Έλληνες ηθοποιοί - Τι απέγιναν;

Πολυ ενδιαφεροντα αυτα που γραψατε για τον Δημητρη Μπισλανη. Δε γνωριζα οτι εφυγε απο κοντα μας υπο τοσο τραγικες συνθηκες. Κριμα!

Και να θυμισω κατι σε ολους: Οταν αναζητουμε εναν καλλιτεχνη που δεν ανηκει στα πολυ μεγαλα ονοματα, καλο θα ειναι να βαζουμε και μια φωτογραφια του, αν ειναι δυνατον κατι τετοιο. Ετσι μπορει να εχουμε καλυτερα αποτελεσματα.....

Παραθετω λοιπον μια φωτογραφια του ηθοποιου για του οποιου τη ζωη θα θελαμε να μαθουμε περισσοτερα, του Δημητρη Μπισλανη.

 
Έχω ένα βιβλίο που έχει σύντομα βιογραφικά για πολλούς πρωταγωνιστές και δευτεραγωνιστές, αλλά δυστυχώς δεν έχει τον Μπισλάνη!

Ούτε και εγώ ήξερα πως είχε πεθάνει με αυτό το τρόπο. :(
 
ουτε κι εγω το ηξερα πως πεθανε αλλα ουτε το ονομα του δεν ηξερα

πολλους ηθοποιους που δεν εχουν μεγαλους ρολους δεν ειχα ενδιαφερθει να μαθω τα ονοματα τους

εδω μεσα τα εμαθα τα περισσοτερα
 
Ο Δημήτρης Μπισλάνης πέθανε το 1977. Την νεκρόσιμη ακολουθία τέλεσε ο αδεφός του που ήταν ιερέας.
 
Ευχαριστω για την ανταποκριση! Κι εγω πανω κατω αυτα ξερω για τον Μπισλανη χαρις σε συντομες βιογραφιες που βρηκα σε βικιπαιδεια και αλλα σαϊτ, ειναι πραγματικα δυσκολο να βρεθουν πληροφοριες για ενα συμβαν που βρισκεται τοσο πισω στο χρονο. Παντως κριμα γιατι ηταν νεος και ειχε πολλα να δωσει
 
εμενα μου φαινοταν πολυ μεγαλυτερος

κριμα,πολυ καλος ηθοποιος
 
Γνωρίζει κανείς τι απέγινε ο Γρηγόρης Ευαγγελάτος; Τελευταία συμμετοχή του στον κινηματογράφο φαίνεται να είναι το 2003.

Grigorisevaggelatos.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
οχι

εχει παιξει και στο Ο Θιασος (2006)

και στο Το λιβαδι που δακρυσει (2006)
 
Πρέπει να ζει ακόμα. Γιατί σε ένα βιβλίο που έχω με βιογραφίες ηθοποιών που πέθαναν ως και το 2009 δεν αναφέρεται. Και γενικώς δεν βρήκα κάτι.

Το ''Λιβάδι'' δεν ήταν το 2003?
 
τωρα που το ψαχνω καπου το λεει 2006,αλλου 2004 και αλλου 2003

δεν ξερω
dunno.gif
 
Eιχε μια ψυχρη γοητεια στις ταινιες του ο Γρηγορης Ευαγγελατος. Ξανθογαλανος, με υφος μπλαζε και αερα ευρωπαικο, η ερμηνεια του ηταν αφαιρετικη και αρκετα εξω απο τα καθιερωμενα της Ελλαδας του '60 και του '70.

Στο ακολουθο βιντεο τον βλεπουμε να πληρωνεται για τις "υπηρεσιες" του απο τον Γιωργο Μουτσιο, αν κι εμενα μου αρεσει πολυ και στον Πανικο, οπου κραταει μεγαλυτερο ρολο.

http://www.youtube.com/watch?v=zp0h7hW7358&feature=related
 
imperium είπε:
οχιεχει παιξει και στο Ο Θιασος (2006)

και στο Το λιβαδι που δακρυσει (2006)
Υποθέτω εννοείς το "Θίασο" του Θεόδωρου Αγγελόπουλου του 1975 έτσι?? Και το "Λιβάδι που δακρύζει" είναι του 2003.
 
Στον "Θίασο" ήταν εμβληματική φιγούρα στο ρόλο του ποιητή! Ειδικά εκεί που απαγγέλει στίχους από τη "Διαθήκη" του Μιχάλη Κατσαρού!!
 
Θα ήθελα να ρωτήσω τι εχει απογίνει η ηθοποιός που επαιζε τη νύφη της Λωξάντρας την '' Ελεγκάκη'' νομίζω η ηθοποιος λεγόταν Μαρία Μαρμαρινού
 
Δε ζει πια η Μαρια Μαρμαρινου. Ειναι λιγα χρονια τωρα που εφυγε.....
 
Tελικά για την Μαργαρίτα Παπαγεωργίου έμαθε κανείς την κατάληξη της;
 
Danailicious είπε:
Tελικά για την Μαργαρίτα Παπαγεωργίου έμαθε κανείς την κατάληξη της;
Λογικά απλά δεν συμμετέχει σε κάποια δουλειά και ζει ήσυχη μακριά από τέτοιες επαγγελματικές δραστηριότητες. Με λίγο googling είδα ότι πριν λίγα χρόνια είχε μιλήσει και σε ένα αφιέρωμα του Βέγγου. Τώρα έχει περάσει και κάποιος καιρός από τότε.

Αν κάποιος ξέρει κάτι άλλο , θα το συμπληρώσει λογικά.
 
Υποθέτω δεν θα ξέρουμε έστω ακριβή χρονιά που έφυγε η κ. Μαρμαρινού... Ήταν σύζυγος του Γιώργου Κωνσταντίνου. Μια άλλη ηθοποιός, που την βλέπουμε στην ταινία του 1948 "Οι Γερμανοί ξανάρχονται" είναι η Ώρα Βάζα.

Ακόμα και η IMDB την έχει να παίζει μόνο σε αυτήν την ταινία.
 
bambinella 100 είπε:
Η πληροφορια δεν ειναι δικη μου. Μου την εδωσε η sunset89.H ηθοποιος Γιουλα Γαβαλα εχει φυγει απο τη ζωη, απο το καλοκαιρι του 2004.

Σειρες στις οποιες τη θυμαμαι ειναι, Αστερια απο χωμα, Το μυστικο του Αρη Μπονσαλεντη, Το τελευταιο αντιο.

Μια γυναικα με ταλεντο, παιδεια και γοητεια απαραμιλλη, εφυγε νεα ακομη, χτυπημενη απο τη νοσο της εποχης μας.
...ερώτηση (και) προς bambinella (και προς λοιπούς) : Καμμιά ιδέα αν η Κατερίνα Γαβαλά (μου είχε πετάξει τους οφθαλμούς όξω σε ένα επεισόδιο του 2ου κύκλου του "50-50", ως "Διώνη") (στο Τχιούμπ υπάρχει -εκτός από το 50-50επεισόδιο- κλιπάκι από την εμφάνισή της στην -γλιάχ- "Λάμψη" - ξαναγλιάχ) έχει τυχόν συγγενική σχέση (κόρη/ανηψιά/κλπ) με την εκλιπούσα Γιούλα Γαβαλά (η οποία επίσης υπήρξε πληθωρική γυναίκα-ρα και το γενικό φιζίκ της/τα μάτια της/τα χείλη της, με κάνουν να έχω σοβαρούς λόγους να πιστεύω ότι έχουν άμεση σχέση με το γονιδίωμα της προαναφερθείσας Αικατερίνης)...;
 
Δεν εχεις αδικο, washcloud. Υπαρχουν κοινα χαρακτηριστικα αναμεσα στη Γιουλα και την Κατερινα Γαβαλα. Μεγαλα πρασινα ματια και σαρκωδη χειλη, ειναι τα πιο χαρακτηριστικα τους στοιχεια, και φυσικα το επωνυμο. Δε γνωριζω τιποτα σχετικο και δυστυχως δε βρηκα ουτε φωτογραφια της Κατερινας για να εβαζα εδω, μηπως βοηθουσε.

Αν βρεις εσυ καμια, καλο θα ειναι....
 
Πίσω
Μπλουζα