Windows 98 Extreme Overkill PC

Εγω ειχα δυο παρει το 2004 δυο LG Flatron F900P για τον κεντρικο υπολογιστη και τις παλιες 17αρες (η μια ηταν Hansol και η αλλη δεν μπορω να θυμηθω) τις εβαλα στην downloadιερα. To 2009 που αρχισα δειλα-δειλα να ασχολουμαι με τα retrocomputing/retrogaming αντικατεστησα τις δυο 17αρες με μια LG M198WA-BT. Το 2011, η μια απο τις Flatron ειχε αρχισει να παρουσιαζει ψυχολογικα προβληματα και ετσι τις αντικατεστησα με 2 Dell Ultrasharp U2311H. Επειδη ειχε γεμισει ο τοπος με CRT οθονες και δεν ειχα σχεδια να τις κανω κατι, προσπαθησα να τις πουλησω, αλλα τελικα κατέληξαν και οι τέσσερις στην ανακύκλωση.
 
Πριν περάσω σε LCDs, το 2007, σε δύo LG 245WP-BN, είχα δύο Eizo F931, ένα IBM P260 και έναι Acer G991. Τουλάχιστον κατάφερα να πουλήσω τις 22άρες ( με συμβολική τιμή ) και να χαρίσω το Acer, δεν κατέληξε καμιά σε χωματερή.
 
Είχα μια 19αρα AOC με πεσμένη φωτεινότητα, έβγαζε και κάτι αλλοιώσεις χρωμάτων στις γωνιές. Την πέταξα, δεν μπήκα στην διαδικασία να την φτιάξω. Αν ήταν καλή θα την κράταγα.
 
Είχα μια 19αρα AOC με πεσμένη φωτεινότητα, έβγαζε και κάτι αλλοιώσεις χρωμάτων στις γωνιές. Την πέταξα, δεν μπήκα στην διαδικασία να την φτιάξω. Αν ήταν καλή θα την κράταγα.
Ε ναι ετσι τι να την κανεις..αυτο που μετραει ειναι η αποδοση στις ρυθμισεις για low - high του contrast του χρωματος και της ευκρινειας..ειδικα για το retro gaming σε arcades - κονσολες για μενα μια crt tv υψηλης αποδοσης σε αυτες τις 3 ρυθμισεις ειναι οτι καλυτερο..η αναλυση στα ρετρο παιχνιδια ειναι οπως πρεπει μονο σε crt αλλα χωρις υψηλη αποδοση χρωματων χανουν ποντους στα γραφικα.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Ας δουμε τωρα και μερικα παιχνιδια στην ωραια CRT οθονη! Η αναλυση ειναι φυσικα 1024x768 85Hz και τα παιχνιδια τρεχουν με hardware acceleration και μεγιστες ρυθμισεις ποιοτητας. Oι επιδοσεις ειναι εξαιρετικες.

Serious Sam: The First Encounter









Heretic II






Turok 2






Ο υπολογιστης αυτος εχει ξεπερασει ολες μου τις προσδοκιες και η CRT οθονη ειναι το τελειο συμπληρωμα.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Σας ευχαριστω και δεχομαι τους τιτλους τιμης με ευγνωμοσύνη. :):thanks:

Παντως, αν καποιος νιωσει την ακατάσχετη επιθυμία να μου χαρίσει ενα period correct ζευγάρι ηχεία υπολογιστή (που να μην ειναι τυχαια noname δηλ.) για να συμπληρώσω το συστημα, δεν θα του ελεγα οχι. :fafoutis:
 
Ακόμα και στις φωτό φαίνεται η ποιότητα των χρωμάτων και το κοντραστ. Καλή οθονιτσα
 
Τώρα το πρόσεξα αυτό το νήμα!

Έφτιαξα και εγώ το 2020 ένα overkill μηχάνημα για Windows 98SE και DOS.

Socket 939

Asus A8V deluxe,
AMD Athlon 64x2 4400+
ATi 9600 PRO
Audigy 2ZS
256 MB RAM PC3200 DDR

Έβαλα δύο σκληρούς, στον έναν τα 98 που με patched driver η Audigy 2 ZS αναγνωρίζεται σε DOS όπως και η Audigy με τους drivers της Live! και στον άλλον τα XP. Πιο πολύ για early XP gaming το έφτιαξα.

Κουτί έβαλα ένα καινούριο evercase που είχα αγοράσει από Αγγλία.
 
Ξεκίνησα την δουλειά για αυτο εδω το post πολυ χαρούμενος, αλλα με το ατύχημα που συνέβη, εχασα την διαθεση μου και ετσι καθυστέρησα τοσο πολυ να το ανεβάσω.

Οι φιλοι ρετρομανεις με ειχαν κατηγορήσει οτι δεν ειμαι αρκετα extreme με την επιλογη της καρτας γραφικων FX 5700. Ετσι, επ' ευκαιρίας που επεσαν οι τιμες στις παλιες καρτες, βρηκα μια FX 5900XT για πολυ λογικα λεφτα.

Ειπα λοιπον να κατεβάσω την οθονη Philips 107E6 απο τον αποθηκευτικό χωρο για να ευχαριστηθώ την ισχυρότερη καρτα γραφικων. Κατεβαίνοντας την σκαλα με την οθονη ανα χειρας δυστυχώς συνεβη αυτο: :eek:



Ευχαριστω την τυχη μου που την γλυτωσα μονο με (πολλους) μώλωπες και εκδορές και δεν εσπασα κατι ή χειροτερα. Δυστυχως το ιδιο δεν μπορω πω για την οθονη που καταστράφηκε. Πολυ στεναχωρήθηκα γιατι ηταν σε τοσο καλη κατάσταση. :cry::(

Τέλος πάντων, ας δουμε την νεα καρτα γραφικων. Προκειται για Albatron FX5900XT 128Mb AGP. Φαινεται να ειναι πολυ καλη κατασταση.




Αν και δεν ειμαι οπαδος των συνθετικων benchmarks, ειπα να θυμηθω τα παλια και ετρεξα ενα 3DMark 2001 SE.






Το αποτελεσμα.



Αλλαξα την καρτα γραφικων, χρησιμοποιώντας τον ιδιο driver με την FX5700.

Το αποτελεσμα του 3DMark. Not bad. Ισως με windows xp ή/και μια παλιοτερη εκδοση driver να ηταν καπως μεγαλυτερο, αλλα δεν εχει σημασια.



Ολα τα παιχνιδακια παιζουν εξισου καλα με πριν.

Ειπα να ξαναεπισκεφτω το πολυαγαπημένο Grand Theft Auto: Vice City, που ειναι το μονο GTA που εχω παιξω οχι μονο μεχρι ολοκλήρωσης, αλλα με ολα τα sidequests και οτιδηποτε αλλο εχει να προσφερει. Πραγματικα ειναι το παιχνιδι που με εκανε να ξανααγαπησω τα 80s, κατι που τελικα με οδηγησε στο retromaniax. Οσο για το soundtrack, αυτο ειναι απλα ενα απο τα καλύτερα ολων των εποχων.




Το παιχνιδι παιζει αψογα, 1024x768 75Hz, τερμα ολα.





Θα ημουν πολυ χαρουμενος με το τελικο αποτελεσμα αν δεν ηταν το ατυχημα που μου στοιχισε την ωραια μου SVGA οθονη.
 
Ευχαριστώ. Πραγματικά τσακίστηκα, κατέβηκα την σκάλα σαν τους κασκαντέρ του hollywood.
 
Πίσω
Μπλουζα