RetroDB: Διορθώσεις και Προσθήκες σε λήμματα

Mandrake είπε:
Στο 1ο ο Νίκος Καρβέλας μεταφέρθηκε στο template των καλεσμένων. Ως καλεσμένο τον έχουμε εντοπίσει περισσότερο στη βάση, σε αυτό το template ανήκει. Εάν αυτό αλλάξει μελλοντικά και τον πετύχουμε ως συνθέτη παραπάνω φορές, τότε θα μεταφερθεί ξανά. Στη βιντεοταινία "Τρελοί Παραγωγοί Απίθανα Μανούλια", εάν κάποιος μεταβεί θα δει πως έχει κάνει τη μουσική επιμέλεια. Το είχε αλλάξει ο Shock απ' τον Ιούνη ήδη, που το είχες ζητήσει, επομένως το θέμα είχε τακτοποιηθεί. Στο προφίλ δε μπορεί να γίνει κάτι παραπάνω. Τα έχουμε πει πολλές φορές, αλλά μόνοι μας τα λέμε, μόνοι μας τ' ακούμε μου φαίνεται.
Στο 2ο δεν καταλαβαίνω τι είναι ακριβώς το "DNA Studio". Μουσικό συγκρότημα; Εταρεία παραγωγής; Το "DNA" είναι βέβαιο πως είναι μουσικό συγκρότημα. Εάν το "DNA Studio" είναι κάποια εταιρεία παραγωγής, τότε γιατί ακριβώς μιλάμε; Για μουσική σύνθεση ή μουσική επιμέλεια; Και μήπως είναι "Studio DNA" και όχι το ανάποδο, τελικά;

Mandrake κατανοητο τα του Καρβελλα και σορυ για την επιμονη.

Παμε στα του D.N.A. Studio.

Το D.N.A. Studio δεν ειναι τπτ αλλο απο μια ομαδα τριων ανθρωπων

Δανιηλ Φωκας Νικος Παναγιωτατος και ο γνωστος απο τους χουλιγκανς Αγης Γυφτοπουλος,απο τα αρχικα των οποιων πηρε και το ονομα του.

Το D.N.A. Studio ειναι ομαδα παραγωγης,μουσικη συνθεση κανανε δλδ οι ανθρωποι αυτουσιων κομματιων.

Οπως συμφωνουμε,ειναι κατι τελειως διαφορετικο απο το συγκροτημα DNA.

Αυτη τη στιγμη λοιπον,τοσο στα σχολια (trivia) του λημματος DNA οσο και στα σχολια του λημματος D.N.A. Studio,εμφανιζονται οι ιδιες πληροφοριες και δημιουργειται συγχυση.

πρεπει λοιπον στα σχολια του D.N.A. Studio να γινει αλλαγη βαζοντας τα σωστα ονοματα των 3 συντελεστων που προανεφερα.το δε ονομα του Αγη Γυφτοπουλου ας μπει ως λινκ παρακαλω,μιας και υπαρχει λημμα για παραπομπη.

Οσον αφορα αν ειναι D.N.A. Studio η Studio D.N.A.,σε ολες τις ταινιες εμφανιζεται ως D.N.A. Studio.

Αυτα...
 
Το κατάλαβα και θα το διορθώσω. Απλώς ήθελα να δω τι είναι ακριβώς το "DNA Studio" για να δω πως θα το διατυπώσω. Για "Studio DNA" σε ρώτησα διότι βλέπω αυτό. Κατά πάσα πιθανότητα για τους ίδιους πρόκειται. Τον Άγη Γυφτόπουλο τον γνωρίζω φυσικά, αλλά σε ρώτησα γενικά αν πρόκειται για μουσική επιμέλεια ή σύνθεση, επειδή το "Studio" παραπέμπει συνήθως σε ηχολήπτη. Μπορεί να είχαν κάνει μια μπίζνα σε κάποιο studio τα τρία αυτά άτομα που λες και να αναλαμβάνουν τη μουσική επιμέλεια σε διάφορες παραγωγές και όχι απαραίτητα σύνθεση. Εφόσον γνωρίζεις με σιγουριά πως πρόκειται για συνθέσεις και ότι στους τίτλους των παραγωγών αυτών εμφανίζονται ως "D.N.A. Studio", καλώς είναι στο template που βρίσκεται και έτσι θα παραμείνει η ονομασία. Εάν σε κάποια παραγωγή όμως αναγράφεται διαφορετικά, καλό θα είναι να το σημειώσουμε για να διευκρινιστεί στο trivia της ομάδας αυτής.

Και κάτι τελευταίο. Υπάρχει και αυτό εδώ το "DNA", το οποίο όμως έχει άλλα ονόματα απ' αυτά που έχω βρει εγώ και περάσει. Να πρόκειται για διαφορετικό συγκρότημα; Λίγο απίθανο. Να άλλαξαν μέλη; Θέλει ψάξιμο...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Thanks για την διορθωση των trivia,μια χαρη ακομα,θα μπορουσες το ονομα του Αγη να το κανεις Link δλδ παραπομπη?

Tωρα για το Studio D.N.A. που λες,εγω δεν το εχω δει πουθενα σε καμια ταινια ετσι.Η D.N.A. Studio το χω δει η σκετο D.N.A. Αν θες και γινεται βεβαια,μπορεις και τα 2 να τα βαλεις ως εναλλακτικους τιτλους,τυπου '' επισης σε καποιες ταινιες εμφανιζεται ως D.N.A. η Studio D.N.A. η με μεμονωμενα ονοματα συνθετων (πχ αλλου ως Αγης Γυφτοπουλος,αλλου ως Δανιηλ Φωκας μονο κλπ,μιας συνεβαινε και αυτο)

Ακομα,επιβεβαιωνω κ προσυπογραφω οτι οι τυποι κανανε συνθεση κ οχι επιμελεια.ηταν κατι φτηνες παραγωγες της ιδιας τεχνοτροπιας.

Επισης προεκυψαν:

1) στην Γρανιτα απο Μπανανα και μπολικη τρελα πρεπει να προστεθει η μουσικη συνθεση D.N.A. Studio,

2) στο Αναμεσα σε δυο αγαπες,πρεπει να βγει το λανθασμενο DNA που εχει τωρα και να μπει το D.N.A. Studio,και βεβαια και οι 2 ταινιες να μπουν στο template του D.N.A. Studio,

3) τωρα στην ταινια Θα το παρεις το κοριτσι συμβαινει το εξης:ναι μεν πρεπει να γινει διορθωση και βγει το λινκ που οδηγει στο DNA που εχει τωρα και ειναι λαθος

αλλα πρεπει να μπει λινκ μουσικη συνθεση D.N.A. (σκετο!!! εδω δεν ξερω πως θα γινει γιατι ειναι εναλλακτικος του D.N.A. Studio αλλα παρολαυτα καμια σχεση με το λαθος DNA προανεφερα).το Θα το παρεις το κοριτσι ειναι η μονη ταινια που το χω δει σκετο D.N.A.

Τελος οσον αφορα στο αλλο dna που με ρωτας υπαρχει και εδω ενας ψιλομυλος,ειναι διαφορετικα.

Δες εδω http://www.discogs.com/artist/1530774-DNA-30

και δες και εδω http://sohosfm.gr/articles.php?article_id=550

Προσωπικη αποψη,μονο με το 2ο dna πρεπει να ασχοληθει το retrodb,μιας και το 1ο ειναι γκρουπακι που ασχοληθηκε αυστηρα με δισκογραφια και ουδεμια σχεση εχει με τιβι,παραγωγες για τιβι κλπ.

κανε μια συνθεση των πληροφοριων απο το λινκ που ποσταρα και το λινκ που ποσταρες (http://90lepta.com/s89.html)

ωστε να αναμορφωσεις το υπαρχον λημμα του retrodb και εισαι κομπλε...

ελπιζω να μην σε ζαλισα βραδιατικα...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Προσθεστε και το ονομα της Ειρηνης Τουσκα στην ταινια Το παρελθον μιας γυναικας. Κραταει το ρολο της Λουιζας στο καμπαρε οπου εργαζεται η Μαιρη Χρονοπουλου.http://retrodb.gr/wiki/index.php/Ειρήνη_Τούσκα

Ειρηνη Τουσκα


attachment.php
 
bambinella 100 είπε:
Προσθεστε και το ονομα της Ειρηνης Τουσκα στην ταινια Το παρελθον μιας γυναικας. Κραταει το ρολο της Λουιζας στο καμπαρε οπου εργαζεται η Μαιρη Χρονοπουλου.http://retrodb.gr/wiki/index.php/Ειρήνη_Τούσκα


http://retrodb.gr/wiki/index.php/Ειρήνη_Τούσκα Ειρηνη Τουσκα


attachment.php
'Προστεθηκε το ονομα της ηθοποιου!
 
Πολυ ωραια, Pharcyde....ευχαριστω. Αυτο θα πει ταχυτης!
 
bambinella 100 είπε:
Πολυ ωραια, Pharcyde....ευχαριστω. Αυτο θα πει ταχυτης!
Ειμαι φρεσκοδιορισμενος διαχειριστης και ως εκ τουτου αρκετα ενθουσιωδης! :)

Υπαρχει ταβανι σε αυτα που ξερω να κανω αλλα θα βοηθαω οπου μπορω!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
ο τιτλος της ταινιας εμφανιζεται ετσι:

10.JPG

μουσικη επιμελεια : Χρηστος Μουραμπας

12.JPG

Επισης τραγουδαει ο Μανωλης Τοπαλης *, χορευουν οι αδελφες Ντακ και εμφανιζεται και το μοντερνο συγκροτημα The parthenons

11.JPG

* αυτος πρεπει να ειναι : 13.JPG ερμηνευει τα τραγουδια "Ντανιελα" και "πελαγο μεσα μου ο καϋμος"
 
Pharcyde είπε:
Ειμαι φρεσκοδιορισμενος διαχειριστης και ως εκ τουτου αρκετα ενθουσιωδης! :) Υπαρχει ταβανι σε αυτα που ξερω να κανω αλλα θα βοηθαω οπου μπορω!
Είσαι άψογος! :) Ό,τι βοήθεια χρειαστείς (μιλάμε οτιδήποτε αφορά το τεχνικό κομμάτι), στείλε πμ και απαντάω αμέσως μόλις το δω! :)

Ευχαριστούμε!
 
Προσθεστε τη Νοτα Παρουση στην ταινια Ο Κλεαρχος η Μαρινα και ο κοντος. Τη βλεπουμε στην αρχη του εργου να δεχεται ερωτικες βολες στη μεση του δρομου απο το Βασιλη Αυλωνιτη. Η Νοτα συμμετεχει και στην ταινια Μην ερωτευεσαι το Σαββατο, υποδυομενη μια υπαλληλο ενος καταστηματος η οποια εχει αρπαξει κρυωμα και διαρκως φτερνιζεται. Προσθεστε την κι εκει.

Επισης προσθεστε τη Βιολετα Σουλη στην ταινια Η κυρα μας η μαμμη. Εμφανιζεται στην πρωτη λογομαχια Μακρη - Βασιλειαδου υστερα απο τα γεννητουρια στο σπιτι του Νικου Φερμα.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
για τη σειρα η retrodb αναφερει ως ετος το 1995 ομως λιγο πιο κατω γραφει οτι το 1ο επεισοδιο προβληθηκε στις 18/3/1994

ενω στο τελος του καθε επεισοδιου βλεπουμε :

tomonop.JPG

τελικα ποια ειναι η σωστη χρονολογια;
 
Το "Μονοπάτι της αγάπης" είχε αρχίσει να προβάλλεται τον Μάρτιο του 1994.
 
bambinella 100 είπε:
Προσθεστε τη Νοτα Παρουση στην ταινια Ο Κλεαρχος η Μαρινα και ο κοντος. Τη βλεπουμε στην αρχη του εργου να δεχεται ερωτικες βολες στη μεση του δρομου απο το Βασιλη Αυλωνιτη. Η Νοτα συμμετεχει και στην ταινια Μην ερωτευεσαι το Σαββατο, υποδυομενη μια υπαλληλο ενος καταστηματος η οποια εχει αρπαξει κρυωμα και διαρκως φτερνιζεται. Προσθεστε την κι εκει.Επισης προσθεστε τη Βιολετα Σουλη στην ταινια Η κυρα μας η μαμμη. Εμφανιζεται στην πρωτη λογομαχια Μακρη - Βασιλειαδου υστερα απο τα γεννητουρια στο σπιτι του Νικου Φερμα.
Προστέθηκαν!

atanasio είπε:
Το "Μονοπάτι της αγάπης" είχε αρχίσει να προβάλλεται τον Μάρτιο του 1994.
Διορθώθηκε.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Παίζει σε επανάληψη η σειρά "Ορκιστείτε Παρακαλώ" στην ΕΡΤ2. Έψαξα στο site της ΕΡΤ και βρήκα ότι η σειρά παίζεται από τις 6/10 αλλά σε διαφορετική ώρα (11:00 π.μ. Μάλλον προβάλλεται και το βράδυ τα μεσάνυχτα). Αναφέρει ότι προβλήθηκαν τα 2 πρώτα επεισόδια του 3ου κύκλου. (στη db ο τίτλος του 1ου επεισοδίου του 3ου κύκλου είναι διαφορετικός)

Παρακολουθώντας το απόψε παρατήρησα ότι έδειξε πρώτα το 87ο επεισόδιο και έπειτα το 88ο :xm:
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Η μουσική εκπομπή "Μιράντα Σόου" εμφανίζεται στο πρόγραμμα μόνο την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 1974. Μέχρι τότε την ίδια ώρα υπήρχε μουσικό πρόγραμμα.

Από την επόμενη Τετάρτη 13 Νοεμβρίου μεταξύ 20.00-20.45 ξεκίνησε ο "Μεθοριακός σταθμός" χωρίς πλέον η εκπομπή "Μιράντα Σοου" να εμφανίζεται στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα.

Άρα, ή προβλήθηκε μόνο μια φορά ως "έκτακτη" μουσική εκπομπή ή προγραμματίστηκε ως εβδομαδιαία εκπομπή χωρίς ποτέ να προβληθεί.

Πάντως θα ανοιχτεί σελίδα στην retrodb έστω και με αυτές τις επιφυλάξεις.
 
Δεν εχω βρει πουθενα περασμενο αυτο.

http://www.tainiothiki.gr/v2/filmography/view/1/5890

Δεν ξερω πως γινεται,αλλιως θα χα ανοιξει μια σελιδα εστω και με αυτα τα ελαχιστα στοιχεια.

Αν θυμαμαι καλα συμμετεχει και ο μακεδος.
 
Pharcyde είπε:
Δεν εχω βρει πουθενα περασμενο αυτο.http://www.tainiothiki.gr/v2/filmography/view/1/5890

Δεν ξερω πως γινεται,αλλιως θα χα ανοιξει μια σελιδα εστω και με αυτα τα ελαχιστα στοιχεια.

Αν θυμαμαι καλα συμμετεχει και ο μακεδος.
Το περίεργο είναι πως υπάρχει στην "Ταινιοθήκη Της Ελλάδος" ενώ πρόκειται για βιντεοταινία και όχι κινηματογραφική ταινία. Πιθανόν να είναι κινηματογραφημένη και να έχουν στα χέρια τους κάποιο φιλμ. Ο "εσφαλμένος" αλλά πραγματικός τίτλος της ταινίας είναι "Περάστε Στο Ασαννσέρ Μαζί Μας". Σωστά θυμάσαι ότι παίζει ο Κώστας Μακέδος μέσα! Πρόσθεσα το λήμμα και συμπλήρωσα με ότι άλλες πληροφορίες είχα.
 
Mandrake είπε:
Το περίεργο είναι πως υπάρχει στην "Ταινιοθήκη Της Ελλάδος" ενώ πρόκειται για βιντεοταινία και όχι κινηματογραφική ταινία. Πιθανόν να είναι κινηματογραφημένη και να έχουν στα χέρια τους κάποιο φιλμ. Ο "εσφαλμένος" αλλά πραγματικός τίτλος της ταινίας είναι "Περάστε Στο Ασαννσέρ Μαζί Μας". Σωστά θυμάσαι ότι παίζει ο Κώστας Μακέδος μέσα! Πρόσθεσα το λήμμα και συμπλήρωσα με ότι άλλες πληροφορίες είχα.
Εισαι πρωτος Mandrake,ευχαριστω πολυ!
 
Πίσω
Μπλουζα