα και όχι την θεατρική παράσταση στο σύνολό της. Επομένως της 1ης περιόδου, στην προκειμένη περίπτωση. Εάν τους ξέρει η mytinyworld ή κάποιος άλλος με σιγουριά, ας τους αναφέρει. Από κει και πέρα εφόσον υπάρχει πλέον το template με τις θεατρικές παραστάσεις, καλό θα ήταν να δημιουργηθεί κι εκεί η παράσταση αλλά να περαστεί με βάση την επόμενη σαιζόν και να αναφερθεί στο trivia το cast της προηγούμενης, με κάποιο link που να παραπέμπει στην τηλεταινία του ΑΝΤ1 (και το αντίστροφο). Οι κοινοί συντελεστές ας μπουν και στα δύο λήμματα. Αυτό νομίζω πως τους ικανοποιεί όλους. Το πως θα διατυπωθεί, τώρα, στις μεταβλητές των θεατρικών παραστάσεων και τι μένει για το trivia (που δε θα μπορεί να διατυπωθεί αλλιώς), δείτε το εσείς!
Τελικά αν μια παράσταση (που έχει προβληθεί στην τηλεόραση) έχει καταχωρηθεί ως τηλεοπτική θεατρική παράσταση

να τη καταχωρούμε χώρια με το νέο πρότυπο ή όχι;

Σκέφτομαι ότι πολλές φορές οι παραστάσεις αυτές έχουν συντελεστές οι οποίοι δεν καταχωρούνται

(π.χ. θεατρ. παραγωγός, σκηνογράφος) ή γίνονται αλλαγές στο καστ και οι αλλαγές δεν φαίνονται.
 
Πίσω
Μπλουζα