RetroDB: Διορθώσεις και Προσθήκες σε λήμματα

βρηκα ενα λαθος στην περιληψη της ταινιας "αμαρτιες γονεων" , το επιθετο του βιομηχανου δεν ειναι Βαλερης αλλά Βαλλιδης (δεν ξερω αν γραφεται με ενα ή δυο "λ" )
 
katerinak είπε:
βρηκα ενα λαθος στην περιληψη της ταινιας "αμαρτιες γονεων" , το επιθετο του βιομηχανου δεν ειναι Βαλερης αλλά Βαλλιδης (δεν ξερω αν γραφεται με ενα ή δυο "λ" )

Προς το παρόν, το διόρθωσα και το έβαλα με 2 "λ". Αν στο μεταξύ βρούμε ότι είναι με ένα, το ξαναλλάζω! :)
 
αν μπορειτε προσθεστε και τη φωτογραφια των δυο παιδιων που παιζουν στην ταινια "κριμα το μπόι σου" , τα ονοματα τους ειναι Αγγελικη Καλογηρου και Βασιλης Καλογηρου

krim.JPG
 
Οκ, πάλι χρειάζομαι βοήθεια από τους γνώστες! :)

Η αγαπητή μας Lass, "σήκωσε μανίκια" και ρίχτηκε με ζήλο στη RetroDB! Στην προσπάθειά της να ενημερώσει κάποιες σελίδες, μου έθεσε μια ερώτηση (που με τη σειρά μου σας μεταφέρω), ώστε να "ξεκαθαρίσει" λίγο το εν λόγω θέμα!

Υπαρχει μια σελίδα για τον ηθοποιο Κων. Καλουπτση που ομως δεν εχει φωτογραφια. Βρηκα μια φωτογραφια, αλλα δεν ειμαι σιγουρη αν ειναι ο ιδιος (μαλλον ειναι γιατι δεν ειναι συνηθισμενο ονομα) εδω--> http://www.meleniko.gr/kostasntinos.html. Μπορουμε να το διασταυρωσουμε καπως?
Δώστε ένα "χεράκι" σας παρακαλώ! :flower:

[edit] Παράλειψή μου! Για να μην ψάχνετε, το retrodb link του ηθοποιού είναι αυτό!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
katerinak χιλια ευχαριστω! μηπως πρεπει να αλλαξουμε και το ονομα σε Κωστας Ντινος?
 
Μου επιτρέπετε μια ερώτηση (προφανώς, χαζή, αλλά αν δεν την κάνω, θα "σκάσω"?! :D )

Στο link που έβαλε το Κατερινάκι, δεν αναφέρει πουθενά το "Τμήμα Ηθών" που έχουμε εμείς καταχωρημένο...

Μήπως τελικά είναι 2 ηθοποιοί με αυτό το όνομα?!...
 
Μπορεί να είναι παράλειψη του αλλου σαιτ. Στο σαιτ που σου έδωσα εγώ τον αναφέρει και με τα 2 ονόματα.
 
Ναι, αυτό εννοώ! Ότι και στα 2 sites που παραθέτετε, δεν γίνεται καμία αναφορά στο "Τμήμα Ηθών" που τον έχουμε εμείς (RetroDB, that is!) καταχωρημένο να παίζει....

Οπότε μήπως αυτός που ανοίξαμε στη rDB είναι άλλος από αυτόν που αναφέρετε εσείς οι 2! :)
 
Ουτως ή άλλως το δικό μου σαιτ είναι άσχετο με τα καλλιτεχνικά. Μόνο αν κοιτάξει κάποιος στους τίτλους

της σειράς στο web tv του ΑΝΤ1.
 
Προσωπικά νομίζω ότι σχεδόν όλα τα επίθετα σε -ίδης γράφονται μόνο με γιώτα.
 
Αυτος ειναι οντως ο κανονας Νασο - εξαιρεσεις υπαρχουν οταν προερχονται απο συντμηση - δηλαδη ο Σεραφειδης (και υπαρχουν πολλοι με αυτη τη γραφη) προερχεται απο το Σεραφειμιδης και κρατουν το ει ακριβως για να τονιζουν την προελευση του ονοματος απο το Σεραφειμ (το οποιο ομως γραφεται και Σεραφιμ...Αθανατη Ελληνικη Γραμματικη)
 
Το τι έχω τραβηξει herco όσο αφορά την ορθογραφία και τον τονισμό ονομάτων, μόνο εγώ το ξέρω.

Έχει συμβεί άπειρες φορές να πρέπει να αποφασιστεί πως θα καταχωρηθεί κάποιος ή κάποια ηθοποιός ή συντελεστής όπου το όνομα του/της υπάρχει σε πολλές παραλλαγές είτε στις ταινίες είτε σε σίριαλ.

Εκεί λοιπόν πρέπει να διαλέξουμε μόνο μια από τις διάφορες επιλογές που υπάρχουν, είτε είναι η σωστή είτε (δυστυχώς) είναι η λανθασμένη.

Σε αυτές τις περιπτώσεις μόνο ο ενδιαφερόμενος/η μπορούν να μας δώσουν την τελική απάντηση,
 
Επειδή βλέπω πως είναι κλασική περίπτωση στο feeding της RetroDB "είδα κάτι, το ανέφερα, η απάντηση δεν ήταν αρκούντως ικανοποιητική και "έμεινε" το πράγμα εκεί", να βοηθήσω λίγο. Δείτε στους τίτλους και αποφασίστε. Έτσι κι αλλιώς στην RetroDB υπάρχει ο άτυπος κανόνας να μπαίνει το όνομα με το οποίο κάποιος εμφανίζεται τις περισσότερες φορές και στο trivia αποσαφηνίζεται αν έχει εμφανιστεί και αλλιώς, ποιο είναι το πραγματικό του όνομα, ποιο είναι το ψευδώνυμο με το οποίο είναι γνωστός κτλ. Στην προκειμένη περίπτωση εάν επαληθευτεί απ' τους τίτλους αρχής στην σειρά "Η Νταντά" που έβαλε η Lass (ο Μανώλης γνωρίζω με σιγουριά ότι τσεκάρει τους τίτλους!), τότε κερδίζει το όνομα της Lass επειδή ως "Παναγιώτης Σεραφείδης" εμφανίζεται και στην κινηματογραφική ταινία "Καραβάν Σαράι" ('86), επομένως και στην ομώνυμη μίνι τηλεοπτική σειρά του '88, που προέρχεται απ' την ταινία αυτήν. Μας κάνουν τρεις οι παραγωγές/εμφανίσεις μ' αυτό το επώνυμο. Ωστόσο, αποκλείεται να πρόκειται για διαφορετικό άτομο. Είναι σχεδόν απίθανο. Ας τα ενώσετε και στην πορεία που ο Νάσος ή κάποιος άλλος θελήσει να κάνει capture για να βάλει από κάποια/ες παραγωγή/γές για να βάλει φωτογραφία του στο προφίλ, θα επιβεβαιωθεί ή όχι.
 
Επειδή στον ηθοποιό Παναγιώτη Σεραφείδη αλλά και στον Παναγιώτη Σεραφίδη είμαι :( ...μπλεγμένος και στούς δύο, ήθελα να πω ...

Στην Νταντά του Μέγκα αναγράφηκε στους τίτλους έναρξης ως Παναγιώτης Σεραφείδης... τον εντοπίζω όταν περνούσα το σήριαλ το Σεπτέμβριο του 2011...

Στο σήριαλ Το καπλάνι της βιτρίνας εντοπίζεται το Μάρτιο του 2012 ως Παναγιώτης Σεραφίδης... την ίδια μέρα του ανοίγω σελίδα γιατί έχει δύο συμμετοχές η άλλη (7 θανάσιμες πεθερές : Η χήρα πεθερά)

Το πιό σωστό είναι αυτό που λέει ο Κώστας (Μandrake) :να μπαίνει το όνομα με το οποίο κάποιος εμφανίζεται τις περισσότερες φορές και στο trivia αποσαφηνίζεται αν έχει εμφανιστεί και αλλιώς, ποιο είναι το πραγματικό του όνομα, ποιο είναι το ψευδώνυμο με το οποίο είναι γνωστός ....
 
Άλλωστε ο Mandrake έχει σχεδόν πάντα δίκιο. Συμφωνώ απόλυτα.

Θέλω όμως να δείτε κάτι που εντόπισα και παντού, μα παντού, αναφερέται λάθος

Κοιτάξτε τη σελίδα του Γιάννη Φλωρινιώτη στη retrodb και τις πληροφορίες που πρόσθεσα.

http://retrodb.gr/wiki/index.php/%CE%93%CE%B9%CE%AC%CE%BD%CE%BD%CE%B7%CF%82_%CE%A6%CE%BB%CF%89%CF%81%CE%B9%CE%BD%CE%B9%CF%8E%CF%84%CE%B7%CF%82

Παντού αναφέρεται η ταινία "Ο τραγουδιστής και το κορίτσι του μπαρ" ως ταινία του 1980.

Πρόκειται για μεγάλο λάθος, αφού πρόκειται για βιντεοταινία, της εποχής του "Η αδελφή μου η τρελοπόντια"

Επίσης λάθη υπάρχουν και στις χρονολογίες των ταινιών αφού οριοθετείται το πρώτο σενάριο του Γιάννη Φλωρινιώτη το 1986 στο "Ο τσοπάνον" και ακολουθούν οι άλλες ποντιακές ταινίες, δηλαδή δεν υπάρχει ποντιακή ταινία πριν από το 1986, εκτός της βιντεοταινίας "Από τον Πόντο με αγάπη".

Όποιος γνωρίζει κάτι παραπάνω ας μας το πει
 
Πίσω
Μπλουζα