Bambinella
Extra Galactic RetroEntity!
- Joined
- 18 Mαϊ 2010
- Μηνύματα
- 18.759
- Αντιδράσεις
- 34.749
Μου πήρατε θάρρος όλες και ζητάτε τον ουρανό με τ' άστρα (σχεδόν) αντί να πάρετε παράδειγμα από τον Ελέφαντα που είναι ταπεινός και ζήτησε μόνο Leonidas.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Σημείωση: This feature may not be available in some browsers.
Μου πήρατε θάρρος όλες και ζητάτε τον ουρανό με τ' άστρα (σχεδόν) αντί να πάρετε παράδειγμα από τον Ελέφαντα που είναι ταπεινός και ζήτησε μόνο Leonidas.
Πω πω καλά που το είπες, δεν είχα ιδέα. Κοίτα εκμετάλλευση! Εν τω μεταξύ μια φορά έφαγα Hershey's στη ζωή μου κι ακόμη θυμάμαι το ανακάτεμα που είχα μετά το δεύτερο κομματάκι. Μη σου πω τι μου θυμίζει η γεύση της.... Παρεμπιπτόντως είμαι από αυτούς τους βαρεμένους που κάθονται και διαβάζουν για κάμποση ώρα τα συστατικά αυτών που αγοράζουν. Σε κάποια κάνω τα στραβά μάτια, στο φοινικέλαιο όμως ποτέ εδώ και κάποια χρόνια.Είστε όλες ευπρόσδεκτες εκτός απο την Godiva. Από τότε που έκανε συμφωνία με την Hershey's και η δεύτερη φτιάχνει παρακατιανές σοκολάτες με το όνομα της πρώτης που πουλιούνται εδώ, έπαψα να την εμπιστεύομαι. Άλλωστε δείτε υλικά (με έντονα στοιχεία τα απαράδεκτα, για τους chemically challenged). Υπάρχουν και άλλα όχι καλά (σκόνη γάλακτος κι όχι γάλα, butter oil κλπ κλπ, αλλα συγκριτικά είναι πταίσματα)
Sugar, Milk Powder, Unsweetened Chocolate Processed with Alkali, Cocoa Butter, Unsweetened Chocolate, Glucose Syrup (Corn), Palm Kernel Oil, Palm Oil, Heavy Cream, Hazelnuts, Butter Oil (Milk), Glucose-Fructose Syrup (Corn), Butter (Unsalted), Water, Glycerol, Skim Milk Powder, Emulsifier (Soy Lecithin, Mono- and Diglycerides of Fatty Acids), Skim Milk, Natural Flavor, Baking Soda.
Υλικά που αρκούν να κάνουν τη Lady Godiva να βγει από τα ρούχα της!
Ας είμαστε αισιόδοξοι, δεν ξέρεις ποτέ. Οικονομικό δεν είναι το σχέδιό μου αλλά είπαμε, οι Παρθένοι θέλουν να βοηθάνε. Τι νόημα θα έχει να τα φάω όλα μόνη μου; Θα με φάνε οι τύψεις μετά. Άσε που αν το κάνω, θα πάψω να δείχνω τέλεια!Εμείς οι Παρθένοι είμαστε και ταπεινοί και τέλειοι!
@Bajar ωραίο, ταπεινό και οικονομικότατο το σχέδιό σου! Μετά από όσα έχουν συμβεί τα τελευταία 2 χρόνια, πολύ φοβάμαι ότι θα έρθει και το '22 για να τριτώσει! Ας ζητήσω πολλά, μήπως και πάρω τα λίγα...
Μ' αρέσει που ρωτάς βρε Αριάδνη. Θυμάσαι πέρσι τι γκρίνια είχα ρίξει για τα Χριστούγεννα; Που σου έλεγα ότι εγώ κι ο Σκρουτζ θα μπορούσαμε να είμαστε συγγενείς; ΟΚ, πέρσι ήταν δύσκολα για τους περισσότερους, ειδικά για κάποιους από εμάς που δεν μπορούσαμε να πάμε να δούμε τις οικογένειές μας λόγω lockdown. Αλλά και χωρίς αυτό, τα Χριστούγεννα από τα 23 μου και μετά έπαψαν να είναι μια αγαπημένη γιορτή για μένα. Και μόνο ότι είναι χειμώνας και συνήθως βρέχει στην πατρίδα, ότι τότε έπρεπε να περάσω το Ρίο-Αντίριο τέσσερις φορές σε 15 μέρες γιατί στο ενδιάμεσο δούλευα, οι φίλοι μου σκορπίζανε από εδώ κι από κει στην Ευρώπη και δεν τους έβλεπα καν, και ότι μαζί με τα δώρα για την οικογένεια κουβαλούσα στις βαλίτσες μου και δουλειά γραφείου, ήταν αρκετό για να τα αντιπαθήσω. Άσε που δεν μ' αρέσουν τα γλυκά της σαιζόν. Μισό κουραμπιέ όλο κι όλο, κι αυτόν τιναγμένο. (Πω πω, ξαφνικά έγινα αφόρητα γκρινιάρα. Συγγνώμη, είμαι εντελώς καλοκαιρινός τύπος).
Δεν ξέρω για τους υπόλοιπους Παρθένους, αλλά τα για μένα τα Χριστούγεννα είναι η αγαπημένη μου γιορτή! Στολίδια, δέντρα, γλυκά και φαγητά και η ελπίδα ότι το καινούριο έτος θα φέρει κάτι καλύτερο από αυτό που φεύγει.
Για μένα είναι πολύ αγαπημένη γιορτή ζωή και ας έχω χρόνια να φάω μελομακάρονα και κουραμπιέδες. Την λατρεύω και τώρα που έχουμε και το θεματικό( γεια στα χεράκια που το φτιάξανε). Ναι θυμάμαι που μου το λεγεςΜ' αρέσει που ρωτάς βρε Αριάδνη. Θυμάσαι πέρσι τι γκρίνια είχα ρίξει για τα Χριστούγεννα; Που σου έλεγα ότι εγώ κι ο Σκρουτζ θα μπορούσαμε να είμαστε συγγενείς; ΟΚ, πέρσι ήταν δύσκολα για τους περισσότερους, ειδικά για κάποιους από εμάς που δεν μπορούσαμε να πάμε να δούμε τις οικογένειές μας λόγω lockdown. Αλλά και χωρίς αυτό, τα Χριστούγεννα από τα 23 μου και μετά έπαψαν να είναι μια αγαπημένη γιορτή για μένα. Και μόνο ότι είναι χειμώνας και συνήθως βρέχει στην πατρίδα, ότι τότε έπρεπε να περάσω το Ρίο-Αντίριο τέσσερις φορές σε 15 μέρες γιατί στο ενδιάμεσο δούλευα, οι φίλοι μου σκορπίζανε από εδώ κι από κει στην Ευρώπη και δεν τους έβλεπα καν, και ότι μαζί με τα δώρα για την οικογένεια κουβαλούσα στις βαλίτσες μου και δουλειά γραφείου, ήταν αρκετό για να τα αντιπαθήσω. Άσε που δεν μ' αρέσουν τα γλυκά της σαιζόν. Μισό κουραμπιέ όλο κι όλο, κι αυτόν τιναγμένο. (Πω πω, ξαφνικά έγινα αφόρητα γκρινιάρα. Συγγνώμη, είμαι εντελώς καλοκαιρινός τύπος).
@Fulci Και η Godiva και ο Leonidas και τα υπόλοιπα είναι βέλγικες σοκολάτες (εκτός του Αριστοκρατικού που είναι ζαχαροπλαστείο στην Αθήνα με ειδίκευση στη σοκολάτα και έχει φανταστική ποιότητα).
Μέσα έπεσε. Όταν κόβω κάτι, το κόβω μαχαίρι.Ζώδια: Για ποιο λόγο επιστρέφει το κάθε ένα στον πρώην του;
![]()
Ζώδια: Για ποιο λόγο επιστρέφει το κάθε ένα στον πρώην του; - Marie Claire
Επιστρέφουν; Αν ναι, το κάθε ένα με τον τρόπο τουwww.marieclaire.gr
Ααααχ το έχω πει πολλές φορές για τις σοκολάτες αυτό αλλά μόλις βρεθώ σε στιγμή αδυναμίας (όπως χτές) και σε μαγαζί με αξιαγόραστες (χτες ήταν Ghirardelli) ξανακυλάω στον βούρκο της αμαρτίας.Όταν κόβω κάτι, το κόβω μαχαίρι.
Για τα σοκολατάκια, Bajar , δεν τα ήξερα. Τα κλασσικά ήξερα,αυτά που είχαμε στα σπίτια στα 80s. Άσε,που δεν μου αρέσουν τα σοκολατάκια. Εγώ ποτέ δεν χαράμιζα το χαρτζιλίκι μου για να πάρω σοκολάτα.
Τρελαίνομαι για τα γλυκά και μου αρέσουν πολύ. Με τη σοκολάτα έχω θέμα και τα "χοντρά παιδάκια" της (τα σοκολατάκια)
Νοσταλγώ τα σοκολατάκια των 80s, ειδικά το κουτί με τα ασορτί της ΙΟΝ και από αυτά εκείνα που ήταν στο καφέ σκούρο περιτύλιγμα και λέγονταν Μόκα. Το επόμενο αγαπημένο ήταν και είναι η Τζιοκόντα.(Ούτως ή άλλως, από ζαχαροπλαστείο το μόνο που αγοράζω είναι τουλούμπες ή παγωτό. Μόνο αυτά δεν ξέρω να κάνω.Γιατί ασχολούμαι με το "άθλημα" -ερασιτεχνικά- και ξέρω σχεδόν τα πάντα να φτιάχνω. Εκτός,όπως έγραψα, από τις τουλούμπες και το παγωτό.Α, και το τσουρέκι)
Ναι,ναι! Δεν είναι από τα δύσκολα. Αυτά που με δυσκολεύουν είναι αν κάτι περιέχει μαγιά. Το τσουρέκι,ο "μπαμπάς", το κρουασάν με ζύμη που έχει μαγιά. Τα περισσότερα είναι σχετικά εύκολα,ειδικά οι πάστες,το προφιτερόλ (που έχει διαφορετικές εκδοχές),οι τάρτες. Τα πανεύκολα είναι το τσιζκέικ (στην ελληνική version αναφέρομαι,την "άψητη") και το τιραμισού (είτε με συνταγί είτε με μαρέγκα)Νοσταλγώ τα σοκολατάκια των 80s, ειδικά το κουτί με τα ασορτί της ΙΟΝ και από αυτά εκείνα που ήταν στο καφέ σκούρο περιτύλιγμα και λέγονταν Μόκα. Το επόμενο αγαπημένο ήταν και είναι η Τζιοκόντα.
Αλλά αφού λες για την αγάπη σου για τα γλυκά, απορώ πώς δεν έχεις περάσει από εδώ τόσο καιρό.
Λες ότι ξέρεις να φτιάχνεις τα πάντα. Φτιάχνεις και κωκ; (Πες ναι, πες ναι!)