The Legend Of Zelda Wii U

Φιλαρακι δεν μπαινω στον κοπο να σε απαντησω γιατι κλασσικα χαμενος και ο κακος της υποθεσης εγω θα βγω και δεν εχω καμια ορεξη καλα ηρεμησε το κεφαλι μου τα τελευταια χρονια.Αν ομως εχεις την εντυπωση πως εγω θιχτηκα για το θαψιμο που εριξες στο BOTW εισαι βαθεια νυχτωμενος γιατι η μονη μου απορια ηταν πως απο την στιγμη που σε απωθει τοσο πολυ ενα παιχνιδι λογο των γραφικων πως ειναι δυνατων μετα να αλαξεις γνωμη και να το παιξεις να το απολαυσεις και να το ευχαριστηθεις αν εγω η καποιος αλλος σε πει ποσο τελειο ειναι ποσο μεγαλο ειναι ποσο πολυ περιεχομενο εχει κλπ.Αυτη ηταν η μονη μου απορια και τιποτα αλλο και οχι αν ρωτησες γιαυτα εναμιση χρονι μετα η δεκα χρονια μετα.Για παραδειγμα εγω με τα JRPGS εχω τρελα απιστευτη εχω παιξει τα παντα σε ολες της κονσολες ε αυτο το  Final Fantasy X με εχει καθισει στο στομαχι απο την πρωτη στιγμη που το επαιξα.Το θεωρω τελειως flat και γραμμικο σε σημειο να σε περνει απο το χερι και να σε πηγαινει εκει που πρεπει να πας εξρευνση και δυσκολια μηδενικη ε οσο και να με πει καποιος μα δες τι ωραια γραφικα που εχει γιατι οντως τοτε ειχαμε παθει πλακα με τα γραφικα του σε σχεση με αυτα που ειχαμε δει στο FFIX ε δεν προκειται να αλαξω γνωμη και να μαρεσει ωστε οταν το παιξω να το ευχαριστηθω γιαυτο αλωστε ειναι το μονο RPG οσον αφορα την παρτη μου που το εχω τερματισει μονο μια και μοναδικη φορα.

Τελως απο μενα ειναι το τελευταιο μηνυμα που γραφω γιαυτο το θεμα που συζηταμαι απλα να ξερεις πως εγω ψοφαω για τετοιες συζητησεις της γουσταρω τρελα και ειδικα τωρα που ειναι ειδος προς εξαφανιση γιατι τα τελευταια χρονια το forum ειναι πιο νεκρα και απο το νεκροταφειο του χωριου μου και σχεδον δεν κουνιεται φυλλο στα θεματα των videogames εκτος απο ελαχιστες εξαιρεσεις.
 
Γενικα σε ενα παιχνιδι οπως ολοι ξερουμε μας επηρεαζουν πολλα πραγματα για αν θα το παιξουμε πολυ η καθολου οπως η δυσκολια,ιστορια,gameplay,τα γραφικα,ειδικα 
εμενα απο μεγαλες εταιρειες σε ενα παιχνιδι σαν το zelda με ενοχλησε αυτο αρκετα χρονια τωρα.Οταν μας ειχε δειξει η nintendo το wind waker για πρωτη φορα ειχε 
γινει χαμος αν θυμασαι (αρνητικα παντα) για τα πολυ καρτουνιστικα γραφικα.Μετα την κυκλοφορια του σε αλλους αρεσε και σε αλλους οχι.
Οταν ειχε ξεκινησει σε μορφη 3d με το ocarina μας εβαλε σε ενα μαγικο κοσμο εκπληκτικων γραφικων για την εποχη και αυτο εγινε μονο στο n64.
To twilght στο gamecupe ειχε καλα γραφικα χωρις κατι το εντυπωσιακο για την εποχη αλλα με αυτα τα γραφικα επαιζες ανετα.Το εχω τερματισει και καλο θα 
ηταν να εβγαζε τετοιου τυπου αναβαθμισμενα γραφικα και να υπαρχει και μια ισορροπια οπως πχ σε καθε κονσολα να βγαζει ενα zelda cartoon και ενα με βελτωμενα
γραφικα τυπου twilight princess εφοσων καλα φωτορεαλιστικα γραφικα ειναι αδυνατον να γινουν με με το hardware της κονσολας.
Θα ηταν λογος να παρω την κονσολα κυριως για να παιξω ενα τετοιο zelda.

Τελως απο μενα ειναι το τελευταιο μηνυμα που γραφω γιαυτο το θεμα που συζηταμαι απλα να ξερεις πως εγω ψοφαω για τετοιες συζητησεις της γουσταρω τρελα και ειδικα τωρα που ειναι ειδος προς εξαφανιση γιατι τα τελευταια χρονια το forum ειναι πιο νεκρα και απο το νεκροταφειο του χωριου μου και σχεδον δεν κουνιεται φυλλο στα θεματα των videogames εκτος απο ελαχιστες εξαιρεσεις.
Το ξερω οτι σου αρεσουν τετοιες συζητησεις αφου εχω διαβασει παρα πολλα ποστ σου σε τετοια θεματα και εννοειται καλα κανεις που γραφεις.
Ποστ με διαφωνιες στα παιχνιδια ετσι και αλλιως παντα θα εχουμε.
Και ο αδερφος μου τα ιδια με σενα μου λεει!!Τι παιχνιδαρα ειναι το zelda b.of.t.w και ποσο φοβερο ειναι στο switch και χανω που δεν καθομαι να ασχοληθω με το παιχνιδι.
Αλλα οπως εχουμε ξαναπει ειναι και τι αρεσει στον καθενα να εχει ενα παιχνιδι.
 
 
Να προσθεσω και κατι τελευταιο για την συζητηση των γραφικων για τα βιντεο του 2000 και 2011 που εβαλα στο ποστ και οτι δεν περιμεναμε τετοια γραφικα.

Μπορει εγω να περιμενα τετοια γραφικα αλλα και εσυ ενω τωρα να γραφεις οτι δεν περιμεναμε τετοια γρφικα ωστε να πεσουμε απο τα συννεφα οταν τελικα δεν τα ειδαμε και πως ηταν  βιντεο μονο για να δειξουν τις δυνατοτητες της κονσολας

καταλαβετε το επιτελους πως ηταν tech demos για να δειξουν καποιες απο της ικανοτητες της κονσολας
Αλλα ομως αν γυρισουμε λιγα χρονια πριν και 2 χρονια μετα την κυκλοφορια του βιντεο του 2011 με τα φοβερα  γραφικα ,το 2013 μας ελεγες αυτο!!!...ποσταροντας και το βιντεο

On 29/7/2013 at 9:37 ΜΜ, metalcandyman said:



Σιγα μην μας ελεγε και η nintendo τοτε αυτο: Ωραια τα γραφικα του βιντεο αλλα μην περιμενετε κατι τετοιο και στο παιχνιδι.
Να χαλασει και τις εντυπωσεις.
 

Οποτε βλεπεις και εγω και εσυ και οι περισσοτεροι περιμεναμε να δουμε τετοια γραφικα.Οπως και με το βιντεο της spaceworld το 2000.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Μαρεσει που με γραφεις σε προηγουμενο post σου πως αφου τελειωσα το θεμα γιατι συνεχιζω να γραφω ε αφου γραφεις αυτα που γραφεις για κατι που εγραψα το 2013 ε πως να μην απαντησω δηλαδη χαχαχαχαχα.

Το καλο της υποθεσης ειναι πως τα γραπτα μενουν και δεν ειναι προβλημα για καποιον οπως εγω που δεν ειμαι χαμαιλεοντας να αλαζω αποψεις καθε λιγο και λιγακι.Αφου ποσταρες αυτο που εγραψα τοτε οταν ανοιξα το θεμα και εβαλες και το βιντεο θα ηταν καλητερα να εβαζες και τι εγραψα πριν απο αυτο γιατι αν το εβαζες δεν θα καθομουνα τωρα να απαντησω.Πουθενα δεν γραφω πως εγω περιμενα πως ετσι θα ειναι το επομενο Ζelda με αυτα τα γραφικα αλλα οπως εγραψα τοτε ολα αυτα που αναφερω στο αρχικο post ηταν φημες και διαφορες πληροφοριες που εβγαιναν συνεχως απο διαφορες πηγες γιαυτο και εγραψα αυτα που εγραψα οταν ανοιξα το θεμα.ολο αυτο δεν το εκανα τυχαια αλλα το εκανα γιατι ξεροντας πως με την NINTENDO δεν μπορεις να εισαι ποτε σιγουρος μαυτην γιατι και το Game Cube ειχε την δυναμη να τρεξει ενα Resident Evil 4 αλλα απο την αλλη ειδαμε τι γραφικα και art style γενικοτερα ειχε το wind waker το πρωτο Zelda της κονσολας.Αυτο ηταν το οραμα τους και αυτο εκαναν με τα cel shade γραφικα. Για να τελειωνω ολα αυτα τοτε ηταν φημες και πληροφοριες οπως εγραψα και στο αρχικο post και γω προσπωπικα δεν περιμενα πως θα ηταν ετσι το νεο Ζelda ασχετα αν απο μεσα μου μπορει να το ηθελα μπορει και οχι.Παντως ενα ειναι σιγουρο πως οταν ειδα την παρουσιαση του Breath of the wid απο τους Μiyamoto και Aonuma επαθα την πλακα μου με αυτα που ειδα και ευχαριστω τον θεο του gaming αν υπαρχει κατι που εδωσε την φωτιση και την ιδεα στον aonuma και την ομαδα του και απολαυσα αυτο το αριστουργημα αυτο που για μενα ειναι το κορυφαιο Zelda ολων των εποχων.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Μαρεσει που με γραφεις σε προηγουμενο post σου πως αφου τελειωσα το θεμα γιατι συνεχιζω να γραφω
Ε ναι αφου εγω απ οτι καταλαβα σε ενοχλησαν τα αρνητικα σχολια για τα γραφικα για αυτο συνεχιζεις και γραφεις.
Εσυ ειχες γραψει στο πρωτο ποστ ο καθενας εξαλου την βρισκει με συγκεκριμενα πραγματα και και δεν θα κατσεις να αναλυσεις.
Και μετα γραφεις σε ποστ σου δεν μπορεις να καταλαβεις τον λογο της ερωτησης 1.5 χρονο μετα και αυτα τα εχουμε αναλυσει και γιατι το ενα και γιατι το αλλο.
Για αυτο και σε ρωτησα για ποιο λογο συνεχιζεις να γραφεις

Το καλο της υποθεσης ειναι πως τα γραπτα μενουν και δεν ειναι προβλημα για καποιον οπως εγω που δεν ειμαι χαμαιλεοντας να αλαζω αποψεις καθε λιγο και λιγακι.Αφου ποσταρες αυτο που εγραψα τοτε οταν ανοιξα το θεμα και εβαλες και το βιντεο θα ηταν καλητερα να εβαζες και τι εγραψα πριν απο αυτο γιατι αν το εβαζες δεν θα καθομουνα τωρα να απαντησω.Πουθενα δεν γραφω πως εγω περιμενα πως ετσι θα ειναι το επομενο Ζelda με αυτα τα γραφικα αλλα οπως εγραψα τοτε ολα αυτα που αναφερω στο αρχικο post ηταν φημες και διαφορες πληροφοριες που εβγαιναν συνεχως απο διαφορες πηγες γιαυτο και εγραψα αυτα που εγραψα οταν ανοιξα το θεμα.ολο αυτο δεν το εκανα τυχαια αλλα το εκανα γιατι ξεροντας πως με την NINTENDO δεν μπορεις να εισαι ποτε σιγουρος μαυτην γιατι και το Game Cube ειχε την δυναμη να τρεξει ενα Resident Evil 4 αλλα απο την αλλη ειδαμε τι γραφικα και art style γενικοτερα ειχε το wind waker το πρωτο Zelda της κονσολας.Αυτο ηταν το οραμα τους και αυτο εκαναν με τα cel shade γραφικα. Για να τελειωνω ολα αυτα τοτε ηταν φημες και πληροφοριες οπως εγραψα και στο αρχικο post και γω προσπωπικα δεν περιμενα πως θα ηταν ετσι το νεο Ζelda ασχετα αν απο μεσα μου μπορει να το ηθελα μπορει και οχι.
Πολυ σωστος που το εγραψες μιας και δεν ειχα προθεση να κρυψω τιποτα απ το ποστ σου (λογο απροσεξιας) αφου ξερουμε οτι μενουν και μπορουν να τα διαβασουν ολοι.

 Οκ αλλα αυτο το λες τωρα πως δεν περιμενες να ειναι ετσι το παιχνιδι.2 χρονια μετα την κυκλοφορια οταν γραφεις οτι βρηκες  πληροφοριες και φημες που λενε οτι θα ειναι ετσι το παιχνιδι νομιζω οι περισσοτεροι μην πω ολοι θα περιμεναμε οντως τετοια γραφικα.

Τωρα το οτι εβγαλε στο gamecupe το resident evil 4 και ενα zelda cartoon εφοσον ειχε δυνατο μηχανημα δεν λεει τιποτα.Μπορει να ηθελαν να βγαλουν και ενα zelda γρηγορα πριν το twilight princess και ο χρονος για την δημιουργια cel shade γραφικων να ηταν βολικος και πολυ πιο γρηγορος απ οτι τα γραφικα του twilight οποτε θα μπορουσαν να καθυστερησουν το twilight μιας και θα ειχαν νεο zelda.
Aν ειχαν οραμα καρτουν και cel shade γραφικα για ενα zelda σαν το b.of.t.w ας εβγαζαν εξ αρχης ενα βιντεο με τετοια γραφικα στην E3 του 2011 και οχι αυτο που εχουμε ποσταρει και οι δυο.

 
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Εδω παλι η nintendo ειχε συνδεσει και τα χειριστηρια του wii u για να δειξει gameplay με το zelda toυ 2011 στην Ε3 !!Ωραια παρουσιαση για να σε κανει να πιστεψεις οτι οντως θα παιξεις ετσι το παιχνιδι οπως και εδω στο βιντεο.

 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Αλλος ενας που το τελειωσε.

Οχι πολλα λογια ,παιχτε το!
 
Zelda και σε VR ,απορω πως θα λειτουργει αφου πρεπει να το κρατας στο προσωπο σου.
 
First person mod για το Breath of the wild.

 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Λοιπον...εκανα μια αναβαθμιση στο PC μου..εβαλα τον φρεσκο i3 9100f που εχει turbo στα 4.2 και 16GB DDR4 (δεν αλλαξα την 750ti).
Κατ αρχην (και ασχετο με το thread) ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΕ ΝΑ ΞΑΝΑΕΓΚΑΤΑΣΤΗΣΩ WINDOWS!!
Πηγα απο Quad Core του 2008 σε νεο i3 με νεο mobo και RAM και ολα boot-αραν ρολοι!

Πλεον στον CEMU εχω 30 καρε σταθερα στο BOTW (χωρις CEMUHOOK που δεν εχω καταλαβει και τι ειναι)

Αυριο βγαινει public η patreon 1.16 που υποστηριζει Vulkan και λεγεται οτι θα αυξησει το performane.

Ειδομεν
 
Δυστυχώς η ευτυχώς θέλεις intel-nvidia για cemu. Ενδεικτικά κάρτες Radeon κατά πολύ ισχυρότερες παίζουν 15 fps δηλαδή unplayable. Λόγω των drivers για opengl της amd που είναι για πέταμα. Εγώ τώρα έστησα ένα Ryzen με Nvidia GTX-1070 άντε να δω τι ψάρια πιάνει στο cemu. Επίσης οι περισσότεροι emu αν όχι όλοι θέλουν single core performance που εκεί υπερτερεί σαφώς η intel.
 
Το περασα στον Cemu πραγματικά πολύ μεγάλο παιχνίδι. Όλα τα λεφτά είναι στην κυριολεξία. Μου πήρε ένα 2ωρο να βρω πως ξεκινά από βλακεία μου, τώρα παίζει καμπάνα αλλά στα 20fps capped που από ότι διαβάζω έτσι παίζει και στο original hardware. Παιχνιδάρα από τις λίγες
 
Αντε μπραβο, να νιωσετε το μεγαλειο της παιχνιδαρας οσοι δεν το παιξατε ακομα! :thumbup:

Ps. 30fps ειναι το παιχνιδι οχι 20... Μετα πρωτο patch που ειχανε βγαλει, τα framedrops ειναι ελαχιστα σε συγκεκρινενα σημεια πχ korok forest. (Μιλαω για εκδοση Switch)
 
Το περασα στον Cemu πραγματικά πολύ μεγάλο παιχνίδι. Όλα τα λεφτά είναι στην κυριολεξία. Μου πήρε ένα 2ωρο να βρω πως ξεκινά από βλακεία μου, τώρα παίζει καμπάνα αλλά στα 20fps capped που από ότι διαβάζω έτσι παίζει και στο original hardware. Παιχνιδάρα από τις λίγες
Το original παίζει στα 30, όχι στα 20.

Εγώ έπαιξα ολόκληρο το παιχνίδι στα 30fps σταθερά, σε i5 4670 και GTX 1060 και μάλιστα είχα βάλει 1440p graphic pack και shader cache για να αποφύγω τα κολλήματα του compiling.

To νέο σου σύστημα είναι πολύ ανώτερο και θα έπρεπε το παιχνίδι να φυσάει. Θα μπορούσες ακόμα να ενεργοποιήσεις κάποιο 60fps pack αλλά καλύτερα στα 30. Δοκίμασε να ενεργοποιήσεις το dual core και ενεργοποίησε κάποιο pack, εγώ έβαλα το "steady fps mod" στα 30fps. Αν μάλιστα ρίξεις και τα hz της οθόνης στα 30hz δεν θα υπάρχει το παραμικρό microstutter (εννοείται ότι θες και ένα pre-compiled cache).

Γενικά κατέβασε τα graphic packs, έχει στο Cemu κουμπί να στο κάνει αυτόματα. Θα βρεις μέσα και κάποια fixes που μπορεί να είναι απαραίτητα. Ενεργοποίησε και κάποιο 1080p ή πάνω αφού η κάρτα σου για πλάκα θα το έχει. Θα δεις μεγάλη διαφορά στην ποιότητα, το παιχνίδι στον CEMU μπορεί να γίνει πολύ ανώτερη "έκδοση" από ότι ακόμα και στο Switch.

To αποτέλεσμα στο δικό μου σύστημα με graphic packs 1440p και Clarity mode (CellHunter preset)

Untitled1.jpg
 
Το original παίζει στα 30, όχι στα 20.

Εγώ έπαιξα ολόκληρο το παιχνίδι στα 30fps σταθερά, σε i5 4670 και GTX 1060 και μάλιστα είχα βάλει 1440p graphic pack και shader cache για να αποφύγω τα κολλήματα του compiling.

To νέο σου σύστημα είναι πολύ ανώτερο και θα έπρεπε το παιχνίδι να φυσάει. Θα μπορούσες ακόμα να ενεργοποιήσεις κάποιο 60fps pack αλλά καλύτερα στα 30. Δοκίμασε να ενεργοποιήσεις το dual core και ενεργοποίησε κάποιο pack, εγώ έβαλα το "steady fps mod" στα 30fps. Αν μάλιστα ρίξεις και τα hz της οθόνης στα 30hz δεν θα υπάρχει το παραμικρό microstutter (εννοείται ότι θες και ένα pre-compiled cache).

Γενικά κατέβασε τα graphic packs, έχει στο Cemu κουμπί να στο κάνει αυτόματα. Θα βρεις μέσα και κάποια fixes που μπορεί να είναι απαραίτητα. Ενεργοποίησε και κάποιο 1080p ή πάνω αφού η κάρτα σου για πλάκα θα το έχει. Θα δεις μεγάλη διαφορά στην ποιότητα, το παιχνίδι στον CEMU μπορεί να γίνει πολύ ανώτερη "έκδοση" από ότι ακόμα και στο Switch.
περασα graphics pack διάλεξα το "static fps 60" τωρα παιζει στα 50-60 fps αν και η κάρτα δείχνει να το έχει άνετα (στο 35-38% είναι) για 60 fps αλλά δεν τα πιάνει για κάποιο λόγο



Με enhancements ενεργοποιημένα η κάρτα δεν δείχνει να μασάει αλλά παίζει πάλι στα ίδια fps με πριν, 50 με 60 και όχι σταθερά 60.

 
Τελευταία επεξεργασία:
Κλείδωσε το στα 30 καλύτερα. Στα 60 έχω ακούσει ότι έχει bugs το παιχνίδι.

Και αν βάλεις clarity βάλε το Cellhunter preset που είναι πιο ήπιο, τα άλλα πλακώνουν τα χρώματα.

Η CPU θα σoυ δείχνει πάντα μικρό ποσοστό αφού το Cemu χρησιμοποιεί μόνο ένα core ή αν του δώσεις εσύ παραπάνω (μέχρι 3) με το ρίσκο ότι έχει πιο μικρή σταθερότητα. Εγώ έπαιξα με 2 cores και ήταν σταθερό, χωρίς crashes.

Βάλε και κανένα resolution μου φαίνεται από τις φωτογραφίες ότι είσαι ακομα στο native 720p
 
Το pc το έχω βαλει σε ένα μόνιτορ 19ρι 4:3 1280x1024, 60/75hz που έχω και κάθεται γι'αυτό δεν έχω πειράξει την ανάλυση. Έχω και ένα 1080p 24" μόνιτορ/tv αλλά βαριέμαι τώρα μεταφορές, άλλα καλώδια κλπ κλπ. Και έτσι στα 50-60 fps παίζεται πολύ ευχάριστα και δεν έχει καθόλου frame drops, δηλαδή είναι μόνιμα 52-55-58 fps. Αργότερα μπορεί να αλλάξω τις οθόνες.
 
52-58 fps και όχι μόνιμα "κολλημένα" 60, να είναι δηλαδή συγχρονισμένα με την οθόνη σου, σημαίνει όχι ομαλό frame rate με stutters. Τo οποίo μπορεί είναι το ίδιο ή και χειρότερο με frame drops, εκτός αν έχεις g-sync και μπορεί να συγχρονιστεί η οθόνη στo frame rate που σου δίνει το παιχνίδι σε πραγματικό χρόνο. Και για να λες "4:3 monitor που κάθεται" μου λέει ότι μάλλον δεν έχει g-sync γιατί ένα τέτοιο monitor δεν θα ήταν 4:3, ούτε θα το είχες να κάθεται :p

Αλλά τώρα μιλάει κάποιος που δεν μπορεί να παίξει παιχνίδι ακόμα και αν έχει microstutters του τύπου να πέφτει 1 frame κάθε τόσο. Οπότε αν δεν σε ενοχλεί τότε μια χαρά και σε ζηλεύω κιόλας.
 
Σε εμενα ειναι επι τω πλειστω 30 αλλα ενιοτε πεφτει και στα 28-27 και με χαλαει. Τι μπορω να κανω για να το ελαφρυνω και να καρφωθει στα 30?
 
Σε εμενα ειναι επι τω πλειστω 30 αλλα ενιοτε πεφτει και στα 28-27 και με χαλαει. Τι μπορω να κανω για να το ελαφρυνω και να καρφωθει στα 30?
Καταρχάς βάλε CEMU Hook

Tα settings μου:

Options, Buffer cache accuracy: Medium (μπορείς και low)
CPU, Mode: Dual Core
CPU, Affinity: All Logical Cores

Graphic Packs:
Untitled.jpg

Clarity έχω βάλει το Cellhunter preset για λίγο καλύτερο contrast. Αλλιώς άστο μην το βάλεις καθόλου, τα άλλα πλακώνουν τα χρώματα αμα έχει σκοτάδι.

Steady fps mod έβαλα Static 30 fps.

Resolution 1440p (1080p οθόνη έχω αλλά με downsample έχω καλύτερο antialiasing)

Και κατέβασε ένα compiled shader αλλιώς θα έχεις stutters κάθε φορά που θα κάνει compile νεα shaders.

Αυτά.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Πίσω
Μπλουζα