Έρχεται το Gran Tourismo 5!!!!

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας pooky(1)
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Wally είπε:
Το site αυτο ειναι σοβαρο. Δεν βγαζουν συγκριση με το ματι αλλα με ειδικα οργανα.

Στο FPS "συγχωρειται" καποιο frame dip, στα Sims ομως τα 60 fps (και μαλιστα καρφωτα χωρις ups και downs) ειναι υποχρεωτικα.

Στο GT5 οχι μονο δεν ειναι καρφωτα αλλα απο οτι βλεπουμε στα videos και στις μετρησεις, εχουν διακυμανσεις πραγμα που ειναι ακομα χειροτερο.
Αμα το παιχνίδι δεν έχει να σχεδιάσει και τίποτα, τι frames να κάνει drop; Μη μου πεις ότι το Forza έχει σπουδαία γραφικά γιατι θα τυφλωθούμε τελείως! :)

Το F3 εχει ωραιοτατα μοντελα με υψηλο poly-count.

Τωρα αν ειναι επιχειρημα το γεγονος οτι το GT5 εχει zeppelin στον ουρανο και dynamic weather γι αυτο και δεν εχει 60 καρε, παω πασο.

To Simulation δεν μπορει να μην εχει 60 καρφωτα. Τελεία.

Επισης μετα απο 5 χρονια αναπτυξης δεν περιμενες

*το θεμα των καρε και του tearing

*το γεγονος οτι δεν ειναι FullHD (στα 120hz!!!) οπως ειχαν υποσχεθει

*οτι τα περισοτερα μοντελα ειναι αυτουσια παρμενα απο το PS2 εν ετει 2010!

*ομοιως και καποιες πιστες

*οτι οι ηχοι των κινητηρων θα ηταν σαν ηλεκτρικη σκουπα και οι ηχοι του τρακαρισματος θα προκαλουσαν ενα ελαφρυ γελιο

*οτι δεν υπαρχουν οι ρεαλιστικες ζημιες που ειχαν υποσχεθει

*οτι θα ειχες απο την αρχη network θεματα μετα απο τοσο testing

:P

Αυτο που ποτέ μου δεν κατάλαβα ειναι γιατί οταν βγαίνει κάτι καινούργιο πάντα θα υπάρχουν κάποιοι να το σνομπάρουν.

Α.. πήρες Atari?.. η Amiga είναι καλύτερη,

πήρες PS3?.. το XBOX360 ειναι καλύτερο

πήρες GT5? Το Forza 3 είναι καλύτερο.

πήρες Mac? Τα Windows PC είναι καλύτερα.

κτλ...

Αμα προσπαθήσω να ψυχολογίσω κάποιους θα βγάλω το συμπέρασμα οτι:

Α) Ζηλεύουν.

Β) Φοβούνται οτι έκαναν λάθος επιλογη και προσπαθούν να πείσουν τους άλλους (αφου εχουν πείσει τον εαυτό τους πρώτα) οτι το καινούργιο προϊόν είναι χειρότερο απο το δικο τους.

Γ) Δεν εχουν ιδέα και παπαγαλίζουν γνώμες άλλων.

Δ) Ισως να έχουν το καλύτερο προϊόν... και κάνουν επίδηξη σνομπάροντας τους άλλους.

Συμφωνώ οτι ο καθενας εχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του... αλλα ειλικρινά... εαν βγεί καινούργιο Forza και καποιος ανοιξει ενα θέμα.. και την πρώτη μέρα κυκλοφορίας του βγώ και αρχίσω να γραφω οτι το Gran Turismo 5 ειναι καλυτερο κτλ... τοτε θα είμαι άξιος της μοίρας μου.

Αν κατι δεν μου αρέσει.. απλά.. δεν το αγοράζω. Δεν πηγαίνω σε κάθε φόρουμ και αρχίζω να γράφω αρνητικά σχολια.

Οσο για ολους εμάς που προσπαθούμε να τεκμηριόσουμε τις απόψεις μας με διαφορα επιχειρήματα εχω να πώ το εξής:

Οταν μια εταιρεία λανσάρει στην αγορά ενα καινουργιο προϊόν, για επιτύχει πρεπει το προϊόν της να είναι καλύτερο του ανταγωνισμού.

To GT5 είναι καλύτερο απο το Forza 3 μιας και είναι πιο καινούργιο. Ισως αυτός να είναι και ο λόγος ο οποίος το Gran Turismo 5 καθηστέρησε να κυκλοφορήσει. Πιθανόν η Plyphony Digital να σχεδίαζε κάτι άλλο... αλλα μόλις είδαν οτι το ανταγωνιστικό παιχνίδι ειναι καλύτερο επανασχεδίασαν το δικό τους για να το κάνουν καλύτερο.

Το Forza 4 θα είναι καλύτερο απο το GT5. Απλή λογική. Σε καμία περίπτωση τεράστιες εταιρείες λογισμικού δεν θα εκαναν το μοιραίο λάθος να επενδύσουν εκατομμύρια δολλάρια για ενα παιχνίδι πατάτα.

Ας σταματήσουμε με τις διαφωνίες.. και ας πάμε να παίξουμε κανα παιχνίδι.

Εμείς με το GT5 μας και εσείς με το Forza 3 σας.

Το F3 εχει ωραιοτατα μοντελα με υψηλο poly-count.
Τωρα αν ειναι επιχειρημα το γεγονος οτι το GT5 εχει zeppelin στον ουρανο και dynamic weather γι αυτο και δεν εχει 60 καρε, παω πασο.

To Simulation δεν μπορει να μην εχει 60 καρφωτα. Τελεία.

Επισης μετα απο 5 χρονια αναπτυξης δεν περιμενες

*το θεμα των καρε και του tearing

*το γεγονος οτι δεν ειναι FullHD (στα 120hz!!!) οπως ειχαν υποσχεθει

*οτι τα περισοτερα μοντελα ειναι αυτουσια παρμενα απο το PS2 εν ετει 2010!

*ομοιως και καποιες πιστες

*οτι οι ηχοι των κινητηρων θα ηταν σαν ηλεκτρικη σκουπα και οι ηχοι του τρακαρισματος θα προκαλουσαν ενα ελαφρυ γελιο

*οτι δεν υπαρχουν οι ρεαλιστικες ζημιες που ειχαν υποσχεθει

*οτι θα ειχες απο την αρχη network θεματα μετα απο τοσο testing
Την αληθεια - που το επαιξες ?

@Fistikis μαλλον εισαι φρεσκος gamer και δεν εχεις ζησει τους micro και console wars.

Σε μερικους απο εμας αποτελει δευτερη φυση η οποια δεν εξηγειται με την ατελη ψυχαναλυτικη 4-αδα που ποσταρισες. Διασκεδαζουμε και με αυτο και δεν αναλωνομαστε στην αναζητηση ψυχιατρικης συμβουλης ή σκευασματων.

Το καινουργιο δεν ειναι παντα καλυτερο. Γι αυτο και εδω θα βρεις πολλους retro gamers. Δεν ειναι βιτσιο, απλα δεν μπορουν ολες οι συνταγες να βελτιωθουν με περισοτερα mb και shaders.

@paspartoo

δεν χρειαζεται να το παιξω για να διαβασω στατιστικα ή για να διακρινω ψηφιακα μοντελα του 2003 ή για να ακουσω τον ηχο των αυτοκινητων (που εχω ιδια αποψη λογω Forza) στα videos.

Αμα το πάμε έτσι δε μιλάμε το Burnout Paradise ήταν κλάσεις ανώτερο γιατί είχε καλούς ήχους και φοβερά στραπατσαρίσματα!

Γι αυτα που δεν ειδα στα Videos και δεν μπορω να κρινω, οπως πχ το A.I, lag, online custom race setups ουτε ειδα μνεια απο κανεναν αλλα ουτε εκανα μνεια ομοιως.

Γι αυτα ομως που ειναι κουκια μετρημενα (πχ οπως τα παραπανω ή οτι δεν δουλευει το πολυδιαφημισμενο head tracking) μπορω να κανω αναφορα νομιζω

Σ' αυτό έχεις απόλυτο δίκο. Άλλα υποσχέθηκαν και άλλα δώσανε. Τη πάτησα κι εγώ με το SE.

@paspartooδεν χρειαζεται να το παιξω για να διαβασω στατιστικα ή για να διακρινω ψηφιακα μοντελα του 2003 ή για να ακουσω τον ηχο των αυτοκινητων (που εχω ιδια αποψη λογω Forza) στα videos.
Με καλυψες..

Ελαφρως σαρκαστικον ή απλα εχω την αισθηση? :D

Το λάθος που κάνετε όλοι είναι ότι δεν βάζετε πλαίσιο κριτικής πριν κάνετε την συζήτηση. Όσοι το αγόρασαν προσπαθούν να πείσουν όσους είναι διστακτικοί ότι είναι η επωδία του αιώνα και όσοι δεν πρόκειται να το αγοράσουν προσπαθούν να καταγράψουν τα αρνητικά που άκουσαν ή διάβασαν. Και οι μέν και οι δε, δεν προσφέρουν τίποτα σε κάποιον που ενδιαφέρεται να μάθει και δεν έχει άμεσο τρόπο να το δεί μόνος του. Βάλτε πλαισιο, μην μιλάτε στον άερα. Δική μου πρόταση:

Πλαίσιο κριτικής τίτλου:

1) Που βρίσκεται ο τίτλος από άποψη μηχανισμών μέσα στο είδος του, πώς συγκρίνεται σε κάθε τομέα με τα καλύτερα παιχνίδια της κατηγορίας. Για να μπορέσει κάποιος να συνεισφέρει σε αυτό πρέπει να έχει ιδία άποψη για όλα, πράγμα δύσκολο αλλά όχι ακατόρθωτο στην εποχή μας.

2) Τι καινούριο ή καινοτομικό προσφέρει σε σχέση με τα παλαιότερα παιχνίδια της σειράς ή του είδους.

3) Να αναφέρει ο καθένας που εκφράζει την αποψή του, τι απαιτήσεις έχει από το ίδιο το παιχνίδι. Για το παρών θέμα, είναι φανερό ότι ένας έμπειρος παίκτης racing simulation δεν μπορεί να έχει το ίδιο πολύτιμη άποψη με ένα παιδάκι που θέλει να ξέρει μόνο που είναι το γκάζι και να μην χαλάει το αμάξι όταν χρησιμοποιούμε για φρένο τα μπροστινά αυτοκίνητα.

Μπορούμε να προσθέσουμε και άλλα, αυτά είναι 3 βασικά. 13 σελίδες posting και ακόμα δεν μπορώ να έχω μια γενική ιδέα για τον τίτλο, πρέπει να αγνοήσω τα γραφομενά σας και να το ψάξω μόνος μου μέχρι να το δώ απο κοντά. Αυτό δείχνει ότι όσοι το έχουν νοιάζονται σαν 5χρονα να κάνουν ζήλειες στους άλλους (καλά μιλάμε έχω σκάσει απο το κακό μου, θα παρατήσω το Black Ops) και όσοι δεν το έχουν να τους χαλάσουν το πανηγύρι χωρίς να το έχουν δοκιμάσει.

Θα ελεγα οτι το βλεπεις λες και θα παρεις καποιο ακινητο ή ετοιμαζεσαι για τη ζαρια στα ρεστα.

Σε τετοια μεγαλα releases, τιτλων μαλιστα που ειναι καλως ή κακως μοναδικοι πρωταγωνιστες στον τομεα τους και flagships των ανταγωνιστριων εταιρειων, ενσκυπτει αυθορμητα το μικροβιο της καζουρας, ο ιος του console war. Καποιες παλιοκαραβανες δεν μας πιανουν δυστυχως τα politically-correct εμβολια και οι νουθεσιες. (που ειναι το smilie με το τηγανι?)

Αν εχεις κονσολα και σε ενδιαφερουν τα sims, το F3 και το GT5 ειναι μονοδρομος. Παπαλα. Δεν υπαρχει κατι αλλο. Τελος. The End. :)

Παραφραζοντας τα λογια σου θα ελεγα οτι για να δεις και τα δυο ειναι πράγμα δύσκολο αλλά όχι ακατόρθωτο στην εποχή μας.

Η 13-σελιδη καφριλα ειναι πληρως ελεγχομενη και διασκεδαστικη αφου κρατανε (σχεδον) ολοι το μετρο χωρις να προσβαλουν.

Σχεδον οτι μπορουσε να εξαχθει απο τα videos και τις μετρησεις εχει ηδη ειπωθει και παρουσιαστει με τον κλασικο χιουμοριστικο-καζουριστικο στυλ.

Εγω δεν θα ασχοληθω ποτε με το GT5 οποτε δεν θα μπορεσω να συνεισφερω σε απτες συγκριτικες γνωμες. Εισαι ευπροσδεκτος να μας διαφωτισεις.

Ελαφρως σαρκαστικον ή απλα εχω την αισθηση? :D
Πως με καταλαβαινεις :D

Αυτό δείχνει ότι όσοι το έχουν νοιάζονται σαν 5χρονα να κάνουν ζήλειες στους άλλους
Ωραια - αυριο μετα τη κρεμα μου, θα ερθω εδω να σου πω οτι η testarossa ειναι το χειροτερο αυτοκινητο ever, γιατι το διαβασα σε μια κριτικη.... :xm:

Wally είπε:
Αν εχεις κονσολα και σε ενδιαφερουν τα sims, το F3 και το GT5 ειναι μονοδρομος. Παπαλα. Δεν υπαρχει κατι αλλο. Τελος. The End. :)
Δεν συμφωνώ αλλά δεν έχει καμία σημασία, αφού το όλο θέμα είναι στην λογική της καζούρας και όχι στην συζήτηση για το παιχνίδι. Πάσο!

Wally είπε:
Σχεδον οτι μπορουσε να εξαχθει απο τα videos και τις μετρησεις εχει ηδη ειπωθει και παρουσιαστει με τον κλασικο χιουμοριστικο-καζουριστικο στυλ. Εγω δεν θα ασχοληθω ποτε με το GT5 οποτε δεν θα μπορεσω να συνεισφερω σε απτες συγκριτικες γνωμες. Εισαι ευπροσδεκτος να μας διαφωτισεις.
Ο τροπος παρουσιασης δεν υποβαθμιζει τα δεδομενα που παρουσιαζονται οταν δεν τα παραποιει. Οτι λοιπον βγηκε απο τις μετρησεις, ανεβηκε και θα ανεβαινει. Αν επειδη δεν πεταξαμε τα νουμερα στη μαπα και το "διανθισαμε" με λιγο πειραγμα το θεωρεις μεμπτο παω ομοιως πασο.

Υπαρχει τριτο driving sim στα nextgen κονσολια?

Εννοείται πως κάνουμε χαβαλέ και δεν κοντραριζόμαστε μεταξύ μας!!!! Είμαστε άτομα σοβαρά, υπεύθυνα και ώριμα!!!!! (Εδώ γελάτε ελεύθερα).

(Όταν συναντηθώ με το Wally θα δείτε τι θα πάθει!!!!! Θα του κολλήσω ρολο χαρτί τουαλέτας να ξεδιπλώνει καθώς περπατάει στο δρόμο!!!!! )

Αλλά βρε παιδιά έλεος με τα reviews και τις "μετρήσεις". Gaming σημαίνει παίζω και όχι βλέπω videos του κάθε hater.

Δηλαδή, βγήκε ένας σπαλιαροκόρακας και έγραφε ότι το νέο 360 γδέρνει τα δισκάκια έπρεπε να βγούμε και να το φωνάζουμε με τις ντουντούκες;

@Paspartoo: Όσο και αν συντάσσονται σπάνια οι απόψεις μας, ξέρεις πολύ καλά πόσο αδυναμία σου έχω. Άλλωστε από άτομα με αντίθετες και διαφορετικές γνώμες μαθαίνεις παραπάνω. (Τώρα θεωρώ απαράδεκτο ότι δεν έχεις PS3 αλλά το κάνω γαργάρα!!!! :P :P:D:D )

(Τώρα θεωρώ απαράδεκτο ότι δεν έχεις PS3 αλλά το κάνω γαργάρα!!!! :P :P:D:D )
Pooky μου , εχει ο κολλητος μου PS3 και παιζω εκει πολυ συχνα - και προσπαθω να εχω ιδία αποψη πριν ακουσω τις επιστημονικες αποφανσεις της NASA.

Οπότε εύχομαι γρήγορα..... και στα δικά σου!!!!!!

Το πήρε ο κολλητός το GT5 ή δεν ασχολείται με driving sims;

Πρεπει να το εχει ηδη παρει - θα το τσεκαρω το Σαββατο.

Ωραία, περιμένω και τι δικές σου εντυπώσεις!!!!!!!!!!!!

Πίσω
Μπλουζα