Review: Atari 800XL

DINO

Expert
Joined
3 Αύγ 2007
Μηνύματα
8.328
Αντιδράσεις
1.168
attachment.php


attachment.php


attachment.php


attachment.php


Με τη βοήθεια των :

PIXEL MAGAZINE


WIKIPEDIA



ATARIMANIA.COM



ATARIMUSEUM.COM



ATARIMAGAZINES.COM



OLDCOMPUTERS.COM


Δείτε μια διαφήμιση της ATARI, από τη δεκαετία του 80 :

(Με συνοδεία εκπληκτικής μουσικής μιξαρισμένης, από το παιχνίδι Panther!)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Well done :)

Monh antirhsh oti to xc12 den htan to kassetofwno tou A800XL alla ths seiras XE.

Kai to kalytero gia to telos...

: 2007. absolutely rulez!
Where is my SIO2PC damnit????
 
Dino BEST REVIEW EVER. Oti kalitero kai olokliromeno.Theloume kai gia allous home. :cool
 
DINO σου βγάζω το καπέλο! Εξαίρετο review μηχανήματος και ΑΨΟΓΟ layout!
 
φοβερο φιλε dino ολοκληρωμενο review Μπραβο σου
 
Ακόμη ένα ποιοτικό review στο φόρουμ...Υποκλίνομαι DINO...Μας γύρισες πίσω στις ωραίες εποχές των 8bits!Well done.

Πιστεύω πως το συγκεκριμένο Review ήταν καλύτερα να ονομαστεί Special review!
 
DTP Master Dino, τι παραπάνω να πω;

Οπως πάντα άψογος !! (και η επιλογή των games επιτυχημένη 100% !! Tα Henry's House & Zybex τα γνώρισα χάρις σε σένα, τα υπόλοιπα είναι υπερ-αγαπημένοι μου τίτλοι. Σκέφτομαι ήδη να σου δώκω παραγγελιά για επόμενα reviews !! :D ).

...έχω αρχίσει να μετανιώνω για τότε που "έφτυσα" τον υπάλληλο της ΕΛΚΑΤ που προσπαθούσε να μου πλασάρει το φοβερό αυτό μηχανάκι !! :( (βέβαια αν το είχα αγοράσει, λίγα χρόνια μετά δεν θα ήμουν κάτοχος του 6128 - του καλύτερου δηλαδή οκτάμπιτου home micro στην ελληνική αγορά, οπότε... :diablotin: ).
 
Παραβλέποντας την τελευταία φράση του φίλτατου Billy για την ζαχαρομηχανή (που πρέπει να οφείλονται σε μπυροποσία και στο προχωρημένο της ηλικίας βεβαίως - βεβαίως :diablotin: :diablotin: ) να σου δώσω κι εγώ συγχαρητήρια για το έξοχο review σου.
 
DINO ΕΓΡΑΨΕΣ ΠΑΛΙ !!!!
 
Dino :worship:

Καταπληκτικό!!!

BTW, δεν είναι κούκλος ο 800XL;;;; Δε μοιάζει με πάστα σοκολατίνα έτσι όπως είναι με αυτή τη διχρωμία; :hungry:
 
Κάποιος έχει κρίση υπογλυκαιμίας πρωινιάτικα!!!!!!!!

Γειά σου βρε Rygar με τις μεταφυσικές σου ανησυχίες!!!!!!!!!!!!!!!
 
ΤΟ ΗΞΕΡΑ!!! ΧΑ! ΧΑ!!!! ΤΟ ΗΞΕΡΑ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟ ΕΚΑΝΕΣ!!!!! Συγχαρητήρια DINO άψογη παρουσίαση βγαλμένη κατευθείαν από ένα ΓΝΗΣΙΟ παιδί της ATARI!!!! :thumbup:

Αν εκείνο τον καιρό η εδώ ΕΛΚΑΤ έκανε αυτό που κάνεις εσύ τώρα, αυτό το μηχανάκι θα είχε καλύτερη τύχη! Αλλά δε βαριέσαι! Για άλλη μια φορά επιβεβαιώνεται ότι οι απλοί χρήστες είναι η πραγματική ελίτ σε όλη αυτή την αλυσίδα! Και πάλι εύγε DINO!!!! :)
 
Σας ευχαριστώ όλους!

Χαίρομαι που σας αρέσουν οι παρουσιάσεις μου... Με κάνετε να αισθάνομαι πολύ όμορφα με τα σχόλια σας... Σίγουρα προσπαθώ να σας δώσω, εκτός των άλλων, και ένα αισθητικά καλό αποτέλεσμα αλλά υπάρχουν και άλλοι καλύτεροι από εμένα. Άλλωστε αυτό που μετράει κυρίως σε ένα review, είναι τα γραφόμενά του, και σε αυτό τον τομέα πάρα πολλά παιδιά από εδώ μέσα είναι οι καλύτεροι!

Εν πάσει περιπτώσει, αυτό που βγαίνει προς τα έξω, πιστεύω, είναι το μεράκι μου για εκείνη την αλησμόνητη εποχή και για τα πρώτα μου βήματα στο χώρο των υπολογιστών, και σας ευχαριστώ που μου κάνετε την τιμή να τα μοιραστείτε μαζί μου!

Τώρα, πάμε με τη σειρά:

@ChrisTOS : Σε ευχαριστώ για την παρατήρησή σου. Όντως αυτό το κασσετόφωνο ανήκει στην οικογένεια των ΧΕ (φαίνεται και απ'το χρώμα). Με την πρώτη ευκαιρία, τη θέση του στην εικόνα, θα πάρει το Disk Drive του 800XL.

@AARDVARK : Οι γνώσεις μου εξαντλούνται επάνω στα ATARI μηχανήματα και δεν ξέρω αν θα μπορέσω να αποδόσω όπως πρέπει μια παρουσίαση ενός άλλου HOME COMPUTER. Περιμένουμε και από τους άλλους χρήστες τα δικά τους reviews!

@telamonas : Μέχρι να δώ το ATARI, νόμιζα πως με μπινελίκωνες :D

@akmakas : Οτι και να πω κι εγώ με τη σειρά μου, θα είναι λίγο... Συνέχισε τις ποιοτικές σου παρουσιάσεις... Ο κόσμος του GRM διψάει για bits και bytes! (Αν θέλετε αγαπητοί Μods, μπορείτε να το μετονομάσετε σε Special Review.)

@billy : Δώκε τις παραγγελίες σου με π.μ. ή δημόσια! Θα κάνω οτι καλύτερο μπορώ!

@Rygar : Έχεις απόλυτο δίκιο... Έτσι την έπαθα μικρός και τώρα μου λείπουν δύο δόντια και ο ATARI μου έχει μια γρατζουνιά στη δεξιά μεριά του! :biglaugh:

@Turrican : Χε χε... Σου έκλεινε το μάτι το avatar μου όλο αυτό τον καιρό ε; Περιμένω κι άλλα από αυτά τα καταπληκτικά reviews που κάνεις!

Special Thanx : telonio, pooky, playmobil, miko63
 
μπραβο πολυ καλο το review ,επαγγελματικων προδιαγραφων, μπαινω ebay και αρχιζω το ψαξιμο τωρα για τον αταρι, εφαγα σκαλωμα!!!!! :)
 
Αυτό ξεπέρασε κάθε προσδοκία! Το review σε έβαλε στην πρίζα για να αποκτήσεις τον 800XL!!! Σε έβαλα στα έξοδα, μου φαίνεται...

Πάντως να ξέρεις πως ο 800XL, σύμφωνα με το Αγγλικό περιοδικό RETRO GAMER, είναι αρκετά σπάνιος και κοστίζει από 20 λίρες Αγγλίας και πάνω.

Πάντως, αν τον βρεις, φρόντισε να έχει και "προίκα", δηλαδή παιχνίδια σε δισκέττες (5,1/4) και disk drive ή κασσετόφωνο στη χειρότερη. Και μη ξεχνάς και το joystick ε;

Βέβαια αν βρεις τον 65ΧΕ ή τον 130ΧΕ, μπορείς να αποκτήσεις έναν από αυτούς, καθώς είναι απόλυτα συμβατοί με τον 800XL, με τη μόνη διαφορά ότι ο 130ΧΕ, έχει παραπάνω μνήμη (128Κ).

Αν θες απλά να παίξεις τα παιχνίδια του και δεν είσαι συλλέκτης ρετρό υπολογιστών, δοκίμασε τον Atari800Win+ emulator για το PC. Είναι πανεύκολος στη χρήση.

Φίλε simonkey να είσαι καλά!
 
Oriste ta katetestrepses ta paidia Dino. :D Kai oso gia ta reviews pou pas na glytoseis eisai lathos. Tha piaseis me tin seira oli tin oikogeneia (ST-XT-XL-TT) kai tha tin kaneis review. :D
 
Πίσω
Μπλουζα