Έπαιξα κι εγώ για αρκετή ώρα με την κονσόλα σε έναν φίλο μου, μαζευτήκαμε 5-6 άτομα και έγινε ένας μικρός χαμός.
Αν και είμαι 100% single player τύπος, μου αρέσει και το local multiplayer και όπως και να το κάνουμε το WiiU είναι ότι καλύτερο σε αυτόν τον τομέα. To online multiplayer δεν με ενδιαφέρει γιατί πολύ απλά προτιμώ την βαβούρα, τα ουρλιαχτά και τα καντήλια που πέφτουν όταν μαζευόμαστε πολλά άτομα. Άλλο να κάνεις καζούρα στον κολλητό σου και να τον εκνευρίζεις που τον κέρδισες και άλλο να παίζεις με αγνώστους που δεν τους βλέπεις καν. Έτσι λοιπόν το καταευχαριστηθήκαμε το Nintendo Land και μπορώ να πω πολύ περισσότερο από ότι το Wii Sports πριν από 6 χρόνια.
Από γραφικά έμεινα ευχαριστημένος. Ακόμα και το Nintendo Land ήταν αρκετά εντυπωσιακότερο από ότι περίμενα, τουλάχιστον αναλογικά με το Wii Sports σε σχέση με τις δυνατότητες του Wii. Αλλά αυτό που με εντυπωσίασε περισσότερο ήταν το Nano Assault που είχε κατεβάσει. Είναι παρόμοιο με το Stardust στο PS3 αλλά τα γραφικά είναι καλύτερα και ο σχεδιασμός πιο ενδιαφέρον. Είχε και κάτι εφέ που δεν τα είχα ξαναδεί, όπως κάτι εχθρούς που είχαν μακριές, πυκνές τρίχες αλλά σαν αυτές που βλέπεις σε κάτι περίεργα φυτά στον βυθό, με έντονο χρώμα και πολύ φυσική κίνηση. Οι υφές ήταν το κάτι άλλο και το παιχνίδι έτρεχε στα 60fps. Και είναι ένα μικρό, DLC launch title από 3rd party οπότε φαντάζομαι ότι στις μεγάλες first party παραγωγές θα δούμε πολύ όμορφα πράγματα.
Το παλικάρι είχε αγοράσει και το Mario το οποίο δεν με εντυπωσίασε όσον αφορά τα γραφικά αλλά το gameplay το βρήκα καλύτερο από ότι περίμενα με πολλούς παίκτες, οπότε και αυτό το game αξίζει, αλλά μόνο σαν party game.
Αλλά αυτό που πραγματικά αξίζει και είναι όλα τα λεφτά είναι το gamepad. Στην έκθεση το έπιασα για λίγα δευτερόλεπτα μόνο και δεν το δούλεψα. Αλλά στον φίλο μου είδα τι πραγματικά μπορεί να κάνει το μηχάνημα. Η αίσθηση είναι αυτό που μετράει. Είναι ελαφρύ και συμπαγές και ανταποκρίνεται στις εντολές σου χωρίς το παραμικρό lag μεταξύ αυτού και της τηλεόρασης. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να είναι πολύ ξεκούραστο και εύχρηστο. Το ότι λειτουργεί χωρίς το παραμικρό πρόβλημα ή lag μπορεί να φαντάζει απλό σε κάποιον που διαβάζει αυτές τις γραμμές αλλά μόνο όταν ασχοληθεί κανείς μαζί του θα καταλάβει πόσο μεγάλη σημασία έχει. Η ποιότητα της εικόνας είναι πολύ καλή, μάλιστα ήταν καλύτερη από ότι της τηλεόρασης που είχε ο φίλος μου η οποία είναι 5-6 ετών.
Και η μεγάλη ατραξιόν του pad ήταν φυσικά η δυνατότητα να το χρησιμοποιείς σαν ένα μικρό παράθυρο μέσα από το οποίο βλέπεις έναν παράλληλο 3D κόσμο. Απλά αυτό δεν μπορούσα να το χορτάσω, καθόμουν και έβλεπα τριγύρω, πίσω μου, στο ταβάνι, στο πάτωμα, το γυρνούσα κάθετα κλπ και χαιρόμουν λες και ήμουν κανα πιτσιρίκι με το νέο του παιχνίδι. Αυτή η λειτουργία θα είναι πιστεύω το δυνατό σημείο της κονσόλας, φαντάζομαι να παίζω Zelda, να μπαίνω μέσα σε ένα σπίτι και να εξερευνώ κάθε γωνία του με το pad, σαν να είμαι εγώ μέσα.
Δεν δοκίμασα το internet browsing αλλά ο φιλος μου είπε ότι είναι πολύ εύχρηστο και ξεκούραστο. Δεν θα με χάλαγε καθόλου να είμαι αραχτός στο κρεβάτι/καναπέ, να έχω πλήρη ελευθερία κινήσεων και να σερφάρω στην μεγάλη τηλεόραση με το pad σαν να είχα ένα tablet. Α και μην ξεχάσω. Μετά από 6-7 ώρες συνεχούς παιχνιδιού, όταν έπιασα την κονσόλα αναρωτήθηκα αν είναι όντως αυτή που δουλεύει γιατί ήταν παγωμένη, λες και ήταν κλειστή.
Αυτά από εμένα. Μου άρεσε πάρα πολύ αλλά μάλλον δεν θα το αγόραζα ακόμα λόγο έλλειψης παιχνιδιών που με ενδιαφέρουν (αλλά κυρίως χρημάτων). Αν μου περίσσευαν θα το έπαιρνα σίγουρα, μόνο και μόνο για internet browsing. Όταν βγουν τα Zelda, Metroid, Starfox, 3D Mario κλπ, ελπίζω να έχω χρήματα να το πάρω.