Βαθμολογήστε τους ηθοποιούς

Καιτη Πανου: Μου αρέσει πάρα πολύ η φωνή της. Για σεξι δεν ξέρω, αλλά ήταν όμορφη γυναίκα, νομίζω δε θα περνούσε απαρατήρητη, αλλά ούτε και θα τη φλερταρανε οι άντρες αβέρτα. Στα συν ότι και μεγάλη διατήρησε την αρχοντιά και τη φινέτσα της. Η πιο σεξι στιγμή της κατά τη γνώμη μου στο Ενας Δον Ζουαν για Κλάματα. Θα της βάλω ένα 6.

Νικη Τριανταφυλλιδη: Η Νίκη ήταν σεξι, ήταν πολύ όμορφη και έδειχνε ερωτικός άνθρωπος, αν και δε μεγάλωσε εξίσου καλά. Πάντως, για τη νεαρή της εικόνα που έχω στο νου μου θα πάρει ένα 8, για το βλέμμα της που νομίζω θα ταραζε πολύ τ αγόρια:)

Αννα Κυριακου: Δε μου άρεσε ποτέ η Κυριακού ως γυναίκα, αν και ως ηθοποιός ήταν αρκετά καλή. Με εκνευριζε κομμάτι η φωνή της, φωνή μεγάλης γυναίκας ακόμη κι όταν ήταν πολύ πολύ νέα, ας πούμε στα 4 σκαλοπάτια. Για την εποχή του 50 φαντάζομαι θα θεωρούνταν κελεπούρι. Έμοιαζε μεγαλοαστη κόρη, μεγαλωμένη με το μέλι και το γάλα που λέμε. Σεξι; όχι. Ένα 3

Κατερινα Γιουλακη: Την συμπαθώ πάρα πολύ και τη θεωρώ μεγάλο ταλέντο. Αλλά σεξι; περιποιημένη ήταν, με τα πιασίματα της πάντα, κι έδειχνε προσχαρη και καλή παρότι έπαιζε συνήθως τη στρίγγλα. Περισσότερο μου κάνει για τη φίλη που θα πεις τον πόνο σου. Πιο όμορφη από ποτέ ήταν στους Κληρονόμους. Θα πάρει ένα 5.
 
Καίτη Πάνου: Την ήξερα για πολλά χρόνια από τις εμφανίσεις που είχε κάνει μεγάλη και μόνο τα τελευταία 10 χρόνια ίσως την είδα σε παλιές ταινίες και συνειδητοποίησα ότι ξεκίνησε ως ενζενύ. Αλλά είχα ήδη διαμορφώσει μη-σέξυ εικόνα που την αδικεί. Νομίζω ότι αν την πρωτοέβλεπα στις παλιές της ταινίες θα έπαιρνε ένα 7, ιδιαίτερα τώρα που με τα γεράματα γεράσανε κάπως τα γούστα μου.

Η Τριανταφυλλίδη ήταν ζουμερότατη και πολύ σέξυ αν και μου τα χάλαγε λίγο η χροιά της φωνής της. Αλλά δεν είναι τυχαίο ότι την διάλεξαν για το ρόλο της χήρας-πειρασμού στο "Ο Χριστός ξανασταυρώνεται". Ένα 8 θα το πάρει δίκαια.

Άννα Κυριακού. Αυτής της έκανε μεγάλη ζημιά η φωνή της κι η προφορά της. Αυτό είναι προκατάληψη, διότι δεν υπάρχουν "λάθος" προφορές, η κάθε μία είναι σωστή στον τόπο που μιλιέται, αλλά στο τι βρίσκεις σέξυ δεν χωράει political correctness. Επίσης την πρωτοείδα σε αντιπαθητικό ρόλο (της σπιτονοικοκυράς των "Εκείνος κι εκείνος") και διορθώθηκε μεν αυτό λόγω θείας Μπεμπέκας αλλά η θεία ήταν πολύ ελαφρόμυαλη. Και ήταν κι αυτή η προφορά.... Αλλά όσο κρατούσε κλειστό το στόμα της στις παλιές ταινίες ήταν επιπέδου 6.

Γιουλάκη: Αυτή όσο μεγάλωνε τόσο καλυτέρευε, κι αν δεν ήταν τετράπαχη για χρόνια θα μου άρεσε περισσότερο τότε. Μου άρεσε ως δημαρχέσσα στο "Για μια χούφτα τουρίστριες". Δεν τη θυμάμαι στους Κληρονόμους. Αλλά ποτέ δεν την είχα για σέξυ, ας ήταν εμφανίσιμη. Οπότε ένα 5αράκι κι από μένα.
 
Καίτη Πάνου: Γλυκιά κοπέλα, αλλά κάπως ψυχρή. Περισσότερο μου άρεσε το διάστημα 1965-1975, παρά παιδούλα. Βαθμός: 6.

Νίκη Τριανταφυλλίδη: Πάντα πίστευα ότι κάτι δεν πάει καλά με την Τριανταφυλλίδη. Το μάτι της γυάλιζε λίγο περισσότερο απ' ό,τι πρέπει. Σαν να ήταν τρόφιμος στο Δρομοκαΐτειο και όταν έπαιρνε άδεια, ασχολείτο με τα θεάματα... Βαθμός: 0.

Άννα Κυριακού: Ποτέ δεν μπόρεσα να της βρω τίποτα αισθησιακό. Ως νέα ήταν αντιπαθής με απαράδεκτη χροιά στη φωνή, ενώ ώριμη θα είναι πάντα η αξιαγάπητη θεία Μπεμπέκα. Βαθμός: 1.

Κατερίνα Γιουλάκη: Αισθησιακό και Γιουλάκη είναι έννοιες αντίθετες! Που πας, μανδάμ, με φωνή τσιρίδα, όψη κάτω του μετρίου και κινηματογραφικό-τηλεοπτικό χαρακτήρα άκρως αντιπαθή; Βαθμός: 0


Βιβή, καλά που έβαλες την Πάνου και πήρε κάποια πάνω από την βάση. :)
Φεύγω και πάω να πλύνω το φτυάρι μου.
 
Καιτη Πανου: Ναι ναι ναι! Φινετσατη, κλασσατη γυναίκα και ταυτόχρονα σεξυ, με ένα από τα πιο ωραία (και με εσάνς ερωτικής υπόσχεσης) χαμόγελα. Από εμένα 8

Νίκη Τριανταφυλλιδη: Όμορφη στα νιάτα της, με πολύ λάγνο βλέμμα (θυμηθείτε την στον Αστραπογιαννο), και ναι σεξυ! Έβγαζε το άγριο θηλυκό. Της πήγαινε και το ξανθό μαλλι στο Χριστό Ξανασταυρωνεται όπου έκανε την Κατερίνα. Απλά για κάποιο λόγο μου εβγαζε κάτι ανεξήγητα αντιπαθητικό. Το 8 της το δινω πάντως απλόχερα

Άννα Κυριακού: Σε όλες τις ταινίες φαινόταν η μεγαλοαστικη καταγωγή που είχε κ στην πραγματική ζωή. Ζουμπουρλουλα, και με καλό σώμα, ακόμα και σε ώριμη ηλικία. Το παίρνει το 6

Κατερίνα Γιουλακη: Μου άρεσε πολύ περισσότερο σε ώριμη ηλικία. Ως 50αρα κεντριζε το ενδιαφέρον και ένα ψιλο σεξαπιλ το είχε. Νεώτερη πάλι όχι (να επισημάνω επισης ότι μεγαλοδειχνε έντονα από μικρη) Από εμένα 5
 
Καίτη Πάνου: πολύ φινετσάτη, γλυκιά και ταυτόχρονα σέξυ σε όλες τις ηλικίες. 9
Νίκη Τριανταφυλλίδη: αντικειμενικά ήταν όμορφη και έβγαζε έναν πρωτόγονο ερωτισμό, αλλά δεν μου άρεσε ιδιαίτερα. 6
Άννα Κυριακού: όμορφη, αριστοκρατική γυναίκα, ήταν πραγματικά σέξυ στο "Ζητείται επειγόντως γαμπρός". 8
Κατερίνα Γιουλάκη: καλοσυνάτη και σπιρτόζα, αλλά σέξυ όχι. 5
 
Καιτη Πανου. Φινα και αριστοκρατικη με ωραια ματια, γλυκο χαμογελο, λεπτη, ψηλη και καλλιγραμμη. Ενδιαφερουσα παρουσια, αν μη τι αλλο. Στις παλιες της ταινιες μεχρι και τη δεκαετια του '60 δεν τη βρισκω πολυ ερωτικη. Ερωτικη εγινε απο το '70 και μετα. Ειδικα στον Ανθρωπο που γυρισε απο τη ζεστη, φοραει κατι ωραια εξωπλατα φορεματα που με την λυγερη κορμοστασια που διεθετε της πηγαιναν πολυ και της τονιζαν το σεξ απηλ. Μεσος ορος βαθμολογιας για παλιες και πιο προσφατες ταινιες της ειναι απο μενα το 6.
Νικη Τριανταφυλλιδη. Μια γυναικα με πολυ ιδιαιτερο προσωπο, ομορφο σιγουρα, και φωνη ιδιαιτερη επισης. Ειχε μια σπιρταδα στα ματια και στο βλεμμα, μια φλογα που σιγοκαιγε, κατι που δυσκολα συναντας. Μου αρεσε και ως ηθοποιος επισης. Πολυ ερωτισμο ομως δεν θα ελεγα πως ειχε γι' αυτο και της βαζω 5.
Αννα Κυριακου. Εμενα η Αννα μου φαινεται σε καποιες ταινιες της ερωτικη και σε αλλες οχι. Δεν την εχουμε δει βεβαια και σε πολλες. Στο Ζητειται ψευτης δεν ειναι ερωτικη. Στα τεσσερα σκαλοπατια ειναι περισσοτερο. Ερωτικη φουλ ειναι στο Να πεθερος να μαλαμα. Κορμαρος μεσα στα κολλητα φορεματα που φορουσε και με ωραιο προσωπο επισης. Δικαιολογημενα λοιπον της εδωσαν τον ρολο της γυναικας - πειρασμου και της απιστης συζυγου που τα φτιαχνει με τον παντρεμενο Βασιλη Διαμαντοπουλο.
Και βεβαια, πολυ ερωτικη ειναι και στο Ζητειται επειγοντως γαμπρος. 42 χρονων και κουκλα. Απο φωνη, συμφωνω με τους προλαλησαντες, δεν τα πηγαινε καλα, αλλα μπορειτε να την φανταστειτε και με αλλη; Μεσος ορος για ο,τι εχω δει απο την Αννα 8.
Κατερινα Γιουλακη. Πρωτη εμφανιση της Κατερινας στο σινεμα το 1961 στους Χαραμοφαηδες και σε ηλικια 23 ετων (αν υποθεσουμε πως ισχυει η ηλικια). Αλλα, οπως και να' χει, εμοιαζε σαρανταρα. Νεα, παιδουλα, κοριτσοπουλο δεν την ειδα να ειναι ποτε. Δεν μου αρεσει γενικως και ποτε δεν με τραβηξε ως ηθοποιος. Απο σεξ απηλ σχεδον τιποτα. Της βαζω 1 λογω Ρετιρε που εκει ηταν καλυτερη απο ποτε.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Της βαζω 1 λογω Ρετιρε που εκει ηταν καλυτερη απο ποτε.
Όντως παιδούλα αυτή τη γυναίκα δεν τη θυμάμαι ποτέ. Θεωρώ πάντως πως καλύτερη και από το Ρετιρέ ήταν σε ένα κωμικο σήριαλ της ΕΡΤ του 88- 89 που λεγόταν "Η Κυρία Μας". Είχε αδυνατίσει αρκετά εκεί και θα έλεγα ότι έβγαζε κάπως περισσότερο τη θελκτικη ώριμη γυναίκα
 
Και οταν λεω βαθμολογηστε δεν εννοοω το ταλεντο τους, αλλα το ποσο ελκυστικους τους βρισκετε. Ποσο αρρενωποι η θηλυκες ειναι και ποσο σεξ - απηλ διαθετουν. Δεν ειναι ζητημα ομορφιας. Οχι μονο, τουλαχιστον. Ειναι ζητημα πολλων παραγοντων που ολοι μαζι δινουν αυτο το κατι σε εναν ανθρωπο ωστε να εχει μεγαλη επιτυχια στο αντιθετο φυλο.

Βαθμολογουμε απο το 0 εως και το αριστα 10:


Μιμη Ντενιση

Χλοη Λιασκου

Νιτσα Μαρουδα

Γιωργος Παππας

Κωστας Βουτσας

Ανδρεας Ντουζος
Ντενίση 5 ούτε κρύο, ούτε ζέστη

Λιάσκου 5 αφήνοντας κατά μέρος την εξωτερική εμφάνιση δεν νομίζω ότι είχε την δυνατότητα να πρωταγωνιστήσει

Νίτσα Μαρούδα δεν την έχω δει πολύ

Γιώργος Παππάς επίσης δεν τον ξέρω καλά

Κώστας Βουτσάς 7 καλός κωμικός, προς την δεκαετία του 80 άρχισε να φθίνει(όπως πολλοί άλλωστε), ήταν και οι ρόλοι σαχλοί

Ανδρέας Ντούζος 6 συμπαθής αλλά για συγκεκριμένους ρόλους καλός(π.χ. αστυνομικός), όχι πρωταγωνιστής

Το δικό μου αγαπημένο ζευγάρι, σε μία απίθανη ερμηνεία εκτός των άλλων(κυρίως θεατρικών έργων) στο ¨μιας πεντάρας νιάτα¨ η Έλλη Φωτίου με τον Στέφανο Ληναίο...
 
Για να δουμε τι εχετε να πειτε για το σεξ απηλ της νεας τετραδας...

Μαρια Αλιφερη
Μαρινα Χαριτου
Βυρων Παλλης
Στεφανος Ληναιος
 
Α, κάτσε να βάλω και για τις προηγούμενες κυρίες που δεν προλάβαινα. Αν και δεν πρόκειται να βάλω καλές κριτικές.

Καίτη Πάνου. Είχε κάτι διαφορετικό. Μου άρεσε πολύ η βαθιά φωνή της και η παρουσία της ήταν γήινη και προσιτή. Σε έκανε να θέλεις να την ξανακοιτάξεις. Έχει όμορφο στυλ, πως να το πω, χωρίς να είναι κάτι καταπληκτικό στο πρόσωπο είναι ψηλή, λεπτή (πάντα το κοιτάζω αυτό σε μια γυναίκα) και με πολλή χάρη στις κινήσεις της και στο περπάτημά της, αντίθετα με τις περισσότερες ψηλές. Ιδανική ντάμα του Κωνσταντάρα μαζί με την Κοντού. Δεν ξέρω όμως αν μου βγάζει το σέξι. Θα βάλω 7.

Νίκη Τριανταφυλλίδη
. Κι άλλος ένας ξεχωριστός τύπος γυναίκας. Ήταν όμορφη αναμφισβήτητα με μια ομορφιά άλλου τύπου και αυτό που ξεχώριζε στο πρόσωπό της ήταν αυτά τα υπέροχα, τεράστια μαύρα μάτια της. Όμως δεν μου έβγαζε το σέξι. Ίσως γιατί δεν την είδα σε πολλές ταινίες. Στα μείον της αυτή η λεπτή, γλυκερή φωνή της που αντηχεί περίεργα στα αυτιά μου. Πριν χρόνια την είδα ως Ωραία Ελένη στις Τρωάδες, και ήταν αρκετά πειστική και όμορφη αλλά βέβαια στον λιγότερο απαιτητικό ρόλο της τραγωδίας. Αλλά σέξι? Μάλλον όχι. Να βάλω το μέσο όρο, άντε λίγο παραπάνω. 6.

Άννα Κυριακού. Τώρα τι να σας πω? Μια πολύ καλή ηθοποιός που μου είναι παγερά αδιάφορη. Η ιδιαίτερη αυτή φωνή της ήταν για κωμωδία αλλά από σέξι δεν μπορώ να σκεφτώ. 3.

Κατερίνα Γιουλάκη. Μου φαίνεται πολύ συμπαθής για φίλη, για κουμπάρα, για συνάδελφος, για παρέα, για θεία. Για μένα δεν υπάρχει τίποτα σέξι πάνω της. Σαν κωμική ηθοποιός μου αρέσει πολύ και δεν είχε κανένα πρόβλημα να τσαλακώνει την εικόνα της και να παίζει είτε την πολύ μεγαλύτερη όπως στις "Κυρίες της αυλής" είτε την κακάσχημη όπως στους "Κληρονόμους". 2.

Μαρία Αλιφέρη.
Ήταν όμορφη γυναίκα με πολύ όμορφα, πράσινα μάτια. Μεγάλωσε και πολύ καλά. Αλλά παιδιά, δεν ανήκε ποτέ στις συμπάθειές μου. Δεν λέω ότι δεν μου άρεσε καθόλου αλλά..... είναι κάτι απροσδιόριστο. Δεν ξέρω γιατί, αλλά ποτέ δεν κατάλαβα το μπαμ που είχε κάνει με τα "Τετράγωνα των αστέρων" και με την "Κραυγή των λύκων" Άντε να βάλω κι εδώ το μέσο όρο. 5.

Μαρίνα Χαρίτου
. Την έβαλα στο google για να την θυμηθώ. Όμορφη, μελαχρινή, μεσογειακή ομορφιά. Δεν θυμάμαι φωνή, αλλά δε θυμάμαι και ρόλους. Πώς να χαρακτηρίσω? Από πρόσωπο σκίζει.

Βύρων Πάλλης. Ωραίος άντρας, αριστοκρατικός, ψηλός με όμορφη φωνή. Ωραίο ζευγάρι με τη Βούλα Ζουμπουλάκη. Το πρόβλημα και εδώ είναι ότι οι ρόλοι του δεν βοηθούσαν και πολύ να του βγει το σέξι. Μπορεί να ήταν ο άνθρωπος και να μην μπορώ να το δω. Ένα 5.

Στέφανος Ληναίος. Καλός ηθοποιός, με δικό του τρόπο έκφρασης και πολλές θεατρικές επιτυχίες, αλλά από σέξι βάζω 1.
 
Εδω υπαρχουν κατι τελειως ανωμαλες που βρισκουν σεξυ ακομα και τον Κατσαδραμη!
Δεν μπορώ να κρατηθώ! Θα σχολιάσω! Ο Κατσαδράμης ήταν στην πραγματικότητα παντρεμένος με την "μαρμαροκολώνα" Καίτη Παπανίκα! Και όπως είχε δηλώσει η ίδια, τον χώρισε γιατί δεν άντεχε άλλο το κέρατο! Ε, ΠΟΤΕ!
 
Για να δουμε τι εχετε να πειτε για το σεξ απηλ της νεας τετραδας...

Μαρια Αλιφερη 6
Μαρινα Χαριτου 5,5
Βυρων Παλλης
7,5
Στεφανος Ληναιος 5

Μιλάμε στα νιάτα τους πάντα. (αν και η Αλιφέρη νομίζω είναι εξίσου γοητευτική και τώρα).

Ο Ληναίος κορυφή σε ήθος και εξαιρετικός ηθοποιός αλλά με μια εσανς μίζερου μικροαστισμού στην όψη.
 
Λοιπόν, ας πάρω ένα φτυάρι παραμάσχαλα δια παν ενδεχόμενον κι ας αρχίσω.

1. Μαρία Αλιφέρη. Περίεργο αλλά ενώ είχε όμορφο πρόσωπο και ωραίο σώμα και θα έπρεπε να την έβρισκα σέξυ, δεν. Ο λόγος είναι το τεράαααστιο και φωτεινό χαμόγελο που την κάνει τόσο συμπαθητική. Δεν την θυμάμαι καθόλου πριν φύγω από την Ελλάδα, αλλά όταν έκανα τη θητεία μου στο ηρωικό ΠΝ (περί της οποίας γράφω σε συνέχειες αλλού) και είχε ξεκινήσει το MEGA παρακολουθούσαμε όλοι στη ΔΤ τον "Λαβύρινθο" που παρουσίαζε. Και καθόταν σκαρφαλωμένη σ' ένα σκαμπό με τα καλλίγραμμα πόδια της εκτεθειμένα δήθεν στο ατημέλητο, και κανονικά θα έπρεπε να τρέχουν τα σάλια των συνναυτών μου (εγώ το έπαιζα υπεράνω... επισήμως παρακολουθούσα τον Λαβύρινθο γιατί είχε και λίγο παιχνίδι γνώσεων και διασκέδαζα με τις κοτσάνες που λέγανε οι άσχετοι παίχτες, που πήγαιναν και κέρδιζαν από τις άλλες δοκιμασίες) (*). Αλλά μετά χαμογελούσε, και άστραφτε ο τόπος, και μας το χάλαγε. Διότι γινόταν ένα κοριτσάκι που θα θέλαμε να παίξουμε μονόπολυ και τέτοια μαζί του, όχι άλλα πράγματα. Και στις συνεντεύξεις της ακόμη και τώρα βλέπω το ίδιο χαμόγελο. Δεν την έχω δει ποτέ να παίζει σε έργο με υπόθεση. Οπότε 6 από μένα. Αν το χαμόγελό της ήταν λιγότερο φιλικό και περισσότερο χαμόγελο υποσχέσεων θα έπαιρνε 8.

2. Μαρίνα Χαρίτου. ΔΞ/ΔΑ.

3. Βύρων Πάλλης. Συγκέντρωνε όλα όσα πιστεύω ότι κάνουν έναν άντρα (εμφανισιακά) καλό οικογενειάρχη και καλό εργοστασιάρχη, από το σπαστό μαλλί μέχρι τη βαριά φωνή και το σοβαρό ντύσιμο και ύφος. Δεν τον φαντάζομαι να παίζει σε σκηνή με μαγιώ ας πούμε (θα μου πείτε, εδώ είδαμε τον Κωτσόπουλο, αλλά όχι σε ταινία). Είναι ακριβώς το αντίθετο του Κώστα Κακκαβά. Άρα ένα 3, διότι τουλάχιστον δεν ήταν παχύτατος.

4. Ληναίος: Συμφωνώ απόλυτα με την εκτίμηση του PT8. Ωστόσο όταν έπαιζε σε κωμωδίες με αυτό το μισοσαστισμένο ύφος και προσπαθούσε να κάνει τον αυστηρό χωρίς να τα καταφέρνει ήταν λίγο χαριτωμενούλης. Έλα όμως που έχουμε δει όλες αυτές τις φωτογραφίες της υποδειγματικής οικογένειάς του μ' αυτόν να έχει το αγέλαστο ύφος πατερφαμίλια και μου κάνουν χαλάστρα. Αναγκαστικά κρίνουμε βέβαια από την εικόνα που προβάλλουν, διότι δεν έχουμε ιδέα τι ήταν στην πολύ ιδιωτική του ζωή. Οπότε 4.


(*) Θυμάμαι μια φορά η ερώτηση ήταν ποια ήταν η αγαπημένη του Ερωτόκριτου και είπα εγώ "Να δείτε που αντί Αρετούσα ο τύπος θα πει Ερωφίλη" και απαντάει ο παίκτης "Ερωφίλη" και με κοίταζε ο Άκης δίπλα μου σαν χαμένος που όχι απλώς ήγξερα την απάντηση σ' αυτή την πανδύσκολη ερώτηση αλλά ήξερα και το λάθος που θα έκανε... και συνειδητοποίησα ότι οι συνναύτες δεν ξέρανε ούτε την Αρετούσα ούτε την Ερωφίλη
 
Δεν μπορώ να κρατηθώ! Θα σχολιάσω! Ο Κατσαδράμης ήταν στην πραγματικότητα παντρεμένος με την "μαρμαροκολώνα" Καίτη Παπανίκα! Και όπως είχε δηλώσει η ίδια, τον χώρισε γιατί δεν άντεχε άλλο το κέρατο! Ε, ΠΟΤΕ!
Βεβαια, ειναι πολυ γνωστα τα καμωματα του Θοδωρακη εδω μεσα και, αν θυμαμαι καλα, τα σχολιασαμε και στο παρον θεμα.
Φταιει και η Καιτη βεβαια που δεν προσεξε και παντρευτηκε εναν τοσο σεξυ αντρα ενω θα μπορουσε να παρει εναν που δεν αρεσει καθολου, οπως ας πουμε ο Νικος Καζης.

Αν ξερετε κανενα καταφυγιο Αθηνων, Πειραιως και περιχωρων, να μου το πειτε γρηγορα γιατι προλαβαινω, δεν προλαβαινω.
 
@elephadas Το χαμογελο της Αλιφερη ειναι εν μερει ψευτικο διοτι αλλα δοντια ειχε μεχρι τελη δεκαετιας του '70 και αλλα επειτα.
Ομολογω παντως πως εγινε θαυμασια δουλεια απο οδοντιατρο και οδοντοτεχνιτη. Τοσο σπουδαια, που για παρα πολλα χρονια θεωρουσα τα δοντια της ηθοποιου φυσικα. Μεχρι που την ειδα σε φωτογραφιση των αρχων του '70 και καταλαβα.

Αν δεν μπορεις να φανταστεις τον Βυρωνα Παλλη με μαγιω, δες το 23ο λεπτο της ταινιας "Ο ανηφορος" και θα διαπιστωσεις πως ο σκηνοθετης ειχε διαφορετικη γνωμη. :)
 
Πω πω δε σας προλαβαίνω... αλλά κατά την προσφιλή μου συνήθεια θα σας προλάβω και θα σας σχολιάσω όλους:

(Εσένα Βambi θα σε αφήσω για φινάλε):

Μαρια Αλιφερη: Δε μου αρέσει. Θα την αδικήσω ίσως γιατί είναι (ακόμα) όμορφη γυναίκα, αλλά δεν τη θεωρώ καθόλου σέξι. Είναι πολύ καλούλα, γλυκούλα, ζουζουνίτσα, θα την ήθελα ας πούμε για νονά μου, ή για γειτόνισσα να μου λέει πότε μου έπεσε η απλώστρα. Δίνει την εντύπωση ανθρώπου πάνω στον οποίο μπορείς να στηριχτείς για το οτιδήποτε. Αλλά σέξι; Να βάλω ένα 4.

Μαρινα Χαριτου: Όπως η Τζέλα τη γκούγκλαρα. Δεν τη θυμάμαι καθόλου. Στις φωτο δείχνει όμορφη αλλά δε μπορώ να βαθμολογήσω από φωτογραφίες.

Βυρων Παλλης: Εδώ έχω να πω πολλά και θα τα πω. Ο Πάλλης ήταν ένας εξαιρετικός ηθοποιός κι ένας πανέμορφος άνδρας. Κι όταν λέμε άνδρας εννοούμε άνδρας με τα όλα του. Και με τη φωνή του, και με την κορμοστασιά του, και με την τρυφερότητα του βλέμματος του και να μην το πάμε μακριά, με τα όλα του. Κινηματογραφικά τον θεωρώ αδικημένο, θα μπορούσε και θα του άξιζε καλύτερη πορεία. Στο Ο δολοφόνος Αγαπούσε Πολύ είναι ένα συμπαθέστατο θύμα πλεκτάνης, στην Υπόθεση Ντρέιφους ένα άτιμο σκουλίκι με την ίδια ευκολία. Θα πάρει 10 με τόνο, γιατί είχε ότι μπορώ να σκεφτώ ως γοητευτικό χαρακτηριστικό σε έναν άνθρωπο.

Στεφανος Ληναιος: Ο Ληναίος ήταν σίγουρα καλός ηθοποιός αλλά δεν μπορώ με τίποτα να τον δω ως άντρα. Εμένα μου βγάζει ένα άγχος να είναι καλός και σωστός, άγχος που δεν δικαιολογείται γιατί ήταν και τα δύο. Αν ήταν πιο χαλαρός μπορεί και να τον πρόσεχα, μπορεί και να τον έβρισκα κούκλο. Όπως τον έχω στο μυαλό μου όμως όχι, με τίποτα. Του έλειπε η ανεμελιά στις ερμηνείες, ίσως κι η αυτοπεποίθηση. Ο ίδιος άνθρωπος με την ίδια εμφάνιση και το ίδιο ταλέντο με μια δόση τρέλας μπορεί να ήταν ακαταμάχητος. Τώρα ένα 3.

Βύρων Πάλλης. Ωραίος άντρας, αριστοκρατικός, ψηλός με όμορφη φωνή. Ωραίο ζευγάρι με τη Βούλα Ζουμπουλάκη.
Αναρωτιέμαι αν έπαιζε πουθενά με τη Ζουμπουλάκη ή αν έχεις στο μυαλό σου τον άντρα της, το Δημήτρη Μυράτ που ήταν κι αυτός όπως τα λες. Ο Πάλλης ήταν παντρεμένος με την κούκλα ηθοποιό Νίνα Σγουρίδου κι αργότερα με την Αφροδίτη Γρηγοριάδου που έζησαν μαζί ως το τέλος.

(θα μου πείτε, εδώ είδαμε τον Κωτσόπουλο, αλλά όχι σε ταινία).
ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΙΔΑΤΕ ΚΑΛΕ;;; :)

θα μπορουσε να παρει εναν που δεν αρεσει καθολου, οπως ας πουμε ο Νικος Καζης.
Τωωωωωωωρααααα... σώωωωωθηκε.... Δε ρωτάς και τη Βούλα Χαριλάου, τη Δάφνη Σκούρα, την Αντιγόνη Βαλάκου και πόσες άλλες απάτησε αβέρτα; Ας έπαιρνε το Θανάση το Βέγγο η γυναίκα που μάλλον ήταν ο μόνος που δεν απατούσε (αλλά κι αυτός ήταν καπαρωμένος).
Το χαμογελο της Αλιφερη ειναι εν μερει ψευτικο διοτι αλλα δοντια ειχε μεχρι τελη δεκαετιας του '70 και αλλα επειτα.
δες το 23ο λεπτο της ταινιας "Ο ανηφορος"
ΜΑ ΟΛΑ ΤΑ ΞΕΡΕΙΣ ΠΙΑ;;;;; Και τα δόντια της Αλιφέρη; και το μπανιερό του Βύρωνα;

* Μιας που το έθιξε ο Ελέφας σκέφτομαι να αλλάξω εικόνα προφίλ. Έχετε καμιά ιδέα τι θα μου ταίριαζε; Αυτήν εδώ τη θεωρείτε αντιπροσωπευτική ή πιστεύετε θα με μπερδεύετε με κάποιο άλλο μέλος ενδεχομένως λόγω των πολλών θαυμαστριών του Νίκου Καζή;

Nikoskazis4.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία:
Αχ, ναι καλέ... Έχεις δίκιο. Τι γράφω? Και δεν παίρνω και ουσίες για να το δικαιολογήσω κάπως. Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι ότι ο αέρας της Αθήνας με έχει πειράξει κάπως. Ο Βύρων Πάλλης ήταν με την Γρηγοριάδου. Αυτό ήθελα να γράψω. Αυτό είχα στο μυαλό μου. Αλλά..... Και η πλάκα είναι που και μετά που το είδα, δεν το κατάλαβα για να το διορθώσω. :D :D

Να σου πω Λένα... Εδώ ο Καζής είναι πολύ γοητευτικός. Ίσως γιατί είναι μεγαλύτερος. Δεν είναι ο νεανίας της "Στουρνάρα" ας πούμε. Τελικά, το έχω δει πολλές φορές το έργο. Ο ίδιος άντρας μικρός μπορεί να μη λέει τίποτα και μεγαλώνοντας να αποκτά άλλη γοητεία. Τα σαράντα καράτια (ή και τα πενήντα).
 
Να σου πω Λένα... Εδώ ο Καζής είναι πολύ γοητευτικός. Ίσως γιατί είναι μεγαλύτερος. Δεν είναι ο νεανίας της "Στουρνάρα" ας πούμε. Τελικά, το έχω δει πολλές φορές το έργο. Ο ίδιος άντρας μικρός μπορεί να μη λέει τίποτα και μεγαλώνοντας να αποκτά άλλη γοητεία. Τα σαράντα καράτια (ή και τα πενήντα).
Σωστα. Πολλοι αντρες μεγαλωνουν καλα, ενω στις γυναικες δεν το βλεπουμε εξισου συχνα.

Λενα, εδω ο Καζης μου αρεσει περισσοτερο απο οπουδηποτε αλλου. Με εξαιρεση βεβαια τις φαβοριτες που κοντευουν να κατεβουν στο στερνο. Τι τις ηθελε; Αν τις ειχε κοντες οπως το '50, θα ηταν ασυγκριτα καλυτερος.
Οποτε, κανε τη φωτογραφια του Νικου αβαταρ ΤΩΡΑ! Τον Τζογια και τον Κωτσοπουλο ενταξει, τους ειδαμε, τους θαυμασαμε, καμαρωσαμε τη θεσπεσια κορμοστασια τους, αλλα θελουμε και Καζη που ειναι το σημα κατατεθεν σου.

Και επειδη μου γραφετε ολοι πως δεν ξερετε η δεν θυμαστε τη Μαρινα Χαριτου, σας υπενθυμιζω πως ειναι η φιλη της Ερημου στην Τελευταια Πτηση, ταινια που εχετε παρακολουθησει οι περισσοτεροι. Αν μπορειτε με καποιο τροπο να βρειτε την ταινια, δειτε ξανα και τη Μαρινα.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Αυτό το θέμα το είχα παρατημένο πάρα πολύ καιρό. Τώρα που το ξανάπιασα είδα ότι μαζεύτηκαν πολλά ονόματα για βαθμολόγηση αλλά θα περιοριστώ στα τελευταία 8 (μην τρομάζετε, υπόσχομαι να είμαι λιτή).

Καίτη Πάνου. Την έβρισκα πάντα πολύ κομψή, γοητευτική και γλυκιά με αυτή την γήινη κι αριστοκρατική ομορφιά που απλώς θες να θαυμάζεις χωρίς να ψάχνεις ταυτόχρονα και τον ερωτισμό. Μου άρεσε πολύ και η φωνή της. Συμφωνώ με την Bambi ότι ερωτική ήταν περισσότερο στις έγχρωμες του 70 με τον Κωνσταντάρα παρά στις ασπρόμαυρες. Από εμένα 8.

Νίκη Τριανταφυλλίδη. Όλοι την έλεγαν όμορφη αλλά ανέκαθεν αναρωτιόμουν το γιατί. Στα δικά μου μάτια το πρόσωπό της έβγαζε μια αγριάδα και κάτι το απόκοσμο. Ο Μιχαήλ λέει ότι το βλέμμα της του θυμίζει τρόφιμο του ψυχιατρείου και τείνω να συμφωνήσω. Δε θα έλεγα ότι με φόβιζε κιόλας αλλά σίγουρα δεν την έβρισκα σέξι. 4

Άννα Κυριακού
. Ωραίο πρόσωπο στα νιάτα της (και στην ωριμότητά της επίσης), ωραίο χυμώδες σώμα, χάλια φωνή. Τη συμπαθώ πολύ όμως γιατί την πρωτογνώρισα ως θεία Μπεμπέκα στις Χάριτες. Σέξι; Έτσι κι έτσι. 6

Κατερίνα Γιουλάκη
. Μου φαινόταν πάντα μεγαλύτερη απ' όσο ήταν πραγματικά. Και μονίμως της έδιναν ξινούς και γκρινιάρικους ρόλους. Τι σέξι να βρεις σε όλο αυτό; Ο @thanos75 αναφέρθηκε στο ρόλο που είχε στο "Η Κυρία μας" μια σειρά που αγαπούσα πολύ και είναι και η μόνη περίπτωση που την έβρισκα συμπαθέστατη και κάπως γοητευτική. 2 για όλο το υπόλοιπο παρελθόν της, 4 για την κυρία Αντιγόνη.

Μαρία Αλιφέρη. Πανέμορφη, σαν να έχει έρθει από άλλη χώρα. Για την ακρίβεια μου θυμίζει βορειοϊταλίδα σταρ σε giallo film. Όλο αυτό μέχρι να σκάσει αυτό το τεράστιο ζεστό χαμόγελο και να μιλήσει. Και τότε ξαφνικά θυμίζει αδέξιο κορίτσι της διπλανής πόρτας κι εξαφανίζεται το sexiness σε δευτερόλεπτα. Κρίμα γιατί τη συμπαθώ τρομερά. 5

Μαρίνα Χαρίτου. Τη θυμάμαι μόνο από τους ρόλους της στη "Μεγάλη απόφαση" (αγαπημένη ταινία) και την "Τελευταία πτήση". Όμορφο πρόσωπο, εντελώς μεσογειακά χαρακτηριστικά, δε θυμάμαι τη φωνή της καθόλου. Ωστόσο την έβρισκα αρκετά σέξι (άλλωστε στην Απόφαση τα είχε με τον Λιάρο που ήταν ρεμάλι, κι ως συνήθως τα ρεμάλια με κυκλοφορούν με εντυπωσιακές γυναίκες). 7

Βύρων Πάλλης
. Ωραίος, ψηλός, αριστοκρατικός, ωραία φωνή, με βλέμμα ψυχρό εκ πρώτης όψεως (το οποίο με ξετρελαίνει) αλλά μόλις εστιάσεις λίγο πάνω του συνειδητοποιείς ότι κρύβει μια απίστευτη ζεστασιά και καλοσύνη. Άμα δε αποφασίσει να σου χαμογελάσει κιόλας, γίνεσαι χαλί! Δεν χρειάζονται πολλά λόγια. 10

Στέφανος Ληναίος.
Πολύ καλός ηθοποιός αλλά σέξι ούτε κατά διάνοια. Τι του βρήκε η Φωτίου; Δεν ξέρω, γούστα είναι αυτά. 2
 
Τελευταία επεξεργασία:
Μαρία Αλιφέρη. Πανέμορφη, σαν να έχει έρθει από άλλη χώρα. Για την ακρίβεια μου θυμίζει βορειοϊταλίδα σταρ σε giallo film.
Θα μπορουσε να ειναι η Βιρνα Λιζι.

1666866443664.jpeg
 
Πίσω
Μπλουζα