Wally, εννοείς σβύνεις οτιδήποτε άλλο στο retroarch.config και το αντικαθιστάς με αυτές τις γραμμες; Δηλαδή θα περιέχει μόνο αυτές τις 4 γραμμές;Wally είπε:Βρηκα λυση αλλα επρεπε να δω τον κωδικα στο github για να εικασω το Kempston!!!! (ειναι το input_libretro_device_p1 513) (αθλιο documentation)
Πας στο opt/retropie/configs/zxspectrum και ανοιγεις το αρχειο retroarch.config
Αντικαθιστας το περιεχομενο με αυτο:
"# Settings made here will only override settings in the global retroarch.cfg if placed above the #include line
input_remapping_directory = "/opt/retropie/configs/zxspectrum/"
input_libretro_device_p1 = "513"
#include "/opt/retropie/configs/all/retroarch.cfg"
Μαζι και με το Virtual Keyboard (Select) το lr_fuse ειναι εξαιρετικο και πλεον "κονσολοποιημενο"
Aν δεν θες μονιμη αλλαγη ή θες να επιλεξεις και αλλα interfaces (δεν καταφερα να βρω τον κωδικο για τα υπολοιπα), φορτωνεις παιχνιδι, πατας Select + X και βγαινεις στο RetroArch menu. Στα Configuration ->Inputs, για τον πρωτο user αλλαζεις το RetroPad με τον interface της επιλογης σου. Δεν καταφερα να βρω τροπο να κανω απο εκει την αλλαγη μονιμη.
- Για να μην έχεις ένα κάρο SD, διάβασε λιγάκι για το BerryBoot. Μπορείς να έχεις μια κάρτα για boot κι ένα εξωτερικό δίσκο με όσα διαφορετικά λειτουργικά θέλεις. Αν έχεις αρκετά μεγάλη κάρτα, μπορείς να τα τρέχεις κι απο εκεί.kajwbtfe είπε:Καταρχην να πω οτι εχω καταενθουσιαστει με το μηχανηματακι(Raspberry pi3)!!Του εχω φτιαξει 2 καρτουλες 16αρες,τη μια με Rasbian και την αλλη με Retropie.Η επομενη θα ειναι με KODI.Το μονο προβλημα που εχω ειναι με το Retropie και τους emulators για Ν64 και PSx.Στον πρωτο παιζει καρε καρε και στον δευτερο μετα απο κανα 3λεπτο λαρασαει η κολλαει..ρευμα του δινω απο εναν φορτιστη που πηρα απο το μαγαζι που το αγορασα και ειναι 2,5 AMP output.Μου ειπε ο ανθρωπος οτι ειναι οτι πρεπει και δεν θα εχει θεμα με το ρευμα.Μηπως το προβλημα στον psx ειναι υπερθερμανση?Με ψυκτρα θα λυνοταν το προβλημα?Κατα τα αλλα το δοκιμασα και με ασυρματο πληκτρολογιο και ενσυρματο ποντικι αλλα και με ασυρματο ποντικι και δεν ειχε θεμα με κανενα.