The Last Of Us: Reinventing cinematic gaming (PS3 Exclusive)!

DINO είπε:
Να υποθέσω τελικά οτι δεν παρακολουθείς ούτε τις εισαγωγές στα παιχνίδια ε; :)
Εποχές Playstation που ήταν κάτι καινούριο μου άρεσε να τις βλέπω αλλά όσο πέρναγε ο καιρός με ενδιέφεραν όλο και λιγότερο. Θυμάμαι που αγόρασα το Metal Gear Solid 2 και το σκυλομετάνιωσα... Είπα κι εγώ να κάτσω να δω τι στο καλό βρίσκουν όλοι με την ιστορία του και τα cuscenes. Γενικώς αν ένα cuscene κρατήσει πάνω από 10 δευτερόλεπτα, έχει γίνει σκιπ. Τα μόνα παιχνίδια που άντεξα να παρακολουθήσω την ιστορία τους ήταν τα Silent Hill 2 και τα Portal 1/2 - Halflife 2 (τα τελευταία δεν είναι cuscenes ακριβώς βέβαια).

Εγώ όταν πρωτοέμαθα τα videogames αυτό που μου άρεσε δεν ήταν μόνο η αλληλεπίδραση από μόνη της αλλά και ο αριθμός των διαφορετικών αλληλεπίδρασεων. Θυμάμαι πόσο με εντυπωσίασε το Golden Axe όταν το πρωτοείδα γιατί είχε τόσα πολλά πράγματα να σκεφτείς και να κάνεις σε σχέση με ότι είχα παίξει μέχρι τότε, δηλαδή που μπορούσες να χρησιμοποιήσεις όπως θες τα μαγικά σου με διαφορετικό αποτέλεσμα και οπτικό εφέ κάθε φορά. Από τότε, όσο πιο πολλά πράγματα μπορείς να κάνεις σε ένα παιχνίδι, όσοι περισσότεροι τρόποι υπάρχουν να αλληλεπιδράσεις, όση περισσότερη ελευθερία κινήσεων και τρόποι να τα κάνεις θάλασσα (ώστε όταν κάνεις το σωστό να είναι πιο rewarding) τόσο το καλύτερο για μένα.

Αλλά αυτό έκανε τα παιχνίδια ακόμα πιο ενδιαφέροντα για μένα είναι ότι όλα αυτά τα ανακάλυπτες μόνος σου. Με πειραματισμό, εξερεύνηση, μελέτη του virtual κόσμου κλπ. Οτι έκανες, το έκανες επειδή το σκέφτηκες εσύ, όχι επειδή στο έδειξε το παιχνίδι. Αλλά ακόμα και αν έπρεπε να σου δείξει κάτι ένα παιχνίδι στο έδειχνε με διακριτικά hints ώστε να νιώθεις ότι κάτι ανακάλυψες από μόνος σου.

Τα cinematic games είναι σε παίρνω από το χεράκι και σε οδηγώ από το ένα cutscene στο άλλο. Λόγω του ότι η ιστορία είναι πιο σημαντική και πρέπει να την δεις με τον τρόπο που θέλει ο developer, χωρίς να χάσεις κάτι, υπάρχει πολύ περιορισμένη ελευθερία κινήσεων και τα tutorials είναι πάντα υπερβολικά περιγραφικά. Δεν νιώθω ότι έχω εγώ τον έλεγχο αλλά ότι κάτι με οδηγεί είτε είναι το level design, είτε κάποιος NPC ο οποίος δεν με αφήνει να κάνω τίποτε άλλο εκτός από αυτό που μου λέει ο ίδιος. Δεν μπορώ να το εξηγήσω και πολύ καλά βασικά...

Ισως να μπορούσα να βλέπω έναν αλλον να παίζει και να το βλέπω σαν ταινία. Αλλά όταν παίζω εγώ θέλω να... παίζω, όχι να βλέπω ούτε να μου λένε πως θα παίζω.

BTW, το Resident Evil (το πρώτο φαντάζομαι λες) ήταν καλό και σαν παιχνίδι γιατί το έλυνες εσύ, δεν είχε hand holding και είχε αρκετή εξερεύνηση και ελευθερία κινήσεων κατά την άποψή μου.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Απολύτως κατανοητά αυτά που λες...

Για άλλη μια φορά, όλα έχουν να κάνουν με το τι αρέσει στον καθένα...
 
Σημερα παρέλαβα, λόγω υποχρεώσεων ασχολήθηκα κανα μισάωρο. Δεν έχουν αφήσει τίποτα στην τύχη. Οποιος εχει παίξει uncharted ειδικά το 3ο, θα το διαπιστώσει αμέσως πώς όλα ειναι μελετημένα. Σα να παίζεις σε ταινία. Η δε μουσική καταπληκτική. Δε θα πω αλλες λεπτομέρειες. Το μόνο που αξίζει να πω είναι ότι όσοι παίξατε το uncharted 3, θα το καταευχαριστηθείτε αφου το gameplay μοιάζει πάρα πολύ.

Λεπτομέρεια: την πρώτη φορά που το έτρεξα, ζήτησε να κατεβασει μια αναβαθμιση. Μετά από μερικά δευτερόλεπτα ακουστηκαν 3 μπιπς και η κονσολα εκανε επανεκκίνηση :D . Δεν ξερω αν εκανε το ίδιο και σε σας, παντως όταν το ξαναξεκίνησα, παλι ζήτησε την αναβάθμιση, αλλα μετά συνέχισε κανονικά. Αρα μαλλον έπαθε κοκομπλόκο. Εμ τέτοια παιχνιδάρα πώς να την αντέξει! :D
 
ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΗΣ ΤΡΕΧΟΥΣΑΣ ΓΕΝΙΑΣ ! :) :) :)
 
Μόλις σήμερα το πρωί κατόρθωσα να το δω (καταραμένα ταξίδια! :D ) και για την ακρίβεια, απλά έβαλα να δοκιμάσω το παιχνίδι, να βεβαιωθώ ότι δουλεύει (τώρα παίζω το πρώτο assassin's creed)...

Από το intro ακόμα, βούρκωσα! Δεν ξέρω τι μου επιφυλάσσει το μέλλον! :D

Το παιχνίδι φαίνεται προσεγμένο από τις πρώτες σκηνές - φλέγομαι από περιέργεια να δω τι γίνεται παρακάτω!

Α! Να ευχαριστήσω επισήμως τον Wally για το hint - το παιχνίδι βρέθηκε μισή τιμή! :flower:
 
Εχει περασει καμμια ωρα που το τερματισα και αυτο και μπορω να πω με βεβαιοτητα οτι συγκαταλεγεται αναμεσα στα 5 κορυφαια παιχνιδια αυτης της γενιας.Τερματιζοντας το Uncharted 3 πριν απο 2 εβδομαδες ημουν πολυ περιεργος να δω την εξελιξη της μηχανης γραφικων της naughty dog .Σε προσφατη συζητηση με φιλο μου gamer του ζητησα πληροφοριες για τον συγκεκριμενο τιτλο και μου ειχε πει οτι πηραν την μηχανη γραφικων του uncharted 3 και την βελτιωσανε κοντα 30 % .Και δεν ειχε και αδικο ! Ενω στην αρχη δεν σου δινει να καταλαβεις τι θα επακολουθησει το παιχνιδι αποκαλυπτεται σε γραφικα και gameplay σιγα σιγα .Ημουν λιγακι επιφυλακτικος με τερματισμενο πολυ προσφατα το uncharted 3 .Για οποιον δεν το εχει παιξει καλο θα ηταν να το προμηθευτει και να το τσεκαρει .Ειναι απο τους τιτλους που πριν τελειωσει αυτη η γενια πρεπει να παιξετε .Ειδα πολλα 10ρια σε βαθμολογιες σε gaming site .Εγω θα του βαλω 9.3 Και συνεχιζουμε με Beyond two souls απο βδομαδα :cool:
 
D@redevil είπε:
(τώρα παίζω το πρώτο assassin's creed)...
Το διαπίστωσα :p

D@redevil είπε:
Από το intro ακόμα, βούρκωσα! Δεν ξέρω τι μου επιφυλάσσει το μέλλον! :D

Το παιχνίδι φαίνεται προσεγμένο από τις πρώτες σκηνές - φλέγομαι από περιέργεια να δω τι γίνεται παρακάτω!

Α! Να ευχαριστήσω επισήμως τον Wally για το hint - το παιχνίδι βρέθηκε μισή τιμή! :flower:

Εχει ΠΟΛΥ πράμα και μπολικο μπρρρρρρ! Αλλα δεν είναι απ'αυτά τα horror με τα ασχημομούρικα τέρατα τύπου Doom. Είναι αλλο στυλ. Οι οχτροί σου δεν είναι μονο οι μεταλλαγμένοι αλλα και οι άνθρωποι, και οι περιπτώσεις αντιμετωπίζονται διαφορετικά. Επειδή φλέγεσαι πολύ, σταματάω εδώ :p . Κι εγώ να ευχαριστήσω το γερόΓουώλη γιατί χωρίς αυτόν δεν ξέρω τί θα ήμουν ούτε που θα βάδιζα.

Εδώ θέλω να πω ότι αμφιβάλλω κατά πολύ αν θα βγει αλλο παιχνίδι για PS3 (ή οποιασδήποτε κονσόλας της τωρινής γενιάς) που να φτάνει αυτό το επίπεδο γραφικών και ήχου. Ναι, πιστεύω ότι πλέον στο gameplay συμβάλλει πολύ και ο περιβάλλων χώρος, τα τοπία και οι ήχοι του. Απλά σταματώντας να κινείς τον παίχτης, σου προκαλεί συναισθήματα αυτό που βλέπεις και ακούς; Αλλωστε gameplay=συναίσθημα. Αν παίζεις ενα παιχνίδι και δε σου έκανε "κάτι", σημαίνει ότι είχε αδιάφορο gameplay. Μολις το τελειώσω, είναι σίγουρο ότι θα κάνω ενα μικρό διάλειμμα και θα το ξαναπαίξω. Επίσης πιστέυω ότι αυτό το παιχνίδι αποτελεί τον πρόδρομο των ελάχιστων γραφικών ικανοτήτων που θα πρέπει να περιμένουμε από την επόμενη γενιά κονσολών (μιλάμε παντα για ps4/x1). Δηλαδή θεωρώ ότι όταν κυκλοφορεί ενα παιχνίδι τέτοιου ύφους π.χ. για ps4, το ελάχιστο που θα βλέπουμε, θα είναι κάτι τέτοιο. Κι αν αυτό ήταν έτσι, δε μπορώ να φανταστώ πώς θα είναι το επόμενο Uncharted που σίγουρα θα βγει μονο σε PS4.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πραγματικά είναι φοβερό παιχνίδι, και σας ζηλευω όσους το πιάνετε τώρα ! Το ξεπάστρεψα πριν καλά-καλά κυκλοφορήσει, και αμα δεις το story μετά δεν έχει νόημα να ξαναπαίξεις άμεσα, για μένα τουλάχιστον. Μάλλον μετά απο μερικά χρονάκια, όταν θα γίνει ρετρό ! Έχω και άλλα στην άκρη, Deadly Premonition, Beyond two souls, και τώρα το Assassins Creed IV με τους πειρατές !!! Αχχχ....50 ώρες έπρεπε να έχει η μέρα !
 
Πάλι καλά που μας δείξανε και το παιχνίδι δηλαδή... :tsktsk:
 
Ελα! Ελα λεμε! ΕΛΑ ΛΕΜΕ!!! Θα αγορασθεί με κάθε επισημότητα και με συνοπτικές διαδικασίες!!!! :headbangdude:
 
Πιο φτηνά θα σου έρθει αν το παρακολουθήσεις στο Youtube... :p
 
Imgema είπε:
Πιο φτηνά θα σου έρθει αν το παρακολουθήσεις στο Youtube... :p
Συμφωνω απολυτα.Σουβλακια,μπυρες,αραλικι στον καναπε και παρακολουθηση της ταινιας που ονομαζεται The last of us και ολα τζαμι :p
 
Από το να παίξω ΑΚΟΜΑ ενα Μάριο τάδε, προτιμώ χίλιες φορές το λάστοβάς λέφτμπιχάιντ :p
 
Οντως και γω δεν θελω να παιξω καποιο mario γιατι προτιμω να δω μια καλη ταινια οποτε το βραδυ θα κατσω να δω την ταινια the last of us να γουσταρω :p :rofl: :rofl: :p
 
Καταλαβαίνεις πώς το εννοώ αυτό με το "ΑΚΟΜΑ ενα μάριο", αλλά κάνεις το γκινέζο :D
 
Θα συμφωνήσω με το Ρηγανάκο φυσικά....

Έχουμε καμιά ημερομηνία ή βιάζομαι? :)
 
Μεσα Μαρτίου. Ευχομαι μόνο να μη μιλάμε για 2-3 ώρες gameplay αλλα για τουλάχιστον 10-12. :D
 
Πολυ αισιοδοξο σε βρισκω,DLC ειναι δεν ειναι παιχνιδι..καποιοι θα το παρουν βεβαια σε PS4 με ολα τα καλουδια μεσα μια και καλη,χωρις double dip.
 
Αμα ειναι 2-3 ωρες να παλι καλα να λες! Ολο το παιχνιδι ειναι κανα 15ωρο και περιμενεις DLC με 10-12;; :p

ps. Οταν λες gameplay εννοεις μαζι με τα cutscene που ειναι το 80% αυτου του χρονου ε;; :diablotin: χαχαχαχα
 
Πίσω
Μπλουζα