Wii U [Nintendo's Next Console]

Μεγάλη απερισκεψία εκ μέρους της Ninty το θέμα με το overscan. Δηλαδή, όλοι πρέπει να έχουμε τις τελευταίες HDTV για να παίξει σωστά η κονσόλα.

Ελπίζω να διορθωθεί γρήγορα με κάποιο patch.
 
Σε computer monitor που την έχω πάντως δεν κατάλαβα και τίποτε περίεργο. Πάνω έχει το 360, PS3, Wii-U, όλα πάνε στον YAMAHA ενισχυτή μου, και φέυγει μια HDMI έξοδος για το monitor.

Τι πρόβλημα υπάρχει με τις τηλεοράσεις; Διότι απέρριψα το προβολικό, αλλά μια 32άρα 3D θα μπει όπως και δήποτε. Κάτι ειδικά στα specs της τηλεόρασης προσέχουμε; :xm:
 
pooky(1) είπε:
Σε computer monitor που την έχω πάντως δεν κατάλαβα και τίποτε περίεργο. Πάνω έχει το 360, PS3, Wii-U, όλα πάνε στον YAMAHA ενισχυτή μου, και φέυγει μια HDMI έξοδος για το monitor.
Τι πρόβλημα υπάρχει με τις τηλεοράσεις; Διότι απέρριψα το προβολικό, αλλά μια 32άρα 3D θα μπει όπως και δήποτε. Κάτι ειδικά στα specs της τηλεόρασης προσέχουμε; :xm:
Τι να σου πω; Και μένα πάνε πάνω στον DENON και από κει καταλήγουν στην τηλεόραση και στον προβολέα με HDMI. Κανένα πρόβλημα δεν είχα ούτε με PS3 ούτε με 360 ούτε και με το Wii μέχρι τώρα. Τι ειδικά specs να προσέχουμε δηλαδή; Δεν είναι εκεί το θέμα. Πρέπει να λυθεί άμεσα με update.

divined είπε:
Μεγάλη απερισκεψία εκ μέρους της Ninty το θέμα με το overscan. Δηλαδή, όλοι πρέπει να έχουμε τις τελευταίες HDTV για να παίξει σωστά η κονσόλα.
Ελπίζω να διορθωθεί γρήγορα με κάποιο patch.
Δεν έχει να κάνει με τελευταίες HDTV το θέμα. Είναι λίγες οι τηλεοράσεις που σου έχουν τέτοια επιλογή. Και η τηλεόρασή μου (50άρα πλάσμα Pioneer) αλλά και ο προβολέας μου (SONY VW60) είναι δυνατά σαν μέσα προβολής. Έλα όμως που δε το κάνουν αυτό που συζητάμε. Λάθος της Ν και μεγάλο μάλιστα. Αναρωτιέμαι αν έχουν βγεί να απαντήσουν πάνω σε αυτό επίσημα.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Το παρατήρησα και εγώ αυτό που λέτε αλλα με μια ρύθμιση στην Tv από 16:9 σε μονο σκαν. όλα ok. Στο wii mode θέλει να το βάλεις πάλι 16:9 για να είναι ok... στον internet broswer έχει ρυθμιση για την εικόνα πάντως.. ερώτηση ,λέτε να πειράζει άμα αφήνω το δισκάκι μέσα γιατί ανάβει ένα λαμπάκι άσπρο και ας είναι κλειστό το μηχάνημα... Κατά τα αλλα όλα ok , η κονσόλα "ζει" στο internet έχει μπόλικα πραγματάκια να κανεις πέρα του gaming..

edit. το nickname στο Nintendo network ειναι Ajax87 οποιος θελει ας με κανει add .

(καντε pm για να σας κανω και εγω γιατι δεν ερχεται ειδοποιηση απο τι διαβασα....)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
To μεσημερι μετα απο πολλα σουβλακια,κοντοπλευρα,λουκανικα και ακομα πιο πολλες ρετσινες πηγα σε ενα φιλαρακι μου ενα δυωρακι για να δω το Wii U απο κοντα και να παιξω λιγο γιατι οπως ειπα σε μια η δυο βδομαδες θα παρω το δεικο μου.Για να πω και γω της εντυπωσεις μου λοιπον τωρα που το ειδα απο κοντα και ασχοληθηκα μαζι του.

Δεν θα ασχοληθω για το αν ειναι η κονσολα ομορφη κλπ αλλα θα μπω κατευθειαν στην ουσια.Το gamepad το ενοιωθα πολυ βολικο στα χερια μου πολυ ελαφρυ και πολυ στυβαρο σαν κατασκευη με πολυ καλους μοχλους και γενικοτερα ολα τα κουμπια.Η αναλυση της οθονης ειναι αρκετα καλη και πραγματικα δεν φαινεται σε τιποτα οτι εχει resistive οθονη γιατι η αποκρηση της ειναι πραγματικα εκπληκτικη.Επισης εξαιρετικο ειναι και το pro controller και παρα πολυ βολικο οπως επισης και πολυ ελαφρυ.Εντυπωσιαστηκα απο την ταχυτητα του Browser αλλα και απο την youtube εφαρμογη αλλα και απο την μαγκια που ενω παιζεις καποιο παιχνιδι πατωντας pause μπορεις να σερφαρεις απο το gamepad κανονικοτατα και μετα πολυ απλα ξαναγυρνας στο παιχνιδι σου.Επισης πολυ καλη εντυπωση με προκαλεσε το γεγονος οτι επιασα την κονσολα και ηταν κρυα δεν ειχε ζεσταθει καθολου παρα το γεγονος οτι ο φιλος μου επαιζε απο της 8 το πρωι και γω στο σπιτι του πηγα στης 3 το μεσημερι.Επισης η κονσολα φαινεται πολυ καλη κατασκευη και δεν θυμιζει σε τιποτα καμια συσκευη made in china.

O Φιλος μου εχει το zombiUπου ηταν στο πακετο οπως επισης και τα new super mario bros U,Assassins creed III και Trine 2 που το κατεβασε.Το ZombiU ωσο το επαιξα με φανηκε αρκετα δυσκολο παιχνιδι και καμια σχεση με της βλακειες που ακουσα απο καποιους για τα γραφικα που τα σχολιασαν μεχρι και σαν ps2.Οι φωτισμοι του παιχνιδιου το περιβαλον κλπ ειναι πραγματικα εξαιρετικα αν και φυσικα δεν ειναι το παιχνιδι που βγαζει ματια με τα γραφικα του.Πραγματικα ομως δεν εχουν καμια βαση τα σχολια που ακουγα και διαβαζα τοσο καιρο.Το New Super mario bros U ειναι κλασικο mario.πανεμορφο,πολυχρωμο και ακρως διασκεδαστικο.Θυμιζει παρα πολυ εντονα σαν σχεδιασμο το super mario bros του Wii αλλα κανει μπαμ οτι η αναλυση ειναι μαγαλητερη και ειναι πιο ομορφο οπως και τα πολα περισσοτερα που εχουν προστεθει στο συγκεκριμενο παιχνιδι αλλα και οτι θυμιζει ολος ο σχεδιασμος του αλλα και ο χαρτης το super mario world του SNES και αυτο ειναι κατι το παρα πολυ καλο.Με το Assassins creed III απλα επαθα την πλακα μου.Το παιχνιδι ειναι απιστευτα ομορφο ολοζωντανο και γενικα φανταστικο και δεν πρεπει να ληπει απο κανεναν κατο Wii U.Και για πειραμα ενας αλλος φιλος μας εφερε το AC III για το xbox και το δοκιμααμε για να δουμε τυχον διαφορες.Οποιος δει και της δυο εκδοσεις και πει οτι ειναι ακριβως ιδιες δεν ξερει τι του γεινεται.Καταρχην η εκδοση του xbox ειναι πιο σκοτεινη σαν εικονα ενω του Wii U ειναι πιο λαμπερη αλλα και οι υφες σε χαρακτηρες,αντικειμενα κλπ οπως και σε κοντινα πλανα σε προσωπα χαρακτηρων ειναι καλητερα στο Wii U.Επισης το ολο παιχνιδι με φανηκε στο Wii U πιο smooth και λιγο πιο γρηγορο.Φυσικα μην περιμενει να δει κανεις καμια τρελη διαφορα τα παιχνιδια ειναι σχεδον ιδια αλλα πραγματικα μια εστω και πολυ μικρη διαφορα την εχει η Wii U εκδοση.Επισης και το να παιζεις AC III στο gamepad ειναι φανταστικο και πολυ ομορφο.Εκει ομως που πραγματικα εμεινα κλαρινο ηταν στο Trine 2 Directors cut και καταλαβα ολα αυτα που ελεγαν ολοι οτι ειναι οι κορυφαια εκδοση του παιχνιδιου ακομα και απο την PC εκδοση.Πραγματικα αν κατεβασει καποιος ενα παιχνιδι μονο πρεπει να ειναι αυτο.Απλα απιστευτο,πανμορφο,φανταστικο οτι και να πω ειναι λιγο.Μιλαμε για φοβερα γραφικα.πανεμορφα τοποια και ακομα και στο gamepad να το παιξις φαινεται εκπληκτικο.Σαυτο το παιχνιδι πραγματικα φαινεται η δυναμη της κονσολας αλλα και η ορεξη και η τεχνογνωσια μιας εταιριας οταν φτιαχνει καποιο port.Επισης και το extra υλικο αυτης της εκδοσης αξιζει και με το παραπανω τα λεφτα του.

Γενικα η κονσολα και τα παιχνιδια με αφησαν της καλητερες εντυπωσεις και απο τωρα φανταζομαι τα καινουργια Zelda,Metoid κλπ με τετοια γραφικα οπως αυτα που ειδα στο Trine.Kκαι ιλαμε για third party παιχνιδια απο Devs που δεν ξερουν καλα καλα την κονσολα ακομα που να δουμε και τα first party της NINTENDO της μοναδικης αυτης εταιριας που αξιζει να βρισκεται στον χωρο των Videogames.

Για τα specs της κονσολας τα ειπαμε ξανα οτι δεν γεινεται να συγκρινουμε την σημερινη τεχνολογια του Wii U και τον 1,25GΗΖ επεξεργαστη του με τους επεξεργαστες του xbox360 και ps3 γιατι συγκρινουμε ανομοια πραγματα.Ωσοι ομως ακομα δεν το καταλαβαν και παραμυθιαζονται μονοι τους να τους πως οτι ο αυτος ο Ηector Martin(marcan)που εβγαλε στην φορα το νουμερο που ειναι χρονισμενος ο επεξεργαστης του Wii U σημερα με τον ιδιο τροπο εβγαλε στην φορα οτι το καινουργιο xbox θα εχει ακριβως την ιδια τεχνολογια και οτι ο επεξεργαστης του θα ειναι χρονισμενος στα 1,6GHZ.Γιαυτο λοιπoν ειχε απολυτο δικειο ο ΑΡΧΟΝΤΑΣ IWATA που δηλωσε μηνες πριν οτι το Wii U θα ειναι πολυ κοντα με της επομενες κονσολες και δεν θα εχει καμια σχεση η διαφορα ισχυς που ειχε το Wii με τα xbox360 και ps3.
 
Μετά από αυτή την ωραία ανάλυση, έχω μόνο μια απορία...

Το "κοντόπλευρο" είναι το κοντοσούβλι που λέμε'δω κάτω;;; :D
 
Η μπαταρια του gamepad ποση ωρα κραταει?
 
DINO είπε:
Μετά από αυτή την ωραία ανάλυση, έχω μόνο μια απορία...
Το "κοντόπλευρο" είναι το κοντοσούβλι που λέμε'δω κάτω;;; :D
Oxi ντιναρε καμια σχεση.Τα κοντοπλευρα ειναι πριν την μπριζολα.Δηλαδη ετσι που ειναι το πλευρο του ζωου στηναρχη βγαζουν το κοντοπλευρο που το κοβουν σε στενα μακροστενα κομματια και μετα συνεχιζει η κλασικη μπριζολα.Περιπου το ιδιο πραγμα με την πανσετα ειναι.
@sephirothson Aπ'οτι με ειπε ο φιλος μου κοντα στο 5αωρο του τελειωσε η μπαταρια.
 
Το trine 2 θελω και εγω να το κατεβασω.. Αλλα περιμενω την Δευτερα να βαλω λεφτα στην καρτα... στο μεταξυ 13,49e παρα πολυ καλη τιμη....
 
Oχι απλα καλη τελεια ειναι η τιμη.Σα να περνω 5 πιτογυρα και 3 μπυρες :D
 
5 παρά κάτι ώρες κράτησε και σε μένα.

Στον pro δεν ξέρω, μια φορά τον φόρτισα αλλά δεν ασχολήθηκα και πολύ μαζί του. Τα παιχνίδια του Wii ανεβασμένα και το upscale από τη κονσόλα και όχι τα χάλια της τηλεόρασης.

Δεν γράφω παραπάνω γιατί πάω να ξαπλάρω, γύρισα από κρασοκατάνηξη και είμαι ολίγον ντιρλέξ.
 
Στα παιχνιδια του Wii σας αφηνει καποια μικρα κενα αριστερα και δεξια;; (1-2εκατοστα) δεν βρηκα πως μπορω να το φτιαξω αυτο...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Απο τα διαφορα σχολια που διαβαζω στο internet-απο Ελληνες κατοχους της κονσολας- το zombie u πρεπει να ειναι παιχνιδαρα!!Οι περισσοτεροι αναφερουν την απιστευτη ατμοσφαιρα του παιχνιδιου και την προτοτυπη χρηση του gamepad(αλληλεπιδραση gamepad/παιχνιδι)οκ τα γραφικα ειναι πισω αλλα σαν διασκεδαση τους αποζημειωνει απ'οτι φαινεται
 
απίστευτη μάπα το zombieu.....!!!!! εποχές gamecube.....

και μετά λέμε για τα πρόβατα των apple products....
 
Έπαιξα κι εγώ για αρκετή ώρα με την κονσόλα σε έναν φίλο μου, μαζευτήκαμε 5-6 άτομα και έγινε ένας μικρός χαμός.

Αν και είμαι 100% single player τύπος, μου αρέσει και το local multiplayer και όπως και να το κάνουμε το WiiU είναι ότι καλύτερο σε αυτόν τον τομέα. To online multiplayer δεν με ενδιαφέρει γιατί πολύ απλά προτιμώ την βαβούρα, τα ουρλιαχτά και τα καντήλια που πέφτουν όταν μαζευόμαστε πολλά άτομα. Άλλο να κάνεις καζούρα στον κολλητό σου και να τον εκνευρίζεις που τον κέρδισες και άλλο να παίζεις με αγνώστους που δεν τους βλέπεις καν. Έτσι λοιπόν το καταευχαριστηθήκαμε το Nintendo Land και μπορώ να πω πολύ περισσότερο από ότι το Wii Sports πριν από 6 χρόνια.

Από γραφικά έμεινα ευχαριστημένος. Ακόμα και το Nintendo Land ήταν αρκετά εντυπωσιακότερο από ότι περίμενα, τουλάχιστον αναλογικά με το Wii Sports σε σχέση με τις δυνατότητες του Wii. Αλλά αυτό που με εντυπωσίασε περισσότερο ήταν το Nano Assault που είχε κατεβάσει. Είναι παρόμοιο με το Stardust στο PS3 αλλά τα γραφικά είναι καλύτερα και ο σχεδιασμός πιο ενδιαφέρον. Είχε και κάτι εφέ που δεν τα είχα ξαναδεί, όπως κάτι εχθρούς που είχαν μακριές, πυκνές τρίχες αλλά σαν αυτές που βλέπεις σε κάτι περίεργα φυτά στον βυθό, με έντονο χρώμα και πολύ φυσική κίνηση. Οι υφές ήταν το κάτι άλλο και το παιχνίδι έτρεχε στα 60fps. Και είναι ένα μικρό, DLC launch title από 3rd party οπότε φαντάζομαι ότι στις μεγάλες first party παραγωγές θα δούμε πολύ όμορφα πράγματα.

Το παλικάρι είχε αγοράσει και το Mario το οποίο δεν με εντυπωσίασε όσον αφορά τα γραφικά αλλά το gameplay το βρήκα καλύτερο από ότι περίμενα με πολλούς παίκτες, οπότε και αυτό το game αξίζει, αλλά μόνο σαν party game.

Αλλά αυτό που πραγματικά αξίζει και είναι όλα τα λεφτά είναι το gamepad. Στην έκθεση το έπιασα για λίγα δευτερόλεπτα μόνο και δεν το δούλεψα. Αλλά στον φίλο μου είδα τι πραγματικά μπορεί να κάνει το μηχάνημα. Η αίσθηση είναι αυτό που μετράει. Είναι ελαφρύ και συμπαγές και ανταποκρίνεται στις εντολές σου χωρίς το παραμικρό lag μεταξύ αυτού και της τηλεόρασης. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να είναι πολύ ξεκούραστο και εύχρηστο. Το ότι λειτουργεί χωρίς το παραμικρό πρόβλημα ή lag μπορεί να φαντάζει απλό σε κάποιον που διαβάζει αυτές τις γραμμές αλλά μόνο όταν ασχοληθεί κανείς μαζί του θα καταλάβει πόσο μεγάλη σημασία έχει. Η ποιότητα της εικόνας είναι πολύ καλή, μάλιστα ήταν καλύτερη από ότι της τηλεόρασης που είχε ο φίλος μου η οποία είναι 5-6 ετών.

Και η μεγάλη ατραξιόν του pad ήταν φυσικά η δυνατότητα να το χρησιμοποιείς σαν ένα μικρό παράθυρο μέσα από το οποίο βλέπεις έναν παράλληλο 3D κόσμο. Απλά αυτό δεν μπορούσα να το χορτάσω, καθόμουν και έβλεπα τριγύρω, πίσω μου, στο ταβάνι, στο πάτωμα, το γυρνούσα κάθετα κλπ και χαιρόμουν λες και ήμουν κανα πιτσιρίκι με το νέο του παιχνίδι. Αυτή η λειτουργία θα είναι πιστεύω το δυνατό σημείο της κονσόλας, φαντάζομαι να παίζω Zelda, να μπαίνω μέσα σε ένα σπίτι και να εξερευνώ κάθε γωνία του με το pad, σαν να είμαι εγώ μέσα.

Δεν δοκίμασα το internet browsing αλλά ο φιλος μου είπε ότι είναι πολύ εύχρηστο και ξεκούραστο. Δεν θα με χάλαγε καθόλου να είμαι αραχτός στο κρεβάτι/καναπέ, να έχω πλήρη ελευθερία κινήσεων και να σερφάρω στην μεγάλη τηλεόραση με το pad σαν να είχα ένα tablet. Α και μην ξεχάσω. Μετά από 6-7 ώρες συνεχούς παιχνιδιού, όταν έπιασα την κονσόλα αναρωτήθηκα αν είναι όντως αυτή που δουλεύει γιατί ήταν παγωμένη, λες και ήταν κλειστή.

Αυτά από εμένα. Μου άρεσε πάρα πολύ αλλά μάλλον δεν θα το αγόραζα ακόμα λόγο έλλειψης παιχνιδιών που με ενδιαφέρουν (αλλά κυρίως χρημάτων). Αν μου περίσσευαν θα το έπαιρνα σίγουρα, μόνο και μόνο για internet browsing. Όταν βγουν τα Zelda, Metroid, Starfox, 3D Mario κλπ, ελπίζω να έχω χρήματα να το πάρω.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
@Sardanapalos

Για πρωτο ποστ ομως δεν τα πηγες καλα - δεν αλλαζεις λιγο το υφος σου ?
 
Απο demo η Νιντεντο στις κονσολες της πως τα παει,εχει πραμα για κατεβασμα?
 
Aardvark είπε:
Απο demo η Νιντεντο στις κονσολες της πως τα παει,εχει πραμα για κατεβασμα?
Λίγα πράγματα στο WiiU μέχρι στιγμής... θέλαμε να κατεβάσουμε κανένα demo για Trine 2 (μιας και όλοι έχουμε ακούσει τα καλύτερα για την έκδοση του WiiU) αλλά το μόνο που είχε ήταν ένα demo του Fifa 13. Στο 3DS δεν ξέρω...
 
Not cool,ο 320αρης του 360 ειναι γεματος με demo για τις δυσκολες ωρες.


Ελπιζω να γεμισει και η Νιντυ το δικο της.
 
Εντάξει, ακόμα είναι πολύ νωρίς, παρόλα αυτά υπάρχουν αρκετά παιχνίδια, θα μπορούσαν να έχουν demos για καμιά 10ριά από αυτά.
 
Πίσω
Μπλουζα