Φυσικά και φτάνει.Pooky είπε:Δεν φτάνει το firewall του router;
Ποτε δε φτανει ο firewall (οποιος κι αν ειναι). Δεν ειναι ουτε μαγικη συνταγη ουτε πανακεια :/ /emoticons/unsure@2x.png 2x" width="20" height="20" />gapan είπε:Φυσικά και φτάνει.
Αυτά τα πράγματα καλύτερα να τα βλέπει ο καθένας μόνος του.Leon είπε:E γράψε ντε περιληπτικά! Μπορώ να φανταστώ κάποιους (μεγαλύτερο έλεγχο, καλύτερες επιδόσεις, ελαφρύτερο) αλλά χρειάζομαι κάποιον "γνώστη" να μου εξηγήσει πιο εμπεριστατωμένα.
Benchmarks; Δεν μου λέει κάτι. Τα benchmarks θα μετρήσουν το πόσο γρήγορα πάει ο επεξεργαστής, η κάρτα γραφικών, οι μνήμες. Καμία σχέση με το ίδιο το λειτουργικό και την απόκριση που θα έχεις από αυτό. Δεν πρόκειται δηλαδή να δεις διαφορές στα fps που βγάζει η κάρτα γραφικών ή στο πόσο γρήγορα γίνεται το encoding ενός H264 video εφόσον χρησιμοποιείς το ίδιο software/drivers. Νομίζω όμως πως το gnome που παρέχει το ubuntu είναι αρκετά βαρύ συγκριτικά όχι μόνο με άλλα DEs αλλά και με το ίδιο το gnome όπως θα μπορούσε να είναι και ο kernel αναγκαστικά για να μπορεί να υποστηρίξει αυτοματοποιημένα όσο το δυνατό περισσότερο hardware γίνεται, είναι βαρύς. Δεν ξέρω βέβαια για το 9.04 αφού δεν το έχω δοκιμάσει, η εμπειρία μου είναι από προηγούμενες εκδόσεις.Leon είπε:Μα δεν είμαι σίγουρος! Αλλά από benchmarks που έχω δει στο Phoronix το Ubuntu δείχνει να τα πηγαίνει πολύ καλά.
Υπάρχουν σίγουρα σημαντικοί λόγοι να μείνει κάποιος με την προτεινόμενη για κάποιο software διανομή. Πχ αν θέλει κάποιος να τρέξει oracle φυσικά και θα χρησιμοποιήσει μια από τις υποστηριζόμενες από την ίδια την oracle διανομές. Ναι φυσικά μπορεί κάποιος να την κάνει να τρέξει πχ σε slackware, αλλά ποιός ο λόγος να χάσει την εμπορική υποστήριξη (για την οποία υποτίθεται ότι αγόρασε την oracle), η οποία παρέχεται μόνο σε συγκεκριμένες διανομές;Leon είπε:Το γνωρίζω αυτό, αλλά αντί να κάθομαι να κάνω compile νομίζω ότι είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσω το "κανονικό" λειτουργικό. Φαντάζομαι (χωρίς ξέρω) ότι και σε θέματα συμβατότητας/σταθερότητας/ταχύτητας θα είναι καλύτερα.
Θα το κοιτάξω.Rakeesh είπε:@ΜανοςΑπλα ενεργοποιησε και hardware και software firewall και κοιτα τα λογκ του software (η τα notifications). Για να τα μπλοκαρει, σημαινει οτι οι εισβολες περασαν του router
1ον δεν υπάρχει περίπτωση το software firewall να είναι καλύτερο του hardware. 2ον, έχετε συνηθήσει από άλλο λειτουργικό να βάζετε διάφορα πράγματα που δεν καταλαβαίνετε τι κάνουν (όπως πχ firewalls που τελικά αποδεικνύονται να είναι τα ίδια spyware) περισσότερο για να κόψετε διάφορα ζωύφια, άλογα και malware σαχλαμάρες να phone-home. Τέτοια πράγματα απλά δεν υπάρχουν εδώ.Rakeesh είπε:Ποτε δε φτανει ο firewall (οποιος κι αν ειναι). Δεν ειναι ουτε μαγικη συνταγη ουτε πανακεια :/ /emoticons/unsure@2x.png 2x" width="20" height="20" />
Ναι, τα Παραθυρα δεν αναγνωριζουν το συστημα αρχειων του Λινουξ (ext2, 3) αλλα αν υπαρχει αναγκη (δεν μπορω να φανταστω γιατι) υπαρχει καποιο προγραμμα γιαυτοPooky είπε:Είναι λογικό από τα XP να μη βέπω καθόλου το δίσκο του Ubuntu;
Το κάθε λειτουργικό είναι εγκατεστημένο σε αυτόνομο δίσκο με έναν κοινό για storage.