Έλληνες ηθοποιοί - Τι απέγιναν;

Ξέρει κανείς τι απέγινε ο Μιχάλης Μπούχλης;
 
Η ΒΟΥΛΑ ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕ.....
 
Για τον Μιχαλη Μπουχλη αρχικα, που ρωτησε η Danailicious: Ο κωμικος αυτος, εκτος απο ηθοποιος, υπηρξε σκηνοθετης πολλων θεατρικων και ραδιοφωνικων παραστασεων. Συμφωνα με καποιες πληροφοριες που βρηκα, δυστυχως δε ζει πια.

Dimitriosp, αυτο που εγραψες για τη Βουλα Χαριλαου ειναι συγκλονιστικο και το αγνοουσα! Γνωριζεις πριν απο περιπου ποσον καιρο συνεβη;

ta-tria-mora.jpg


Ο Μιχαλης Μπουχλης, τριτος στα δεξια

__1_~1.JPG


Βουλα Χαριλαου
 
Eχωτρελλαθεί να ψάχνω, τι έγινε η Λίλιαν Μηνιάτη. Τα ίχνη της ως γνωστόν έχουν εξαφανιστεί τελείως μετά τη δεκαετία του 60. Παραμένει άγνωστη ακόμη και η χρονιά-τόπος γέννησή της, κλπστοιχεία. Φυσική, πολύ καλή ερμηνεία, ωραίο πρόσωπο, πλαστικό χαριτωμένο σώμα,γλυκύτατη φωνή τραγουδίστριας, αλλά δυστυχώς μόνο λίγες ταινίες (νομίζω 5 ή 6). Εχω διαβάσει τιέχουν γράψει κάποιοι φίλοι εδώ, αλλά δεν μου αρκούν. Είναι, προφανώς, πολύλίγα. Οποιος ξέρει κάτι για το «σήμερα» της υπέροχης ηθοποιού, της γενιάς μου,είτε ηθοποιός είναι ο ίδιος, είτε γνωστός της, είτε ο –εμφανιστείς κάποτε νομίζω- γιοςτης, ας γράψει επιτέλους κάτι περισσότερο, εδώ, γιʼ αυτήν, για να ενημερωθούμε.Τουλάχιστον αν ζει και είναι καλά...

Εδώ ένα πολύ ωραίο τραγούδι της, που το άκουγα παλιά καισυνεχίζω να το ακούω ακόμη και σήμερα και να αναπολώ την γυναικάρα αυτήν.…

http://www.ishow.gr/yt_player.asp?personGuid=E9F64703-A0E1-4180-8C14-7963B42FBBBA&ytid=esYxUBzck-g
 
Η Λιλιαν Μηνιατη ειναι και δικη μου πολυ αγαπημενη ηθοποιος. Συμφωνα με τη retroDB συμμετειχε οχι σε πεντε - εξι, αλλα σε δωδεκα ταινιες.



Λιλιαν Μηνιατη
 
Bambinella σε ευχαριστώ για τις πληροφορίες! Τον είδα προχθές σε μια ταινία του '57 το ''Έχει θείο το κορίτσι/ Ο θείος της Βιολέτας'' και μου κίνησε την περιέργεια. :)

Η Λίλιαν Μηνιάτη ήταν όντως πολύ χαριτωμένη παρουσία στο χώρο, αλλά δυστυχώς η κινηματογραφική της πορεία σταματά δυστυχώς πρόωρα.
 
stakovios είπε:
Πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία. Θα διαψεύσω κι εγώ τη φήμη για μία ακόμα ηθοποιό ότι είχε σκοτωθεί σε τροχαίο. Δυστυχώς, όμως, σε αντίθεση με τη Σόνια Ζωίδου, δεν υπάρχει πια. Είναι η θρυλική "Ευδοκία" , Μαρία Βασιλείου, η οποία απέκτησε μία κόρη και διαγνώστηκε με την επάρατη νόσο κάπου στη δεκαετία του '80, οπότε και χάθηκε από το προσκήνιο. Στην Ελλάδα τότε, οι φήμες έλεγαν ότι είχε σκοτωθεί σε τροχαίο, κάπου στο 1977, ενώ η γυναίκα ζούσε και έδινε τη δική της μάχη στο Λονδίνο. Επικοινώνησα με την κόρη της και μου επιβεβαίωσε ότι η ηθοποιός απεβίωσε τον Ιούλιο του 1989 στο Ηνωμένο Βασίλειο. Όπως έμαθα, ακόμα και ο Θόδωρος Αγγελόπουλος δεν ήξερε τι είχε απογίνει. Αξέχαστη ηθοποιός.
Πραγματικα οταν προτοειδα την <<Ευδοκια>> συγκλονιστηκα.Εψαξα και εγω να μαθω για τη Μαρια Βασιλειου.Τελικα ειναι οπως τα γραφει εδω ο φιλος μας.Φοβερη στη ταινια!
 
Η κυρία Πόπη Λαζου, ζει ή στον περιφερειακό του Λυκαβητού ή στου Γκύζη. Ειναι δε κολλητη φίλη με την Έλσα Ρίζου
 
Γνωρίζει κανείς τι απέγινε η Μαρίνα Παυλίδου, εκείνο το δροσερό κορίτσι που έπαιξε τέλη '60 - αρχές '70 σε αρκετές ταινίες με τον Νίκο Σταυρίδη;
 
Spyrosd, σε ευχαριστω προσωπικα για τις λεπτομερειες που παρεθεσες σχετικα με την αγαπημενη μου Ποπη Λαζου. Μου ελυσες απορια πολλων ετων!
 
Να είσαι καλά. Η Μαρίνα Παυλίδου ζει ευτυχισμένη και παντρεμένη στην Εκάλη. Μάλιστα τόσο η ίδια, όσο και η μητέρα της, ήταν δίπλα στον Νίκο Σταυρίδη ως τις τελευταίες του στιγμές. Να ρωτήσω και εγω με την σειρά μου; Που βρίσκεται ο Διονύσης Ξανθός και αν υπάρχει κανένα info για την Ρένα Πασχαλίδου, την "Σούζη τρως" δηλαδή.
 
Για τον Ξανθο δε γνωριζω τιποτα. Καποιο αλλο μελος ισως....

Υστερα απο μια μικρη ερευνα που εκανα στο διαδικτυο για τη Ρενα Πασχαλιδου, ειδα οτι τελευταια κινηματογραφικη της εμφανιση ηταν το 1975. Νομιζω πως το πιθανοτερο ειναι οτι δε ζει πια.

Σε ευχαριστουμε πολυ και για τις πληροφοριες για τη Μαρινα Παυλιδου. Θελω να σε ρωτησω κατι ακομα, μηπως τυχον γνωριζεις. Επειδη απο το 1967 εως το 1972 ειδα τη Μαρινα σε ολες σχεδον τις ταινιες του Σταυριδη, ξερεις αν ειχε καμια συγγενεια μαζι του; Αυτο ειναι ενα ερωτημα που εχω εδω και πολλα χρονια.

rena%2Bpasxalidoy.bmp


Ρενα Πασχαλιδου

blank1.png


blank1.png
 
bambinella αν δεν κανω λαθος η Μαρινα Παυλιδου ηταν η κορη της συζυγου του Νικου Σταυριδη απο προηγουμενο γαμο οχι δικη του κορη αλλα ειχαν καλες σχεσεις.Αν κανω λαθος ας με διορθωσει καποιος απλως νομιζω οτι το ειχα ακουσει σε μια παλια εκπομπη στη νετ που ειχε αφιερωμα στο Σταυριδη.
 
Ιολη, κι εγω καποια συγγενεια υποψιαζομουν τοσα χρονια και μαλλον ετσι πρεπει να' ναι. Ας περιμενουμε ομως πιθανη επιβεβαιωση απο τον Spyrosd, η αλλο μελος, αφου δεν εισαι απολυτα σιγουρη.
 
Όχι δεν ήταν κόρη του, απλά η μητέρα της ήταν πολύ καλή φίλη του ηθοποιού. Για αυτό και η Μαρίνα Παυλίδου, ήταν κάτι σαν προστατευομένή του.
 
Υπηρχε φιλια λοιπον! Ε, μα ειπα κι εγω......Πως ηταν δυνατον να παιζει η Μαρινα σε καθε σχεδον ταινια του Σταυριδη απο το 1967 κι υστερα, εαν δεν υπηρχε καποια ιδιαιτερη σχεση μεταξυ τους; Αν κι εγω περιμενα συγγενεια πιο πολυ.
 
Στο αυτοβιογραφικό "Ως εκ θαύματος" ο Κωνσταντίνος Τζούμας αναφέρει ότι ήταν φίλος με τη Μαρίνα Παυλίδου όταν φοιτούσαν και οι δύο στη Δραματική Σχολή του Θεοδοσιάδη.

Ο Σταυρίδης συζούσε τότε με τη μητέρα της σ' ένα διαμέρισμα στην Κυψέλη και ο Τζούμας περιγράφει μια συνάντηση που είχε μαζί του όταν πέρασε να πάρει τη Μαρίνα για μια έξοδο. Ήταν ευγενής, πολύ ενθαρρυντικός με τους νέους και δήλωσε ότι αγαπούσε το "Μαρινάκι" σαν κόρη του.
 
spyrosd είπε:
Να είσαι καλά. Η Μαρίνα Παυλίδου ζει ευτυχισμένη και παντρεμένη στην Εκάλη. Μάλιστα τόσο η ίδια, όσο και η μητέρα της, ήταν δίπλα στον Νίκο Σταυρίδη ως τις τελευταίες του στιγμές. Να ρωτήσω και εγω με την σειρά μου; Που βρίσκεται ο Διονύσης Ξανθός και αν υπάρχει κανένα info για την Ρένα Πασχαλίδου, την "Σούζη τρως" δηλαδή.
H Πασχαλίδου, ήταν γεννημένη το 1911 και πέθανε το 1979 στην Αθήνα. Είχε παντρευτεί δύο φορές. Την πρώτη φορά τον ηθοποιό Δ. Ρουγγέρη και τη δεύτερη τον επίσης ηθοποιό Νίκο Πασχαλίδη. Αυτά μόνο ξέρω.
 
spyrosd είπε:
Όχι δεν ήταν κόρη του, απλά η μητέρα της ήταν πολύ καλή φίλη του ηθοποιού. Για αυτό και η Μαρίνα Παυλίδου, ήταν κάτι σαν προστατευομένή του.
Συμφωνω και εγω αυτο ειπα οτι δεν ηταν κορη του.
 
Πίσω
Μπλουζα