Sequel to Batman Begins: Batman the dark knight (2008)

telonio

Immense Cult RetroFigure
Joined
19 Ιουλ 2006
Μηνύματα
4.515
Αντιδράσεις
2.361
Μετά το καταπληκτικότατο Batman Begins, ο σκηνοθέτης Cristopher Nolan θα μας φέρει το καλοκαίρι του 2008 την συνέχεια της ταινίας, το Batman The dark knight. Ο Cristiane Bale θα υποδύεται για μία ακόμη φορά τον Batman και ο Heath Ledger τον Joker. Αναμένεται να παρακολουθήσουμε αυτή τη φορά μια πιο σκοτεινή έκδοση του χαρακτήρα του Joker - κάτι που βρίσκω θαυμάσιο. Αναμένω μια σοβαρή και καλοστυμένη ταινία Batman απο τον Nolan όπως και το Batman Begins. Ταινία που είδα ΜΟΝΟ 9 φορές στο σινεμά και μέχρι τώρα άλλες 2 σε dvd. Με αυτήν την ταινία αλλά και το Iron Man κάθομαι πάνω σε αναμένα κάρβουνα! http://www.imdb.com/title/tt0468569/

rama6.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Το Batman Begins μου άρεσε πάρα πολύ σε σχέση με όλα τα προηγούμενα, καθώς έδειχνε έναν τρωτό Batman, άλλωστε ήταν και η αρχή. Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι με ποιό σκεπτικό (ξανα)γυρίζουν ταινία με τον Τζοκερ. Ο,τι είδαμε είδαμε πριν 17 χρόνια. Κάτι μου λέει ότι υπάρχει έλλειψη φαντασίας, αφου όλοένα και περισσότερα remakes προβάλλονται κάθε χρόνο. Σίγουρα θα είναι μια ταινία που στο θέμα των εφέ δε θα εχει σχέση με την προ 17ετίας δημιουργία, αλλά δε νομίζω να δώσει κάτι περισσότερο.
 
Κατ αρχήν έχω προσέξει, στην Ελλάδα ο πιο σκοτεινός και cool άπό τους "κλασικούς" κόμικ ήρωες (π.χ. Superman, Spider-Man, X-men κτλ) είναι ο λιγότερο δημοφιλής.

Τέλος πάντων, η ταινία του Nolan ήταν μια εντελώς νέα οπτική στο μύθο, και φυσικά δεν ήταν ούτε remake ούτε prequel, αλλά restart. Μια καινούρια σειρά ταινιών που βασίζεται σε κάποια κόμιξ δεν σημαίνει ότι είναι remake μιας παλιότερης ταινίας-σειράς που βασιζόταν στα ίδια κόμιξ (η ταινία του Burton ήταν remake της σειράς του 60; ) όπως και μια νέα ταινία βασισμένη σε βιβλίο δεν είναι (απαραίτητα) remake μιας παλιότερης ταινίας βασισμένης στο ίδιο βιβλίο, αλλά πολύ απλά μια νεότερη μεταφορά.

Ο τύπος σκόπιμα χρησιμοποιήσε στην πρώτη ταινία έναν κακό πιο "γήινο" χωρίς φανταχτερά ρούχα και μάσκες/make-up (Ra's Al Ghul) και έναν "δεύτερο" που δεν χρησιμοποιήθηκε ποτέ σε ταινίες (Σκιάχτρο) για να αποφύγει τυχόν μπερδέματα με τις προηγούμενες ταινίες, αλλά και για να τονίσει το πιο ρεαλιστικό όραμα που είχε σε σχέση με το γοτθικό-στυλιζαρισμένο του Tim Burton και το πολύχρωμο "παραγγελία του studio για να πουληθούν action figures και happy meals" του Schumacher.

Όσοι έχετε διαβάσει το κόμικ The Killing Joke (1988, σε σενάριο του Alan Moore), ετοιμαστείτε για έναν Joker πολύ διαφορετικό από εκείνον του Jack Nicholson. Αν και το περίεργο είναι ότι τόσο η ταινία του 1989 όσο και το Dark Knight είχαν το ίδιο αριστουργηματικό κόμικ σαν έμπνευση.
 
Eγω θα συμφωνησω με τον Rygar,υπαρχει τρομερη ελλειψη σεναριων αλλα και φαντασιας στο Hollywood...!!

Αυτο ομως για μενα δεν σημαινει οτι η νεα σειρα ταινιων Batman δεν εχει λογο υπαρξης,ειδικα εχοντας δει την πρωτη εξ'αυτων....
 
Υπάρχει έλλειψη ιδεών, αλλά τα Batman του Nolan δεν είναι remake. Remake είναι οι ορδές από τα "update" πάνω σε cult ταινίες φρίκης/τρόμου όπως τα Texas Chainsaw Massacre, Halloween, The Hills Have Eyes ή οι MTV-οποιημένες μπαρούφες βασισμένες σε ασιατικό τρόμο (Ring 1-2, Dark Water, Pulse, Grudge 1-2 κτλ), με την ανακοίνωση του επικέιμενου remake βασισμένο στο κορεάτικο Oldboy να σκορπά τρόμο σε θαυμαστές του αυθεντικού φιλμ. Γνώμη του καθενός αν μια ταινία είναι καλή η όχι, αλλά η λέξη remake δεν κολλάει εδώ.
 
Bγήκε και το τρέιλερ! ΙΔΟΥ! [edit] Aυτό το βίντεο δεν είναι πλέον διαθέσιμο λόγω υποβολής αξίωσης πνευματικών δικαιωμάτων από το χρήστη Warner Bros. Entertainment Inc. [edit]

Δεν μπορώ να περιμένω! Ψοφάω να βλέπω ταινίες με τον Batman. Μιλάμε θα πέσει μεγάλο κάψιμο! ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩ
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
remake των crow 1 , dark city & hellraiser 1 ,να μην κάνουν!!!!!
 
Πεθανε ο Joker. :icon_cry:

Aυριο που θα ειναι all over the net θα καταλαβετε.

u66tv0iv2ohgb3su7zia.jpg
 
Ρε συ ο άνθρωπος πέθανε στ'αλήθεια... Κρίμα...RIP... :icon_cry:

Είχε τελειώσει τα γυρίσματα για το Batman...οπότε θα είναι dedicated to him...
 
Να πούμε οτι αναφερόμαστε στον Heath Ledger, τον ηθοποιό που ενσάρκωσε τον Joker και βρέθηκε την Τρίτη νεκρός. Κρίμα και ήταν νέος.
 
Κρίμα. Γνωρίζουμε την αιτία θανάτου;
 
!!

Ναι ρε σεις..πολύ κρίμα το παλικάρι. και από τους νέους ηθοποιούς τον είχα ψιλοξεχωρίσει, είδικά μετά που άκουσα οτι θα παίξει τον joker...τον βρήκαν νεκρό στο σπίτι του στο Μανχάταν και δίπλα του χάπια, τα οποία ήταν prescribed...το οποίο δεν μου λεέι τίποτα εμένα. Το τυπάκι πέθανε από overdose αν και δεν πρέπει να αυτοκτόνησε
 
από το In.gr:

*****************

Είχε όλο τον κόσμο στα πόδια του. Έχοντας στο ενεργητικό του μία υποψηφιότητα για Όσκαρ -για την ερμηνεία του στην ταινία Brokeback Mountain του Ανγκ Λι- και ρόλους σε ταινίες που έγιναν εμπορικές επιτυχίες, ο Χιθ Λέτζερ βρισκόταν στο δρόμο για την κορυφή του Χόλιγουντ.

Δεν του έμελλε όμως να φτάσει ποτέ εκεί, καθώς την Τετάρτη βρέθηκε νεκρός στο διαμερισμά του στο Μανχάταν, πιθανότατα από υπερβολική δόση υπνωτικών χαπιών.

Ο αυστραλιανής καταγωγής 28χρονος ηθοποιός βρέθηκε νεκρός από την οικιακή βοηθό του και μία φυσιοθεραπεύτρια, με την οποία είχε προγραμματισμένο ραντεβού για μασάζ, στο πολυτελές διαμέρισμα του στη συνοικία Σόχο, δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, Πολ Μπράουν. Οι δύο γυναίκες προσπάθησαν να τον επαναφέρουν, αλλά μάταια.

Οι άνδρες της αστυνομίας που έσπευσαν στο διαμέρισμα του 28χρονου σταρ μετά την κλήση της οικιακής βοηθού βρήκαν το άψυχο σώμα του Χιθ Λέτζερ γυμνό, να κείτεται μπρούμυτα στο κρεβάτι, με το κεφάλι στην πλευρά των ποδιών και μ' ένα μπουκαλάκι συνταγογραφημένα χάπια για τον ύπνο στο πλάι. «Δεν υπάρχει κάποια εμφανής ένδειξη που να μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι αυτοκτόνησε» προσέθεσε.

Την εκδοχή της αυτοκτονίας απέρριψαν από την πρώτη στιγμή οι γονείς του, που πληροφορήθηκαν τα δυσάρεστα νέα στη μακρινή Αυστραλία, κάνοντας λόγο για «τραγωδία» και «ατύχημα». Εκατομμύρια συμπατριώτες του σε όλο τον κόσμο θρηνούν από το πρωί της Τετάρτης τον άδικο χαμό του ταλαντούχου ηθοποιού, που θεωρείτο ένας εκ των κορυφαίων της γενιάς του.

«Είμαστε όλοι πολύ στενοχωρημένοι και σοκαρισμένοι από αυτό το ατύχημα. Είναι μια εξαιρετικά δύσκολη στιγμή για τους οικείους του και ζητάμε από τα μέσα ενημέρωσης να σεβαστούν την προσωπική τους ζωή και να αποφύγουν τυχόν υποθέσεις, μέχρι να γίνουν γνωστά όλα τα στοιχεία του θανάτου του» ανέφερε σε σύντομη δήλωσή της η εκπρόσωπος Τύπου του Λέτζερ, Μάρα Μπούξμπαουμ.

Ο ταλαντούχος ηθοποιός θεωρείτο ένας από τους ραγδαία ανερχόμενους σταρ του Χόλιγουντ. Γνωστός αρχικά από τη σχέση του με τη συμπατριώτισσά του ηθοποιό Ναόμι Γουότς, ο Λέτζερ γνώρισε στα γυρίσματα του Brokeback Mountain τη Μισέλ Ουίλιαμς, γυναίκα του στην ταινία, με την οποία απέκτησαν μία κόρη, την ηλικίας δύο ετών Ματίλντα. Ζούσαν μαζί στο Μπρούκλιν μέχρι πέρυσι, όταν και ανακοίνωσαν το χωρισμό τους.

Έχοντας ξεκινήσει την καριέρα του με εμφανίσεις και πρωταγωνιστικούς ρόλους σε εμπορικές ταινίες όπως οι 10 πράγματα που μισώ σε σένα, Ο πατριώτης (στο πλευρό του Μελ Γκίμπσον) και Ο θρύλος ενός ιππότη, ο Λέτζερ επιχείρησε μια στροφή σε πιο ποιοτικούς ρόλους το 2001, εμφανιζόμενος στη δραματική ταινία Ο χορός των τεράτων στο πλευρό της Χάλι Μπέρι και του Μπίλι Μπομπ Θόρντον.

Και κάπως έτσι πορεύτηκε και στην υπόλοιπη, σύντομη καριέρα του. Επιλέγοντας ρόλους κόντρα στο ρεύμα και με βάση το κριτήριο της ποιότητας και όχι της εμπορικότητας. Πρωταγωνίστησε στα Τέσσερα φτερά το 2002 και το 2005, μόλις πριν από τρία χρόνια, έκανε το «μπαμ».

Ήταν η χρονιά της παγκόσμιας αναγνώρισης για τον Λέτζερ, που πρωταγωνίστησε στο πλευρό του Τζέικ Γκίλενχααλ στην πολύσυζητημένη ταινία Brokeback Mountain του Ανγκ Λι, που του χάρισε μία υποψηφιότητα για Όσκαρ Α' ανδρικού ρόλου. Οι Αδερφοί Γκριμ (με τον Ματ Ντέιμον και τη Μόνικα Μπελούτσι) και ο Καζανόβας, στο πλευρό της Σιένα Μίλερ, ήταν οι άλλες δύο ταινίες με τις οποίες ο Λέτζερ έκανε αίσθηση μέσα στην ίδια χρονιά.

Σε έναν από τους τελευταίους του ρόλους, ο Λέτζερ ήταν ένας από τους πολλούς ηθοποιούς που ερμήνευσαν τα διαφορετικά πρόσωπα του Μπομπ Ντίλαν στην ταινία I'm not there του Τοντ Χέινς, που απέσπασε εξαιρετικές κριτικές και αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον και στη χώρα μας.

Μέσα στο 2008 θα προβληθεί επίσης η πολυαναμενόμενη περιπέτεια The Dark Knight, συνέχεια των περιπετειών του Μπάτμαν, με τον Κρίστιαν Μπέιλ στον ομώνυμο ρόλο και τον ίδιο τον Λέτζερ ως Τζόκερ, σε ένα ρόλο στον οποίο εμφανίστηκε παλαιότερα ο Τζακ Νίκολσον.

«Είχα τόσο μεγάλες ελπίδες γι' αυτόν. Είχε μόλις απογειωθεί και η απώλειά του σε μια τόσο νεαρή ηλικία είναι ένα τραγικό γεγονός» δήλωσε ο Μελ Γκίμπσον, που είχε παίξει το ρόλο του πατέρα του Λέτζερ στην ταινία Ο πατριώτης και ήταν από τους πρώτους που αναγνώρισαν το ταλέντο του 28χρονου ηθοποιού. Ένα ταλέντο που χάθηκε τόσο άδικα...
 
Κι εγω στεναχωρηθηκα παρα πολυ.. παροτι τον ΛΕτζερ τον ειδα μονο σε μια παλια ταινια

Στο θεμα μας ομως:

Ο Τζοκερ παντως ρε παιδια δε μ'αρεσει... συγκρινετε το παλιο μακιγιαζ του Τζακ Νικολσον με το 'πασαλειμμα' στο καινουργιο... και καπου διαβασα οτι προκειται για 'μασκα' με προετοιμασια μιαμισης ωρας!

Πραγματικη απογοητευση... ελπιζω η ερμηνεια του μακαριτη να αναπληρωσει αυτη τη μουφα
 
Διαφωνώ κάθετα. Ο nolan προφανώς προσπάθησε και σε αυτή τη ταινία να δώσει στον batman και στους υπόλοιπους χαρακτήρες τον ρεαλισμό της πραγματικότητας - όσο αυτό είναι δυνατό για το συγκεκριμένο σενάριο. Ο joker στο batman του burton ήταν καθαρά βγαλμένος από τα comic. Στο the dark knight ο joker είναι ένας ψυχοπαθής δολοφόνος. Τι καλύτερο από ένα φαινομενικά απλό αλλά παρανοικό πρόσωπο; και μην ξεχνάς πως οι πρώτες ταινίες γυρίστηκαν με δοφορετικό γνώμονα από ότι οι δύο τελευταίες του nolan.
 
17 ιουλίου θα πέσει ΤΟ κάψιμο! Θα πάω να αγοράσω εισητήριο με το που λαλήσουν οι κόκορες. Αν μου αρέσει θα βγάλω εισητήριο διαρκείας!

vwsoy9.jpg
 
Είμαι τόσο hyped γι'αυτή την ταινία.Άλλωστε ο Μπάτμαν παραμένει λατρεία για μένα όσα χρόνια και αν περάσουν.

Θα πάω να τη δω σίγουρα δύο φορές και θα στηρίξω σθεναρά αυτή τη φορά το merchandise-ειδικά τις action figures που πρέπει να είναι πολύ πετυχημένες.Από το Batman Begins δε μου αρέσαν καθόλου...Πως τα είχε καταφέρει η Mattle τόσο χάλια...

Θα βγει Ελλάδα 17 Ιουλίου έτσι?Δεν πιστεύω επειδής είναι μεσοκαλόκαιρο να το πάνε Σεπτέμβρη θα τους σφάξω!! :diablotin:

Οοοπςςς Tώρα είδα την αφίσα!!!

Ε ρε γλέντια!!
Batman_emote_by_themoleking2003.gif
 
Πίσω
Μπλουζα