Χρησιμα links
DOSBox τρεξιμο παιχνιδιων κατευθειαν απο το EmulationStation (τον Elegant τροπο)
Δημιουργια gamelist.xml (artwork) για διαφορα συστηματα (διαβαστε το ReadMe)
Προσθεση επιπλεον Doom wads (Doom 2, Plutonium κτλ) στα Ports
DOSBox Mapper tutorial
Advanced Controllers tutorial
Αξιζει να εγκαταστησετε extra
Cannonball Outrun
OpenTyrian
XRick (αν και χρειαζεται keyboard)
lr_beetle_vb για VirtualBoy
Hurrican
Στο
Doom (
lr-prboom) δεν εχω καταφερει να λειτουργησω τον δεξιο μοχλο του 360 controller.
EDIT: Μαλλον
βρηκα λυση
Στο
Duke (
eduke32) δεν εχω καταφερει να κανω map το Y και N στο μοχλο για να κανω εξοδο απο το παιχνιδι χωρις να σηκωθω.
Υποθετω οτι τα παραπανω λυνονται αν τα παω απο DOSBOX αλλα μιας και ειναι ετοιμα RetroPie Ports, βαριεμαι να μπω στη διαδικασια.
Συστηματα που εγκατεστησα
Amstrad (ο CapriceRPI2 ειναι πολυ καλος , εχει virtual keyboard αλλα χρησιμοποιει τον αναλογικο μοχλο και ετσι για να πατησεις το κουμπι που θες ειναι αθλος. Εχω επικοινωνησει με τον ρογραμματιστη και μου ειπε οτι θα διορθωθει)
Amiga (UAE4Arm, καλη φαση με το απευθειας sh launch αρχεια..υπαρχουν θεματακια...χρειαζεσαι keyboard και mouse ακομα και για εξοδο απο το παιχνιδι που ειναι απαραδεκτο για συστημα-καναπε)
Atari 2600
Atari 7800
FBA
MAME2003
AdvMAME1.4
Game & Watch (θελω καποια στιγμη να αλλαξω τα default controls, κυριως για τα τετρακουμπα παιχνιδια Δες
EDIT7)
GameBoy
Master System
MegaDrive
32X (καλυτερα να το διαχωριζουμε απο το MegaDrive)
SegaCD (υποψιν δεν δεχεται μορφη cue/mp3)
SG 1000
NES
ScummVM
SNES
PSX
DosBox (με απευθειας launch sh αρχεια)
PC Engine
TurboGrafx16 (αλλο σετ για μερακληδες χαχαχα)
Vectrex (δεν εχω καταφερει να βαλω τα overlays!)
VirtualBoy
Vice
ZX Spectrum (δειτε το
κολπο με το kempston)
[EDIT1:
Colecovision (καταφερα επιτελους να κανω map τα κουμπια στο 360 pad
πηγη)
]
Τα παραπανω τρεχουν μια χαρα σε
Pi3 και (περα απο την Amiga) παιζουν απο καναπε.
Με λιγο ψαξιμο μπορειτε να βρειτε πακετακια artwork/xml σχεδον για καθε συστημα ωστε να εχετε εικονες, πληροφοριες και στατιστικα για το καθε παιχνιδι.
Δεν εχω δοκιμασει τον Vice και τον Hatari
Απογοητευτηκα απο το A8/5200 emulation. Χρειαζεσαι keyboard και manual για να παιξεις ενα ρημαδοπαιχνιδο
[EDIT2:Εβαλα τον
Vice. Με βαση
αυτο τον οδηγο εριξα μεσα τα Games και τα Screenshots απο την GameBase64! Με εχει μπερδεψει λιγο το σεταρισμα του χειρηστηριου. Τσεκαρω
αυτο και βλεπουμε...
]
[EDIT3:Με χαλαγε πολυ το πως φαινονται τα vector παιχνιδια στον FBA. Τα περιοριζει στα 640*480. Διαβασα οτι ο AdvanceMAME 1-4 σου δινει την δυνατοτητα να ορισεις αναλυση οποτε το γαργαλησα για 1080p.
Τσιμπησα τα MAME Vector games
απο εκδοση 0.106 (οσοι εχουν MameDox στο XBOX μπορουν να χρησιμοποιουσουν εκεινο το σετ) και με βαση αυτον τον οδηγο, τα εκανα να φαινονται αξιοπρεπως. Να υπενθυμισω οτι για να στηθουν τα controls στον AdvanceMAME παταμε το παραδοσιακο TAB. Επισης το Exit απο τον AdvanceMAME ειναι το UI_Cancel. Tank controls για Battlezone εδω
Και αφου εβαλα ολα τα Vector MAME μεσα, πειραξα τα Asteroids ports με γκαζι στη δεξια σκανδαλη. Επισης παιχνιδια οπως το Black Window τα εβαλα να παιζουν ειτε και με το δεξι μοχλο ή με τα σταυρωτα ΑΒΧΥ. Απογειωση!
[EDIT4 Ν64 με
Mupen64plus διοτι ο lr_mupen ειναι τα ζωα μου αργα (καλα γενικα το N64 emulation στο Pi3 δεν ειναι τιποτα τρελα αξιολογο). Μου βγηκε η ποστη να βαλω τα Start+Select ως συνδυασμο εξοδου. Για να σας γλυτωσω απο τα βασανα: Πηγαινετε (με sudo nano) στο
/opt/retropie/configs/all/autoconf.cfg και καντε το mupen64plus_hotkeys = 0 απο 1 που ειναι αρχικα.
Μετα στο
/opt/retropie/configs/n64/mupen64plus.config και αλλαζετε τ mode = 0 και Joy Mapping Stop = "J1B8/B9"
[EDIT5 Υπαρχει και ενα
εναλλακτικο repository (
RetroPie-Extra) για το RetroPie οπου εχει πραγματα που δεν εχουν περασει ακομα στο original repository.
Οδηγιες πως θα το εγκαταστησετε
εδω (3 γραμμες απο το comand line διαδικασια ειναι)
Εκει εκτος των αλλων θα βρειτε το
Hurrican!!!!
Hint1. Μετα θα το βρειτε κανονικα μαζι με αλλα πολλα στο
Experimental Menu. Επειδη κανει install απο
sources θα παρει αρκετο χρονο να εγκατασταθει. Μην μασησετε.
Hint2. Οταν παει να φορτωσει πατηστε ενα κουμπι ωστε να μπειτε στο setup περιβαλλον του EmulationStation. Εκει επιλεξτε ως αναλυση
640*480 (μην ανησυχειτε, θα ειναι μονο για το Hurrican) διοτι αλλιως θα θα απολαυσετε
fullscreen.
Hint3. Αλλαξτε τα default controls διοτι ειναι χαλια.
Για να σωσει τις ρυθμισεις σας βγειτε σε command και δωστε
sudo chown -R pi

i /opt/retropie/ports/hurrican
sudo chmod 775 -R /opt/retropie/ports/hurrican
sudo reboot now
Φορτωστε, φτιαξτε τις ρυθμισεις σας, καντε ενα High Score, βαλτε ονομα. Πλεον οι ρυθμισεις σας ειναι αποθηκευμενες.
]
[EDIT6 Vectrex overlays επιτελους]
[EDIT7 Αλλαζετε το retroarch.cfg μεσα στο φακελο gameandwatch με αυτα:
Κώδικας:
# Settings made here will only override settings in the global retroarch.cfg if placed above the #include line
input_remapping_directory = "/opt/retropie/configs/gameandwatch/"
input_player1_x_axis = "-3"
input_player1_b_axis = "+3"
#include "/opt/retropie/configs/all/retroarch.cfg"
]
[EDIT8 4-way restriction Με βαση αυτη τη λιστα βρισκεται ποια παιχνιδια επωφελουνται απο περιορισμο των διευθυνσεων του χειρηστηριου σε 4. Για καθε rom φτιαχνετε ενα cfg αρχειο που περιεχει μονο
. Ισχυει μονο α χρησιμοποιειτε xboxrdv
Eτσι πχ για το PacMan το rom λεγεται pacman.zip θα φτιαξετε ενα αρχειο pacman.zip.cfg που θα εχει μεσα το παραπανω λεκτικο.
Το PacMan και πολλα αλλα παιχνιδια θα ξαναγινουν σουπερ διασκεδαστικα και λιγοτερο εκνευριστικα!!!
]
[EDIT9 Custom headers στα MAME. Εδω ]
[EDIT 10 Χρηση του vertical crt-pi shader στα vertical ΜΑΜΕ παιχνιδια. Σχεδον ετοιμα εδω (απλα τα ριχνετε εκει που εχετε τα roms και τους κανετε μαζικη μετονομασια πχ pacman.zip.cfg]