S.T.A.L.K.E.R.

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας pooky(1)
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Λοιπον να πω εκ προοιμιου οτι αφενος το δοκιμαζω σε crappy PC!!!!:

Celeron @3200

1,5GB DDR

ATI 9650 128mb overclocked

και αφετερου εχω να παιξω PC games απο το Quake3,UT!!!

Εν ολιγοις,μαλλον δεν ειναι για μενα...ειναι καθαρα PC shooter :D (εξηγω παρακατω)

Δυστυχως δεν μπορω να μιλησω για το ΒΑΣΙΚΟ που ειναι το gameplay(και υποθετω θα εχει εξαιρετικο) διοτι υπαρχουν καποια θεματα στον τεχνικο τομεα που με αποτρεπουν να ασχοληθω με το παιχνιδι :( (που απο οτι καταλαβαινω υπαρχουν σε ολα τα συγχρονα PC games) :

-Δραματικοι χρονοι φορτωματος

-Οχι ομοιογενες frame rate που με αποσυντονιζει και κουραζει (πχ οταν παω να σημαδεψω)

-Φορτωματα εκει που δεν πρεπει (πχ στα sequence που δεχεσαι πυρα) με την αναμενομενη καθυστερηση

-Σε dynamic lighting (το οποιο ειναι το Mode των screenshots και δινει το ξεχωριστο χαρακτηρα του Stalker) δεν βγαινει frame!

-Σε static ειναι πολυ old-school και στο μπαζοσυστημα μου δεν παιζεται επισης

Παρατηρησα ομως οτι υπαρχει πολυ interaction με τους NPC (οποτε και πολλες "διαδρομες"?) και εξαιρετικο ηχο

Αφηνω λοιπον το review στα PC-o-τσακαλια του φορουμ με σοβαροτερα μηχανηματα απο το σαπακι μου! :headbangdude:

Να μεταφράσω αυτά που είπε ο Wally:

Πάρτε XBOX. Έχει Unified memory, τα PCs έχουν πεθάνει για το gaming, to ΧΒΟΧ Live ____ και δέρνει, δεν υπάρχουν πολλές αποκλειστικότητες για PS3.

:D

shock θα σου κανω recompile τον kernel σου.

Πλακα-πλακα θα ηθελα να ειχα ενα τερατακι-PC να επαιζα το Stalker σαν ανθρωπος αλλα αντι αυτου πληρωνω αδρα ΔΕΗ και δημιουργω οικολογικο προβλημα με τα παλιο xbox-ια :D

shock είπε:
Να μεταφράσω αυτά που είπε ο Wally:
Πάρτε XBOX. Έχει Unified memory, τα PCs έχουν πεθάνει για το gaming, to ΧΒΟΧ Live ____ και δέρνει, δεν υπάρχουν πολλές αποκλειστικότητες για PS3.

:D
LOL :biglaugh: :biglaugh: :biglaugh:

Λοιπόν, μόλις ξέμπλεξα κι εγώ και σας μεταφέρω το μεγάλο μου δίλλημα με το STALKER.

Το Pc μου είναι : P4 3.06 GHz, 1GB DDR 400 και μια 6600GT.

Το παιχνίδι δουλέυει σε medium settings με απενεργοποιημένο το lighting και στα 1024x768. Σε αυτά τα settings τα γραφικά είναι DX8. Όταν δοκίμασα να βάλω το lighting έβγαζε 1 frame ανα 5 δευτερόλεπτα (ακριβώς). Σε high settings , κόλαση, δεν κουνιόταν φύλλο. :animangry:

Το συμπέρασμα είναι οτι για να δείς το παιχνίδι όπως στα (φοβερά) screenshots με την υποβλητική ατμόσφαιρα, θές καλό μηχανάκι (και όχι σαν το δικό μου). :animangry:

Και το δίλλημα είναι το εξής : να το ξεκινήσω με crappy γραφικά ή να περιμένω να πάρω κανα pcάκι και να το δώ σε όλο του το μεγαλείο....??? :help:

Κάθε πρόταση δεκτή :help: :help:

keeper7k είπε:
Κάθε πρόταση δεκτή :help: :help:
Να πάρεις ΧΒΟΧ. Γιατί έχει Unified memory, τα PCs έχουν πεθάνει για το gaming, to ΧΒΟΧ Live ____ και δέρνει, δεν υπάρχουν πολλές αποκλειστικότητες για PS3

:cool:

Μωρέ Τάκη αυτή η απόφαση έχει άμεση σχέση με τα πορτοφόλι σου.....εκτός και αν το λες απ' έξω, απ' έξω για να στον κάνουμε δώρο!

Ένα δωράκι δεν θα με χάλαγε :biglaugh:

Το δίλλημα είναι αν θα το παίξω τώρα , ή σε κανα χρόνο και όχι αν θα πάρω PC άμεσα ;)

Tακη μαλλον πρεπει να ζητησουμε απο το αφεντικο να μας σπονσοραρει την αγορα νεου gaming-PC (και ισως εκεινο το ταξιδι στην Τσεχια...) :D

... ή πρώτα το ταξίδι στην Τσεχία :biglaugh:

...δεν θα μας μεινει μετα τιποτα για gaming-PCs...θα μας τα φανε οι legacy "συντροφισσες" :D

κατσε να δει η ΜsWally το thread...

Κάνε edit, προλαβαίνεις :tease:

/on topic

Δώστε full lighting στον λαό .... (ΑΚΑ κάντε μου δώρο μια 7950)

/on topic

@Wally: Χρειάζεσαι ένα καλύτερο σύστημα φίλε.

Όντως οι αναφορές σε Celeron based μηχανήματα είναι άκρως αρνητικές. Ο επεξεργαστής φαίνεται πώς δεν μπορεί να σηκώσει τη μηχανή γραφικών.

ΟΚ.

Πάντως μάλλον μια 8800GTS φαίνεται να βρίσκει το δρόμο για το δικό μου μηχάνημα, καιρός είναι μια και το Oblivion με την 7600GS δεν τραβάει. Φυσικά αν και το STALKER πηγαίνει μιά χαρά, δεν παίζω με ΑΑ ενεργοποιημένο, οπότε ευκαιρία είναι. Άλλωστε θα κρατηθεί για το επόμενο σύστημα.

Keep you posted.

Pooookyyyy εγώ τι να κάνω !?

Αξίζει η υπομονή, ή να πιάσω δουλεία?

Αλήθεια , εσύ παίζεις με lighting ή ανευ!?

Keeper, από δύναμη επεξεργαστή και μνήμη δεν έχεις πρόβλημα. Αλλά από κάρτα γραφικών μην περιμένεις κάτι παραπάνω.

Είσαι σε AGP πλατφόρμα; Αν ναι, αλλάζεις όλο το μηχάνημα, αν είσαι σε PCI-E, πάρε μια 8800 και ξεμπέρδεψες.

Με lighting και τα settings μια σκάλα πριν το τέρμα, αλλά με χωρίς AA και ανάλυση 1024Χ768.

Η ανάλυση είναι και η ανώτατη που σηκώνει η οθόνη μου μια και η CRT δεν υπάρχει λόγος να μπει αυτή τη στιγμή. Φυσικά αν τελικά πάρω την 8800 εννοείται πώς η TFT πάει περίπατο. Την CRT δεν την βάζω για το λόγο ότι η 7600GS με DDRII μνήμη δεν σηκώνει κάτι παραπάνω στο Oblivion. Αν πας σε 1280 με αυτή τη κάρτα την πάτησες άσχημα. Ούτε slide show δεν είναι το αποτέλεσμα.

keeper7k είπε:
AGP που να πάρει ....

Παράτα τα. Αν ήσουν σε PCI-E τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Μια αλλαγή κάρτας και τέλειωσες. Τώρα πρέπει να αλλάξεις τα πάντα..........

...... ή παίξε σε 800 Χ 600, αν μπορείς να ανεχτείς την χαμηλή ανάλυση και ΑΝ δεν είσαι με TFT......

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Και σε TFT λίγη θολούρα την ανέχομαι , κάτσε να δοκιμάσω και επανέρχομαι ;)

Keep in mind πώς το παιχνίδι δεν είναι γραμμένο για dual core επεξεργαστές οπότε παίζει ρόλο καθαρά η συχνότητα του επεξεργαστή σας και ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ η κάρτα γραφικών σας.

keeper7k είπε:
Και σε TFT λίγη θολούρα την ανέχομαι , κάτσε να δοκιμάσω και επανέρχομαι ;)
Περιμένω να μου πεις τι έγινε, μια και σε λίγο ξεκινάω πάλι..........

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Λοιπόν , και ε 800x600 τα ίδια.

Το θέμα όμως τελικα είναι οτι σε κάθε περίπτωση το STALKER παίζει. Αν θέλει κάποιος να το δεί , θα το δεί. Απ'ότι βλέπω απο ρυθμίσεις είναι πληρες και ο καθένας μπορεί να το τρέξει σωστά αρκεί να βάλει τις ρυθμίσεις βάσει του μηχανήματος του. Σε εμένα στα 1024x768 με medium settings είναι flawless όπως είπα και πιο πριν ;)

Εν ολίγοις, η engine όντως είναι η τιμιότερη που έχω δεί τον τελευταίο χρόνο (αν δεν με πιστεύετε βάλτε το Splinter Cell - Double Agent σε non-top-notch μηχάνημα). :thumb:

Απλά εγώ κόλλησα με το lighting, και γι'αυτό χαλιέμαι :(

ΟΚ man, whatever works for you.

Σας αφήνω, χάνομαι στην ζώνη μέχρι το πρωί.

Happy hunting STALKERs............... :armed: :armed: :armed: :armed:

Εχω καει κανονικα!

Πραγματι φιλε Wally,ειναι PC shooter με οτι και αν σημαινει αυτο.Ερευνα,πλανο,επιλογες.Αν το μηχανημα ομως δε τραβαει τοτε αστο,θα εκνευριστεις.Στο max παντως ειναι ενα μικρο θαυμα.Η ζωνη σε τραβαει μεσα της,οι ωρες περνανε και εσυ εκει...Βλεπεις ολες οι πραξεις σου να εχουν επιπτωσεις.Καταστρωνεις σχεδια δρασης,αλλιως πεθανες στο λεπτο.Ξεδιπλωνεις αργα και ηδονικα το κουβαρι της ιστοριας.

Θελει χρονο.Αν πας κατευθειαν στο main story...το εχασες το ζουμι.Ειναι ενας κοσμος γεματος προκλησεις.Ειναι σαν ενα πολυ καλα μαγειρεμενο φαγητο.Εσυ πεινασμενος ετοιμαζεσαι να το απολαυσεις.Αν εισαι λαιμαργος ,ουτε γεθση θα καταλαβεις και θα καταληξεις με την πικρα της βαρυστομαχιας.Αν ομως δεν βιαστεις και το φας σιγα σιγα,θα σου προσφερθει στο τελος και επιδορπιο.Θελει χρονο!!!

Δεν εχει νοημα να ποσταρω ποσο καλα γραφικα εχει και τι frames εχω.Αυτα ειναι αναλιγα του εκαστοτε PC.Για να το δεις full θελεις τουμπανακι.Για να το δεις απλα ωραιο αλλα ΩΡΑΙΟ ομως,αρκει και ενα mid rig.

Τελικα ολα ειναι θεμα αντιληψης και επιλογης.

Υ.Γ Wally μολις βρω χρονο θα ερθεις να το δεις

Pooky...καηκαμε φιλε

Ακμακα,no stress!Θα γουσταρεις

Κeeper,αν εχεις αυτη τη στιγμη ρευστο που δε θα σου λειψει (καταλαβαινεις τι θελω να πω) ,κανε ενα μπαμ και δωσε μπορεις ,κανε και μια μεταμοσχευση απο το παλιο σου μηχανακι και λιωσε

Πίσω
Μπλουζα