S.T.A.L.K.E.R.

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας pooky(1)
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
pooky είπε:
ΛΑΘΟΣ!!!!
Το παιχνίδι ΔΕΝ βλέπει τον επεξεργαστή σου και καταλαβαίνει ότι έχεις κάποιο AMD64 που έχει μπει σε cool & Quiet mode.

ΔΕΝ τρέχει σε P-III.

Θα σε διαψευσω φιλτατε pooky,οπως και τον φιλο asikamin,καθοτι το παιχνιδι τρεχει η μαλλον καλυτερα σερνεται αλλα τελος παντων παιζει...!!!

Τωρα πως μου ηρθε αυτη η διεστραμμενη σκεψη,ε μη το ρωτατε καλυτερα.....!!

H αρχιτεκτονική του P-III και του Pentium Mobile μοιάζουν σχετικά. Για το λόγο αυτό μπορεί και να ξεκινήσει, ανάλογα με το chipset της motherboard που έχεις. Αλλά επισήμως ο επεξεργαστής δεν υποστηρίζεται γι αυτό και το "?" στον τύπο του επεξεργαστή.

Πάντως συγχαρητήρια!!!!!!!!! Έτρεξες το παιχνίδι σε προϊστορικό configuration. Για πες μας παραπάνω εντυπώσεις!!!!!!!

Κοιτα,το κακο ειναι οτι μετα τα 1600x1200 με ενεργοποιημενο το Dynamic Lighting,αρχιζει να χανει frames....!!:eek: :eek: :biglaugh: :biglaugh: :biglaugh:

Ρε συ,το παιχνιδι στην οθονη με τις επιλογες και μονο ειναι απελπιστικα αργο,ερπεται κυριολεκτικα....!!

Επιτέλους με πήρε κι εμένα η ζώνη. Για λίγο όμως. Σταμάτησα να παίζω και αποφάσισα να περιμένω το νέο PC.

Στο τωρινό μου σύστημα (Athlon64, 1GB Ram, 9800 pro) το παιχνίδι έτρεξε μια χαρά σε medium ρύθμιση, αλλά ήταν προφανές ότι οπτικά έχανα πολλά πράγματα.

Περιμένω να δω το παιχνίδι στο νέο σύστημα.

Από αύριο ξεκινάει το στήσιμο. Θα κρατήσει τουλάχιστον δυο μερούλες, αν δεν ρυθμίσω τα πάντα στην εντέλεια δεν ξεκινάω.

Μετά έχει σειρά ένα νέο project.

Silent internet PC. Το υπάρχον σύστημα θα πρέπει να γίνει whisper silent για 24/7 λειτουργία. Ήδη σήμερα τα πρώτα test με το cooler του επεξεργαστή έδωσαν εκπληκτικά αποτελέσματα. Απομένει να φάνε πέταμα οι παλιοί δίσκοι που χαλάνε το κόσμο και οι ανεμιστήρες που υπάρχουν ήδη μια και παρουσιάζουν σημάδια κόπωσης κάνοντας αρκετό θόρυβο.

Ξεμπέρδεψα και με το τροφοδοτικό αλλάζοντας ανεμιστήρες και ρυθμίσεις. Αποτέλεσμα καλυτερότερο του αναμενομένου!

Φυσικά σκέφτομαι να κάνω την πρώτη μου απόπειρα με νερό. Θα δούμε κι εδώ.

Μήπως ήρθε η ώρα να σπάσει λίγο το thread? Να μείνουν τα του STALKER στο STALKER και για οτιδήποτε άλλο να ανοίξει νέο thread?

Καλά...με πρόλαβες μουσιού..Μάλλον δεν μας πήρε σνιφ ο Shadow διότι το ξύλο δεν το γλιτώνουμε!!!! :D

Μα γιατί;

Το στήσιμο νέων μηχανημάτων έχει να κάνει με το STALKER και μόνο!!!!!

Αφιερωμένο σε σένα εξαιρετικά.

Η φράση που γράφει πάνω του δεν είναι απλά 3 λέξεις. Είναι ολόκληρη κοσμοθεωρία.

Περιμένω νούμερα σου από benchmarks..Μόλις το φτιάξεις σφύρα για να κοντραριστούμε. :) Και πάλι καλορίζικο το καινούριο σου εργαλείο φίλε μου! :thumb:

Thanks φίλε!!!!

Στήθηκε εχτές το βράδυ και το λειτουργικό και σήμερα ολοκληρώνεται το test του hardware. Το απογευματάκι - βραδάκυ θα ξεκινήσω να βάζω παιχνίδια.

Το μηχάνημα το τουμπάνιασα στη ψύξη. Για να δούμε πως θα τα πάει και με τις ζέστες......

Γιατί βρε τόσο ψύξη? Εγώ αυτό που κατάλαβα είναι πως αν δεν κάνεις πολύ overclock τότε δεν χρειάζεται τίποτα.Πεταμένα λεφτά είναι pooky..

Εγώ π.χ αγόρασα δυο ψύκρες της thermaltake για CPU και GFX αλλά το έκανα overclock το μηχάνημα 30% επάνω.

Φιλάρα δεν κατάλαβες!!!!!!! ΔΕΝ δίνω cent για παραπάνω ψήκτρες. Αν ήταν να κάνω overclocking και να πληρώνω για πανάκριβες ψήκτρες, προτιμώ να τα σκάσω από την αρχή για να αγοράσω κάτι ισχυρότερο. Μιλάω καρντάση για βελτίωση των ήδη υπαρχόντων ψηκτρών.

1). Βάζεις αθόρυβους ανεμιστήρες, όπου σε παίρνει και όπου μπορείς.

2). Αν μπορείς βάλε ρυθμιζόμενους ανεμιστήρες. Θέλει πολύ πειραματισμό και προσοχή.

3). Πριν οι ψήκτρες τοποθετηθούν lapping με πολύ ψιλό γυαλόχαρτο για αρκετή ώρα ώστε να γίνουν καθρέφτης. Με αυτό τον τρόπο επιτυγχάνεται το μέγιστο δυνατό εμβαδόν επαφής ολοκληρωμένου - μετάλλου και έχεις ΕΚΛΠΛΗΚΤΙΚΑ αποτελέσματα.

4). Αφαίρεση της πάστας που έχει τοποθετηθεί από το εργοστάσιο και αντικατάστασή της μς ακριβή arctic silver. Αφαίρεση για δύο λόγους. Πρώτον γιατί είναι ζάμφθηνη και κακής ποιότητος και δεύτερον γιατί τις περισσότερες φορές είναι τοποθετημένη υπερβολική ποσότητα δίνοντας τα αντίθετα από τα επιθυμητά αποτελέσματα. Φυσικά μου έχουν τύχει και περιπτώσεις όπου η ψήκτρα δεν πάταγε καλά πάνω στο ολοκληρωμένο.

Το αποτέλεσμα των παραπάνω είναι με ελάχιστο κόστος (silver paste που έχω σε μεγάλη ποσότητα και άντε κανένας καλύτερος ανεμιστήρας) να καταφέρνω να ρίχνω τις θερμοκρασίες κατά πολύ. Ειδικά στο θέμα του επεξεργαστή μέτρησησα 7 βαθμούς κάτω γυαλίζοντας την ψήκτρα και τοποθετώντας arctic silver paste.

Το νέο μηχάνημα είναι έτοιμο και οι δύο παιχνιδάρες εγκαταστάθηκαν και περιμένω το βραδάκι να λοιώσω.

Τα πρώτα σχόλιά μου είναι τα εξής:

Και τα δύο παιχνίδια τα δοκίμασα σε 1600 Χ 1200 σε CRT monitor και με όλα στο full.

Πρώτο σχόλιο είναι ότι η 8800 θέλει ισχυρό δυπήρηνο επεξεργαστή. Οτιδήποτε μικρότερο τη φρενάρει εξωφρενικά.

Oblivion: Σε εξωτερικούς χώρους με όλα στο maximum και ανάλυση 1600 Χ 1200 δεν είδα κάτω από 40 frames την στιγμή που στο παλιό μου με την 7600 δεν τολμούσα καν να σηκώσω τέτοια ανάλυση και σε 1024 Χ 768 σε εξωτερικά περιβάλλοντα με το detail στο medium έβλεπες το πολύ ένα 25άρι.

STALKER: Στην ίδια ανάλυση πας με 35+ frames. Σε 1280 Χ 1024 πας με 45+. Αλλά η ανάλυση είναι εκληκτική οπτικά και παραμένω στην 1600. Φυσικά από στιγμή σε στιγμή αναμένονται drivers της nVidia εισικά για την 8800 και το STALKER οπότε επανέρχομαι.

Το σίγουρο είναι ότι θα ακολουθήσω το δρόμο του Asikamin. 22 ή 20'' οθόνη ειδικά τώρα που οι τιμές έχουν πέσει κάτω από 350 ευρώ για τις 22άρες. Είδα το πρωί το παιχνίδι σε 22άρα wide screeen Viewsonic και έπαθα την πλάκα της ζωής μου..........

Bottom end: Αν θέλετε να καείτε στη ζώνη κάντε το όπως πρέπει. Με τα φώτα σβηστά, το τηλέφωνο κατεβασμένο, τις γυναίκες σας στη μάμά τους και ένα καθώς πρέπει σύστημα στα χέρια σας.

ΚΑΛΟ ΚΑΨΙΜΟ ΕΝ ΖΩΝΗ ΑΔΕΛΦΟΙ.

Ξέχασα να αναφέρω θερμοκρασίες:

Full Load OBLIVION και STALKER:

CPU: 39 βαθμοί.

8800: 64 βαθμοί.

Για να λέμε την αλήθεια έλυσα όλο το κτήνος της 8800 και έβαλα δικά μου νέα καλύτερης ποιότητας thermal pads στις μνήμες και φυσικά arctic silver thermal paste στο ολολκληρωμένο γραφικών και φυσικά έκανα και καθρέφτη την επαφή με την GPU. Πριν γίνουν οι μόντες η κάρτα σε full load έγραφε 78 βαθμούς. Τώρα 64. 14 βαθμοί διαφορά χρησιμοποιώντας απλά κολπάκια.

Not bad, not bad!!!!!!!!

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Pooky στο oveclock είμαι βετεράνος τα γνωρίζω τα κολπέτα που λες..Τώρα 64 βαθμούς η 8800 είναι πολύ..γιατί έτσι?Εγώ με ανεβασμένους τους χρονισμούς στην κάρτα μου δεν ξεπερνώ τους 50!!!

Περιμένω τσίγκλισμα....:rolleyes:....Πότε κοντραριζόμαστε? :D

Βάλε 3D Mark 2003 και πέσμου τελικό νούμερο σε ανάλυση 1024 Χ 768 με όλα τα εφέ ανοιχτά!

Ρε παιδιά θα μας κουφάνουν οι μαγαζάτορες.

Είμαι Τρίκαλα λόγω των εορτών, και πέρασα μια βόλτα απο το τοπικό multirama (είναι γτπ αλλά το μόνο "αξιόπιστο" μαγαζί στην πόλη), και ρώτησα τον πωλητή αν έχουν το stalker. Μου λέει πως επίσημα στην Ελλάδα ΔΕΝ έχει έρθει ακόμα, και θα αργήσει να έρθει!! Αν είναι δυνατόν!!! Αν ισχύει αυτό, εγώ θα τότε θα ασπαστώ για πάντα την sega ( I keep my fingers crossed...)

ότι αρβύλα θες πετάνε οι εργαζόμενοι στα μάρκετ!!!!!!!!

ουστ ζώα!!!!!!

akmakas είπε:
Pooky στο oveclock είμαι βετεράνος τα γνωρίζω τα κολπέτα που λες..Τώρα 64 βαθμούς η 8800 είναι πολύ..γιατί έτσι?Εγώ με ανεβασμένους τους χρονισμούς στην κάρτα μου δεν ξεπερνώ τους 50!!!

Καλά συγκρίνεις την σειρά 7 με την 8;

64 βαθμοί full load είναι όχι απλά καλά με την 8800 αλλά θεϊκά! 64 πολλοί βλέπουν κάτω από idle συνθήκες.

50 αντίθετα στην δική σου κάρτα είναι πολλοί. Για φέρτη από δω να δεις για πότε πέφτει κάτω από 35...........

akmakas είπε:

Καλά συγκρίνεις την σειρά 7 με την 8;

64 βαθμοί full load είναι όχι απλά καλά με την 8800 αλλά θεϊκά! 64 πολλοί βλέπουν κάτω από idle συνθήκες.

50 αντίθετα στην δική σου κάρτα είναι πολλοί. Για φέρτη από δω να δεις για πότε πέφτει κάτω από 35...........

http://enthusiast.hardocp.com/article.html?art=MTI2MSw0LCxoZW50aHVzaWFzdA==

για απλή σύγκριση σε θερμοκρασίες. Πρόσεξε τη διαφορά που έχουν με υδρόψηξη και αέρα. Εδώ μιλάμε φυσικά για την GTX αλλά και για καλύτερο cooler. Οι GTS δεν έχουν τόσο μεγάλη διαφορά, άντε κανά 3άρι βαθμούς πιό κάτω.

Πίσω
Μπλουζα