Mandrake
RetroDB Feeder
- Αντιδράσεις
- 185
Θα τα φτιάξουμε όλα Βιβή και σ' ευχαριστώ πολύ! Όσο για τις περιλήψεις, προσωπικά έχω περάσει ελάχιστες στη βάση αλλά εάν κάποια στιγμή περνούσα περισσότερες, θα έκανα ακριβώς το ίδιο πράγμα. Θα έβαζα κάποιες που θα έβρισκα στο διαδίκτυο και σε βιβλιογραφία. Αντιλαμβάνεσαι φυσικά πως ούτε θέλησει υπάρχει, ούτε χρόνος να παρακολουθήσουμε χιλιάδες παραγωγές για να φτιάξουμε δικές μας περιλήψεις. Όσες γνωρίζουμε από ιδία πείρα, ασφαλώς και θα τις διορθώσουμε! Οι υπόλοιπες θα διορθωθούν εφόσον κάποιο μέλος μας δώσει οδηγίες στο τι θα πρέπει ν' αλλάξουμε! Οι περιλήψεις σε γενικές γραμμές, πάντως, δε θα πρέπει να ξεπερνούν τις 3-4 προτάσεις. Και πολλές λέω. Από κει και πέρα ξεφεύγει κανείς και ενέχει ο κίνδυνος να αναφερθούν spoilers, κάτι που προσωπικά απεχθάνομαι αλλά που έτσι κι αλλιώς δεν είναι σωστό να παρουσιάζεται σε κάποιον, όταν δεν έχει παρακολουθήσει μία ταινία ή σειρά. Όσο παλιά κι αν είναι αυτή. Συνοπτικά πρέπει να γίνεται μια περιγραφή. Γι' αυτό άλλωστε λέγεται και "περίληψη" και αυτός είναι κι ο λόγος που δεν έχω ασχοληθεί ιδιαίτερα, όπως και με τα βιογραφικά. Όταν ο καιρός είναι ώριμος για κάτι τέτοιο, θα κοιτάξω ν' αποκτήσω σχετική βιβλιογραφία για τα δεύτερα. Έχω ήδη εδώ και χρόνια σταμπάρει κάποια βιβλία, δηλαδή, αλλά από τη μία δεν έχω τη δυνατότητα να τ' αγοράσω μαζεμένα, από την άλλη λείπουν τόσα από τη βάση που έχω να περάσω ακόμα, που αν καταπιαστώ και με βιογραφικά, κάηκα... Όπως έχω ξαναπεί, λοιπόν, για την ώρα περιορίζομαι στα απολύτως απαραίτητα περί ταυτοποίησης. Περιλήψεις φτιάξτε και δικές σας όσες θέλετε και δώστε μας τις να τις περάσουμε! Δεν υπάρχει κανένας περιορισμός σε αυτό! Εάν διαδικτυακά Βιβή έχεις να υποδείξεις κάποια άλλη πηγή που να ξέρεις ότι στην πλειοψηφία της (τουλάχιστον) έχει περιληπτική πλοκή μιας ταινίας, ευχαρίστως να την ακούσουμε! Έτσι κι αλλιώς, όλες αυτές οι ιστοσελίδες, τα περιοδικά, η βιβλιογραφία, οι βάσεις δεδομένων, τα ιστολόγια, οι συμφορουμήτες κτλ. θα συμπεριληφθούν ως "πηγές" στη σελίδα που θα φτιαχτεί κάποια στιγμή απ' τη Δ.Ο. του RetroManiaX.