Ξεκίνησα την δουλειά για αυτο εδω το post πολυ χαρούμενος, αλλα με το ατύχημα που συνέβη, εχασα την διαθεση μου και ετσι καθυστέρησα τοσο πολυ να το ανεβάσω.
Οι φιλοι ρετρομανεις με
ειχαν κατηγορήσει οτι δεν ειμαι αρκετα extreme με την επιλογη της καρτας γραφικων FX 5700. Ετσι,
επ' ευκαιρίας που επεσαν οι τιμες στις παλιες καρτες, βρηκα μια FX 5900XT για πολυ λογικα λεφτα.
Ειπα λοιπον να κατεβάσω την οθονη Philips 107E6
απο τον αποθηκευτικό χωρο για να ευχαριστηθώ την ισχυρότερη καρτα γραφικων. Κατεβαίνοντας την σκαλα με την οθονη ανα χειρας δυστυχώς συνεβη αυτο:
Ευχαριστω την τυχη μου που την γλυτωσα μονο με (πολλους) μώλωπες και εκδορές και δεν εσπασα κατι ή χειροτερα. Δυστυχως το ιδιο δεν μπορω πω για την οθονη που καταστράφηκε. Πολυ στεναχωρήθηκα γιατι ηταν σε τοσο καλη κατάσταση.
Τέλος πάντων, ας δουμε την νεα καρτα γραφικων. Προκειται για Albatron FX5900XT 128Mb AGP. Φαινεται να ειναι πολυ καλη κατασταση.
Αν και δεν ειμαι οπαδος των συνθετικων benchmarks, ειπα να θυμηθω τα παλια και ετρεξα ενα
3DMark 2001 SE.
Το αποτελεσμα.
Αλλαξα την καρτα γραφικων, χρησιμοποιώντας τον ιδιο driver με την FX5700.
Το αποτελεσμα του 3DMark. Not bad. Ισως με windows xp ή/και μια παλιοτερη εκδοση driver να ηταν καπως μεγαλυτερο, αλλα δεν εχει σημασια.
Ολα τα παιχνιδακια παιζουν εξισου καλα με πριν.
Ειπα να ξαναεπισκεφτω το πολυαγαπημένο Grand Theft Auto: Vice City, που ειναι το μονο GTA που εχω παιξω οχι μονο μεχρι ολοκλήρωσης, αλλα με ολα τα sidequests και οτιδηποτε αλλο εχει να προσφερει. Πραγματικα ειναι το παιχνιδι που με εκανε να ξανααγαπησω τα 80s, κατι που τελικα με οδηγησε στο retromaniax. Οσο για
το soundtrack, αυτο ειναι απλα ενα απο τα καλύτερα ολων των εποχων.
Το παιχνιδι παιζει αψογα, 1024x768 75Hz, τερμα ολα.
Θα ημουν πολυ χαρουμενος με το τελικο αποτελεσμα αν δεν ηταν το ατυχημα που μου στοιχισε την ωραια μου SVGA οθονη.