Τι ζώδιο είστε;

  • Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας Bambinella
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Μου πήρατε θάρρος όλες και ζητάτε τον ουρανό με τ' άστρα (σχεδόν) αντί να πάρετε παράδειγμα από τον Ελέφαντα που είναι ταπεινός και ζήτησε μόνο Leonidas.

401b412241c824e10141c8350aab0039.jpg
 
Εμείς οι Παρθένοι είμαστε και ταπεινοί και τέλειοι!
@Bajar ωραίο, ταπεινό και οικονομικότατο το σχέδιό σου! Μετά από όσα έχουν συμβεί τα τελευταία 2 χρόνια, πολύ φοβάμαι ότι θα έρθει και το '22 για να τριτώσει! Ας ζητήσω πολλά, μήπως και πάρω τα λίγα...

Τι σας έχω πει: ο Λέων είναι ο χειρότερός μου!!! Μα το λένε τα άστρα, πώς να πάω κόντρα!
 
Είστε όλες ευπρόσδεκτες εκτός απο την Godiva. Από τότε που έκανε συμφωνία με την Hershey's και η δεύτερη φτιάχνει παρακατιανές σοκολάτες με το όνομα της πρώτης που πουλιούνται εδώ, έπαψα να την εμπιστεύομαι. Άλλωστε δείτε υλικά (με έντονα στοιχεία τα απαράδεκτα, για τους chemically challenged). Υπάρχουν και άλλα όχι καλά (σκόνη γάλακτος κι όχι γάλα, butter oil κλπ κλπ, αλλα συγκριτικά είναι πταίσματα)

Sugar, Milk Powder, Unsweetened Chocolate Processed with Alkali, Cocoa Butter, Unsweetened Chocolate, Glucose Syrup (Corn), Palm Kernel Oil, Palm Oil, Heavy Cream, Hazelnuts, Butter Oil (Milk), Glucose-Fructose Syrup (Corn), Butter (Unsalted), Water, Glycerol, Skim Milk Powder, Emulsifier (Soy Lecithin, Mono- and Diglycerides of Fatty Acids), Skim Milk, Natural Flavor, Baking Soda.

Υλικά που αρκούν να κάνουν τη Lady Godiva να βγει από τα ρούχα της!
 
Είστε όλες ευπρόσδεκτες εκτός απο την Godiva. Από τότε που έκανε συμφωνία με την Hershey's και η δεύτερη φτιάχνει παρακατιανές σοκολάτες με το όνομα της πρώτης που πουλιούνται εδώ, έπαψα να την εμπιστεύομαι. Άλλωστε δείτε υλικά (με έντονα στοιχεία τα απαράδεκτα, για τους chemically challenged). Υπάρχουν και άλλα όχι καλά (σκόνη γάλακτος κι όχι γάλα, butter oil κλπ κλπ, αλλα συγκριτικά είναι πταίσματα)

Sugar, Milk Powder, Unsweetened Chocolate Processed with Alkali, Cocoa Butter, Unsweetened Chocolate, Glucose Syrup (Corn), Palm Kernel Oil, Palm Oil, Heavy Cream, Hazelnuts, Butter Oil (Milk), Glucose-Fructose Syrup (Corn), Butter (Unsalted), Water, Glycerol, Skim Milk Powder, Emulsifier (Soy Lecithin, Mono- and Diglycerides of Fatty Acids), Skim Milk, Natural Flavor, Baking Soda.

Υλικά που αρκούν να κάνουν τη Lady Godiva να βγει από τα ρούχα της!
Πω πω καλά που το είπες, δεν είχα ιδέα. Κοίτα εκμετάλλευση! Εν τω μεταξύ μια φορά έφαγα Hershey's στη ζωή μου κι ακόμη θυμάμαι το ανακάτεμα που είχα μετά το δεύτερο κομματάκι. Μη σου πω τι μου θυμίζει η γεύση της.... Παρεμπιπτόντως είμαι από αυτούς τους βαρεμένους που κάθονται και διαβάζουν για κάμποση ώρα τα συστατικά αυτών που αγοράζουν. Σε κάποια κάνω τα στραβά μάτια, στο φοινικέλαιο όμως ποτέ εδώ και κάποια χρόνια.
Εν πάση περιπτώσει, αφού είμαστε ευπρόσδεκτες, θα σου φέρω ότι καλύτερο, από Αριστοκρατικόν και Leonidas μέχρι Neuhaus και DeLafée (αυτές με το βρώσιμο χρυσάφι). :)

Εμείς οι Παρθένοι είμαστε και ταπεινοί και τέλειοι!
@Bajar ωραίο, ταπεινό και οικονομικότατο το σχέδιό σου! Μετά από όσα έχουν συμβεί τα τελευταία 2 χρόνια, πολύ φοβάμαι ότι θα έρθει και το '22 για να τριτώσει! Ας ζητήσω πολλά, μήπως και πάρω τα λίγα...
Ας είμαστε αισιόδοξοι, δεν ξέρεις ποτέ. Οικονομικό δεν είναι το σχέδιό μου αλλά είπαμε, οι Παρθένοι θέλουν να βοηθάνε. Τι νόημα θα έχει να τα φάω όλα μόνη μου; Θα με φάνε οι τύψεις μετά. Άσε που αν το κάνω, θα πάψω να δείχνω τέλεια! :p
 
Τελευταία επεξεργασία:
Επειδή είμαι από χωριό, τι είναι όλα αυτά που γράφεται? Η Godiva και τα άλλα? Σοκολατάκια ή ζαχαροπλαστεία ? Μπερδεύτηκα! Διάβασα και για Leonidas και για μια στιγμή νόμιζα πως συζητάτε γι αυτόν από τους "300", τον Τζέραλντ Μπάτλερ..
 
Δεν ισχύουν για μένα όσα γράφει!
Μου αρέσουν τα Χριστούγεννα,τα λαμπιόνια,τα στολισμένα δέντρα,την Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα και τα τραγούδια, πάντα βλέπω Σκρουτζ, προτιμώ αυτή του 1970 με τον Άλμπερτ Φίνει (υπέροχη μουσική,ειδικά το σημείο του love story του) αλλά και την σύγχρονη παραλλαγή, το Scrooged (1988) με τον Μπιλ Μάρει. Και όχι μόνο Σκρουτζ.
Από διατροφή, ήδη εδώ και ένα μήνα έχω αρχίσει επιδρομές κάθε εβδομάδα,σε γνωστή γερμανική αλυσίδα που έχει φέρει Χριστουγεννιάτικες λιχουδιές. Και δεν μπήκε καν ο Δεκέμβρης. Φανταστείτε τι έχει να γίνει τις ημέρες των Χριστουγέννων,όταν προστεθούν και τα δικά μας παραδοσιακά μπινελίκια.
Για δώρα? Μα τα άστρα, έχουν προβλέψει για μας τους Παρθένους! Μην ξεχνιόμαστε!

Αν και,όταν είσαι μικρός,νιώθεις αυτό που λένε "τις διακοπές των Χριστουγέννων". Από τη στιγμή που έκλειναν τα σχολεία μέχρι λίγο πριν τα Φώτα.Τότε με έπιανε μια μικρή μελαγχολία.Τώρα,που είμαστε μεγάλοι,είναι κάπως διαφορετικά. Πάντως,σε καμία περίπτωση δεν είμαι στρεσαρισμένος με τις διακοπές των Χριστουγέννων.
 
Μ' αρέσει που ρωτάς βρε Αριάδνη. Θυμάσαι πέρσι τι γκρίνια είχα ρίξει για τα Χριστούγεννα; Που σου έλεγα ότι εγώ κι ο Σκρουτζ θα μπορούσαμε να είμαστε συγγενείς; ΟΚ, πέρσι ήταν δύσκολα για τους περισσότερους, ειδικά για κάποιους από εμάς που δεν μπορούσαμε να πάμε να δούμε τις οικογένειές μας λόγω lockdown. Αλλά και χωρίς αυτό, τα Χριστούγεννα από τα 23 μου και μετά έπαψαν να είναι μια αγαπημένη γιορτή για μένα. Και μόνο ότι είναι χειμώνας και συνήθως βρέχει στην πατρίδα, ότι τότε έπρεπε να περάσω το Ρίο-Αντίριο τέσσερις φορές σε 15 μέρες γιατί στο ενδιάμεσο δούλευα, οι φίλοι μου σκορπίζανε από εδώ κι από κει στην Ευρώπη και δεν τους έβλεπα καν, και ότι μαζί με τα δώρα για την οικογένεια κουβαλούσα στις βαλίτσες μου και δουλειά γραφείου, ήταν αρκετό για να τα αντιπαθήσω. Άσε που δεν μ' αρέσουν τα γλυκά της σαιζόν. Μισό κουραμπιέ όλο κι όλο, κι αυτόν τιναγμένο. (Πω πω, ξαφνικά έγινα αφόρητα γκρινιάρα. Συγγνώμη, είμαι εντελώς καλοκαιρινός τύπος).

@Fulci Και η Godiva και ο Leonidas και τα υπόλοιπα είναι βέλγικες σοκολάτες (εκτός του Αριστοκρατικού που είναι ζαχαροπλαστείο στην Αθήνα με ειδίκευση στη σοκολάτα και έχει φανταστική ποιότητα).
 
Ταύρος αλλά κι εγώ δεν πολυασχολουμαι με τα ζώδια...
 
Δεν ξέρω για τους υπόλοιπους Παρθένους, αλλά τα για μένα τα Χριστούγεννα είναι η αγαπημένη μου γιορτή! Στολίδια, δέντρα, γλυκά και φαγητά και η ελπίδα ότι το καινούριο έτος θα φέρει κάτι καλύτερο από αυτό που φεύγει.
Όσο για σοκολατάκια, τα αγαπημένα μου ήταν τα Thorntons!!! Βέβαια τώρα βλέπω ότι η εταιρεία εξαγοράστηκε το 2015 από την Ferrero, οπότε θα τα έχουν καταστρέψει κ'αυτά.... φοινικέλαιο και άγιος ο Θεός! Πάντως τα παλιά χρόνια (πριν καμιά 20ετία) τα Thorntons ήταν θεϊκά!
 
Μ' αρέσει που ρωτάς βρε Αριάδνη. Θυμάσαι πέρσι τι γκρίνια είχα ρίξει για τα Χριστούγεννα; Που σου έλεγα ότι εγώ κι ο Σκρουτζ θα μπορούσαμε να είμαστε συγγενείς; ΟΚ, πέρσι ήταν δύσκολα για τους περισσότερους, ειδικά για κάποιους από εμάς που δεν μπορούσαμε να πάμε να δούμε τις οικογένειές μας λόγω lockdown. Αλλά και χωρίς αυτό, τα Χριστούγεννα από τα 23 μου και μετά έπαψαν να είναι μια αγαπημένη γιορτή για μένα. Και μόνο ότι είναι χειμώνας και συνήθως βρέχει στην πατρίδα, ότι τότε έπρεπε να περάσω το Ρίο-Αντίριο τέσσερις φορές σε 15 μέρες γιατί στο ενδιάμεσο δούλευα, οι φίλοι μου σκορπίζανε από εδώ κι από κει στην Ευρώπη και δεν τους έβλεπα καν, και ότι μαζί με τα δώρα για την οικογένεια κουβαλούσα στις βαλίτσες μου και δουλειά γραφείου, ήταν αρκετό για να τα αντιπαθήσω. Άσε που δεν μ' αρέσουν τα γλυκά της σαιζόν. Μισό κουραμπιέ όλο κι όλο, κι αυτόν τιναγμένο. (Πω πω, ξαφνικά έγινα αφόρητα γκρινιάρα. Συγγνώμη, είμαι εντελώς καλοκαιρινός τύπος).

@Fulci Και η Godiva και ο Leonidas και τα υπόλοιπα είναι βέλγικες σοκολάτες (εκτός του Αριστοκρατικού που είναι ζαχαροπλαστείο στην Αθήνα με ειδίκευση στη σοκολάτα και έχει φανταστική ποιότητα).
Για μένα είναι πολύ αγαπημένη γιορτή ζωή και ας έχω χρόνια να φάω μελομακάρονα και κουραμπιέδες. Την λατρεύω και τώρα που έχουμε και το θεματικό( γεια στα χεράκια που το φτιάξανε). Ναι θυμάμαι που μου το λεγες
 
Όταν κόβω κάτι, το κόβω μαχαίρι.
Ααααχ το έχω πει πολλές φορές για τις σοκολάτες αυτό αλλά μόλις βρεθώ σε στιγμή αδυναμίας (όπως χτές) και σε μαγαζί με αξιαγόραστες (χτες ήταν Ghirardelli) ξανακυλάω στον βούρκο της αμαρτίας.
 
Είσαι από αυτούς που δε γυρνούν την πλάτη ούτε χτυπούν πίσω τους την πόρτα στην κυρά σοκολάτα ε;
 
Εξαρτάται. Και από την σχέση αλλά και από το χρόνο διακοπής. Αν υπήρχε μια απλή σχέση και μετά ερχόταν χωρισμός,αποκλείεται η περίπτωση επανασύνδεσης. Αν υπήρχε σοβαρή σχέση,μακροχρόνια,τότε θα υπήρχαν διλήμματα. Οι λόγοι του χωρισμού, το ποιος αποφάσισε το χωρισμό και άλλα θέματα στο τραπέζι της συζήτησης! Και μετά τις συζητήσεις θα βλέπαμε και την περίπτωση επανασύνδεσης.
Όλα αυτά όμως αν γίνονταν σχετικά γρήγορα. Όχι π.χ. να περάσουν μήνες. Τότε δεν υπάρχει κανένα θέμα επανασύνδεσης. Το πουλάκι όχι απλά πέταξε, αλλά έχει φτάσει στη Λαπωνία (Νιλς Χόλγκερσον).Είναι πολύ μακρυά..
Οπότε,το άρθρο νομίζω πως σχετικά έπεσε μέσα. Όχι σε όλα βέβαια (δηλαδή,γράφει λάθος για το "φταίξιμο" ή το "100 φορές συγχώρεση").

Για τα σοκολατάκια, Bajar , δεν τα ήξερα. Τα κλασσικά ήξερα,αυτά που είχαμε στα σπίτια στα 80s. Άσε,που δεν μου αρέσουν τα σοκολατάκια. Ούτε οι σοκολάτες (εκτός από τη λευκή,αλλά αυτή δεν θεωρείται σοκολάτα). Ζήτημα στη ζωή μου,να ΄χω ξοδέψει για σοκολάτα -με σημερινή αναλογία χρημάτων- 20 ευρώ! Και πολλά είπα. Ό,τι σοκολάτα έχω φάει, είναι από επισκέψεις συγγενών που έφερναν στο σπίτι σοκολάτες για τα παιδιά. Εγώ ποτέ δεν χαράμιζα το χαρτζιλίκι μου για να πάρω σοκολάτα.
Όχι ότι δεν μου αρέσουν τα γλυκά. Το αντίθετο. Από πιτσιρικάς, όταν δεν μου άρεσε το φαγητό στο σπίτι (μπάμιες,φασολάκια κ.α.),έπαιρνα το ποδηλατάκι μου,γρήγορα στο μπακάλικο ή το supermarket, και αγόραζα μπισκότα,γκοφρέτες κλπ. Ας ήταν μπισκότα γεμιστά με σοκολάτα. Ή οι γκοφρέτες,που είναι "πλημμυρισμένες" με σοκολάτα, ή κούκις με σταγόνες σοκολάτες.Δεν είχα θέμα να τα "καταβροχθίσω". Ακόμα και σε ζαχαροπλαστείο. Όχι ότι θα διαλέξω ποτέ σοκολατίνα ή σεράνο,αλλά θα τις φάω αν τις "συναντήσω" κατα λάθος στο σπίτι.Τρελαίνομαι για τα γλυκά και μου αρέσουν πολύ. Με τη σοκολάτα έχω θέμα και τα "χοντρά παιδάκια" της (τα σοκολατάκια)

(Ούτως ή άλλως, από ζαχαροπλαστείο το μόνο που αγοράζω είναι τουλούμπες ή παγωτό. Μόνο αυτά δεν ξέρω να κάνω.Γιατί ασχολούμαι με το "άθλημα" -ερασιτεχνικά- και ξέρω σχεδόν τα πάντα να φτιάχνω. Εκτός,όπως έγραψα, από τις τουλούμπες και το παγωτό.Α, και το τσουρέκι)
 
Για τα σοκολατάκια, Bajar , δεν τα ήξερα. Τα κλασσικά ήξερα,αυτά που είχαμε στα σπίτια στα 80s. Άσε,που δεν μου αρέσουν τα σοκολατάκια. Εγώ ποτέ δεν χαράμιζα το χαρτζιλίκι μου για να πάρω σοκολάτα.
Τρελαίνομαι για τα γλυκά και μου αρέσουν πολύ. Με τη σοκολάτα έχω θέμα και τα "χοντρά παιδάκια" της (τα σοκολατάκια)

(Ούτως ή άλλως, από ζαχαροπλαστείο το μόνο που αγοράζω είναι τουλούμπες ή παγωτό. Μόνο αυτά δεν ξέρω να κάνω.Γιατί ασχολούμαι με το "άθλημα" -ερασιτεχνικά- και ξέρω σχεδόν τα πάντα να φτιάχνω. Εκτός,όπως έγραψα, από τις τουλούμπες και το παγωτό.Α, και το τσουρέκι)
Νοσταλγώ τα σοκολατάκια των 80s, ειδικά το κουτί με τα ασορτί της ΙΟΝ και από αυτά εκείνα που ήταν στο καφέ σκούρο περιτύλιγμα και λέγονταν Μόκα. Το επόμενο αγαπημένο ήταν και είναι η Τζιοκόντα.
Αλλά αφού λες για την αγάπη σου για τα γλυκά, απορώ πώς δεν έχεις περάσει από εδώ τόσο καιρό.
Λες ότι ξέρεις να φτιάχνεις τα πάντα. Φτιάχνεις και κωκ; (Πες ναι, πες ναι!)

Και μια που λέμε για γλυκά και για να επιστρέψουμε στο θέμα, ορίστε κι ένα γλυκό κουιζάκι. Για να δούμε, θα πέσει μέσα; (δε θυμάμαι να το έχουμε ξαναβάλει)


(εμένα πάντως με πέτυχε)
 
Τελευταία επεξεργασία:
Νοσταλγώ τα σοκολατάκια των 80s, ειδικά το κουτί με τα ασορτί της ΙΟΝ και από αυτά εκείνα που ήταν στο καφέ σκούρο περιτύλιγμα και λέγονταν Μόκα. Το επόμενο αγαπημένο ήταν και είναι η Τζιοκόντα.
Αλλά αφού λες για την αγάπη σου για τα γλυκά, απορώ πώς δεν έχεις περάσει από εδώ τόσο καιρό.
Λες ότι ξέρεις να φτιάχνεις τα πάντα. Φτιάχνεις και κωκ; (Πες ναι, πες ναι!)
Ναι,ναι! Δεν είναι από τα δύσκολα. Αυτά που με δυσκολεύουν είναι αν κάτι περιέχει μαγιά. Το τσουρέκι,ο "μπαμπάς", το κρουασάν με ζύμη που έχει μαγιά. Τα περισσότερα είναι σχετικά εύκολα,ειδικά οι πάστες,το προφιτερόλ (που έχει διαφορετικές εκδοχές),οι τάρτες. Τα πανεύκολα είναι το τσιζκέικ (στην ελληνική version αναφέρομαι,την "άψητη") και το τιραμισού (είτε με συνταγί είτε με μαρέγκα)
 
Αααααχ... μη μου θυμίζετε να νιάτα μου. Άρχισα να φτιάχνω κέικ τη δεύτερη μεταπτυχιακή χρονιά, αγοράζοντας τις έτοιμες σκόνες και προσθέτοντας νερό και αυγά, και σιγά σιγά έφτασα σε κανονικά κέικ και σιροπιαστά (μπακλαβαδογαλακτομπούρεκα) και τούρτες. Και μπαμπάδες (για την ακρίβεια σαβαρέν, οι μπαμπάδες είναι ατομικοί, το σαβαρέν το έφτιαχνα σε φόρμα με τρύπα στη μέση που μετά τη γέμιζα σαντιγύ. Γνήσια, όχι από αεροζόλ). Εκείνο που δεν κατάφερα ποτέ είναι να ανοίγω ζυμάρι με πλάστη. Οι πίτσες μου έχουν σχήμα αμοιβάδας. Αλλά όλα αυτά σταμάτησαν όταν άρχισα να δουλεύω σοβαρά στο κάτεργο. Δεν υπήρχε χρόνος και αρχίσαν και να ανεβαίνουν τα διάφορα νούμερα στις αιματοεξετάσεις. Το καλό είναι ότι επειδή μπορώ να φτιάξω ό,τι θέλω δεν με συγκινούν καθόλου τα έτοιμα γλυκά, ειδικά όταν κοιτάζω τα συστατικά τους κι έτσι δεν παίρνω. Το κακό είναι ότι υπάρχουν πάντα οι σοκολάτες. Την Κυριακή μια που είχα βγάλει το μίξερ και είχα και φούρνο αναμμένο (3 φρατζόλες ψωμί με διάφορα κριθάρια, λινάρια κλπ, 8α μου φτασουν για 2 μήνες στην κατάψυξη) έφτιαξα κι ένα απλούστατο κέικ βουτύρου (βλ. Ζαχαροπλαστική Χρύσας Παραδείση), το οποίο είναι απλό και όχι πολύ ενδιαφέρον κι έτσι μπορώ να του αντισταθώ. Έχω φάει 2 κομμάτια σε δύο μέρες, αν ήταν ραβανί θα είχα φάει το μισό ταψί. Ελπίζω να μη θυμηθώ ότι αν του προσθέσεις λίγο σφενδαμοσίροπο και το απορροφήσει το απλό αυτό κέικ γίνεται έργο τέχνης :), κι όχι τίποτε άλλο αλλά εδώ που είμαι έχει εξαιρετική ποιότητα maple syrup.

Και για να επανέλθουμε στο θέμα, σήμερα είμαι υγρό ζώδιο
Water sign
You're most likely a Scorpio, Cancer, or Pisces! You're a caring person, and you choose your friends wisely. You prefer daydreams to the real world; but honestly, who could blame you? You have a creative spirit and a good heart!

Αν έκανα το κουιζάκι αύριο θα διάλεγα άλλα γλυκάκια (όλα μου αρέσανε) και θα έβγαινα διαφορετικό ζώδιο.
 
Πίσω
Μπλουζα