S.T.A.L.K.E.R.

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας pooky(1)
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Akmaka δεν αμφιβάλω αλλά 170 ευρώ κάνει η 7900GS

H GT κάνει πάνω από 300...... όσο μια 8800 GTS δηλαδή και βάλε..........

Δεν θα την πάρεις καινούρια αγαπητέ μου!!!!

Μεταχειρισμένο δεν αγοράζω εύκολα φίλε.....

Εδώ που τα λέμε μόνο από γνωστό. Πουλάς καμία δικιά σου;

Δεν ξέρω.....δεν το έχω σκεφτεί......Εγώ πάντως τα γουστάρω τα μεταχειρισμένα! Αν είναι πάντως θα σου πω.

Akmakas φίλε έχω την 7900gs 512mb pci-e την μπορώ να κάνω για να ανεβάσω λίγο της επιδώσεις της?? rivatuner?? τι chip φοράει αυτή η κάρτα ??

τώρα που το τσέκαρα πάντως έβαλα τα γραφικά στο maximum και DL στο φουλ και μου παίζει αέρα χωρίς κανένα πρόβλημα ..

και έχω τα εξής επάνω..

AMD 3800 AM2

2X512 DDRII 667

7900GS 512MB

και όλα δουλεύουν μαμά χωρίς κανένα o/c

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Μαγκες,ειμαι κοντα στο τελος...

Εχω ηδη δει τα 2 απο τα 7 πιθανα φιναλε(με τη μεθοδο Qsave Qload).

ΑΝΑΥΔΟΣ!!! !

Οτι καλυτερο και μανουριαρικο εχω παιξει παιδια.

Δε βλεπω τη ωρα να το τερματισω και να ΞΑΝΑ αρχισω απο την αρχη σε μεγαλυτερο βαθμο δυσκολιας.Farewell to my social life,I belong to the zone now

@pooky. Ποιος άραγε να έχει 7900GT με παθητική ψύξη και να την πουλάει άραγε?

Amigos είπε:
Akmakas φίλε έχω την 7900gs 512mb pci-e την μπορώ να κάνω για να ανεβάσω λίγο της επιδώσεις της?? rivatuner?? τι chip φοράει αυτή η κάρτα ??
Το rived tuner δεν το έχω δουλέψει γιατί μου φάνηκε πολύπλοκο...Πρώτα από όλα δες στο κουτί της τι χρονισμους έχει από την μάνα του.Μετά δες τι chipset φοράει...Εαν είναι Ν71 τότε σίγουρα μπορείς να ανεβάσεις αρκετα την ταχύτητα του chip..Βάλε ότι πρόγραμμα θέλεις και κάνε overclock..Σταθεροποίησε την κάπου και μετά τρέξε το nvFlash...Με αυτό το πρόγραμμα σώζεις τις καινούριες ρυθμίσεις στο bios της κάρτας...Μην το φοβάσαι αλλά πρώτα πρέπει να ξέρεις με τι ταχύτητες δουλεύεις Επίσης μπορείς να ανοίξεις και τα pipelines.Μπορεί η κάρτα σου να έχει κάποια κλειστά και να ανοίγουν απλά μόνο με την παρέμβαση στο software,οπότε μπορείς να τα ανοίξεις ...Όλα αυτά βέβαια τα βλέπεις στην πορεία..

Σου έστειλα PM σε περίπτωση που έχεις όρεξη να ασχοληθείς.. :)

Το S.T.A.L.K.E.R έχει εντυπωσιακότατα γραφικά,όμως για να τα απολαύσεις όλα θέλει και δυνατό μηχάνημα...Για του διπλοπύρινους επεξεργαστές τα πράγματα ασφαλώς είναι πολύ καλύτερα αφού έχουν την διπλάσια δύναμη σε σχέση με τον ποιο γρήγορο P4 και AMD οπότε σίγουρα αυτό βοηθάει στα πολλά FPS.Εάν δεν έχεις dual core τότε θες πολύ καλή κάρτα....

Παιδιά επιτέλους το παιχνίδι άρχισε να μου δίνει σφαίρες είχατε δίκιο...Καμία σχεση με πρίν,βρήκα επιτέλους τέσσερα πέντε πακετάκια με σφαίρες,τώρα βγάζω το trainer και ξεκινάω το σωστό gaming...Ελπίζω να μην έχω τα ίδια στην πορεία!!!!!!!

pooky είπε:
Μετά από ένα δυωράκι παιχνιδιού χωρίς Dynamic Lightning μπορώ να πω πως δεν χρειάζομαι τίποτε άλλο.
Τα frames μια φορά και μόνο πλησίασαν κοντά στο 60 χωρίς να πέσουν κάτω από αυτό με τίποτε. Την περισσότερη ώρα σταθερά πάνω από 80 και με όλα τα details σηκωμένα στο τέρμα ακόμα και τα textures.

Μετά από λίγη ώρα δεν σε ενδιαφέρει πιά το οπτικό αποτέλεσμα, παίζεις μια χαρά και απολαμβάνεις τη δράση του παιχνιδιού. Δυστυχώς οι αναφορές στο internet μιλούν για μάλλον τραγική απόδοση του παιχνιδιού με το DL ενεργοποιημένο.

Φανταστείτε ότι ο SD πάιζει με DL ενεργοποιημένο και βλέπει 40 - 60 frames per second τη στιγμή που χωρίς το DL στο δικό μου ομολογουμένως κατώτερο μηχάνημα το σκορ κυμαίνεται από 60 -130 +...... Φυσικά το αποτέλεσμα με DL ενεργοποιημένο είναι ασυγκρίτως ανώτερο, αλλά ασυγκρίτως ανώτερο είναι και το κόστος μιας καλής αμναβάθμισης αυτή τη στιγμή.
Χωρίς να έχω βάλει κάποια ρύθμιση για να βλέπω τι frames πιάνω (πως το κάνω αυτό? Είναι εντολή της κονσόλας?), και έχοντας βάλει τις ίδιες ρυθμίσεις πάνω κάτω και εγώ τα ίδια βλέπω με εσένα, οπότε δεν πρέπει να ανησυχώ (ακόμα) για τις επιδόσεις της x1650.

akmakas είπε:
Πάρε την 7900GT σκίζει κ@λους.......Τώρα μπορεις να την βρεις σε πολύ καλή τιμή
Αν μου δώσεις τα λεφτά σίγουρα θα την αγόραζα :D . Το μόνο που θέλω να αγοράσω για το pc μου αυτό τον καιρό είναι τίποτα αθόρυβοι ανεμιστήρες, γιατί αυτοί μου πήραν τα αυτιά (ειδικά της κάρτας γραφικών). Μην ξεχνάς πώς δεν βγάζω ακόμα δικά μου λεφτά, οπότε σημαντικές αλλαγές στο hardware δεν μπορώ να τις κάνω με άνεση.

Παιδες δε ξερω αν ισχυει ακομη η αγγελια αυτη,αλλα αξιζει να της ριξετε μια ματια νομιζω οσοι ενδιαφερετε για XFX 7900GT PCI-e και δε φοβαστε το μεταχειρισμενο βεβαια......

http://www.thelab.gr/showthread.php?s=&threadid=36676

Στο ιδιο forum βεβαια δινουν κι αλλες πολλες καρτες οπως θα δειτε....

(πρεπει να κανετε register να δειτε τις αγγελιες....)

\off topic\

manos426f είπε:
(πρεπει να κανετε register να δειτε τις αγγελιες....)
και να'χεις και καμμιά 100αριά post!!!!\off topic\

Το παιχνίδι είναι μια οπτασία!!!!!!!!!!!!!

Θέλω άδεια μετ'αποδοχών για να λιώσω!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Δεν προλαβαίνω να παίξω γαμώτο!

Δυστυχώς ή ευτυχώς φίλτατε Asikamin εγώ έχω άδεια επ'αόριστον.

(Θα δούμε που θα με βγάλει, το σίγουρο είναι ότι η δική μου ζωή είναι forever sidetracked και δεν ξαναγυρίζει στον "ίσιο" δρόμο ακόμη κι αν το θέλω. )

Οπότε λοιώνω και παλιώνω σε ημερήσια βάση..........

Πάω το απόγευμα για την 8800 μάλλον, θα κάνω τα ΑΙΣΧΡΑ παζάρια γιατί γουστάρω να αγοράζω κάτι όσο πιό οικονομικά γίνεται...... (Γι'αυτό και με φτήναν όλες οι γκόμενες, γιατί δεν έχωνα το χεράκι στη τσέπη να τους τα χώνω....... Και ξέρεις με χάλασε αυτό!!!!!!!!! /insrert HEAVY sarcasm here/ )

ρε pook κι'αυτό που κάνεις "έργο" είναι.

Το χειρότερο δεν είναι η ανεργία αλλά η αεργία!

Kαταφερα τα 3 απο τα 7 πιθανα φιναλε...

Αρχιζω παλι απο τη αρχη :D Going the distance

Προς ολους τους ενδιαφερομενους.

Βαλτε το patch!Αφου το τερματισα με 3 διαφορετικους τροπους,ειπα να το ξαναπαιξω να δω τη διαφορα.Καταρχας βελτιωνει και την single player εμπειρια.Oι στολες εχουν φθορα και εχεις προσβαση σε καλο υλικο απο την αρχη(ακομα και ο trader στις πρωτες αποστολες πουλαει τρελα πραγματα).

Ετσι λυνονται καποια balance θεματα,οπως τα υπερογκα ποσα που μαζευεις μετα απο ενα σημειο.Για να μας δω τωρα που θα πρεπει να αλλαζουμε και στολες...

Αν καποια παιδια εχουν φτασει σε καλο σημειο,ΟΚ θα ελεγα να το τελειωσουν μια φορα,και οταν το ξαναπιασουν patch οπωσδηποτε.Δινει πραγματικα αλλο βαθος και αλλο ενδιαφερον

Κύριοι πριν από λίγο εγκατέστησα μια 8800GTS 640 Mega στο παλιό μου μηχάνημα που αποτελείται από έναν "ταπεινό" AMD 3500+ και 1,5 giga ram.

Έπαιξα εξονυχιστικά και το STALKER αλλά και το Oblivion και σας μεταφέρω τις εντυπώσεις μου.

1). STALKER: Πρώτη παρατήρηση είναι ότι ΔΕΝ έχω εγκαταστήσει το patch αλλά αυτό θα γίνει εντός ολίγου. Γιατί είναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ να μην παίξω από την αρχή το παιχνίδι.

Έβαλα full dynamic lighting και όλα τέρμα. Το παιχνίδι άλλαξε κυριολεκτικά όψη αν και τα frames ανέβηκαν μόνο ελαφρώς. Τώρα κυμαίνονται λίγο κάτω από το 30 αλλά με οπτικό αποτέλεσμα που δεν ήξερα ότι μπορούσε η μηχανή γραφικών του STALKER να αποδώσει. Το Patch αναφέρει αύξηση των επιδόσεων σε dull dynamic lighting οπότε θα το περάσω και θα σας πω εκ νέου τις εντυπώσεις μου.

Το παραπάνω σκόρ frames per second ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ σε αναλύσεις 1024Χ768, 1280Χ1024 και 1600Χ1200, πράγμα που φανερώνει ότι ο επεξεργαστής μου έχει "τερματίσει" και φρενάρει την κάρτα γραφικών. Αυτό ήταν αναμενόμενο. Πριν αλλάξω την κάρτα δοκίμασα σε 1600Χ1200 να δω τι γινόταν με την 7600 GS. Slideshow με 5 frames per second και το παιχνίδι ουσιαστικά unpalyable.

Βάζω το patch και επανέρχομαι.

2).OBLIVION: Με μία λέξη: ΠΑΝΔΑΙΣΙΑ!!!!!!!! Όλα τέρμα δεξιά όλα τα shadows απάνω, tree canopy shadows, full outside shadows, HDR lightning και όλες οι επιλογές ενεργοποιημένες ακόμα και το shadows filtering στο τέρμα. 1280Χ1024 εξωτερικά ήμουν στα 30+ πάντα ακόμα και όταν είχα full grass και full grass shadows. ΠΑΝΔΑΙΣΙΑ! Δεν είχα ξαναδεί ΠΟΤΕ μου το Oblivion σε τέτοια κατάσταση, το ξαναρχίζω ΑΜΕΣΑ από την αρχή και αυτό, πάνω στην ώρα μια και φτάνει σε λίγο και το Shivering Isles. Η μόνη επιλογή που ήταν απενεργοποιημένη ήταν το self shadows που έτσι και αλλοιώς δεν λειτουργεί αν και να λέμε την αλήθεια δεν το δοκίμασα με το νέο patch 1.2.

Πριν αλλάξω κάρτα δοκίμασα το παιχνίδι σε 1024Χ768 με την 7600GS και με όλα τα παραπάνω on, έφτανα σε 10 frames per second με το ζόρι, χωρίς όμως να έχω ενεργοποιημένη την επολογή tree canopy shadows. Για περίρεγο λόγο το παιχνίδι με πέταγε έξω με την επολογή αυτή. Να πω την αλήθεια δεν τόλμησα να πάω στην 1280Χ1024 γιατί δεν υπήρχε κανένας λόγος.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:

H κάρτα διψάει για καινούργιο επεξεργαστή, θέλει κάτι πιό γρήγορο. Αλλά και ακόμα και όπως έχει δεν έχει κανένα πρόβλημα, μπορείς να παίξεις τα πάντα.

9 Απριλίου είναι η μέρα που πέφτουν οι τιμές στην AMD και το πολύ σε δυό - τρεις μέρες η μείωση έχει φτάσει στα Ελληνικά καταστήματα. Αυτό το λέει και η ιστορία που επαναλαμβάνεται κάθε τρεις και λίγο. 15 το πολύ Απρίλη η κάρτα έχει μετακομίσει σε ένα καινούργιο AMD 5200+ και αν οι τιμές το επιτρέψουν σε έναν 6000+.

Αναμένατε updates.

Την επόμενη εβδομάδα, η nVidia κυκλοφορεί νέους drivers ειδικά optimized για το STALKER για την σειρά 8 των καρτών γραφικών της που θα ανεβάζουν τις επιδόσεις στο παιχνίδι.

Ποιός να είναι άραγε ο πρώτος που θα τους εγκαταστήσει;;;;;

Μέχρι να κατεβούν οι drivers της σειράς 8 θα έχει βγει η σειρά 9 με δώρο ένα αγαλματάκι του mario...Εγώ τώρα πάντως θα περιμένω την σειρά 15!!!!

asikamin είπε:
ρε pook κι'αυτό που κάνεις "έργο" είναι.Το χειρότερο δεν είναι η ανεργία αλλά η αεργία!

Ναι φίλε, εγώ πιά την παλεύω μόνος μου, είναι δύσκολα αλλά ποτέ δεν μου έκατσε τίποτα εύκολο και δεν με ενδιαφέρει και τόσο. Αν έχεις καταλάβει ακόμα και από τον τρόπο που σκέπτομαι, γράφω, λειτουργώ και τα λοιπά, ακριβώς για το λόγο του ότι ποτέ κανένας δεν με βοήθησε (το αντίθετο μάλιστα υπήρχαν πολλοί που θέλησαν να κάνουν και τον έξυπνο προσπαθώντας να δείχνουν κάποιοι μειώνοντας περισσότερο εμένα) είμαι, απόλυτος σε πολλά, δεν σηκώνω πολλές κουβέντες από άτομα που δεν ξέρω και δεν εμπιστεύομαι και όποιος, άγνωστος, προσπαθήσει να κάνει τον έξυπνο χαλαρά του έχω σπάσει τα μούτρα.

Αυτό που με εκνευρίζει (ξεφεύγουμε από το STALKER αλλά μάλλον αυτά είναι πιό χρήσιμα "καμπανάκια" ) είναι ότι κάποιοι μεγαλύτεροι (μικροαστοί στο σύνολο, βλέπε πεθερικά, γείτονες και συγγενείς) προσπαθούν να σε πείσουν ότι δεν έχεις ΚΑΝΕΝΑ δικαίωμα στη ζωή και ότι αυτοί έχουν δικαίωμα να σε κάνουν ότι θέλουν. Γι'αυτό το λόγο έχω στην μπούκα τα πεθερικά, (πλήρη αγνόηση, τώρα τελευταία δεν τους λέω ούτε καλημέρα και για πλάκα τους προσβάλω όπου σταθώ και όπως μπορώ), οι γείτονες δεν τολμάνε να μου μιλήσουν, μιλάω σε όποιους θέλω εγώ μια και υπάρχουν και καλοί τυπάδες, και οι συγγενείς είναι πιά DELETED από τη ζωή μου και την ζωή των δικών μου εκτός από ελάχιστους. Ειδικά οι τελευταίοι ήταν απαράδεκτοι, ακόμα και να σου πάρουν το ψωμί από το πιάτο φίλε, εδώ δεν σηκώνων πολλά - πολλά, έχω πετάξει έξω από το σπίτι με το χειρότερο και προσβλητικότερο τρόπο αρκετούς από αυτούς τους εξυπνάκηδες - εκμεταλευτές.

Όπως έχεις καταλάβει, το STALKER δεν είναι η κόλαση για μένα. Κόλαση έχει αποδειχτεί η ίδια η ζωή και περισσότερο από όλα πολλά τετράποδα - ανεγκέφαλα ανθρωποειδή που είχα την ατυχία να έχω κοντά μου. Ευτυχώς υπάρχουν καλοί φίλοι, υπέροχοι γονείς, άτομα που στα ΔΥΣΚΟΛΑ στέκονται πραγματικά δίπλα σου.

Όσο για το θέμα των αφεντικών - εταιρειών - λαμογιών, έχω πικρότατη πείρα και γενικά μου φέρνουν μια τάση προς έμμετο ακόμα και οι φάτσες τους.

There is no comming back, especially if you have seen Hell my good pal......

akmakas είπε:
Μέχρι να κατεβούν οι drivers της σειράς 8 θα έχει βγει η σειρά 9 με δώρο ένα αγαλματάκι του mario...Εγώ τώρα πάντως θα περιμένω την σειρά 15!!!!

Τέλος το θέμα κάρτα για μένα για δύο χρονάκια και βάλε.

Το PCI-Express δεν πρόκειται να αλλάξει για τα επόμενα 5 και βάλε χρόνia οπότε μπαίνει όπου θέλεις.

Τα πράγματα είναι δύσκολα για όσους έχουν AGP. Η πλήρης αναβάθμιση είναι επιτακτική, ακόμα και αν κάνουν μια χαρά τη δουλειά τους με το μηχάνημα που έχουν και aπλά θέλουν μια νέα κάρτα γραφικών.

Η σειρά 8 και γενικά οι κάρτες DX10 δεν έχουν σε καμία περίπτωση δείξει τα δόντια τους ακόμα, όσο βγαίνουν νέοι drivers θα υπάρχει απίστευτη άυξηση των επιδόσεων.

Πίσω
Μπλουζα