Μόνο για γυναίκες

Και όσο εσείς μιλάτε , εγώ κάνω αγορές...
 

Συνημμένα

  • IMG_20210720_225328.png
    IMG_20210720_225328.png
    460,1 KB · Προβολές: 11
@αριαδνη Με γεια! Τι μαρκα ειναι αυτα τα ωραια προϊοντα;
Το κοκκινο ειναι κλασικοτατο και ακρως εντυπωσιακο χρωμα, αλλα δεν πηγαινει σε ολες μας. Εμενα ας πουμε, δεν μου πηγαινει ιδιαιτερα (εκτος αν εχω επηρεαστει απο τα κρεατι της μαμας που ελεγα πιο πανω). :)
Παντα προτιμουσα αλλα χρωματα οπως ροζ, λιλα και καφεροζ. Επισης δεν φοραω ποτε κοραλι, πορτοκαλι και πολυ σκουρα καφετι. Φυσικα, εχω φορεσει και καποια κοκκινα, αλλα οχι, αυτο το χρωμα δεν ειναι για μενα. Ουτε μου παει, ουτε το παω.
Εσεις πως τα πατε μαζι του;
 
@αριαδνη Με γεια τα καινούργια αποκτήματα Αριαδνούλα. Κάτι μου λέει ότι το ΣΚ αν δω τσούρμο από άντρες να γυρίζουν τα κεφάλια τους και να σφυρίζουν εντυπωσιασμένοι, ίσως θα είναι γιατί εκείνη την ώρα θα περνάς εσύ φορώντας το κόκκινο της φωτιάς :D
Πάντως για να είμαστε ακριβείς το κόκκινο της Αριάδνης δεν είναι κόκκινο της φωτιάς αλλά κόκκινο κερασί. Κι αυτό το λέω για να κάνω το διαχωρισμό σε θερμούς και ψυχρούς τόνους. Το κόκκινο της φωτιάς είναι θερμό, έχει δηλαδή μια ιδέα κίτρινο μέσα, αντίθετα το κερασί είναι ψυχρό, έχει μέσα μπλε.
Το πιο παλιό και διάσημο μέχρι στιγμής κόκκινο κραγιόν είναι αυτό της Chanel. Δεν ξέρουμε ακριβώς ποια απόχρωση χρησιμοποιούσε η Coco αλλά φήμες λένε ότι η απόχρωσή της ήταν πολύ κοντά στην παλιά και cult πλέον απόχρωση Pirate της σειράς Rouge Allure.

s-l1600.jpg


Το επίσης ιδιαίτερο με αυτή την απόχρωση είναι ότι ενώ είναι ψυχρή, παραδόξως ταιριάζει και σε κάποιες θερμές επιδερμίδες.
Από την άλλη επειδή είμαι θερμή (στον τόνο του δέρματος εννοώ :D) δεν είμαι σίγουρη κατά πόσο θα μου πήγαινε η Pirate. Δεν τη δοκίμασα ποτέ όμως. Αλλά μιλώντας για την Coco, η καινούργια (σχετικά) απόχρωση 444 Gabrielle της σειράς Rouge Coco είναι πολύ πιο κοντά στα χρώματά μου γιατί θεωρείται θερμή (αν και πιστεύω ότι πρόκειται για το απόλυτο κόκκινο, αυτό που στις χρωματικές παλέτες ονομάζεται true red κι ενδεχομένως να ταιριάζει σε όλες).

6c1065ecb2938976093d228ae98fe8d3.jpg


@Bambi Για πάρα πολλά χρόνια απέφευγα τα κόκκινα κραγιόν γιατί τα θεωρούσα πολύ χτυπητά για τον χαμηλών τόνων χαρακτήρα μου και το ανοικτόχρωμο δέρμα μου. Επίσης θεωρούσα ότι δεν ήταν αρκετό να είναι αρμονικό το σχήμα των χειλιών για να αναδειχθεί ένα τέτοιο χρώμα, χρειαζόταν να υπάρχει και όγκος. Αναθεώρησα πριν αρκετά χρόνια στη σχολή όπου οι υπόλοιπες "συμμαθήτριες" πειραματίστηκαν πάνω μου με διαφορετικές αποχρώσεις και κυρίως υφές κι έτσι πλέον σε κάποιες περιπτώσεις φοράω το κατακόκκινο κραγιόν που κάποτε με τρόμαζε. Το αγαπημένο μου μέχρι στιγμής είναι το Really Red της Revlon.
Αν με ρωτάς, πιστεύω πως το κόκκινο ταιριάζει σε όλες αρκεί να βρεθεί η σωστή απόχρωση και η σωστή υφή (ματ, σατινέ ή glossy). Και βέβαια και το θάρρος για όσες δεν το τολμούν.... Ίσως η μόνη περίπτωση που δεν θα συνιστούσα ένα κόκκινο κραγιόν θα ήταν αν το πρόσωπο φαίνεται πολύ νεανικό έως παιδικό, γιατί τότε το κόκκινο μοιάζει κάπως αφύσικο.
 
@Bajar Νατο το κραγιον σου: :)

1626941289750.jpeg
Εμενα δεν μου λειπει το θαρρος να φορεσω κοκκινο κραγιον. Αλιμονο. Εχω φορεσει καποιες φορες, αλλωστε, αλλα δεν εμεινα ευχαριστημενη με το αποτελεσμα. Εχω λευκο δερμα με φυσικο ροδοκοκκινισμα και καστανοξανθα μαλλια, οποτε ποιο κοκκινο θα μου προτεινες να δοκιμασω; Ισως με την προταση σου να με βοηθησεις να βρω κι εγω μια ωραια αποχρωση και να μην εχω ολα τα κοκκινα κραγιον αποκλεισμενα. :)
 
Τελευταία επεξεργασία:
@Bajar Νατο το κραγιον σου: :)

Εμενα δεν μου λειπει το θαρρος να φορεσω κοκκινο κραγιον. Αλιμονο. Εχω φορεσει καποιες φορες, αλλωστε, αλλα δεν εμεινα ευχαριστημενη με το αποτελεσμα. Εχω λευκο δερμα με φυσικο ροδοκοκκινισμα και καστανοξανθα μαλλια, οποτε ποιο κοκκινο θα μου προτεινες να δοκιμασω; Ισως με την προταση σου να με βοηθησεις να βρω κι εγω μια ωραια αποχρωση και να μην εχω ολα τα κοκκινα κραγιον αποκλεισμενα. :)

Οπότε υποψιάζομαι ότι ανήκεις στις ψυχρές επιδερμίδες (άλλωστε αν φοράς ροζ και λιλά που είναι ούτως ή άλλως ψυχροί τόνοι, μάλλον εκεί ανήκεις). Προσωπικά λατρεύω το κόκκινο κραγιόν σε λευκή επιδερμίδα, μου αρέσει πολύ η αντίθεση. Να υποθέσω ότι έχεις το λευκό της Kate Winslet; Αν ναι, τότε αυτά που θα σου πηγαίνουν είναι τα κόκκινα-μπλε, όπως το Viva Glam I και το θρυλικό Ruby Woo της MAC.
Αλλά θα σου έλεγα να μην ξεκινήσεις την εφαρμογή κατευθείαν με το ίδιο το κραγιόν. Βάλε μια στρώση πρώτα με το πινέλο κι αν σου αρέσει, μπορείς να περάσεις και μια δεύτερη για πιο έντονο αποτέλεσμα.
Επίσης δυο πιο οικονομικές αποχρώσεις που ξέρω ότι πηγαίνουν στις περισσότερες (τις έχουν δοκιμάσει σε 50 διαφορετικές αποχρώσεις δέρματος! ) είναι της Maybelline το Red for me και το Ruby for me. Ειδικά το δεύτερο που είναι πιο ψυχρό και έχει λίγο μωβ μέσα πιστεύω ότι θα σου κάνει.
Τυχερούλα! Οι περισσότερες διάσημες και πιο διαχρονικές κόκκινες αποχρώσεις ever έχουν βάση το μπλε. Αλοίμονο σε μας που ψάχνουμε τα θερμά κόκκινα της φωτιάς και δεν τα βρίσκουμε γιατί δεν υπάρχει ποικιλία...
 
Σε ευχαριστω πολυ για τις προτασεις, Ζωη! ❤️
Eχω αρκετα λευκη επιδερμιδα, ας πουμε σαν της Γουινσλετ, αλλα εχω και φυσικα κοκκινα μαγουλακια. Παντως, τα θερμα χρωματα στο μακιγιαζ δεν μου πανε. Καποιες φορες εχω δοκιμασει, ας πουμε, ρουζ σε τονους του κοραλι και καλυτερα να μη σου πω τι αντικρισα στον καθρεφτη. Ναι, πρεπει να εχει μπλε μεσα το χρωμα που θα βαλω στο προσωπο μου, αλλιως υπαρχει θεμα.
Μεγαλη μου αγαπη ειναι και οι γαλαζιες σκιες ματιων. Οχι σε εντονο και φωτεινο μπλε, αλλα σε μουντο γκριζογαλανο. Τις λατρευω.
Βεβαια, δεν φοραω σκια καθε μερα, παρα μονο οταν θελω κατι πιο εντυπωσιακο, αλλα το μπλε ειναι σιγουρα το χρωμα μου.
Θα ξεκινησω με τα κραγιον της Maybelline που μου υπεδειξες και θα γραψω εντυπωσεις.
 
Bambi , δεν είναι γνώστης εταιρείας από εκεί έχω και σκιες με βινταζ περιτύλιγμα, ή μπαχαρ ξέρει σίγουρα το μαγαζί, σίγουρα έχει αγοράσει από εκεί μας πρότεινε και μασκαρα.
Μπαχαρ να δεις και το χρώμα με κάθε λεπτομέρεια , τι μάτι είναι αυτό. Μάτι ειδικού θα ελεγα.
Ναι εννοείται θα παθω όπως ή Λοπεζ στο βιντεοκλίπ του papi , xa xa , άνδρες από παντού θα πετάγονται για μένα στην Παπαστρατου.
Μπαμπι εγώ είμαι πολυ χλωμή οπότε το κόκκινο κραγιόν και το έντονο ρουζ μου δίνουν ζωή , νομίζω δηλ.
Τζελασο να περάσεις τέλεια και φυσικά να κάνεις καλοκαιρινά ρετρό μεικ απ.
 

Συνημμένα

  • IMG_20210724_104708.png
    IMG_20210724_104708.png
    489,6 KB · Προβολές: 1
Make up αλα Μαιρυλιν( εδώ είναι γιοχανσον) , έντονο με έντονα χείλη και μάτια και μαλλια για έντονες προσωπικοτητες :love:
 

Συνημμένα

  • IMG_20210728_112438.png
    IMG_20210728_112438.png
    790,5 KB · Προβολές: 1
Αγαπητές φίλες και φίλοι (διότι βεβαίως έχουμε και άντρες που μας διαβάζουν, απ' όσο γνωρίζω, καθώς αντιμετωπίζουν το μακιγιάζ όχι απαραίτητα σαν ένα αποκλειστικά γυναικείο θέμα αλλά σαν μια ακόμη μορφή τέχνης, όπερ και ισχύει),
το σημερινό ταξίδι στο χρόνο μέσα από τον όμορφο χρωματιστό κόσμο του μακιγιάζ προέκυψε από έντυπες διαφημίσεις που εντόπισα σε παλιά τεύχη της Γυναίκας που κρατά η μητέρα μου και το όλο θέμα θα μπορούσε να είναι αφιερωμένο "Στην Bambi" ή να έχει τίτλο "Για όλα φταίει η Barbie". Το θέμα μας δεν είναι άλλο από την μπλε σκιά!

Κατ' αρχήν να σημειωθεί ότι για άπειρα χρόνια το ανοικτό μπλε χρώμα ήταν το χρώμα της θηλυκότητας. Μέσα από τα ρούχα και τα αξεσουάρ προσέδιδε στη γυναικεία φιγούρα μια ηρεμία, μία γαλήνη, μία σχεδόν αγγελική αίσθηση, την εικόνα της γυναίκας δηλαδή που είχαν πάντα στο μυαλό τους ποιητές και καλλιτέχνες. Μέχρι που στα τέλη της δεκαετίας του '40 για κάποιο περίεργο λόγο (που ονομάζεται marketing) έγινε ξαφνικά ένας διαχωρισμός στα χρώματα και το μπλε το πήραν τα αγοράκια και το ροζ τα κορίτσια.
Από εκεί και πέρα και μέσα στη δεκαετία του '50, το να κυριαρχήσει ένα "αντρικό" πλέον χρώμα στον καθαρά γυναικείο χώρο του μακιγιάζ ήταν άκρως πρωτοποριακό το οποίο σήμαινε ότι ενδεχομένως θα ανέβαζε τις πωλήσεις των διαφόρων σχετικών ειδών. Η καθιέρωσή του έγινε πολύ έξυπνα (αλλά ίσως και τυχαία) μέσω ενός παιγνιδιού: Στα 1959 η κούκλα -φετίχ των κοριτσιών του δυτικού κόσμου, η Barbie, έκανε την παρθενική της εμφάνιση με ασπρόμαυρο μαγιώ και γαλάζια σκιά στα μάτια!
Οι πωλήσεις της κούκλας δεν άργησαν να πάρουν το δρόμο για την κορυφή και οι διάφοροι οίκοι καλλυντικών βασίστηκαν σε αυτήν την νέα τρέλα και ήδη από τις αρχές του '60 βλέπουμε τρανταχτά ονόματα της ομορφιάς όπως η Max Factor και η Maybelline να κυκλοφορούν γαλάζιες σκιές σε μορφή κραγιόν, σκόνης ή κρέμας.
Οι ίδιες οι διαφημίσεις στα συνοδευτικά κείμενά τους αναπαράγουν την ήδη καθιερωμένη από αιώνες αντίληψη ότι το μπλε ομορφαίνει τις γυναίκες.

Max Factor και Maybelline (1962)

1962-max-factor-blue-eye-shadow.jpg
1962-Maybelline-blue-eyeshadow.jpg



Στη διάρκεια της δεκαετίας του 60 η μπλε σκιά δε φεύγει ποτέ από τη μόδα και οι αποχρώσεις της ποικίλουν από ελαφρύ γκρι -γαλάζιο μέχρι τυρκουάζ, αλλά πάντα σε ματ μορφή. Η εφαρμογή επίσης ποικίλει, άλλοτε φτάνει μέχρι τα φρύδια, άλλοτε καλύπτει μόνο το κινητό μέρος των βλεφάρων, άλλοτε συνδυάζεται με σκούρα σκιά στην κόγχη για να δημιουργηθεί βάθος όπως έκανε η Twiggy, και πάντοτε συνοδεύεται από eyeliner και κυρίως από μεγάλες γυριστές βλεφαρίδες για να μαγνητίζει και τον πιο αδιάφορο....

Vintage-Aziza-blue-eyeshadow-1966-1000x1432.jpg
Max-Factor-makeup-blue-eyeshadow1960s.jpg



Κατά τη δεκαετία του 70 και με την έλευση της ντίσκο η μπλε σκιά αποθεώθηκε μόνο που τώρα πια δεν ήταν ματ γιατί η εποχή απαιτούσε λάμψη. Και βέβαια δεν μονοπωλούσε τις προτιμήσεις των πελατισσών αφού στην ίδια λογική μπήκαν και οι πράσινες και οι μωβ σκιές. Ωστόσο οι συνθέσεις βελτιώθηκαν, έγιναν πιο σταθερές και συχνά αδιάβροχες, και η εφαρμογή πιο απλή. Με ένα μικρό φιαλίδιο που χωρά και στην πιο μικρή τσάντα και μια μάσκαρα μπορούσες να κάνεις ανά πάσα στιγμή ένα υποτυπώδες άλλα όμορφο μακιγιάζ και να είσαι μέσα στη μόδα. Πρωτοπόρος και αυτή τη φορά η Maybelline την οποία δεν την βρίσκαμε στη χώρα μας, ωστόσο υπήρχαν άλλες αγαπημένες εταιρείες των Ελληνίδων όπως η Margaret Astor που προωθούσαν παρόμοια προϊόντα με ωραία χρώματα και εξαιρετικές υφές. Και φυσικά οι διαφημίσεις τους είχαν πάντα ένα "πιασάρικο" κείμενο για να προσελκύσουν και την πιο δύσπιστη:

Margaret Astor (1979)

Astor 79.png

Στη δεκαετία του 80 η λαμπερή γαλάζια σκιά έγινε η αγαπημένη των νέων κοριτσιών που άκουγαν disco, pop και new wave και λάτρευαν τη Cindy Lauper και τη Madonna αλλά η μόδα υπήρξε σαρωτική αφού εκτός από τους άντρες μουσικούς του new wave και του punk, είχε περάσει μέχρι και στα καρτούν καθώς η Ariel, η μικρή γοργόνα της Disney φορούσε στα όμορφα ματάκια της τα χρώματα της θάλασσας!

Boy George (1984)
c90aaff307d6484a0b557e65c5c68098.jpg


H δεκαετία του 90 χαρακτηρίστηκε από έντονα σκούρα χρώματα και βαρύ μακιγιάζ σε όλο το πρόσωπο, οπότε η γαλάζια σκιά έδωσε τη θέση της στη σκούρα μπλε και τις διαβαθμίσεις της δημιουργώντας έτσι ένα πιο εντυπωσιακό αλλά κάποιες φορές και πιο άγριο αποτέλεσμα. Ήταν μια περιόδος αντιθέσεων και πολλών αλλαγών τόσο στην κοινωνία όσο και στην τέχνη αλλά και στο χώρο της μόδας (όπως η επέλαση των top models) και το μακιγιάζ προσαρμόστηκε ανάλογα.

Reese Witherspoon 1998

beauty-trends-2015-05-90s-beauty-trends-reese-witherspoon.jpg


Και μετά από αυτό το, ας πούμε, σύντομο ταξίδι καταλήγουμε στο ερώτημα:
Σήμερα το μπλε μακιγιάζ υπάρχει ακόμη ως μόδα;
Από ότι παρατηρώ όλα αυτά τα χρόνια στα περιοδικά και τις κολεξιόν του κάθε οίκου, με την έλευση της νέας χιλιετίας πλέον όλα τα χρώματα μπορούν να προσαρμοστούν στο γούστο της κάθε γυναίκας και την περίσταση.
Κατά τη γνώμη μου από τότε που πρωτοεμφανίστηκε η μπλε σκιά, δεν βγήκε ποτέ εκτός μόδας. Μοναδικός κανόνας είναι να "πέφτει" πάντα στο σωστό πρόσωπο με τη σωστή απόχρωση.
Άλλωστε είπαμε, "το μπλε ομορφαίνει τις γυναίκες" :)
 
Τελευταία επεξεργασία:
Θαυμασιο κειμενο, Bajar!
Θα ηθελα να προσθεσω οτι απο τα τελη της δεκαετιας του '70 η μπλε σκια, αλλα και ολα τα αλλα χρωματα, συνηθως δεν φοριοταν πλεον μονη της. Βαζανε και λιγο γκρι στην εξωτερικη γωνια των ματιων η και λιγο ασπρο κατω απο τα φρυδια ετσι ωστε να επιτευχθουν φωτοσκιασεις και δικακυμανσεις στην ενταση του χρωματος. Αυτο φαινεται αλλωστε και στη φωτογραφια απο τη Margaret Astor του 1979.
Η αγαπημενη μπλε σκια τωρα πια δεν ειναι στη μοδα η μαλλον ειναι σχεδον οσο και οι αλλες διοτι πλεον δεν υπαρχει η επιτακτικη μοδα που υπηρχε μεχρι και ολη τη δεκαετια του '80. Μπορουμε να φορεσουμε ο,τι χρωμα θελουμε και να μην ξαφνιαζονται οι γυρω μας. Παντως, σιγουρα η μπλε σκια δεν περνα στιγμες δοξας καθως αυτο συνεβη μονο το '60 και το '70.
Βλεπω παλετες σκιων με 20 χρωματα μεσα και ψαχνω με το μικροσκοπιο να βρω εστω μια σκια σε γαλαζια αποχρωση.
Ακομα και οταν οι σκιες ειναι μονες βρισκω ολα τα χρωματα εκτος απο το αγαπημενο μου γαλαζιο και αναρωτιεμαι:
Γιατι μια γυναικα να επιθυμει να βαψει τα ματια της καφε, ροζ, πορτοκαλι, κοκκινα και κιτρινα και οχι γαλαζια; Πιστευει δηλαδη οτι με μια πορτοκαλι σκια θα γινει πιο ομορφη; Οι κοκκινωπες αποχρωσεις σκιων ειναι κατι που με ξενιζει αφανταστα και εννοειται πως δεν υπαρχουν καν στο νεσεσερ μου. Προσωπικα, τις αποκαλω βαμπιροσκιες :) γιατι δεν βρισκω τιποτα πιο ομορφο απο αυτο:

Aziza (1978)
1628238945937.jpeg
 
Θα ηθελα να προσθεσω οτι απο τα τελη της δεκαετιας του '70 η μπλε σκια, αλλα και ολα τα αλλα χρωματα, συνηθως δεν φοριοταν πλεον μονη της. Βαζανε και λιγο γκρι στην εξωτερικη γωνια των ματιων η και λιγο ασπρο κατω απο τα φρυδια ετσι ωστε να επιτευχθουν φωτοσκιασεις και δικακυμανσεις στην ενταση του χρωματος.
Η αγαπημενη μπλε σκια τωρα πια δεν ειναι στη μοδα η μαλλον ειναι σχεδον οσο και οι αλλες διοτι πλεον δεν υπαρχει η επιτακτικη μοδα που υπηρχε μεχρι και ολη τη δεκαετια του '80. Μπορουμε να φορεσουμε ο,τι χρωμα θελουμε και να μην ξαφνιαζονται οι γυρω μας.
Ακριβώς αυτό ήθελα να πω Bambi πριν, λέγοντας ότι δεν έχει φύγει από τη μόδα. Όλα τα χρώματα πια είναι αποδεκτά καθώς διανύουμε μια εποχή που η υπεράσπιση της διαφορετικότητας είναι πιο έντονη από ποτέ και αυτό έχει επηρεάσει και το μακιγιάζ.
Όσο για την επιλογή που κάνει ο καθένας στις αποχρώσεις, πιστεύω ότι πέρα από τις τάσεις που διαμορφώνουν πια τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχει να κάνει και με τα προσωπικά χρώματα του καθενός. Ας πούμε ότι γαλάζιο δεν βάζω εύκολα στο πρόσωπό μου μια που τα προσωπικά μου χρώματα είναι πολύ πιο γήινα και όπως έχω ξαναπεί έχω πιο θερμούς υποτόνους. Μπορώ όμως να φορέσω με αυτοπεποίθηση σκούρο μπλε, το οποίο και λατρεύω. Αν βάλω κατι ανοικτόχρωμο στα μάτια θα είναι είτε πράσινο γιατί τα κάνει να φαίνονται πιο μελί είτε (κάθισε κάπου πρώτα μη λιποθυμήσεις) χάλκινο γιατί τα κάνει να φαίνονται πιο πράσινα. Και ναι, κατά καιρούς έχω φορέσει και μπορντώ, και δαμασκηνί και πορτοκαλί (κάθεσαι ακόμη ελπίζω :D ) γιατί ξέρω ότι μου ταιριάζουν.
Πάντως, και για να ξαναγυρίσουμε στο ρετρό του θέματος, την εφαρμογή της μπλε σκιας στα μάτια δεν την ανακάλυψε για πρώτη φορά η Mattel μέσω της Barbie. Υπάρχει πλούσια ιστορία αιώνων στο εν λόγω "trend" αρχής γενομένης από την πιο διάσημη μέχρι στιγμής γυναίκα της Αιγύπτου, την Κλεοπάτρα. Μάλιστα η Elizabeth Taylor που την υποδύθηκε στην ομώνυμη ταινία (1963) κατά κάποιο τρόπο ενίσχυσε την ήδη υπάρχουσα μόδα των αρχών του 60.
(Και για να είμαστε ακριβείς, δεν ήταν πάντα γαλάζια η σκιά των αρχαίων Αιγυπτίων αλλά κάποιες φορές γκρι ή πράσινη και όλες αυτές οι χρωστικές προέκυπταν από τους διάφορους λίθους και μέταλλα που είχαν στη διάθεσή τους, όπως αζουρίτης*, μαλαχίτης ή γαληνίτης).

*Προσωπικά δε θα με χάλαγε καθόλου μια σκιά ματιών με τα χρώματα του αζουρίτη. Σαν όνειρο είναι!




images
 
Μυστικά των σούπερ μοντέλο των 80'ς
 

Συνημμένα

  • IMG_20210810_105832.png
    IMG_20210810_105832.png
    1,9 MB · Προβολές: 2
Πριν απο λιγες μερες παρελαβα το κοκκινο κραγιον της Maybelline, Ruby for me. Ηταν προταση της @Bajar στο ποστ 45.
Κατ' αρχας, να πω πως εχει πολυ ωραια αισθηση αυτο το κραγιον πανω στα χειλη. Βελουδινη! Καιρο ειχα να φορεσω κατι τοσο απαλο. Ωραια, μινιμαλιστικη συσκευασια επισης και ενα χρωμα απολυτα εντυπωσιακο με λιγο μπλε μεσα, ετσι ακριβως οπως το ηθελα.
Το κραγιον το φορεσα πρωτη (και μοναδικη ως τωρα) φορα το περασμενο Σαββατοβραδο σε μια εξοδο μου με τον συζυγο σε συγγενικο σπιτι. Το χρωμα του το περασα πολυ ελαφρα με χαρτομαντηλο γιατι μου φανηκε καπως εντονο και χωρις να ειμαι τελειως ξετρελαμενη με αυτο, μπορω να πω με σιγουρια πως ειναι το ωραιοτερο κοκκινο που δοκιμασα ποτε!
Το κοκκινο ως χρωμα στα χειλη συνεχιζει να μην ειναι η πρωτη μου επιλογη και το πιο αγαπημενο, αλλα για πρωτη φορα ειδα κοκκινο πανω μου που μου πηγαινε τοσο πολυ και δε νομιζω να βρω αλλο καλυτερο.
Ειχες δικιο, Ζωη, που μου το προτεινες και σε ευχαριστω! Ειναι βεβαιο πως αυτο το Ruby ειναι οντως for me και θα το φορεσω παρα πολυ στις βραδινες μου εξοδους. :)

3600531543365-551x551.webp
 
Τελευταία επεξεργασία:
Ότι προτείνει η ζωή είναι ένα και ένα Μπάμπι. Παιδιά θέλουμε και ένα θρεντ για τα μποντι shop , τα θυμόμαστε;
 
Υπαρχουν ακομα σε ολη την Ελλαδα. Προσωπικα, ελαχιστα πραγματα εχω ψωνισει. Δεν ανηκουν στα αγαπημενα μου.
 
Πριν απο λιγες μερες παρελαβα το κοκκινο κραγιον της Maybelline, Ruby for me. Ηταν προταση της @Bajar στο ποστ 45.
Κατ' αρχας να πω, πως εχει πολυ ωραια αισθηση αυτο το κραγιον πανω στα χειλη. Βελουδινη! Καιρο ειχα να φορεσω κατι τοσο απαλο. Ωραια, μινιμαλιστικη συσκευασια επισης και ενα χρωμα απολυτα εντυπωσιακο με λιγο μπλε μεσα, ετσι ακριβως οπως το ηθελα.
Το κραγιον το φορεσα πρωτη (και μοναδικη ως τωρα) φορα το περασμενο Σαββατοβραδο σε μια εξοδο μου με τον συζυγο σε συγγενικο σπιτι. Το χρωμα του το περασα πολυ ελαφρα με χαρτομαντηλο γιατι μου φανηκε καπως εντονο και χωρις να ειμαι τελειως ξετρελαμενη με αυτο, μπορω να πω με σιγουρια πως ειναι το ωραιοτερο κοκκινο που δοκιμασα ποτε!
Το κοκκινο ως χρωμα στα χειλη συνεχιζει να μην ειναι η πρωτη μου επιλογη και το πιο αγαπημενο, αλλα για πρωτη φορα ειδα κοκκινο πανω μου που μου πηγαινε τοσο πολυ και δε νομιζω να βρω αλλο καλυτερο.
Ειχες δικιο, Ζωη, που μου το προτεινες και σε ευχαριστω! Ειναι βεβαιο πως αυτο το Ruby ειναι οντως for me και θα το φορεσω παρα πολυ στις βραδινες μου εξοδους. :)
Αν είσαι εσύ ευχαριστημένη μια φορά, εγώ είμαι άλλες δέκα! Πολύ χαίρομαι Bambi μου για την εμπειρία που είχες, όχι μόνο γιατί σου πηγαίνει αλλά και γιατί το αποφάσισες. Είμαι σίγουρη ότι θα έκλεψες τις εντυπώσεις το Σάββατο (αν και πιστεύω ότι τις κλέβεις ούτως ή άλλως).
Κατά σύμπτωση κι εγώ το Σάββατο που είχα ένα δείπνο, φόρεσα το Really Red μου και το ευχαριστήθηκα πολύ, γιατί είχα να το φορέσω μήνες.


Ότι προτείνει η ζωή είναι ένα και ένα Μπάμπι. Παιδιά θέλουμε και ένα θρεντ για τα μποντι shop , τα θυμόμαστε;

Ευχαριστώ Αριαδνούλα! Όσο για τα Body Shop, των οποίων για άπειρα χρόνια ήμουν φαν, δεν ξέρω αν πρέπει να ανοίξουμε καινούργιο θρεντ γιατί, όπως πολύ σωστά λέει και η Bambi, υπάρχουν ακόμη και δουλεύουν μια χαρά. Από την άλλη βέβαια, το Body Shop για εκείνες τις εποχές ήταν μάλλον καινοτόμο λόγω των φυτικών συστατικων στα καλλυντικά του και κυρίως της φιλοσοφίας του γύρω από την προστασία του περιβάλλοντος και του εμπορίου με κοινότητες, πολιτικές που ελάχιστες άλλες εταιρείες ακολουθούσαν τότε.
Θα το δούμε πάντως εν καιρώ. Μάλιστα κάποιες παλιές συσκευασίες του μένουν ακόμη στα συρτάρια μου.
 
Μπάμπι είμαστε τόσο ανόμοιες όσον αφορά το μεικ απ δηλ. βγαίνω όπως να 'ναι , καμιά φροντίδα.
Και νομίζω πως έτσι είναι και η πλειοψηφία της πόλης μας. Δεν ξέρω τι λέει η μπαχαρ , δεν είμαστε πιο free street stylist στο Αγρίνιο; Πχ.στην Θεσσαλονίκη λένε πως είναι πάντα στην τρίχα Το καλό με μας είναι πως φτάνεις πενήντα και μοιάζεις με 40. Πάω μήπως βρω ρετρό προϊόντα μεικ απ αν δεν τα έχω πετάξει.
 
Μακαρι να βρεις τιποτα να τα δουμε κι εμεις!
Εμενα μου αρεσει να ειμαι μακιγιαρισμενη και ντυμενη θηλυκα. Αβαφη δεν βγαινω εξω ποτε. Ακομα και μεσα στο σπιτι βαφω ματια και πολυ ελαφρα τα χειλη, αλλα το προσωπο καθολου ωστε να μπορει η επιδερμιδα να αναπνεει. Τωρα οσον αφορα τη φυσικη νεανικη οψη, αυτο πανω απο ολα εξαρταται απο το κυτταρο της καθεμιας.
 
Πίσω
Μπλουζα