@αριαδνη Το πήρες; Κυκλοφορεί εδώ στην Ελλάδα;
Πάντως δεν ξέρω αν θα άρεσε στη Marilyn ένα τέτοιο θαλασσινό άρωμα. Είναι μια τάση που ξεκίνησε στα μέσα της δεκαετίας του '90 με τον Davidoff και το Cool Water του και τον Armani και το Acqua di Gio, αφού πρώτα είχαν δημιουργηθεί τα αντίστοιχα αντρικά αρώματα. Η Marilyn, απ' όσο γνωρίζω, αγαπούσε εκτός από το Chanel Νο5 (για το κρεβάτι...) και το Floris Rose Geranium (για μετά το μπάνιο).
Δεν ξέρω αν είχαμε αναφερθεί ποτέ σε αυτή της την προτίμηση, όμως οφείλω να πω ότι είχε καλό γούστο. Το άρωμα είναι αυτό που δηλώνει στο μπουκάλι, ένα άρωμα για μετά το μπάνιο. Όμως ο οίκος Floris δεν είναι μια τυχαία εγγλέζικη αρωματοποιία. Είναι από τους παλαιότερους (αν όχι ο παλαιότερος, 1730) οίκος αρωμάτων στη Βρετανία και αυτός που έχει αναλάβει εδώ και αιώνες να φτιάχνει τα αρώματα της βασιλικής οικογένειας.
To Rose Geranium δημιουργήθηκε μάλλον το 1890 και πρόσφατα ξανακυκλοφόρησε (σε πολύ καλή τιμή) για καθαρά φιλανθρωπικούς σκοπούς. Εκτός από το άρωμα του γερανιού στη σύνθεσή του κάποιος μπορεί να ανακαλύψει απαλές κιτρώδεις νότες και κέδρο. Απ' όσα έχω διαβάσει για το συγκεριμένο άρωμα, πιστεύω πως πρόκειται για μια όμορφη νοσταλγική μυρωδιά που σίγουρα θα ταίριαζε τόσο στη Marilyn όσο και στην εποχή της.
Τώρα, για το αν θα της άρεσε το καινούργιο άρωμα που της αφιέρωσαν, ποιος ξέρει; Μπορεί τελικά να ήταν τόσο προχώ, αν ζούσε τώρα, που να το υιοθετούσε και να έβλεπε τις πωλήσεις να εκτοξεύονται.